Speltips: Jackpot på GS75, Sundbyholmstravet 14/3

GS75-Omgången.

Jackpot då det blev favoritparad sist och femmorna frös inne så kul med hög omsättning även den här veckan. Nu avgörs det på Sundbyholms Travbana, som banan strax norr om Eskilstuna heter. Den ovalen har något kortare upplopp än medel med sina 182 meter och det är en utpräglad spetsbana. Spetssegrar ligger klart över medel liksom favoritsegrar, då det ofta går hand i hand eftersom favoriten har lite enklare att bli släppt till ledningen. Den här veckan har jag åter väldigt mycket hjälp i loppgenomgångarna av en duktig analytiker och god vän med bra koll på travet i form av Jens Lönnaeus, så hoppas att vi får ihop ett slagkraftigt tips till en intressant omgång.

Statistik och Spelteori.

I övrigt så kan man kryssa i att enbart delta i sjurättspoolen på GS75 och får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Vid jackpot fördelas extra-pengarna i alla tre pooler så vid just jackpot ska man spela för även sexor och femmor. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst på 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspoolen. Fortsatt en bra krydda i spelet som gör att man inte ska lämna in samma lapp två gånger om man ens har någon rad på lappen som man kan bli ensam på.

Bästa Spiken!

I femte avdelningen är det ett mycket ojämnt lopp, där två hästar sticker ut på strecken. Vi tar ställning för favoriten och spikar 11 Final Whistle. Inlett karriären på bästa vis med 2 segrar på 4 starter och har hittills aldrig varit sämre än tvåa felfri. Springspår på tillägg med bara fyra hästar på första volten, och räkna med ett offensivt upplägg. Vi tycker att hästen skulle kunna vara betydligt hårdare streckad här. Trots att det är tillägg på Eskilstuna och man inte ska spika hästar bakifrån där generellt sett så behöver det ju inte bli så att denna går bakifrån, med det läget han har och det känns som en mycket stark spik.

Gå Kort!

Fjärde avdelningen presenterar ett väldigt rumphugget fyraåringslopp. Endast 6 hästar med och det ser, helt ärligt, alldeles för tråkigt ut. Favoriten är 3 Sidney Celeber som glänste i hårda lopp på Solvalla ifjol. Återkommer nu och har bra chans direkt. Det ska även 6 Mr Mah Can ha som vann direkt i årsdebuten. Körde sig till spets då och låg på och inte hade den bästa aktionen under loppet, men höll undan, vilket var bra gjort. Spetsbud nu igen om hästen kan öppna som sist. Den roliga idén är definitivt 5 Hopeusteponlegosom svarade för en del fina insatser ifjol och står bra inne på pengar och har läget i årsdebuten så tänkbar som tredje häst men det är okej att låsa på dom två förstnämnda då många streckar alla i så litet fält.

Avdelning 1.

Vi möter upp omgången med ett snabblopp som endast samlat 7 deltagare. Lite signifikativt för omgången i stort med halvfulla fält av varierad kvalitet.

2 Remarkable Feet är mycket klar favorit, som ofta går bra på V75 utan att någonsin få något riktigt erkännande av spelarkåren. Den här gången dock ett undantag då hästen är alldeles för klar favorit. Visst var hästen duktig vid seger från tredje ytter på V75 på Romme men gynnades också av det höga tempot. Hästen är klar för V75-final 27/3 och detta är ej karriärens viktigaste lopp. Lär komma till ledningen och får hästen fuska bort lite kan han såklart vinna, men spelvärdet är noll att gå på spik och vi rekommenderar spik mot, men den försiktige kan låsa loppet på två.

6 Spickleback Face som vi tycker är en bättre häst och då det inte ska skilja som det gör i strecken är det en klart spelvärd idé här. Nedspelad till 3 ggr senast när hästen startade från spår 12 på V75, men då var han alldeles för länge i tredjespår för att räcka. Barfota runt om på nytt, vilket var första gången på över två år senast. Med ett litet fält lär hästen kunna komma fram i dödens rätt så tidigt så då ska det vara bra chans, då hästen är stark och går till mål.

