Speltips: Skrivet material till Axevallas V75 med 50 Miljoner i Jackpot, 31/12

Francesco Zet

50 Miljoner i V75-JP på Axevalla, 31/12

Winterburst Final-omgången.

Den här lördagen är det dags för vinterns stora Mega Jackpot då finalen av Winterburst går på Axevallatravet 15:00 på nyårsafton. 50 Miljoner i jackpot blev det till slut så lite lägre än man hoppats på men ändå en oerhört spelvärd omgång. Vi har spelat in material som ligger på Youtube och har öppnat ett par andelsspel till omgången, mer om det längre ner.

Alltid klart intressant omgång när det är så mycket extra att utdela och även om raden skulle bli enkel blir det överbetalt en sådan omgång. Jag tror och hoppas på hög utdelning och framförallt hoppas man att lyckas komma rätt på det just en sådan dag. Hemmabana och man har så klart något bättre koll på ekipagen än delar av kollektivet så roligt att loppen går på just Axevalla. Banan är inte snabb eller självspringande som många andra banor kan vara och upploppet är bland dom längsta i landet med sina 227 meter, så det brukar kunna hända en del till slut och speciellt på vinterhalvåret så klart. 15 hästar i inte mindre än fyra av loppen och 12 hästar i övriga tre avdelningar gör att det har all potential för att kunna ge hög utdelning.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans för 200:-/andel men öppnar även TRAVPUNKTSE JACKPOT för 500:-/andel den här veckan. Stänger det andelsspelet redan 14:00 på lördag och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt. Kommer att ha en gemensam spik och spela med olika kompletterande spikar på dom två systemen så det kommer att skilja sig en del men båda utgår från och byggs efter rankingen i tipsen.

Bästa Spiken!

3 Feline Burgerheide ser ut att ha en väldigt lämplig uppgift här på hemmaplan i avdelning tre och visst möter hon hingstar och valacker men det är inga hjältar med i loppet direkt så från spets måste hon bara vinna loppet åtminstone varannan gång. Svårt att hitta spikar i omgången och frågetecken finns hos dom vettig motbuden i form av lägen och skotvång osv så jag spikar henne i annars vidöppet lopp bakom.

Gå Kort!

I femte avdelningen kan det vara läge att försöka gå kort där många sprider strecken en del och några verkar gå på spik från sämsta läget. Jag är inne på att man låser på spetshästen tillsammans med bästa hästen men det finns en tredje häst som min kollega, Jens Lönnaeus har som drag här. Det kan vara tänkbart att jag spelar med tre hästar i låset här. Se avdelning fem vilka hästar jag pratar om.

Avdelning 1.

Ranking: A 13. B 9-12-14-11-1-10. C 5-2-4-8-15. D 7-3-6.

Vidöppet lopp där Svedbergs trio 13 Kathrine S.H., 9 Make It A Star och 11 Loaded Leila alla tre har bra segerchans där jag håller Katherin högst eftersom hon startat på mer än dom andra på slutet. Båda dom andra är behandlade sedan senaste starterna och Make It A Star fungerade inte alls med brodd sist så skulle det behövas är det klart minus.

1 Ipanema Beach har bästa läget där framme och Magnus A upp men inte givet att hon kan hålla upp innerspåret ändå. 5 Queen är startsnabb om hon kommer iväg från sitt snäva spår men det löser nog Goop. 2 Attention Please är med startsnabb från chansartat spår men något bättre läge än fem men i gengäld sämre körsven än dom från bricka 1 och 5. Med 15 ston på ett par fållor och flera volter så kan det absolut bli omstarter. Känslan är ju att stor speldag är det lite extra enkelt att trycka på omstart med volt i första loppet på V75. Omstarter gynnar bakspår och tillägg i den här lopptypen, dom där framme som laddas missgynnas klart.

Där bak startar 12 Chantal Jet från ett fint tredjespår och kommer från stall i form så klart tänkbar med lopp i kroppen som hon ska gå framåt med. 14 Vilja T.Y.C. struntar man lite i vad det blir för spår för hon ska tas försiktigt i starten ändå och backas ner. Får hon bara rätta ryggar på vägen sedan lär hennes vassa långspurt passa bra på den här banan. 10 Juni Rapid kan man väl glömma loppet sist för då det blev lite för hård körning och tränaren är nöjd med hästen ändå. Nu blir det bra smygläge till en början och Åke Svanstedt upp så väldigt intressant kuskplus på den här hemmahästen.

