Speltips: Jackpot på GS75, Åby 14/11

GS75-Omgången.

Jackpot då GS75 gästar Åby travbana och det tillhör inte vanligheterna att de är värd för den här spelformen, men det är så klart positivt. Banan har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. Den här omgången har jag tagit mycket hjälp av en god vän och duktig travanalytiker i Jens Lönnaeus och vi har haft framgångar tidigare på just GS75. Hoppas på fortsatta vinster och GS75 är en spelform vi gillar då spel på söndagar generellt sett är mer felstreckade än andra dagar, då väldigt få lägger ner tiden på analyser hit.

Statistik och Spelteori.

På GS75 går att spela endast i sjurätts-poolen genom att klicka i GS7 och man avsäger sig då utdelningen på sexor och femmor men får i stället 2,5 ggr utdelningen på sju rätt när man får alla rätt. Det är dock inte aktuellt då det är jackpot för jackpotpengar på den här spelformen hamnar i alla utdelningspooler och då vill man ju ta del av alla chanser till extrapengar. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst på 10 miljoner istället för ordinarie utdelning.

Bästa Spiken!

Ett öppet, jämnt och kul spellopp avslutar omgången. Det strålar av positiva tongångar från Halmstad och Johan Untersteiner angående 8 Global Warrior som nu har två lopp i kroppen och kommer testas med amerikansk sulky för allra första gången. Det låter som det kommer bli ett rejält plus och vi tvekar inte på att ranka hästen först trots spåret. Förmodligen ett offensivt upplägg här och tidigt avancemang till dödspositionen vore inte skrällbetonat. Då får hästen förmodligen trava utanpå 1 Armagnac som är väldigt startsnabb och nu är distansgynnad till skillnad från senast. Vi tror ändå att segerchansen är hög om han bara kommer fram i dödens utan att det kostar tredjespår allt för länge och spikar trots läget, då troliga ledaren inte visat någon toppform på slutet.

Gå Kort!

I den femte avdelningen är ett jämnt lopp över 1640 meter autostart. Distansgynnad favorit just nu är 2 Almas Caviar som jagar ledningen där hästen trivs bäst. Är rätt startsnabb och ledningen är inte utesluten. Kanske ingen av Flemmings stjärnor direkt men det behöver man inte vara för att vinna det här loppet.

Vi tycker det är intressant med en annan som vi låser loppet med. 8 Geronimo Am debuterar för Robert Bergh och som krona på verket går han utan skor på alla fyra hovar för allra första gången. Dessutom kan hästen öppna bra och kan få en bra position direkt då Bergh är offensiv.

Avdelning 1.

Ranking: A 8. B 7-6-2-5. C 4. D 3-1.

Ett stolopp över tre volter inleder denna jackpottomgång. Loppet är relativt ihåligt med klassblandning rakt igenom, där hästarna på den bakre volten står fint till trots 40 meter att plocka in.

Given tipsetta är dock den väldigt tätt startande 8 La Sassicaia som var ute redan i torsdags, då hästen vann ett snarlikt lopp på Åby. Normalt sett skulle man höja på ögonbrynen inför en sådan matchning, men Bergh startar ofta hästarna tätt, och det finns fler från hans stall denna omgång som matchats likadant. Hästen blir i alla fall allt bättre, och är utrustad med en hårdhet och en inställning som lovar mer. Hästen är inte favorit i skrivande stund, men det borde hon vara och en tänkbar spik för den som inte går på våra andra förslag.

Favorit är i stället 6 Zola Love som visserligen är bra, men står rätt tufft till här. Som favorit rankas hon ner ett par snäpp, särskilt med tanke på att hästen är anmäld med skor. Från tränarhåll är det dock vanlig balans som nämns i intervjuer, och denna återkommande diskrepans mellan information i anmälan och i intervjuer är en ständig källa till frustration för en initierad loppanalytiker. Här gäller det att ha utkik in mot start, för skillnad i prestation kan bli väldigt stor.

Bästa hästen är troligen 7 Cash And Carry men nu vankas det skor och dessutom väldigt orutinerad kusk. I övrigt nämner vi att 5 Habit Silvio återigen utrustas utan bakskor samt att 2 Inara O E har spetsläge initialt.

