Speltips: Liten reflektion från Söndagens Multijackpot.

Det pratas mycket om spelansvar efter att staten införde licenssystem 1 jan 2019.
Övriga aktörer skulle få samma möjligheter att konkurrera på svensk mark men det har varit lite si och så med det om man ser till hur spelinspektionen har särbehandlat Svenska Spel och ATG i de få fall där man inte har följt reglerna.
I runda slängar har man utfärdat böter på ca 120 miljoner kronor första året men inget av de summorna har ålagts varken Svenska Spel eller ATG.
För att ge ett par exempel så ansågs spelbolaget Hajper:s fantasifulla superhjälte du kunde se i reklamen vara "för livlig reklam riktad till barn" men i samma andetag kan ATG använda ponnyn Winnie för att marknadsföra V75?
Spelbolaget PAF fick 100 000 i böter för att vissa konton inte var korrekt anslutna till spelpaus i ett par timmar.
100 000... ett par timmar.
ATG å andra sidan tog emot spel från två icke registrerade travbanor men fick bara en tillsägelse.

Varför yrar jag om detta och vad har det med söndagens tävlingar att göra?

En hel del om du frågar mig. Om inte spelinsepktionen delar ut böter till ATG och dom i sin tur tar en viss kusk i örat är det en ren spelskandal.
Dels...
ATG håller inne på våra pengar som vi har omsatt för att dela ut vid en senare tidpunkt.
Helt i sin ordning men när man inte kan erbjuda en funktionabel lösning så ska givetvis allt spel ställas in, Tränare, aktiva och kuskar ska få en schablonsumma utbetalt och Jackpoten flyttas till nästa vecka.
Målsättningen är att allt spel ska ske online och att alla totomater stängas ner men man kan inte för sitt liv ha en programvara som funkar. Vet inte vilken gång i ordningen detta var som det strulade? Det är för dåligt.
Men givetvis så ska degen ska in oavsett om inte alla har möjlighet att lämna in sina system. Inte ens om det blåser halv orkan ute så t o m papperskorgar flyger runt så ställs tävlingar in.
Jag kunde inte ens logga in och titta om mina spel var registrerade.
Sett ur spelsäkerhetssynpunkt är det total katastrof och man tappade med all säkerhet ett nytt förkrossande omsättningsrekord.

Sen till själva tävlingarna. Man ska fördela ut löjligt mycket pengar inför sista avdelningen och Robert Bergh beter sig som en stor bebis och förstör hela loppet för flera hästägare och spelare som har chans på riktigt fina pengar.

Han borde bötfällas å det grövsta och pengarna fördelas till de som drabbades av hans vansinnesstyrning i loppet.
Visst är det kul med lite racing men klarar man inte av att hålla huvudet kallt och förstöra för så många andra borde man nog låta andra sköta tömmarna.
Inte ens reportrar på plats vågar ställa honom mot väggen.
Riktigt svag journalistik.

Nästa gång kanske det är favoriten som leder och en mindre betrodd kusk/häst skickas i vansinnesfart fram mot ledaren för att förstöra och höja utdelningen. Är det dit vi vill komma verkligen?

Det är inte första gången som Bergh går över gränsen och jag hoppas du skäms.

Ska bli väldigt intressant att se hur man väljer att följa upp gårdagens fadäser men får man gissa så sopas väl allt under mattan som vanligt?


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se