Speltips: Jackpot På Tingsryds GS75 15/8

GS75-Omgången.

Den här söndagens GS75 går på Tingsryds travbana och den är mycket speciell då den är betydligt längre än övriga svenska banor med ett varv som mäter en hel mile. 1609 meter ger mindre snäva svängar och inte lika hård dosering krävs här. Banbredden är väl tilltagen och långt över medel så extra mycket plats i voltstartsloppen här. Upploppet på Axevallas bana på 227 meter brukar omnämnas som Sveriges längsta, men det är längsta på 1000 metersbana för här är upploppet 285 meter. Tidigare var upploppet ”bara” 218 meter här så mycket bra extra krydda att man flyttat mållinjen i år. Man kan dessutom köra snabbare genom svängarna då de inte är lika snäva och spurten kan startas tidigare här och i övrigt inga konstigheter. Jackpot på 3,4 Miljoner där pengarna ligger i alla pooler, mer om det i nästa stycke.

Statistik och Spelteori.

På GS75 går att spela endast i sjurätts-poolen genom att klicka i GS7 och man avsäger sig då utdelningen på sexor och femmor men får i stället 2,5 ggr utdelningen på sju rätt när man får alla rätt. Detta är bra om man tycker det ser favoritbetonat ut och man spelar med ett par hårt streckade hästar som spikar. I övrigt får man hela 10 miljoner om man är ensam med alla rätt på GS75 så lämna aldrig in exakt samma kupong två gånger på den spelformen, för att chansen att bli ensamt vinnande system ska leva. Det är inte så osannolikt att bli ensam på den här spelformen då det är enkronasrader och inte jättemånga stora system som på lördagar och onsdagarnas stora spel. Ett par gånger i år har ingen haft alla rätt ens, efter bara runt 20 omgångar av spelformen.

Nu är det dock jackpot på spelformen och då är det lite annorlunda än många andra spelformer och här hamnar jackpotpengarna i alla tre utdelnings-poolerna så vid jackpot spelar man för sju, sex och fem rätt på GS75.

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen är det lopp för högsta klassen och det är ganska svalt gäng, förutom favoriten som annars tävlar mot yttersta eliten och vann Elitloppet förra året. Han kom i form lite senare än Elitloppet i år och näst sist var 2 Cokstile grym då han fick Kontio upp första gången och här behöver han inte ens chansa från start utan han lär få överta tidigt oavsett om någon skulle öppna snabbare. Han fick bricka 8 i Åbergs sist och det är bara att glömma då det gick oerhört långsamt och var omöjligt att ta något i spåren till slut då. Här står han med tre och ett halvt ben i mål redan och bara sjukdom eller skada mot så stabil spik oavsett hur hög procenten blir är den befogad.

Gå Kort!

I andra avdelningen är det låg klass på loppet och kanske vill man ha riktigt många i just sådant lopp men jag väljer i stället att gå kort här.

1 Havbergs Classic är startsnabb och kommer från hyggligt betrodd på V75 där han häll spets från samma läge men körde galopp i en tempoväxling mitt i loppet. Nu blir det barfota runt om och den här kan leda runt om då han går ner i klass efter två hårdare lopp i rad. Tänkbar spik här.

5 Mister K.O.Z. trivs utvändigt ledaren och där brukar det vara ledigt så den här är nog med där framme tidigt och ger favoriten en match då det ni aviseras första gången med bike.

Viss galopprisk hos båda favoriterna och kanske kör de hårt mot varandra och när två träter kan en tredje profitera på det. 11 Evolution On Track blir mitt chansstreck i loppet då det är kallt att låsa på de två hårt betrodda och alternativen är att spika troliga ledaren eller måla på med kanske alla. Den här har betydligt mer rutin än konkurrenterna här då han tävlat om lägre prissummor i Danmark men han vann i fjol på 14-tid på Halmstad och kan snabbare tider då han tävlar på bättre banor. Han rekordsänkte sist i ett amatörlopp trots bakspår så med form hela sommaren ska han kunna få det att stämma här med litet kuskplus. Under 2% är för lågt.

Avdelning 1.

Första tanken var att stänga loppet på 7 Hipster Am, som är bästa hästen och lägesgynnade 2 Boccadomo som är svårbedömd men har ett lopp i kroppen och från träning som visat uppåtform på slutet. Visst hade det varit rimligt lås då det är jämnt streckad på tre ekipage men jag har svårt att spela utan favoriten 4 Joker Of Steel till slut, då hans styrka kan passa bra på den här banan. Vill då även ha ytterligare ett streck på lappen för att få högre potential och jag tar med 12 Wolf Of Wallstreet då spår 12 inte alls är lika kallt här som på i princip alla andra banor. Han har bra fart och form men mest intressant är barfotabalansen som han bara gått med en gång tidigare för tre starter sedan. Då rekordsänkte han nästan en hel sekund och vann i stark stil från utvändigt ledaren. Då hade han vanlig vagn och nu blir det bike så första med maxad kombo och då räknar jag med rejäl rekordpustning på bana som ger snabba tider.

