Speltips: JACKPOT PÅ V75 Årjäng 11/7

V75-Omgången.

V75-Jackpoten denna lördag går på Årjängs travbana och nu är det femmor efter en stor jackpotomgång så lite större jackpot nu än normalt, med 59 miljoner till en eventuell ensam vinnare. Åjängs-banan har lite längre upplopp med sina 205 meter men är däremot lite smalare än genomsnittet så lite mindre plats från dom snävare spåren i voltstart att vänta. Ingen vinklad vinge eller open-stretch. Spår ett i volt är bäst, liksom spår fem bakom bilen, så precis som vanligt i spårstatistiken och inga konstigheter i övrigt här.

Bästa Spiken!

Brukar gilla att hitta spik i första avdelningen där många garderar på ren rutin för att ’vara kvar’ efter första loppet. Även om favoriten i första ofta drar ganska många streck så slösar ändå många extra mycket med strecken just i första avdelningen.

3 Strong Pepper 40% får rejält kuskplus i voltstarten med Adielsson, som får ytterligare mer plats då den utvändiga är struken. Körspö är ytterligare ett plus denna gången och tar han spets och kör en låg 12-tid så får dom svårt att ta ner honom. Vettig spik i annars ganska öppet och streckkrävande lopp vid gardering.

Gå Kort!

I kallblodsloppet är det många som spikar och även många som låser på två streck vilket gör just det alternativet lite småkallt. Det skiljer oerhört mycket i procent på favoriten och andrahandaren så kan väl det vara okej ändå att låsa på dom två men det finns en totalt bortglömd kanon i loppet som jag vill betala för och det ger oerhörd potential i systemet att kunna hitta en skräll här.

6 Åsrud Vilja 58% har gått riktigt bra för Khilström på slutet men siktar på norskt mästerskap redan nästa vecka och det kan bli lugnare upplägg eller att den är tränad på ett sådant vis att detta loppet ska föra henne framåt ytterligare i form till nästa start. Visst kan hon vinna loppet ändå så klart om Örjan är först fram av dom betrodda för att överta spets av dom där framme. Nu blir det kanske att man sparar på utrustningen med och kör i vanlig vagn denna gången och då måste man tycka att nära 60% är för högt och att garderingen är given.

8 Ulsruds Tea 25% har varit bästa stoet i kallblodsrasen i världen i många år och även om favoriten här har varit bra på slutet så tycker jag inte man kan säga att hon redan skulle ha passerat denna. Anledningen till streckfördelningen är väl att denna har spår 5 i volten och kommer från galoppmisslyckande i kombination med att Khilström kör favoriten och mindre kända Wassberg kör denna men han känner hästen väl och vinner mycket lopp. Hade dom dock satt upp Adielsson, som vid vinsten på Bollnäs, så hade man kanske kunnat hoppats på att denna skulle vara före favoriten från start trots spår fem i volten och då hade detta varit en bra chansspik. Bästa hästen och rankar denna först på spelvärdet, då den från spår sex i volten är struken och den från det andra springspåret är totalt ospelad så kan Usruds slippa att bli stressad av utvändiga och samtidigt kan kanske kusken ge hästen lite mer plats här.

13 Teddy Gutten Stöen 0,5% var ett löfte som fyraåring och matchade delar av eliten redan som femåring vilket annars brukar vara tufft bland kallbloden. Sedan har han varit mycket skadeförföljd och återfinns nu i Jan Roar Mjäneröds träning sedan en tid och han är riktigt duktig. Galopp i debuten för honom men går garanterat framåt rejält med loppet efter lång frånvaro från tävlandet. Visst är propositionen tuff men den här är ensam 20 meter bakom stona och bör vara ikapp fältet ganska enkelt och med inte fullt fält från start och ett par strykningar är det bara 11 hästar i loppet. Detta sammantaget innebär betydligt högre segerchans än vad spelarkollektivet bedömer trots att han kanske ska behöva något lopp till för att var på topp.

Avdelning 1.

Se ”Bästa Spiken!”