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 12-9-7-6-4 C 10-3-2 D 11-5-1

Den tidiga favoriten är 8 Mael som också blir vår tipsetta. Hästen har ännu inte vunnit men gått bra varenda gång. Han ser ut att kunna öppna bra från start och denna gång har hästen begåvats med ett springspår med få hästar på startfållan. Med Björn Goop upp låter inte spets otänkbart och därifrån ska hästen slås. Bra chans och tänkbar spik i lopp som är öppet bakom favoriten.

Favoriten utmanas av 12 Hurricane Gilbert som visserligen står tufft till men som är rejäl nog att vinna ett sånt här lopp. Rätt låg streckprocent i förhållande till chans i skrivande stund.

Rolig på strecken som rankas upp är även 9 Holliday Sisu, som också har springspår. Blev alldeles för ambitiös i comebacken från spets senast och den här gången väntar ett lugnare upplägg. Kanske kan hästen tidigt komma ner till innerspår och då handlar det om en rätt bra häst för den här klassen. Barfota bak denna gång också är ett plus.

En hel del streck också på 6 Chef Axe som inte alls var till sin fördel i debuten för Johan. Hästen travade inte som bäst och var även lite löddrig. Voltstart är inget som hästen är bekant med via sitt italienska påbrå och nu fick hästen sämsta tänkbara spår. Överstreckad. Vi avslutar denna loppanalys med en riktig smällkaramell, nämligen 10 Conrads Ballerina som hittills inte fått till det i lopp. Men senast var det första barfota runt om, dock blev insatsen intetsägande. Var ute i dödens en sväng och det ska nog inte hästen vara, då den ger ett mer kortspeedigt intryck. Men en passande ryggresa kan detta vara den stora jackpottskrällen även om Jim Oscarssons statistik som kusk under året är minst sagt blygsamma.

Avdelning 3.

Ranking: A 1. B 9-6-7-2-5. C 4. D 3.

I den tredje avdelningen har de tidiga systemspelarna spridit strecken och vi som står bakom den här analysen förstår detta till fullo. Ett väldigt rörigt lopp för orutinerade ston som har en sak gemensamt – De har förfärligt svårt att hålla sig på benen i de få starter de tillsammans har gjort. Hr kan man kanske strecka alla.

Efter väldigt många om och men går tipsettan återigen till Björn Goop, och hans egentränade uppsittning 1 Mellby Jewel. Det är ingen investering att spränga banken för, men spår 1 i volt brukar vara ett gynnsamt spår för otrygga springare. Vid felfri avgång kan Björn Goop välja upplägg med tanke på att vi befinner oss på Åbyovalen. Goops andrahäst 9 Hilda Avenue var kraftigt nedspelad på Solvalla senast men visade fin uppfattning i debuten och räknas tidigt. Den kanske mest intressanta hästen i loppet är 6 Stommens Lisa som var duktig i debut i ny regi sist. Duger kanske inte tidsmässigt, men det kommer nog bli ett par galopper här och då är spåret intressant, framförallt med tanke på att hästen varit relativt stabil i sina senaste starter. 7 Wish Lane har kapacitet och duon 2 Kit Crown och 5 Ornellaia Cheri var bra i sina respektive starter från spets senast. Vi nämner många och rådet är att strecka många och alla får plats på stora spelförslaget.

Avdelning 4.

Ranking: A 8-4-2. B 12-1-7-5. C 11-3. D 6-10-9.

Nästa lopp, det fjärde i ordningen är ett lärlings- och ungdomslopp med spårtrappa. Spårtrappa är en lopptyp vi gillar, där intjänade beloppet är av största vikt. Således är de lite sämre spåren inte av lika stor vikt som annars, oavsett vad tränarna muttrar om i förhandssnacket.

En mycket intressant tipsetta är ändå 8 Harri K, som står perfekt till pengamässigt. Över 100 000 mer i intjänat än hästen den startar bredvid är ovanligt. Harri har gått bra en längre tid, och har gått väldigt snabbt över distansen sedan tidigare. Dock varnar stallet för att han kan vara på väg ur form, och en gardering är på sin plats.

Med exempelvis 4 Federer som är startsnabb och körs av en riktigt duktig kusk för sammanhanget. Vidare nämner vi 2 Spinal Tapp A T som gick bra under fel förutsättningar senast. Jättefavorit just nu, vilket inte är helt befogat. En bra uppgift är det dock då hästen kan nå spets tidigt. I dennes rygg kanske 1 Listas Psycho i så fall kan husera. Totalt borglömd på strecken och har betydligt bättre chans än så. Detsamma gäller också för 12 Desefinado som har tänt till rejält med jänkarvagn och har slagit betydligt bättre hästar än så här.