8 Ess Mahatma har ett läge man gillar för fin smygresa och det var första gången med norskt huvudlag näst sist där hon gick klart bra i skymundan på V75. Nu är det lite enklare mot och norken åker på för andra gången, tänkbar storskräll. 4 Jes Angel kommer från formstall som vann på V75 så sent som i onsdags. Den här håller också bra form och satt fast med rubbet sparat sist och visst behöver hon få det perfekt serverat nu när det är tuffare mot men hon är i full form på hemmaplan så kan skrälla. 15 TheBankOnBroadway är också en hemmahäst som skulle kunna fälla många i spurten om hon serveras bra resa och kanske behöver chansas lite invändigt men stämmer det så kan det gå.

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 6. C 10-9-3-5-11. D 12-1-7-2-8.

Klas 2 och det blir på tok för stor favorit och jag rankar honom inte ens först då spelvärdet är uselt men jag inser att han har ganska hög segerchans och sågar inte hans kapacitet och kunnande, han blir ensam B-häst i rankingen. 6 El Vego Khalifa heter han och är omgångens största favorit till över 60%.

Från bra läge startar 4 Segway där tränaren tyckte att det blev lite fel sist då han inte riktigt tog bettet på rätt sätt men gick ändå klart godkänt. Jepson ser nog till att testa litet annat upplägg och från bra spår kan han nog få iväg honom lite bättre än sist. Slipper han tredjespår genom första svängen och allt funkar lite bättre för honom så måste han ha absolut toppchans då det är en lite billigare Klass 2 än sist. Spetsbud och givna motbudet mot den stora favoriten. 5 Hulk Marke kan utmana om spets och kanske går förbit första stegen men väl vid plankan lär man släppa och hoppas få ha rygg på ledaren om det är Segway som tar över.

3 Daniel Frontline har många tidigt men lika på strecken mot 9 B.B.S.Avicii som såg ut att gå i mål med mycket sparat i samma lopp. Där valde körsvennen lite fel väg då hon lyfte ut i andra ytter i svängen istället för att chansa och sitta kvar i rygg på ledaren, då hade luckan kommit och han hade varit tvåa. Håller B.B.S.Avicii som en bättre häst och rankar den före, men vid bredare gardering är även Daniel FRontline aktuell så klart. Gick bra ute i spåren även om det ebbade ut lite men nu är det bättre läge, så går han framåt med loppet bör han vara bra nog för det här loppet.

10 Atlanta Express kan vara en intressant hemmahäst som absolut ska kunna skrälla här där det blir ett par stora förändringar. Första gången i bike men framförallt rejält kuskplus i Magnus A upp. Rygg på dom två spetsbuden och pålästa Magnus kanske kan vässa upp i provstarter för att försöka följa ryggarna framför och komma igenom på bra sätt. Blir inte förvånad om han hittar typ andra ytter trots annars häxläge. Kan det då vara Segway i spets och favoriten i dödens efter en bit kan den här serveras ett lopp i draget i andra-tredje utvändigt kanske. 11 Balzano da Quattro är ytterligare en oerhört kuskförstärkt häst i öppet lopp där den här hästens styrka lär fälla många till slut. Går hela vägen in i mål och är oöm men frågetecken för formen då han inte startat sedan mitten av november.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 7. C 9-1-13-12-14. D 2-6-8-11-5-15.

Se ”Bästa Spiken”

Här tycker jag mig hitta en vettig spik i omgången då det ser tunt ut i övrigt i loppet och framförallt där framme ser det ut att kunna bli ledningen tidigt för 3 Feline Burgerheide. Då borde hon bli svårpasserad i detta loppet, med tanke på att form och kunnande nog är i nivå med flera av dom som startar 20 meter efter här. Vid gardering hamnar lite efter strecklistan ändå så inget jättekul att strecka några få här och en anledning till att det blir i sådant lopp man tar ställning i.

7 Gazza B.R. låter Goop lite orolig för att det inte passar honom med skor och kanske finns någon tanke att ta ner honom till Frankrike (?) då man startat igång honom nu igen. Ett lopp i kroppen och han går på alla distanser även om man kört mycket kortlopp med honom på slutet. Spår två på tillägg är helt ok utgångsläge och tidig bakom favoriten.