Dessa hästar sticker ut från resten, där bakom kan nämnas att 3 Ural återkommer efter vintervila och brukar gå bra direkt. Årsdebut gör också 5 Urban Kronos, men går med vanlig vagn och tränare Walmann ligger lågt. Överstreckad denna gång.

Ranking: A 6. B 2. C 3.1.4.5. D 7.

Avdelning 2.

Omgångens största favorit dyker upp härnäst, i form av 6 Yankee Dee. Hästen är obesegrad felfri och gjort två starter för Haugstad, men det surrades om denna redan hos sin förre tränare, Johan Untersteiner. Kan öppna bra och att hästen sitter i ledningen tidigt tar vi för givet och visst höjer sig hästen kraftigt över mängden. Att vi ändå landar på gardering handlar mer om att hästen ännu är grön, samt att vi inte litar på att kusken inte gör några misstag, vilket Haugstad brukar kunna göra i lopp. Att spika till en streckprocent i den här digniteten, då ska det nog vara en toppkusk som rattar. Med det sagt, så är det såklart ändå en toppchans så för ett litet system kanske det ändå är en tredje spik om man spelar smått.

Magert utbud därbakom, men skulle ändå vilja mena att förste utmanare är 5 Betulla C R. Inte vunnit lopp ännu men var klart uppåt senast på ny balans och helstängt. Samma nu med barfota runt om och fortsatt helstängt och blinkers, och hästen är väldigt startsnabb och vi inbillar oss att hästen tar sig till spets och släpper till favoriten och vår främste utmanare är i princip ostreckad. Lite mer spelad är 9 Lancelot Ladaysom tänt till på ny balans och bike. Har visserligen inte presterat några tider att tala om, men intrycket har varit klart bra.

Från nationalarenan kommer Walmanns duo, 4 Bottnas Gorgeous och 7 S.G Kingstone, en duo som inte övertygat så här långt. Men det man kan tänka på är att Solvallahärdade hästar brukar duga rätt bra när de kommer till Eskilstuna. Den förstnämnde hade sparade krafter senast, medan 7 S.G Kingstone får ny balans denna dag. Tränaren menar att hästen inte tar i under loppen, och när man sett till hästens prestationer, är det svårt att inte hålla med. Barfota bak idag och det är intressant. Hästen har gått barfota runt om vid fyra tillfällen, och tre av dom har slutat i galopp, men den gången hästen gick felfritt så flöt det faktiskt på lite bättre än vanligt. Kihlström till låg procent är ett givet garderingsstreck. Tittar man utöver dessa kan man också nämna 1 Nyxian som glänst i två raka i breddlopp, men tuffare emot nu.

Ranking: A 6. B 5.4.7. C 9.1.8. D 11.2.3.10.

Avdelning 3.

Ett rivigt montélopp över kort distans följer, och när det gäller montélopp utanför den yppersta eliten har vi sett flera gånger att det kan skrälla till rätt friskt. Här gäller det att se till hela ekipage och inte bara till hästarna, då det brukar kunna skilja mycket från ekipage till ekipage.

Tipset till 8 Allez Allez som visserligen gör årsdebut, men de tider hästen gått över distansen barfota ska räcka en bra bit här. Kul tipsidé när den inte är favorit. Det är istället 11 The Big Bang som övertygat stort på slutet, bra chans även här. Vidöppet bakom och tänkbart att stänga på två streck då utgångslägen spelar mindre roll i monté, men då några duktiga montéryttare sitter upp på intressanta hästar är det nog ändå läge att ta några till.

Vi är svaga för att lyfta upp ekipage som går första gången i monté, då vissa kan tända till rejält. Således bereder vi plats för 6 Lotusathena och 10 My Golden Eye på lappen. 1 Hakkestadhs Athena var lite uppåt senast och var inte vässad då. Kan öppna från början och ska med på välgarderad lapp. Det ska även 7 Tingeling R L som vann direkt i montédebuten senast, och nu blir det skoryck. Det blir det även på 4 Another Way To Pay i detta fall tror tränaren att det är ett stort plus.