5 T.Rex Face 8% är ny i Goops regi efter träning hos amatör innan han tagit över och Björn har vunnit som kusk med denna på V75 i vår. Visst inte startat sedan i maj men får nu hybridvagn och med strykning invändigt får han mer plats i volten och är bra iväg. Dessutom blir det barfota runt om direkt vilket han gått på en gång tidigare med vinst som resultat.

6 Mr Marvelous 15% har springspår här och kommer från lopp i tuffare gäng men då han inte är startsnabb så kan han bli hängande i spåren med ett par snabbare invändigt. Växlas ned i utrustning med vanlig vagn nu och är nog lite överstreckad även om han duger i klassen.

7 Global Venture 11% är desto startsnabbare än konkurrenten på springspåret och denna kanske kan hamna riktigt bra på det men borde väl släppa till favoriten om han får frågan tidigt, om han nu tar spets. Hamnar nog oavsett bra på det och vinstchansen är nog ungefär i paritet med strecken även om det nog är minus med vanlig vagn nu.

8 Mellby Granat 7% är Berghs val av två hästar och har ett bra smygläge och kommer med ett lopp i kroppen och går nu första barfota sedan oktober. Hävdat sig på V75 förra sommaren och hösten så räknas med ett lopp i kroppen.

1 Imagine Boko 5% är Berghs andrahäst i loppet som körs första gången av Khilström men borde bli över en del från start här då han är mer stark än snabb och det krävs nog lite mer speed för att göra sig gällande i klassen på V75. Blir det dock bra tryck på loppet och Örjan tar sig ut så har han styrka för att fälla många här.

9 Vien Ici 2% kan få bra smygläge härifrån och efter att ha haft med honom på allt vid skrällen från rygg ledaren så rankade jag ner sist då han kanske blev lite överstreckad. Nu är han ostreckad igen och då är det så klart mer intressant vid bredare gardering.

2 Charlock Viking 7% är startsnabb och spår två är bättre än många tycker och detta är en faktor i startrusningen. Sparat på V75 sist från hopplöst läge och testades då med barfota bak och det kan ge effekt denna gången istället. Jakobssons hästar glänser ofta i enklare gäng men brukar få svårt som överstreckade när dom väl kommer ut på rikstoton, ligger där han borde på strecken nu och är tänkbar.

12 Dominic Wibb 4% var ute i samma lopp som Mr Marvelous sist och var inte långt efter den och kan komma bättre till än den från start trots bakspåret. Mest startpoäng med två vinster i lopp med över 100 tkr i raden smäller högt så klart och procenten är låg, då är det intressant.

Ranking: A 3. B 5.7. C 8.12.6.9.2.1. D 10.11.

Avdelning 2.

Dimantsto Försök över medeldistans med fullt fält fördelat på tre startfållor med två volter på mellanfållan och dom bästa startar så klart längst bak, med 40 meter tillägg och har ändå hög vinstchans.

14 Karamel Hill 30% är väl rätt favorit på visat kunnande i klassen och kan nog vinna igen. Klev på från femte utvändigt sist, då tempot bedarrat och reglerade sedan fältet från dödens och vann enkelt till slut. Snabba pengar sedan han började starta för Goop i våras men verkar bära dom bra och är nog en ganska bra favorit även om motbud inte saknas. Då man inte sett botten i henne ännu och bara fick ge sig mot en smygkörd Sharp Dream på Elitloppshelgen så vet man ju inte hur bra hon är då hon bara vinner. (Sharp Dream hängde sedan med bra bakom Double Exposure och Un Etoile Gar i stoeliten efter det och var sist tvåa bakom Ultra Bright.) Karamel Hill lär också hävda sig bra i stoeliten framöver och är tänkbar spik här.

15 Mille Millionaire 15% har kommit till rätta i sin relativt nya regi efter en strykning i finalerna på Elitloppshelgen där hon skulle startat 20 meter bakom favoriten så får man väl säga att hon står bra inne i loppet nu. Har vinst i starten efter det och går säkert framåt ytterligare med det loppet i kroppen och räknas tidigt här.