9 Prince Will är bra men här är det chansartat spår i volten med bricka fyra. Har gått i väg och vunnit från samma läge tidigare och kommer med tre lopp i kroppen efter uppehåll. Var väl inte i full form då han näst sist inte kunde rå på 13 Hilltop Hawk som gick i spets den gången. Dom var jämnt spelade då och nu skiljer det på tok för mycket i strecken. Hilltop Hawk får ses som bortglömd och kul skrällbud för den som garderar. 10 Jacksom V.S. har femtespår i volten men står bra inne då han bör duga mot dom här och är en hemmahäst att ta på allvar.

12 Ready Trophy rundade ett enklare gäng från bricka 12 med bilstart på Örebro sist och det ska ändå göras. Full form och Kontio fortsatt upp men är inte så startsnabb och då gäller det att pricka perfekt härifrån så klar vingelrisk. 1 Donatello Wibb kommer få bra lopp i rygg på ledaren och blir farlig om/när luckan kommer. 14 Simb Zacky har en del resultat i monté i raden men rejält kuskplus med Magnus A upp som skrällde med den här för drygt ett år sedan på V75. Lurigt läge och frågetecken för formen men kan duga som skräll.

Avdelning 4.

Ranking: A 3-6. B 11-1. C 4-14-7-9-15-8-2. D 12-10-13-5.

Här blir 6 Breidabliks Bombay kanske rätt favorit men vet inte om jag tycker att det ska skilja så mycket som det gör i procenten här. Jag är inte säker på att den här kommer till ledningen ens, trots ensamt springspår, det är inte alltid Conrad prickar perfekt helt enkelt och ingen favorit jag vill hålla i handen. Kommer den dock till ledningen tidigt blir det hästen att slå.

3 Dira Necessitas måste man gilla kapaciteten hos men det är en hopplöst osäker häst så kanske bra med voltstart som är lite lugnare här. I volt har han trampat iväg från snäva spår och tre är ett bra spår så tänkbart spetsbud om favoriten missar från springspåret. Den här gick 1.14,8 i sin andra felfria start i livet över medeldistans och är så klart bättre nu. Rejält kuskplus och kan den gå 14,5 i spets blir det svårt för övriga att ta ner den här.

4 Rendez Vous har chansartat spår och drar lite extra streck då Åke kör men ingen tvekan om att det är rejält plus med Svanstedt på häst som oftast är tränarkörd. 11 Crono Delleselve kan jag tycka är mer intressant och hittade den ganska tidigt i rankingen på V86 sist då han skrällde. Det var en fin spårtrappa och lite tuffare nu men visst duger han om han kommer iväg från spår fem här.

På skrällfronten är 14 Vivacious intressant med innerspår en bit från spår åtta på tillägget. Formen är bra men har bara varit ute i lopp med 40-60 tkr i förstapris tre gånger utan vidare framgång och resten av starterna är i enklare lopp än så, så kanske inte räcker. Tidigare bland skrällarna är 1 Ding Dong som det var rejält snack om sist då man skulle testa amerikansk vagn första gången och han hade varit bra i träning inför det. Nu låter det som man har frågetecken för formen på grund av galoppen sist men det kanske bara inte passade med den vagnen helt enkelt. Bästa spåret och hoppas han kan få rygg på ledaren och lucka till slut. Skulle det bli tredjepar invändigt funkar det med.

Avdelning 5.

Ranking: A 3-12. B 7-1. C 10-2-4-9. D 5-11-6-8.

Se ”Gå Kort!”

Här är det fel favorit på tidiga kupongerna men det ser ut som det rättar till sig lite allt eftersom, men 2 Elephant lär vara överstreckad även när bilen rullar och det är favorit i fara. Jag går emot den här helt då jag inte fastnat för honom alls nu när han möter tuffare. Han kan öppna med det kan både invändig och utvändig häst så inte ens givet att han får rygg på ledaren här och är då utelämnad.

3 Without a Doubt är givna spetsbudet och jag tror han avgör spetsstriden på ett par steg och får han sedan dämpa det minsta ska han kunna rinna undan. Har visat att han klarar medeldistans om han får gå i spets, som han gjorde någon start som treåring i ett Margaretalopp där han sträckte på sig till slut precis före Aquarius Face och där även bland andra Kentucky River var i slagna fältet. Hästar som efter det tillhört absoluta kulltoppen. Nu verkar det som man hittat formen redan med ett lopp i kroppen efter kortare tävlingsfrånvaro och här ska han absolut kunna leda runt om.