Hipster Am är dock klar förstahäst som går ner i klass efter tre starter i rad mot hårdare motstånd och han är bättre än sin formrad. Dessutom startsnabb och med långa rakor kan man spetsa från alla framspår bakom bilen här. Tänkbar spik för er som chansar lite då det kan vara spets och slut när banan ska passa, då han ibland har problem med travet genom snävare kurvor.

Avdelning 2.

Se “Gå Kort!”

Mitt trehästarslås blir på 1 Havbergs Classic, 5 Mister K.O.Z. och 11 Evolution On Track där jag spelar med de två bästa, lägesgynnade ekipagen men kryddar med en o-streckad som jag tror har betydligt bättre segerchans än de låga 1,5% han är streckad till.

Två ston i öppen klass drar en del sträck i 2 Ninja Zon och 6 Bee Kronos där den förstnämnda bara är tre år och har större uppgifter att sikta mot så behöver inte alls vara på topp här. Den sist nämnda är väl mest aktuell av de två om man streckar vidare då hon höjt sig lite på barfotan i senaste starterna och är nedstruken till bra spår. Det blir ändå bra för systemet att plocka bort några som jag anser vara överstreckade på sina 11-15% och garderar man loppet vidare får man nästan strecka alla istället.

Avdelning 3.

Montélopp med ett par strykningar och här antar jag att strecken hamnat ganska rätt för jag fastnar för tre av de mest streckade. 10 hästar kvar efter strykningarna och tänkbart att kanske ta alla här på en större lapp, då det ibland vinner lite oväntade hästar i montén och alla får chansen.

10 Robin Hood är mycket startsnabb i monté och då det är framspår och nedstruken ett par spår är det troliga ledaren efter en bit och är då hästen att slå. Blir favorit men upploppet är långt och det skulle kunna bli stumma ben till slut för en som inte är van vid banan.

11 Vincent Chase tror jag är lika bra som favoriten och tränare och ryttarinna har ruggig höjning på hela sitt stall i år så håller ekipaget med högst segerchans här även om inte hästen vinner så ofta.

9 Bag´s Simoni är snabb ut med sulky så intressant debut i monté nu då han allt som oftast tävlar mot hårt motstånd i sulkyloppen och nog går ner lite i klass nu. Faller det väl ut måste det vara bra chans då han dessutom är nedstruken ett par spår men står sida vid sida med favoriten och kan vara före den fram till ledningen. Rygg på favoriten är med en tänkbar position och chansen lär komma över det långa upploppet då det oftast blir mer luckor i monté.

Avdelning 4.

Se ”Bästa Spiken!”

2 Cokstile är nog totalt överlägsen här!

Brukar skriva att nästan ingen häst ska vara så här stor favorit men i högsta klasserna är det helt annan stabilitet på leveranser av prestationer. I snabblopp med elithäst mot många relativt färska i högsta klassen och dessutom utan fulla fält kan det faktiskt vara befogat med en oerhört hög procent i vissa undantagsfall.

3 Stoletheshow är väl enda riktigt sannolika utmanaren om favoriten skulle vara sjuk eller skadad för dagen. Den här söker väl lite efter formen men var ursäktad sist då det var rejäl punka tidigt och skor på. Nu blir det barfota runt om och han tände till rejält vid den här årstiden i fjol där han bland annat var riktigt bra tvåa i Jubilieumspokalen.

6 Apapmand är fortfarande en Silverdivisionshäst på tjänade pengar men visat absolut topppform och tål en del så lär vara före många på linjen här. Inget kuskplus nu men hästen är stark.

Avdelning 5.

Stolopp i ganska låg klass och det får bli här jag garderar brett och hoppas på kantboll då jag tycker att favoriten 5 Oche Trot är klart övertsreckad på nära 50%. Visst har körsvennen hög segerprocent då han får köra fina hästar hos Per Nordström som haft bra snurr på djuren i år men Mittman har ändå bara kört 21 lopp i år och 12 lopp i fjol. Möter många proffs här på lurig bana som kan kräva sin taktiker och rutin kan vara avgörande i flera lägen här. Visst är hästen bra och intressant med barfota runt om men sådana ändringar är ju mer intressanta på utmanare och ses mer som risk på stora favoriter.

7 Jeopardy ska också gå med första barfota runt om och är just en intressant utmanare med ett lopp i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro. Hon var inte tom i mål i årsdebuten och biken fungerade bra så fortsatt den nu och det här en kul chansning som förstahäst i loppet även om hon stigit lite under förmiddagen på procenten så är hon kvar på 16%.

12 Envy Secret har formtopp på slutet och går första gången i bike i sin 35:e start så intressant trots läget.

1 Grace Keely kan få galopp lite när som helst i loppen och svängarna här kan vara mycket positiva för henne. Hon har hög kapacitet för klassen då hon galopperat bort mycket pengar och står hon på benen hela vägen måste hon ha klart bra chans.

