Speltips: Skrivet material till 43 Miljoners V75-JP på Bergsåker 3/12

Bergsåker

V75-Tips till Bergsåkers jackpot-omgång 3/12

V75-Omgången.

Det blev som befarat riktigt låg utdelning förra veckan på V75 och femmor frös inne så vi har en Jackpot med beräknat 43 miljoner till en ensam vinnare den här lördagen. Mycket intressant omgång och hög chans till bra utdelning så den här vill man lägga lite extra tid och pengar på, helt klart. Öppnar därför även 500:-/andel på lördag utöver det ordinarie spelet på 200:-/andel, mer om det lite längre ner.

V75 går på Bergsåker där vi har lite nya förhållanden till den här veckan. Det är barfotaförbud som det varit på vintrarna några år nu och vi är på bana lite högre upp än på slutet så många är inne på att det kommer att krävas brodd bak. Broddar eller hakar som det kallas är en liten skruv man kan skruva i hästens skor för att få bättre fäste och det finns olika längder för olika underlag. Vissa hästar kan dra på sig mjölksyra snabbare med den typen av balans och vi ser oftare mycket stumma hästar till slut i loppen med sådana förhållanden och balanser. Ett par minusgrader att vänta och när man då kör fram och tillbaka med traktorer och liknande på banan samtidigt som solen kanske ligger på så kan underlaget komma att ligga runt nollan och det är svårt att få bra förutsättningar då. Bergsåker är annars en ganska rättvis bana där innerspåren bakom bilen är lite bättre i starten än på nästan alla andra banor. Upploppet är lite över medellångt så brukar vara utslagsgivande och ge fler chansen.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Andelsspelet öppnas med och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, men när det är jackpot på en lördag så öppnas även laget för 500:-/andel som heter TRAVPUNKTSE JACKPOT.

Kommer att basera systemen på rankingen i tipsen och grunden för 200-systemet är det vi kom fram till i inspelat material, som byggs på med några hästar till och ligger som stora spelförslaget här nere. Det för 500:-/andel byggs klart senare under lördagen med lite senare info och insikter så kan variera sig lite men rankingen kommer vara i stora drag samma, någon kan flyttas upp medan någon kan falla tillbaka lite. Det kommer vara samma gemensamma spik i ”Bästa Spiken” på båda systemen men kommer nog försöka spela med annan komletternade spik i det andra systemet. Mer nere vid loppen vilka jag tycker kan vara alternativa spikar.

Bästa Spiken!

I kallblodsloppen brukar jag försöka hitta spik gång efter annan för det där det skiljer allra mest på hästarna så brukar gå ganska bra att sätta in dom mot varandra i den lopptypen. Det brukar dock kompenseras lite av att loppen delas upp i fler startfållor för att ge enklare hästar ett handikapp. Nu när en av en handfull bästa kallbloden i norden kommer ut och spiken är given i 15 Grisle Odin G.L. som dessutom blir kraftigt kuskförstärkt till den här starten. Magnus A hoppar upp och även om den här galopperade för Björn Goop för tre starter sedan i just voltstart från spår tre så är jag inte så orolig för det, han har travat iväg i volt många gånger. Han fick en rejäl urblåsare sist då Tjomsland körde själv och var inte i nära att vara med i starten och körde väldigt fort minst 100 meter innan starten för att ens komma ikapp dom andra hyggligt. Starta kanske 30 meter bakom och kördes offensivt direkt så klart ursäktad för fjärdeplatsen där och som sagt galopp för Goop tre starter sedan på V75 och med bättre lopp i dom två starterna så hade han väl varit långt över 60% här. Nu får vi en för honom låg procent

Avdelning 1.

Ranking: A 1-6. B 2-10-5. C 8-3-12-4-7. D 11-9.

Här var jag först inne på att favoriten 1 Mellby Ironman skulle vara en riktigt bra chans då det är voltstart och bästa läget för den här. Jag tänkte att man kanske inte tog förra loppet på fullt allvar och siktade hit men man var besvikna från stallhåll. Tycker han skulle varit bättre sist och han fick ju seger då det var galopp för konkurrent där till slut. Låter som man ligger väldigt lågt då det är minus med skor och frågetecken för formen. Favorit i fara och givet att gardera loppet.

2 Castor The Star har bra läge med och borde få ett bra lopp. Har matchats i tuffa lopp mest hela tiden och var Derbyfinalist tidigare i höstas. Måste duga bra här även om dte är lite minus med skor för den här med. Ser ut att gå förbi på strecken och blir nog favorit till slut så jag streckar vidare.