12 Gaylord Am är trots allt den som visat högst kapacitet i fältet och är den som är bäst så när han fick vinna sist kanske han är tillbaka i den formen han hade förra sensommaren och hösten. Stark och tål att gå i spåren och på kort distans ska han kunna dra upp långspurten tidigt och gå hela vägen in. Han blir tuff att stå emot på det långa upploppet så given att ha med trots spåret, då spetsbudet kanske kan vika ner sig i ledningen på medeldistans. Han stiger på strecken och blir nog favorit.

1 Conch on Inn kan öppna bra och kan kanske hålla ut Elephant men inte Without A Doubt och kanske kan man få rygg på ledaren då. Tänkbar skräll om dom två betrodda kör hårt mot varandra och om Gaylord kommer bort från sitt strulläge.

Blir det sådant scenario kommer även 7 Vinci Nice och kanske 10 Indigo in i matchen med. Den senare har tävlat på väldigt länge utan längre uppehåll och frågan är om man kört slut på honom lite. Ärlig häst som vunnit mycket lopp men läge och form sätter jag frågetecken för. Vinci Nice å andra sidan har gått i mål med mycket sparat i senaste starterna och ser ut att vara uppåt i form där det fungerar bra med den amerikanska vagnen. Han har hunnit med att vinna ett Margareta lopp och vara fyra i Kungapokalen, så tjänat nästan 700 tkr som fyraåring redan och har varit snäppet under absoluta kulltoppen. Står perfekt inne i Brons och detta är min kollega Lönnaeus drag i loppet, så ni som brukar lyssna på hans drag ska hålla koll på den här.

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 6-5. C 9-1-7. D 2-10-12-11-4-8.

Här blir en fin häst i 3 Kövras Joker klar favorit men här kan det kosta lite att komma till ledningen för det är inte tal om någon blixt ut bakom bilen. Kuskplus med Goop upp men det drar också mycket extra streck och det är läge att gardera.

1 Andover Heaven blir intressant från rygg på ledaren och man öppnar nog ganska snabbt för att få den positionen. 2 Valeraine är dock snabbare och kanske kommer förbi invändig häst här men hur som helst lär lite fart i starten göra att det kostar lite för favoriten att kanske nå ledningen. Nu är det bike på för andra gången på Valeraine men jag tror ändå inte att det räcker mot tuffa hingstar och valacker om man väljer att försöka i ledingen och bästa chans har man nog från rygg på ledaren.

6 J.S.Peaky Blinders kanske ska ha barfotabalans och lite längre distans för att komma riktigt till sin rätta men nu får vi illafall bike på som bland annat var riktigt fin i vid andraplatsen i Halmstad på V75 i somras. Det långa upploppet lär passa honom och blir det tryck på loppet så har han bra styrka till slut och till bara 4% är han klart spelvärd så jag rankar upp honom på det och på att proffskörd mot ofta tränarkörd tidigare är stort plus. Appropå tränarkörd oftast så är 5 What a Winner just en sådan häst som kommer med form och nu får upp superproffset Åke Svanstedt från toppspår. Visst är det tuffare mot men har faktiskt gjort det klart okej dom tre gångerna han provat på V75 och trivs med skor och har vunnit på Axevalla förr.

9 Babsans Bankir är den som är bäst av bakspårshästarna och han startar med snabba ryggar framför sig så kanske kan komma igenom till riktigt bra position. Den här har gått i amerikansk vagn tre gånger och suttit fast med rubbet sparat i två av dom och tredje är seger från ledningen så ingen tvekan om att det är bra grej med bike på här. Kommer med form och ska nog vara bättre nu med tätare starter så absolut toppchans trots bakspåret.

7 Theycallmesixten är stallkamrat till favoriten och kan med öppna bra så skulle det bli dödens för favoriten kanske den här “frälser honom” och ger honom en rygg. Oavsett kan det bli bra position för den här trots spår en bit ut. Kommer från seger och det intressanta är att det blir amerikansk vagn på för första gången i 20:e starten här.

Avdelning 7.

Ranking: A 14. B 11-4-12. C 15-2-7-9-1-13-3-6. D 5-8-10.

Huvudloppet för dagen i Sylvesterloppet med nästan 600 tkr till segraren och hit har alla siktat som kommer ut här. Favoriten ströks till och med sist för att man inte ville riskera något på en riktigt dålig bana inför det här.