3 Dolly Streamline får rejält kuskplus och från bra spår är hon en tänkbar skräll även om hon inte vinner så ofta.

6 Caramelle T.T. står riktigt bra inne i loppet och är Fredrik Perssons bästa chans för dagen, han gillar att tävla sina hästar på banan och har kortare hit än många andra. Kanske can´t se back huvudlag på den här gången på henne och hon är ganska snabb bakom bilen då hon travar.

9 Spinofhope L.B. har höjt sig sedan hon började tävla med stängt huvudlag och näst sist tyckte man hon travade bättre än någonsin och samma, lätta skor nu som då. Kommer från vinst och får Takter upp så intressant trots bakspåret i sin fina form.

Avdelning 6.

Lite högre klass och jag hittar min kompletterande spik här trots spår längst ut bakom vingen.

8 Staro On The Rocks har jag spikat förr med framgång i sin tidigare regi och mycket intressant med första starten för Riordan då det brukar vara ordning direkt i regidebuter för honom. Frode är topptränare så klart men ingen duktig taktiker i sulkyn direkt och klart överskattad som kusk så jag ser det som klart kuskplus med Kevin upp. Den här har Frode dessutom sagt att den går bra i dödens och tänder till på tävla sida-sida på hästar och det har den även visat i loppen. Från 8 är det ju bara att köra framåt till det är klart så att säga och dödens brukar ju vara ledigt och jag tror den här är bara bäst och ser spåret som oddshöjande.

4 Awesome Kronos gör också mycket intressant regidebut och tänder den till på miljöombyte, annan träning och första bike så kanske den är mycket bättre än tidigare. Utan att kollat närmare på statistiken i det här fallet så är känslan att Håkan K vill ha något lopp i kroppen på sina hästar efter träningsperiod och de brukar gå framåt mer med ett lopp i kroppen. Vet heller inte varför Untersteiner inte provat den här i bike, då både far och som brukar gilla att hänga på de vagnarna, kan vara att han inte trivts i den tidigare så chansartat kanske.

3 Spartak Face är startsnabb och har spår invändigt om de värsta men är övertsreckad då jag tror de andra två är bättre hästar och även om den här sitter i ledningen kan upploppet bli långt för honom.

Bakom är loppet öppet och 1 Martin Tooma kan få bra lopp i rygg på ledaren med Kontio som kan hålla i gång ett upplopp ner så kan den slå till om luckan kommer, då hästen står bra inne i loppet. 10 Conrads Massiv ska gå första gången i bike här och är under 1% men många tänkbara skrällar om man garderar på här då loppet är ganska jämnt, där bara ett par sticker ut och båda gör comebacker för nya tränare.

Avdelning 7.

Stayermästarren och det är ett och ett halvt varv över banan så drygt 2400 meter och övriga lopp för dagen inom GS75 går alla över 1609 meter, ett varv.

4 Oscar L.A. vinner nästan varannan start och får bike på första gången här, så befogad favorit men loppet är nog jämnare än procenten antyder och han är nog lite överstreckad och garderingen är på sin plats.

6 M.T.Oscar står riktigt bra inne och har hållit undan för betydligt hårdare hästar på slutet även om det blev diskning näst sist. Den gången hade han i så fall slagit Zarenne Fas och Wild Love. Med den vinsten hade han inte fått startat här och senast slog han även då meriterat gäng men då körde Wild Love galopp. Ner i klass nu och ska väl vara favorit här så förstahäst för mig men jag streckar några till.

7 Bordeaux S. står med bra inne i loppet och kommer som vältränad från Riordan. Visade form sist då han vann på 10-tid på dagens bana med sparat i mål så trivs på underlaget och med kurvorna. Har gått långa lopp på Vincennes bland annat och fungerar på distansen och ska vara tidig här.

5 Kurri Jari Boko kör Veijo själv och han kör inte många lopp per år längre men gör det klart bra när han väl tävlar. Den här har matchats mot hårda kullkamrater och kanske möter lite enklare motstånd nu så från bra spår måste den räknas tidigt.

3 Arvid S.H. har bra spår och är startsnabb så kan komma till ledningen och släppa någon av de betrodda för ett bra lopp i rygg på ledaren. Låg procent och gillar distansen så tänkbar skräll.

12 Ironman Pellini är bättre än raden och även om han inte vunnit lopp i år ännu och har spår 12 här så tror jag han har högre segerchans än 0,3% som kollektivet spelar honom till. Spåren har mindre betydelse på den här banan och med så här långt uppehåll kan det bli trötta ben till slut på många här så med rätt ryggar kan det här vara en tänkbar storskräll.

Systemförslaget.

Avd.1: 1-4-7-12.

Avd.2: 1-5-11.

Avd.3: 9-10-11.

Avd.4: 2 Cokstile

Avd.5: 1-3-5-6-7-9-12.

Avd.6: 8 Staro On The Rocks

Avd.7: 3-4-5-6-7-12.

1512 Rader som kostar 1512 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se