Ranking: A 8.11. B 7.6. C 1.10.4.9.2.5.12. D 3.

Avdelning 4.

Se ”Gå Kort!”

Tror betydligt mindre på 1 Jacoby Keeper som har två raka från spets, men får svårt att komma dit nu och är bara aktuell vid bredare gardering på smygläget.

Ranking: A 6. B 3.5. C 1.2. D 4.

Avdelning 5.

Se ”Bästa Spiken!”

Andrahandsfavorit i nuläget 2 Moonlight Zon från Markus B Svedbergs formstall. Vann debuten ifjol, men sen har det blivit 3 raka galopper och nu blev också årsdebuten inställd. Man ska dessutom tänka på att vinsten bärgades i spets i lågt tempo på snabb sommarbana, så är inte säkert att det sa så mycket ändå. Vill man söka en skräll så är det definitivt 5 Chiclet som visade fin fart i årsdebuten även om hästen mattades till slut.

Ranking: A 11. B 2.5. C 9.12.1.10.4. D 8.6.7.3.

Avdelning 6.

Den sjätte avdelningen utgörs av ett lärlings- och ungdomslopp över 2640 meter auto.

4 Moncler Bo är en motiverad favorit som startade för första gången över lång distans i den senaste starten. Fick då en tung resa, men svarade för en stark slutrunda bakom V75-härdade Made Of Stars. Kan öppna bra och spets är ingen omöjlighet och tänkbar som spik i annars ganska öppet lopp bakom, där det är vingelläge för flera av motbuden.

2 Dacia Scoop har, liksom favoriten, ett bra spår och är kanske fältets mest intressanta häst, då hon bara gjort fyra starter sedan 2017, i nuvarande regi. Mycket positiva stallrapporter och här snackas det om bike med bra kusk i sammanhanget. Givet att ranka upp.

Vid gardering passas också 8 Monark Amok som har bra fart, 10 Xanthis Daquiri som stod för en bra slutrunda senast på Solvalla och som går barfota fram nu. Vi ställer oss däremot mer tveksamma till betrodda 6 Worrywart, som är humörbetonad och distansgynnad. Kusken däremot, är mer van monté, och har bara kört två sulkylopp sen oktober förra året, så det känns tveksamt när det dessutom är vingelläge. Rankas ner.

Ranking: A 4. B 2.10.8. C 12.6.1.11. D 7.3.9.5.

Avdelning 7.

Epilogen är ytterligare ett halvfullt lopp, denna gång över två volter. Jämnstreckat värre och favorit i nuläget är comebackande 1 Gilmore Trot. Var ute i hårda årgångslopp ifjol och har nu läget i första starten för Sandra Luomala. Comeback gör också 8 Got To Dash som duger fint i denna typ av lopp.

2 Artful Deimos har bra form och såg bra ut efter galopp på V75 senast och ibland slår ju form klass så från ett underskattat spår två kan han komma iväg bra med offensiv körsven.

6 Madronjo är en hemmahäst som tänder till på barfota och trivs över distansen så klrt tänkbar som skräll i ganska öppet lopp.

3 Bikila blir ofta undervärderad av spelarkollektivet. Vinner inte på beställning men gör ofta bra lopp, och intressanta förutsättningar här.

7 Balto D´huon har uppåtform och kan vara en obehaglig överraskning för många, även om hästen kan hamna på vingel från fjärdespåret.

Ranking: A 8. B 1.2. C 6.3.7. D 5.4.

Systemförslaget

Avd.1: 6 Spickleback Face

Avd.2: 1.4.5.6.7.8.9.

Avd.3: 1.6.7.8.10.11.

Avd.4: 3.6.

Avd.5: 11 Final Whistle

Avd.6: 2.4.8.10.

Avd.7: 1.2.3.6.7.8.

2016 Rader som kostar 2016 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se