14 Ferrari Sisu konserverar man formen på och avsluningen sist på Bergsåker är svårslagen då han växlade ner ett fält i gulddivisionen från sista häst till säker seger över upploppet. Visst kan det kanske vara så att det varit en rejäl bike-effekt men jag väljer att tro det är i kombination med formtopp och allmän höjning till motsatsen är bevisad. Han vann med vanlig vagn i oktober och såg även ut att gå mot seger vid galoppen efter det, där han vinglade till när tussarna rycktes mitt i svängen. Även den starten i vanlig vagn och sedan har det varit toppintryck i amerikansk vagn och hade han haft fyra raka så hade han väl varit upp mot 40% här. Nu får man honom till runt 27% och det är klart vettigt. Har han bara fyra fem längder fram in på upploppet tror jag han slår dom främre fållorna ganska ofta här, kör han istället offensivt tidigare tror jag på ännu bättre chans. Klart tänkbar kompletterande spik där många målar på rejält.

7 Vice Versa Diamant ser jag som överstreckad från ett spår som är ganska bra men kan vara lurigt för vissa. Nu är det snabba pengar och ändå hårt inne så som klar andrahandare på strecken väljer jag att ranka ner honom på dåligt spelvärde och bara ett streck bland väldigt många vid bred gardering.

11 Certainly har också fått snabba pengar i sommar men står lite bättre inne i propositionen och har absolut toppläge för bra start som ensam från från springspåret på mellanfålla. Man har siktat hit i flera månader och gett honom en träningsperiod och nu två lopp i kroppen så kommer väl förberedd och till låg procent är han klart streckvärd vid gardering av loppet.

12 Staro Leonardo brukar gå bra i den här typen av lopp och har varit betydligt mer spelad än favoriten i flera av loppen dom mötts i. Nu är det ju dock bevisad form på favoriten medan den här har varit sjuk så kan ju behöva lopp för att vara på topp. Äldre häst som gått både banjobb och provlopp inför det här så kanske kan prestera nära toppen direkt trots allt och det skiljer för mycket i procenten och den här ska nog passas tidigt vid gardering på högt spelvärde. Kollegan Jens Lönnaeus har den här som ett av sina drag i omgången.

På grunddistansen gillar jag mest 4 Feel the Benefit som man stod över en STL-final med, för att sikta hit istället och lite trist att få ett fjärdespår men han klarar nog det, speciellt utan springspår som stressar en bit utanför. Man har behandlat och förberett så gott man kunnat för att få form direkt hit så klart intressant som lågt streckad med Magnus A upp.

2 Combat Fighter är med intressant där framme då han kan öppna bra och får Åke upp men hästen nöjer sig ofta med andraplatsen och även om han skulle komma till ledningen här är det inte alls givet att han håller hela vägen. 3 Calamari har inte startat sedan september så stort frågetecken för formen. 5 Fortnite är en vass avslutare och med få där framme borde han kunna få ett bra lopp. 1 Bottnas Idol kan öppna bra med bästa spåret och kan välja rygg på ledaren tidigt här eller kanske köra i spets tills någon från tillägget kommer och ställer frågan. Trivs på distansen.

15 Kali Smart gör intressant start och är väldigt speedig så får hon gå med i dom starka hästarnas ryggar på slutvarvet kan hon städa av många på speed över Axevallas 217 meter långa upplopp. Hon gör ofta bra lopp direkt efter uppehåll och i våras var hon riktigt vass direkt i comebacken och det blev snack om att sikta mot elitloppet men så gick hon ur form direkt.

9 Hooper des Chasses galloperade från start från samma läge sist och är inte van det svenska voltsystemet så risk för galopp igen även om Jepson är duktig. Stark och rejäl om det funkar och ska räknas vid gardering. 6 Shapes får bra lopp på innerspåret i flera svängar och kommer rätta luckorna är han bra nog att skrälla här. 13 Policy of Truth gör mycket intressant start här med ett lopp i kroppen efter tre års tävlingsfrånvaro och den här tillhörde kulltopparna som unghäst. Bra fart och kapacitet så med mest pengar på kontot och flest startpoäng i fältet ska det bli kul att se om han kommer igång ordentligt igen, men begär inget den här gången.

Stora systemet, 200:-/andel.

 1. 1-2-4-5-8-9-10-11-12-13-14.
 2. 3-4-6-9-10-11.
 3. 3 Felini Burgerheide
 4. 1-3-6-11.
 5. 3-12.
 6. 1-3-5-6-7-9.
 7. 14 Ferrari Sisu

3168 rader som kostar 1584 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-5-9-10-11-12-13-14.
 2. 4 Segway
 3. 3 Felini Burgerheide
 4. 1-3-6-11.
 5. 3-12.
 6. 3-5-6-9.
 7. 14 Ferrari Sisu

256 rader som kostar 128 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se