6 Lipstick Tooma 17% är ny i Redéns regi och en av dom han köpt från Jevgeni Ivanovs träning och en annan levererade rejält i debuten för Redén i torsdagens V64, (då Jackpot Tooma hamnade sist i ett femtonhästarsfält styrde Örjan tidigt på och la rejäl press på ledaren och gick undan till slut mot bra hästar för klassen). Denna har redan hunnit göra ett lopp i nya regin och startade då från omöjligt läge och är säkert bättre med loppet i kroppen. Från 20 meter före dom värsta motbuden så kanske Örjan kan styra framåt tidigt ha ännu längre försprång tidigt och då kan denna bli en hård nöt att knäcka för övriga.

7 Cobbys Nana 5% har bra styrka och duger i dom flesta lopp hon ställer upp i och står bra inne på pengarna med mest tjänat på mellanfållan och räknas vid bredare gardering.

12 Zarina Bi 18% räknas med så klart vid bredare gardering efter två lopp i kroppen i Goops regi men från ett bakspår på tillägget är väl dom där bak i kapp denna ganska snart och då står denna hårt inne och är lite överspelad denna gången.

Ranking: A 14. B 15. C 6.7.12.9.11. D 3.5.1.2.8.4.13.10.

Avdelning 3.

Långlopp i Bronsdivisionen över 3140 meter auto vinns loppen oftast från ledningen men inte helt givet vem som sitter där efter 500 meter nu och det gör loppet lite ovisst.

7 Fort Knox 22% blir favorit men inte så stor som han kan bli ibland då spelarna kanske har tröttnat lite efter många galopper. Ska inte vara något fel på honom och den långa distansen kan vara ett plus då han får trava in sig och inga snabbare speedryck eller tempoväxlingar ska vara aktuella. Goop har form på stallet och denna har bra vinstchans.

12 Ike Schermer 16% är en minst lika bra häst som favoriten men har dragit bricka 12 för andra gången i rad. Kanske kan ha lite mindre betydelse över dagens distans och då Ebbinge är vaken kusk lär han styra på tidigt om det går långsamt i loppet. Mest startpoäng och vinst i klassen redan gör att han står riktigt bra inne i klassen och måste räknas riktigt tidigt nu.

6 Euskara 19% är ett sto i öppen klass och det brukar ta emot i högre klasser och är ibland ännu jobbigare över längre distanser. Så hon är klart överstreckad denna gången kan jag tycka.

2 Randemar R.D. 8% är startsnabb och tar spets initial här men han kanske släpper om någon av dom mer betrodda är framme och ställer frågan tidigt. Kan duga från spets eller rygg ledaren då stallet håller bra form för dagen.

11 Vagabond Bi 3% går barfota runt om nu och i fortsatt bra form kan han skrälla rejält här.

Ranking: A 7. B 12. C 2.4.11.6.3.5. D 8.9.10.1.

Avdelning 4.

Se “Gå Kort!”

Tycker att spelvärdet är högt på attt spela med tre streck i detta loppet men vill man haytterligare ett streck så är7 Bellfaks 3% klart näst på tur men då han har nära till galopp och startar från bricka fem så är det lite lurigt. Oftast tränarkörd och med duktigt proffs upp så kommer han rekordsänka rejält, när som helst, med rätt lopp. 2 Granetta 8% har lite försprång och drar en del streck men är ett par sekunder för långsam för att ha en vettig chans att slå dom bästa här.

Ranking: A 8. B 6. C 13.7. D 1.2.5.12.1.11.10.

Avdelning 5.

Lägsta klassen på V75 som heter Klass 2 och här är klassen som det oftast skräller i även om många favoriter infriat under våren och sommaren. Garderingen känns given då det är en av omgångens största favoriter som startar från bakspår här.

9 Civilion 51% ska gå barfota runt om och startar från bakspår över kort distans och det är mycket som ska stämma om man ska vinna härifrån. Alldeles för stor favorit även om det är en fin häst som spås en framgångsrik framtid. Detta är bara ett led i matchningen mot större årgångslopp och inget lopp dom tömmer hästen i även om den kan vinna loppet med rätt resa så är det favorit i fara. Rankas ner på dåligt spelvärde denna gången.