6 Turenne är kanske inte riktigt lika bra som dom bästa här men har fint springspår och ligger man lite lågt från innerspåret med tidiga favoriten kommer man kanske inte ladda max från start och då kanske den här spetsar istället. Kommer man till ledningen kör man gärna där är uttalandet och då ledningen är så bra i jämna lopp kan det här absolut vara vinnaren från den positionen.

10 Carl Halbak har suttit fast med sparat ett par gånger på slutet och är väl lite bättre än formraden skvallrar om. Magnus A upp nu är bra då han ofta varit tränarkörd tidigare i karriären, Magnus brukar ju våga att chansa lite mellan hästar för bra position i voltstartslopp.

5 Laredo Boko ligger man lågt med chanserna kring honom då han ska ha hög galopprisk i voltstart enligt Bergh och han har varit klart gynnad av barfotabalans så minus där med. Fick dock lite sparat i finalen sist där man kom ner i rygg ledaren men blev diskad som måltvåa då man tog sig ut i snäv situation. Även stallkamraten 8 Conrads Diderot ligger man lågt kring då det är minus med skor för honom och han har varit behandlad sedan sist så kanske ska få ett lopp i kroppen här. Tredje inner är ju bra då och skulle det spricka upp kan den väl skrälla med kuskplus.

3 Just Celebration vann enklare lopp sist men kommer i form och ska vara väl förberedd hit. Gick i norskt huvudlag sist som man tyckte gav effekt och så igen så från bra läge kan det vara en tokskräll som kanske är gynnad av skor och brodd mot andra här. 7 Trumpie kan inte öppna så vasst att man kan utnyttja sitt springspår här så vingelrisk och inte så aktuell. 12 Ellis Pride är väl bortlottad men gör klart bra lopp mest hela tiden och vann V75 förra vintern så trivs på årstiden och fungerar med skor. Inte alls chanslös här. 4 Corazon De B. har vi trott på en del i loppen på slutet i tipsen men fått snabba pengar och upp i klass nu men det som gör honom klart övertsreckad är utrustningen och spåret. Spår fyra i volten är sämsta tänkbara för många och den här har höjt sig barfota och i biken så klart minus med skor och vanlig vagn. Dessutom inget kuskplus då från spår fyra i volten hade man nog helst velat ha Lennartsson upp som känner hästen bäst.

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 4-10. C 12-5-6-3-9-7. D 11-1-8.

Klass 1 och fint försök här där Bergh tränar tre hästar som kommer med form och han har valt den har tror har bäst chans i hela omgången av sina hästar i 2 L.L.Labero. Den här är den han tyckte skulle vara minst löpningsberoende av sina hästar i fältet men nu fick han bra läge och den här kan öppna vasst. Snabbstartat från bricka 8 bakom bilen på V75 tidigare och var bra då bra som trea den gången. Alla tre Berghs hästar har tänt till och utvecklats med miljöombyte och backträningen på Bergs gård här uppe och det här blir en kompletterande spik för mig i annars öppet lopp bakom.

Berghs 10 Grant Hall har vi ju gått på tidigare i tipsen och han slog ju Knutte Sting regelrätt näst sist och den gick ut och vann V75-final på Solvalla förra veckan. Duger bra men kraftigt missgynnad av bakspår och oklart hur han löser skor bak och brodd här. Tredje stallkamraten 12 Mysterious Lucifer är också missgynnad av att inte ha spetsläge och bricka 12 är lurigt i tufft och jämnt V75-lopp. Båda är kuskförstärkta med Örjan och Magnus A så passas tidigt trots lägena och att man ligger lågt.

4 Underbarosåfin är väl värsta motbudet då den kan öppna snabbt men här är det frågetecken för formen då det blev galopp sist. Tränaren är väl inne på att det är övertsreckat till dryga 20% så man får väl hålla med. 5 Mafioso Lynx har bra läge och ska vara bättre med ett lopp i kroppen efter uppehåll. Andra gången i bike till den här starten är intressant och han har startat en del på V75 så kan duga. 3 Hunting Widow har bra läge men klart minus med skor här. 7 Pretty Devil vinner mycket på mindre banor i Norge och har gjort bra lopp i Sverige med men risigt läge för kusk som inte vinner ofta på V75, så vingelrisk nu. 6 Somebody’s Destiny får stort kuskplus och kommer i full form efter ett passivt lopp sist och vass spurt i starten före det på just Bergsåker. Får han ett bra lopp är han tänkbar skräll.

Avdelning 3.