Avdelning 5.

Ranking: A 2-8. B 10-1-7-6. C 11-4-12. D 5-3-9.

Se ”Gå Kort!”

Jämnt sprinterlopp där favoriten är distansgynnad i 2 Almas Caviar som jagar ledningen där hästen trivs bäst. Hon utgör ett bra lås tillsammans med en intressant utmanare i 8 Geronimo Am som gör regidebut för Bergh som rycker alla skor direkt.

Värsta motbudet till våra två streck är 10 Dencos Gallian, som är jämn och säker med många kvaliteter. Det har även 1 Remus Eck som har ett lopp för Lugauer och nu blir det första kombinationen barfota runt om+bike. Båda de motbuden riskerar chansartade resor då den första har ett bakspår på kort distans. Den senare riskerar väl bli över från innerspåret men skulle den lyckas få rygg på ledren finns chansen så klart.

Skrällbudet i loppet tycker vi 7 Power Glide är som är en bra häst för klassen, jänkarvagnen sitter fortsättningsvis på.

Avdelning 6.

Ranking: A 10. B 7-3. C 4-1-6-8. D 9-2-5.

Den sjätte avdelningen är ett stolopp över mastiga tre kilometer. Klar favorit och berättigad sådan är 10 Audrey Effesom möter hästar hon inte gjort tidigare i sin svenska regi. Då har det handlat om exempelvis Milligan´s School, Disco Volante och Hevin Boko. Går alltså ner i klass relativt kapitalt och 40 meters tillägg borde inte vålla några större problem. Toppchans, men det man kanske ska tänka på är att varken lång distans, volt eller vanlig vagn är någon fördel. Det brukar inte vara så för italiensk-ättade. Motbud kryllar det inte av, men det kan bli en rejäl belöning att leta noggrant efter ett sådant.

Flemming Jensens springare med det närmast oskrivbara namnet är just ett sådant. 7 Eenymeenyminymoedk alltså. Siktas mot Frankrike och därav distanstestet. Står sig bra här. Perfekt inne på mellanfållan står 4 Beluga West som var duktig senast mot hingstar och valacker. Behöver dock alltid ha mycket hjälp på vägen, en av flera vid bred gardering bara, då hon vinner ganska sällan.

3 Omega Superstar är mer hårdhänt och här kanske hästen når spets och då behöver inte hårt tempo i spets vara lika iskallt som hästen står inne. Däremot kanske 1 Bearicecream svarar ledningen, hästen gillar distansen och är bäst i front. Avslutningsvis nämner vi skrällbudet 6 Ryssebo La Reine som alltid går bra över lite längre distanser, har hittills inte varit sämre än tvåa på sex försök över stayerdistans.

Avdelning 7.

Ranking: A 8. B 1-5-4-6. C 2-7-9-10. D 3.

Se ”Bästa Spiken!”

Ett Jämnt spelat lopp där vi väljer att ta ställning och avslutar omgången med en spik i 8 Global Warrior som testas med bike, första gången. Vi har respekt för motbudet och lika hårt streckade 1 Armagnac som är startsnabb och distansgynnad. Han har dock inte visat samma skalle i år som tidigare och kanske inte har någon toppform.

Startsnabb är också 4 Get Ready On Tour som är uppåt i form, däremot tveksamt om hästen kan hitta till spets här. Dock totalt bortglömd på strecken och av den anledningen är hästen ändå intressant då denna uppgift ändå är vettig. Vidare nämner vi att Joakim Lövgrens stallform är riktigt bra och här selar han ut 5 Hennessy Boko som är på väg tillbaka i bra form. Chans. 6 Jodie B R debuterar för Bergh, och det är alltid intressant information. Däremot tror vi mindre på 10 Spartak Face som har helt fel läge och balans denna gång. Överstreckad.

Stora systemet

Avd.1: 2-5-6-7-8.

Avd.2: 8 Mael

Avd.3: 1-2-3-4-5-6-7-8-9.

Avd.4: 1-2-4-5-7-8-12.

Avd.5: 2-8.

Avd.6: 3-7-10.

Avd.7: 8 Global Warrior

1890 Rader som kostar 1890 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 8 La Sassicaia

Avd.2: 8 Mael

Avd.3: 1-2-4-5-6-7-8-9.

Avd.4: 2-4-8.

Avd.5: 2-8.

Avd.6: 7-10.

Avd.7: 8 Global Warrior

96 Rader som kostar 96 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se