4 Quickly S.W. 11% gick första gången i bike sist snabbstartade då och vann enkelt och även om det är ett sto i öppen klass så kan denna rinna undan från spets. Jepson är duktig tempobedömare och startspåret är ett av dom absolut bästa samtidigt som hästen står perfekt in-matchad i loppet på kronan.

2 Pine Muscle 3% avslutade förra säsongen med försök och final i samma klass på V75 där den var tvåa som favorit i sitt försök. Står så klart bra inne i loppet då han är kvar i klassen och startar från ett bra spår med lopp i kroppen nu.

1 Slippery Runway 16% var ute i stenhårt lopp sist och ska kunna snabbstarta även från innerspåret men då det är oklart om den kan svara Jepsons från bra spår en bit ut så är det chansartat läge. Kan han svara ut dom eller komma ut tidigt så är det en bra vinstchans och det kan så klart gå från rygg på ledaren också.

10 Awesom Kronos 9% får gå första gången barfota runt om nu och med Båths stallform så kan denna vinna trots det bökiga läget.

11 Glacier 3% är det också aviserat första gången barfota runt om och Örjan har kört honom en gång tidigare med vinst som resultat så det är klart kuskplus nu.

Ranking: A 4. B 1.9.10. C 2.11.5. D 6.7.8.3.12.

Avdelning 6.

Silverdivisionen över medeldistans och favoriten har fått riktigt bra utgångsläge men känns överstreckad denna gången.

4 Zap Di Girifalco 59% vann i riktigt fin stil sist men fick då loppet efter att Hill Street blivit het i ledningen sist och denna kunde sätta in attacken till slut som då bet mycket bra. Klar för finalerna och behöver inte alls vara på topp inför detta vilket gör honom kraftigt överstreckad nu. Svek som spelad till 49% starten innan förra på GS75 mot enklare motstånd än så här och det oroar så klart också och gör garderingen given.

1 Harran Boko 7% ska laddas vad som går från start och nu blir det hybridvagn på för att kanske få till lite extra fart bakom bilen då innerspåret kan vara lite lurigt på Årjäng. Han lär kunna öppna så pass fort att han kan komma ut och ta över även om han skulle bli av med ledningen och han har hög vinstchans i förhållande till procenten.

2 Ural 2% är startsnabb men här aviserar tränaren att dom vill släppa om dom tar spets då han ska behöva ett lopp i kroppen då det blivit lite långt mellan starterna på slutet. Barfota runt om och då kan han vinna från rygg på ledaren och kanskee kryper ner i rygg på invändiga hästen alternativt kommer till spets för att släppa om Harran tar sig ut direkt.

9 Viking Brodde har missvisande rad och blev favorit sist i Silverdivisionens final och lite enklare mot denna gången så hans kapacitet räcker riktigt långt denna gången till betydligt mer attraktiv streckprocent.

11 Coogan 11% ä ren hårding som kommer med två galoppmisslyckanden i raden till denna uppgiften och håller han sig till trav kan han slå detta gänget. Kom ut som ny häst inför denna säsongen då han haft problem tidigare som åtgärdats under vinteruppehållet.

3 Island Life 6% går bra allt som oftast och kan öppna bra bakom bilen men borde få svårt att ta sig förbi båda invändiga om dom laddas för fullt. Får oavsett en bra position härifrån och räknas med vinstchans då han står bra inne i klassen och är Berghs val i loppet.

10 Macelleria 2% gör det också bra mest varje gång men fick startspår där silver sällan vins från och med Westerholm som körsven är vinstchansen nog ännu lägre än annars då han haft kall form på sina styrningar i år. Hästen är dock så pass bra att han tar ner många om det blir lite körning i loppet och garderar man riktigt brett kan han vara sistastrecket bland många.

Ranking: A 1. B 9.4. C 11.3.2.10. D 6.7.5.12.8.

Avdelning 7.

Årjäng Stora Sprinterlopp som lockat flera Elitloppsdeltagare i år och det är en öppen historia enligt spelarna, som sprider strecken rejält här.