Ranking: A 4-6 B 5-1. C 7-8-9-2. D 11-10-12

Lägsta klassen i V75 med Klass 2 över lång distans och det skulle kunna bli stumma ben till slut på många händer här om det går lite för fort i början. Många vill väl framåt och när favoritduon lottats till bar spår är det så klart bra chans för 4 Round Cube och 5 Douanier men jag tror dom kan köra en del mot varandra här och fler kan öppna så kanske blir det bra fart här. Tipsetta blir trots allt favoriten Round Cube som har Magnus A upp och spår invändigt om värsta konkurrenterna så ska ha bra chans att vara först fram för att överta ledningen och blir hästen att slå.

6 Louis kan kanske snabbstarta som nedstruken till perfekt spår och tar han sig förbi båda mest betrodda direkt är mycket vunnet. Rygg ledaren kanske eller rent av lopp i spets kan gå med. Tidig i full form.

1 H.C.’s Crazy Horse var betrodd sist i STL-försök och fick galopp från samma läge, bortglömd nu och felfri måste han räknas då det absolut skulle kunna bli rygg på ledaren. Till låg procent funkar ju tredje invändigt med då kanske 2 Drizzle är snabbare första biten och är kanske den som får positionen rygg på ledaren här. Drizzle har gjort ett par bara starter i amerikansk vagn så positivt med den vagnen för tredje gången här och till under en procent är det ett kul streck då man kan få rygg på ledaren från bra läge.

7 Ductus och 8 In Love Mearas gynnas båda av invändig strykning så kommer man ju ner i banan här ute. Ductus satt fast med sparat som favorit på Solvalla sist och gick bra tid i skymundan loppet före det och är man bra i loppen på solvalla i klassen så duger man även på V75. I fyraåringsloppet näst sist var det just favoritduon här som var före i mål men den här hade spår 8 bakom bilen då och drog en del spel. Nu skiljer det väl för mycket i strecken, så mycket sämre är han inte. In Love Mearas är svårare att räkna på då han vinner mest hela tiden och svårt att veta hur bra den här är. Står hårt inne och chansartat läge men han verkar tåla lite spår på vägen så streckar och hoppas han är bra.

9 Mercenary får kuskbyte och Örjan upp hit då tränaren är sjuk så intressant ändring här. Minus med skor men startsnabb rygg i andraspår och kan komma igenom till bra position med lite tur här.

Avdelning 4.

Ranking: A 13-9. B 14-10. C 15-1-2-12-11-3. D 4-6-5.

Ett par strykningar i Dimanatsto-försöket här gör att loppets klara favorit 9 Indira Split kommer ner på innerspåret på mellanfållan. Det är ett läge man gillar på dom som behöver få loppet och kanske som lite outsiders eller understreckade då det kan innebära lite chansartat upplägg. På en stor favorit ser man läget mer som en risk att man kan hamna illa på det och fastna så läge att gardera. Tveksamheter för voltstart för henne med men spår ett i volten är väl bästa tänkbara då för felfri avgång men Magnus A kanske vill chansa för att komma först från tillägget så kanske vill man för mycket.

Strykningarna på mellanfållan gynnar dom på bakersta fållan en hel del då det är cjkilland med två hästar färre att runda och klart bättre chans att dom får ett bättre lopp än vid fullt fält. 13 Impala Am måste vara bästa hästen som varit ute i stenhårda lopp mest hela tiden och hon kanske bara är bäst här oavsett löpning. Ännu mer gynnsamt i stolopp än i många nadra lopp med hemmaplan är en känsla jag har så inget att gå på men värt att väga in och hålla koll på för mig. 14 Green Mamba har hittat nytändning i ny regi och var bra mot hårda hingstar och valacker sist så att nu bara möta ston i full form gör henne väldigt tidig här. 15 Xanthis Delicious är det klara frågetecken för formen och viljan hos för men ingen tvekan om att det finns kapacitet för att vinna loppet. Tänkbar vid bred gardering trots oklar form men procenten kan göra det värt att chansa.

På grunddistansen har jag svårt att se att dom ska kunna hålla undan med bara 130-160 tkr på sina konton och ingen jag ser vara någon blivande stjärna direkt. Ändå ska väl bra spår där framme passas lite och dom jag ser som bäst av hästarna på grunddistansen är 1 Gabriella Godiva och 2 Kate River så båda är tänkbara vid bred gardering. Tycker inte det är ett försök där det är läge att strecka alla som man ibland kan tycka i den här lopptypen, jag mer inne på att försöka gå lite kort här. 10 Dior Lilly trodde jag skulle kunna hamna lite på vingel när jag först läste startlistorna då hon lottats till spår fyra i volten på mellanfållan. Nu har förutsättningarna för henne förändrats helt och hon är inte alls lika övertsreckad som jag tyckte från början. Kommer från seger i 150 tkr-lopp och även om det ger snabba pengar och hon inte står jättebra inne i propositionen är det samtidigt bra att vinna den typen av lopp. Hon mötte bra motstånd då och med visad form måste hon ändå vara aktuell här. 12 SheHuntYouDown kan öppna snabbt och kommer med tre raka segrar så full form och räknas vid bred gardering då hon kan vara ikapp dom på start tidigt här.

