Speltips: Jackpot 49 Miljoner V75, Årjäng 17/7

V75-Omgången.

Årjäng som är värd för lördagens jackpot-omgång, där det är 49 miljoner garanterat till en ensam vinnare på sju rätt. Årjängstravet har ett lite längre upplopp med sina 205 meter men är däremot lite smalare än genomsnittet så lite mindre plats från dom snävare spåren i voltstart att vänta. Ingen vinklad vinge eller open-stretch. Spår ett i volt är bäst, liksom spår fem bakom bilen, så inga konstigheter här. Den lite smalare banan gör att springspåren får mindre plats och det återspeglas i vinststatistiken där springspåren bli lidande. Spår ett är klart bäst här i volt och när det är auto är det klar fördel 5 och 4 följda en bit efter av 6 så precis bakom bilen och en bit ut är fördelaktigt.

Bästa Spiken!

I kallblodsloppet som går som fjärde avdelningen kommer en riktigt bra femåring ut som startar från mellanfållan där de på 40 meters tillägg står väldigt hårt inne. 10 Ulvsåsen 52% vinner ju allt som oftast och har elva vinster på karriärens femton starter och står bra inne på sin tilläggsfålla. Han har varit ute i betydligt hårdare motstånd än värsta motbudet på grunddistansen och jag tror att det fäller avgörandet till slut. Han körde till ledningen efter en bit, från samma läge sist med ungefär samma proposition som nu och vann 100 tkr. Starten före var han tvåa i lopp med 200 tkr till vinnaren, så visst har han fått snabba pengar men möter ändå inte värre motstånd nu så måste räknas med väldigt hög segerchans.

Gå Kort!

Silverdivisionen har blivit allt jämnare på senare år och betydligt oftare det skräller i just den klassen men här höjer sig ett par och jag låser på de två mest betrodda men plockar då bort den som är jämnt streckad med andrahandaren.

9 Upstate Face 35% har bakspår men man siktar mot Hugo Åbergs med honom och han har bara bombvunnit ett par raka i klassen efter vinst i både försök och final i Bronsdivisionen, så rusar genom klasserna. Klarar alla distanser och är bara stenhård för dagen och höjt sig klart på barfotabalansen så går han så igen rundar han kanske allt igen. Från bakspåret kan det ju strula ändå med hästar i vägen så det kan ju strula men kanske en vettig spik.

4 Born Unicorn 24% har toppspår och ska kunna köra sig till ledningen där framme och då kanske han rinner undan om det skulle strula för favoriten. Höll okej från svåra mellanfållan i Harpers och sedan varit bra i ett par lopp i rad igen, mot rätt motstånd och står riktigt bra inne i klassen. Kan tänka mig att flera av de där framme kan tänka sig att släppa till den här om Örjan laddar och kör offensivt tidigt, vilket han borde, då kan han vara många längder före favoriten tidigt och ger den en match då.

Avdelning 1.

Ranking: A 9. B 5. C 3-6-10-4-8-1-2. D 7-12.

Vidöppen Bronsdivision med voltstart över medeldistans och här har de bästa bakspår så jag målar på rejält och rekommenderar att man streckar så många man har råd med och kanske alla.

9 Barolo Roc 16% är mitt förstastreck här men långt ifrån ett säkert kort att gå på då han galopplysten men i debuten för Goop gick han iväg från spår två i voltstart och fick lite sparat. Det kan vara fördelaktigt med lite mindre stressad avgång som det är i voltstartslopp och han har ju varit betrodd i sina senaste två lopp och Goops val av två i loppet. Nu blir det första barfota runt om med så läge att ranka upp då han har hög kapacitet i förhållande till sina resultat.

10 Strong Pepper 16% vann den här tävlingsdagen förra året i Klas 1 som stor favorit men då var det bike på, tidigt till ledningen med Erik Adielsson och det är skillnad nu. Dagfinn är okej och kan banan men hästen trivs bäst i spets och galopperade dubbelt i comebacken sist så klart tveksam form och måste rankas ner på dåligt spelvärde.

5 Upper Face 18% är loppets knappa favorit som får en del extrastreck från den tidigt betrodda Riptide R.D. och har ett besvärligt femtespår. Vinsten i år kom i enklare sällskap då han annars matchats en hel del på V75 och har växt in bra i klassen. Gick bra utan att komma in i matchen då han gick första och enda gången barfota runt om och ska gå så nu igen. Kommer man iväg från start är det så klart toppchans på den höga kapaciteten och kanske är han bara bäst men klar vingelrisk från spåret så favorit i fara.

Stallkamraterna 3 Taxi Out 14% och 6 Red Mile Brodde 6% har båda dragit bra spår och ska kunna komma iväg bra nog för att få bra positioner. Jämngoda chanser mellan båda ekipagen meddelas från stallet även om den förstnämnda har mer dokumenterad form.