3 Milligans Scool 17% är bara fyra på strecken här om än med mycket knapp marginal medan till exempel Unibet som sätter fast-odds håller honom som knapp favorit här. Spår invändigt om flera av dom värsta motbuden och borde kunna hamna rätt på det. Nu är det barfota aviserat som han gick balanserad näst sist då han tog flera längder och blåste förbi en av dom värsta konkurrenterna här, Mellby Free, i mycket snabb avslutning. Snabb avslutning som tvåa i Copenhagen Cup också och bortlottad sist. Här kan Ulf Eriksson välja upplägg men hitta ner i banan i bra position och spurta snabbt till slut är beprövat recept för honom. När han är i form kan han även köras hårt till ledningen och då är vinstchansen så klart ännu högre, en av få som kan vinna loppet på många sätt och tänkbar chansspik där många sprider strecken rejält.

4 Disco Volante 17% är stallkamrat till förstastrecket här och tar sig Milligans School till spets så kryper denna kanske ner bakom eller låser loppet utvändigt. Skulle Ulf Eriksson välja spurt-upplägget med Milligans så lär denna istället köras till spets av Ulf Ohlsson. Vid felfri avgång så är chansen hög för att det kan bli spets och slut för denna, men har stressat upp sig förr bakom bilen.

7 Sorbet 20% är knapp favorit på strecken men har dragit ett jobbigt spår så långt ut bakom bilen och örjan kan få dryg inledning bakom denna. Favorit i kraftig fara och given att ranka ner ett par snäpp på dåligt spelvärde.

2 Mellby Free 17% är ett startsnabbt sto som matchat dom bästa i Sto-liten under fjolåret och var kullens drottning som unghäst. Hade inget svar när Milligans School fick upp farten till slut och det är tufft mot hästar som varit ute i världselit gång efter annan, att komma från enklare stolopp. Kanske vill hon inte vara först till slut om hingstar ställer frågan till slut, det har man sett förr hos ston men kanske behövde hon bara loppet i kropppen och kommer att kunna hävda sig även mot eliten. Upp till bevis.

9 Milliondollarrhyme 14% säger ”alla” att vänta bara tills det blir barfota runt om, så hände inte så mycket, nu blir det ”vänta bara tills det blir bike på”… jag säger vänta tills det blir kusk bakom i dom större loppen för hela ekipaget ska i mål och när det skiljer mindre på hästarna blir kusken desto viktigare och sedan utrustningen med så klart. Bakspår och mest överskattade spåret på en av årets mest överskattade hästar som fick en Elitloppsbiljett mest på grund av travpolitik och enda meriten, en snabb spurt i SM för nästan ett år sedan. Har mycket kvar att bevisa men här kan han faktiskt få sitt lopp, lifta med i ryggar om ett par tre stycken kör rejält från start så kan han faktiskt räcka.

1 Stepping Spaceboy 5% har varit fin och höjt sig sedan han kom i Paals regi och skulle kunna få rygg ledaren här och blir det då lite tryck på loppet så har ju sämre hästar än han vunnit med rätt lucka från rygg på ledaren.

10 Mindyourevalue W.F. 1,5% är rejäl och kan göra loppen själv och kommer han igenom då han har rygg på startsnabba Disco Volante så kan han hamna bra på det och överraska rejält.

8 Racing Mange 6% har alltid sina anhängare men är totalt bortlottad här och kommer från strykning så ska inte behövas läggas streck på denna gången.

Ranking: A 3. B 4.7.2. C 1.9.10. D 8.5.6.

Stora systemet

Avd.1: 3 Strong Pepper

Avd.2: 6.7.11.12.14.15.

Avd.3: 2.4.6.7.11.12.

Avd.4: 6.8.13.

Avd.5: 1.2.4.9.10.11.

Avd.6: 1.4.9.11.

Avd.7: 3Milligans School

2592 Rader som kostar 1296 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3 Strong Pepper

Avd.2: 6.14.15.

Avd.3: 7.12.

Avd.4: 6.8.13.

Avd.5: 1.2.4.9.10.

Avd.6: 1Harran Boko

Avd.7: 3 Milligans School

90 Rader som kostar 45 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se