Avdelning 5.

Ranking: A 11. B 1-3. C 4-8-10-6. D 5-9-2..

Gulddivisionen där jag var inne på att dom som var tänkbara spetshästar skulle kunna få tufft då det är 2640 meter långt lopp och man kunde räkna med att få 7 Doctor Doxey Zenz (STRUKEN) över sig. Men nu när han är struken så ökar chanserna för tänkbara spetshästarna.

1 Selected News har gått bara ett par starter i amerikansk vagn så med den på nu är det möjligt att han får mer startsnabbhet hit och då innerspåret på aktuell bana är bra måste det finnas viss chans att hålla upp innerspåret här. Mycket intressant i det här gänget och framförallt med amerikansk vagn och Kontio upp. 3 Pinto Bob låter Bergh väldigt nöjd med och den här kan öppna bra så tänkbar spetshäst med som Bergh menar ska fungera bra med skor och brodd bak. Låg procent så mycket kul streck här vid gardering. Båda räknas, men osäker på vem som har ledningen och vem som har rygg på ledaren av dom två.

4 Born Unicorn har vi nämnt som tänkbar chansning i hårdare gäng då han har hög kapacitet men inte visat full form. Här blir han delad favorit och inte alls lika rolig att strecka så rankas ner lite på dåligt spelvärde. Han ska tydligen vara beroende av bra bana med bra fäste och det är inte alls givet att det blir så bra här, där det kan vara hårt under och lite rullgrus ovanpå. Så en hårt betrodd i fara här även om han så klart tillhör dom absolut bästa i kapacitet här.

11 Esprit Sisu är ändå min givna förstahäst men var ännu mer inne på honom när man trodde att Doctorn skulle starta där framme då han kunde sett till att tempot hålls upp på mellanvarvet. Nu blir ju skillnaden istället att det blir färre att runda i andraspåret med bara 10 hästar i fältet så neutralt trots allt att den är borta. Esprit Sisu stod i 7 ggr pengarna för tre starter sedan mot tuffare motstånd från samma läge fast med 12 hästar i loppet. I samma lopp stod Born Unicorn i 25 ggr från toppspår och visst var den knappt före med bättre lopp. Så helt fel streckat dom mellan nu. Esprit Sisu fungerar dessutom bra på skor och brodd så när han tävlar på hemmaplan ska det vara kraftig fördel till honom. Det enda som oroar är att det kanske varit lite sämre form på Wäjerstens stall senaste två veckorna men den här låter man ganska uppåt angående chanserna så tänkbar spik.

8 Ferrari Sisu är väldigt gynnad av strykningen då han kommer ner ett spår i banan och kan hitta position på bättre sätt. Den här är anledningen till att Lugauer åker långt den här helgen då han vill plocka poäng för att sikta mot ett lopp på nyårsafton med den här. Bra häst till singelprocent som kommer med form.

10 Milliondollarrhyme går oftast med skor och ska komma väl förberedd hit men varit sjuk och inte startat sedan i oktober. Vann direkt i årsdebuten men sedan haft svårt att räcka till så chansartat och den här kanske är slut men trivs på distansen och trivs sent på hösten och början av vintern när det går lite långsammare.

Avdelning 6.

Ranking: A 15. B 9-7-5. C 13-1-4-14-8-10. D 11-6-2-12-3.

Se ”Bästa Spiken”

Spikar 15 Grisle Odin G.L. som jag tycker borde vara bara bäst här på den här banan, skillnad med dubbla tillägg här på Bergsåker än samma proposition på till exempel Hagmyren eller Färjestad till exempelt.

Överstreckade motbud tycker jag att 5 Kavaleren och 13 Gorm är där Gorm sällan brukar rå på Grisle Odin G.L. från lika start och behöver nog mycket tur för att vinna loppet där han står illa till i propositionen. Har ju gjort en del starter från lika start med dom som han nu lämnar 20 meter handikapp till. Kavaleren har ett svårt femtespår i volten så med den galopphistorik han har är det hög chans att han gör bort sig här. Travar han så har han så klart bra chans där framme men åkte dit mot 7 Fräcke Prins i oktober där den senare dessutom startade 20 meter bakom. Fräcke Prins måste vara mest intressant där framme vid gardering då spelvärdet är riktigt högt till bara 1%.

På mellanfållan är 9 Tekno Jerven mest intressant som är titelförsvarare i det aktuella loppet från samma läge även i fjol. Mycket galopper men det får man kompensation för i procenten som är låga 5% så klart intressant om han skulle gå felfritt. 8 Wolt trodde man från stallhåll skulle få svårt att ta 20 meter på deras andra häst i loppet så låter som ligger lite lågt här. 1 Ros Borken ligger man med lågt angående chanserna från stallet. Kuskplus och läget är bra men vill ha rygg på ledaren eller likande så är det chansartat på betrodd häst, så den här är nog överstreckad här. Kan så klart vinna loppet men tränarna förstår och tycker att det oftast är tufft med fyråring mot äldre bland kallbloden när man ska möta några av dom bästa i landet. I billigare lopp funkar det så klart men fyra år på kallblod räknas fortfarande som ganska ungt, det är inte alls som bland varmbloden. Bara en av väldigt många vid bred gardering.

Avdelning 7.

Ranking: A 12-5. B 7-2-6. C 10-3-8-1. D 9-4-11.

Här blir 7 Laradja Vrijthout för stor favorit som omgångens mest streckade häst och givet att gå mot eller åtminstone gardera honom brett nu. Kastade in handuken totalt sist och har ju galopperat en hel del på slutet och borde väl få en vinterträning. Här åker han med på långresa för att det var kort distans med bilstart och stallet hade ärende hit för att få startpoäng med Ferrari Sisu i guld, så absolut ingen uppgift man siktat på med Lardaja här. Måste vara favorit i fara så här långt ut bakom vingen även om han så klart ändå kanske kan köras till ledningen och rinna undan då han trivs så mycket bättre i spets än från alla andra positioner.

12 Devils Tongue har risigt läge men det är många som kan öppna i loppet och det lär bita bra för den här till slut då han i princip alltid tävlar med skor. Var tvåa bakom Francesco Zet i sin semifinal och sist blev det tidig galopp i finalen, så ner rejält i klass nu och räknas trots läget.

5 Fortune Mearas har perfekt spår och kan öppna bra så man kommer köra offensivt från start. Kan komma till spets och sedan ska man kunna få bra effekt till slut med rycktussar för första gången i 38:e staren den här gången. Sist vann han och innan matchades han i starter mot gulddivisions-hästar så full form. Rankas upp sedan inspelade materialet.

2 Merritt är startsnabb och slog ganska bra hästar från spets näst sist på Solvalla och räknas från bra läge där det kan bli rygg på ledaren kanske. Man hade bytt foder inför sist och han känns tydligen mer på tårna nu och ska vara bättre då man siktat hit. 6 Huddlestone har vunnit V75 på vintern med skor som kan öppna bra men tränare och körsven är inne på att han inte öppnar lika vasst en bit ut och ska inte maxa huvudlag för att få honom så snabb som möjligt från start. Blir mediumstart men han är snabb så kan hamna bra på det ändå, så inget spetsbud nu då men för låg procent på så här bra häst på hemmaplan.

3 Mustang Racer är bra häst som matchats mot kulltoppar som unghäst men Bergh är inne på att det kanske är lite fel distans här då han inte har riktigt den farten i benen som krävs ännu. Hästen är dock stark och rejäl så räknas ändå på hemmaplan från bra utgångsläge, där han går framåt med varje start i lopp där många kanske stannat av i utvecklingen lite. 10 Anchor Man är en tänkbar storskräll som gör första starten på svensk mark på länge. Han är van att gå med skor och har siktats hit då tränaren säger att han inte alls är i behov att ha täta lopp utan brukar gå bra efter kortare uppehåll. Plocka pengar i loppen på Vincennes ger hårdhet som brukar bita bra när man kommer tillbaka hem. 1 Even’s Cool Boy står bra inne i klassen men riskerar att bli över från innerspåret men ska så klart kunna få bra lopp på innerspåret här.

Stora systemet.

 1. 1-2-5-6-10.
 2. 2 L.L.Labero
 3. 1-2-4-5-6-7-8-9.
 4. 9-13-14.
 5. 1-3-4-8-11.
 6. 15 Grisle Odin G.L.
 7. 2-5-6-7-12.

3000 rader som kostar 1500 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-2-6-10.
 2. 2 L.L.Labero
 3. 1-4-5-6-7.
 4. 9-13-14.
 5. 11 Esprit Sisu
 6. 15 Grisle Odin G.L.
 7. 5-12.

120 rader som kostar 60 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se