1 Quite Special 11% har bästa spåret och ska kunna ta sig iväg bra men kusken får det sällan att stämma på rikstoton och bara en av många, den rankas ner på sämre spelvärde.

4 Bear Hope 2% har fått en del sparat i starterna på slutet och även om spåret är svårt så galopperar han i princip aldrig och är lättplacerad i loppen. Intressant att han testat med ny kusk då Goop ofta väljer den här då han har ett par till start i samma lopp. Kanske fått upp lite mer fart i kroppen med ett par kortlopp i bra tempo och ska kunna skrälla.

8 Eldorado Mearas 1% var struken inför förra starten så behövde nog loppet i kroppen och är bättre än raden och han står bäst inne på pengarna. Nu är det bra smygspår för skräll, första gången Johan kör på länge och barfota runt om som han bara gått på två gånger på sina 51 starter och har en vinst med är intressant som o-spelad.

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 8-2-5. C 1-6-9-11. D 10-3-12.

Klass 2 och en storfavorit som har klart vingelläge med spår längst ut bakom bilen och det gör det till favorit i fara och garderingen är på sin plats.

8 Erv Zet 48% slog andrahandaren sist men då var det lite omvända lägen och jag tror att det blir svårare den här gången. Visst steg segerchanserna då det tillkommit en invändig strykning och i kraft av hans startsnabbhet ska han kunna komma bra på det direkt och några kan säkert tänka sig att släppa till honom. Det kan ofta kosta lite väl mycket att ladda från det här läget så det kan sitta i benen till slut, dessutom lite längre resa i värmen för orutinerad så han blir för stor favorit.

4 Cena 17% var en bit bakom favoriten sist men slog resten då han hade omöjligt bakspår och favoriten gick i ledningen. Man ligger lite lågt från stallet men han såg fin första gången i bike sist och nu när det är fortsatt så från toppspår måste det vara hög spets- och segerchans. Sett bättre ut på första två barfota i Goops regi med och det blir kortare resa för den här än för många andra som kanske gör en av sina första längre resor.

5 Nomo 7% har bästa spåret och kan få loppet bakom många startsnabba och planeras gå första gången barfota runt om i sin 25:e start. Dessutom är det halvstängt huvudlag, som han vann med från bricka 12 näst sist, men bäst är nog fortsatt kuskplus mot när han normalt är tränarkörd.

2 Capital Gain C.C. 7% startgalopp sist men bara precis slagen till slut och vinst innan det i långlopp men har bra speed i kroppen med för klassen. Stark och snabb är bra förutsättningar från bra spår och från stall som gått starkt hela året. Låter som man siktat lite på loppet och han är startsnabb och körs nog i ledningen om han kommer dit.

1 Goodlookin´Pepper 4% är startsnabb och även om det är svårt att hålla upp innerspåret på Årjäng så är det inte omöjligt. Kan hitta rygg på ledaren med och därifrån har Jepson skrällt många gånger på V75. Här är det maxat med fortsatt barfota runt om som han höjt sig på i år och biken på som han inte gått i så ofta, men bra.

6 Ninepoints Coolman 1% tog ledningen sist, släppte och vann från rygg på ledaren. Han är alltså startsnabb och får nu biken på sig som han gått klart bra i tidigare och nu ska skötaren köra själv vilket inte är något stort minus i det här fallet. Tar han spets kanske han vinkar fram favoriten eller så startar han snabbt nog att hitta ner i rygg på någon annan som leder och får oavsett ett bra smyglopp om han kommer ner till sargen, då ska han kunna skrälla.

Avdelning 3.

Ranking: A 9. B 4. C 6-5-8-7-10. D 11-1-2-3-12.

Se “Gå Kort!”

Låser på två som höjer sig och lär hänga med bra i Gulddivisionen redan till hösten, så det ska vara osannolikt att det går utanför de två. 9 Upstate Face och 4 Born Unicorn är nog båda huvudet högre än sina konkurrenter då de två-tre värsta mot har fått lägen en bit ut bakom vingen. Jag går på ett par streck men kanske ska man ta ställning för en av dem och för er som inte tror på favoriterna så får man nog ta alla för att känna sig helt säker.

6 Rotate 22% har höjt sig rejält och går med i alla tempon men mot de allra bästa i Silver kanske han inte riktigt räcker ännu. Får han ett bättre lopp och strular lite för de två bättre här så är han ju så klart först bakom men att slå båda är långsökt. Finalen han vann för tre starter sedan var i Klass 1 så det säger en del om hur snabbt han gått upp i klasserna.

8 Ivory Di Quattro 5% gick ungefär lika bra till slut i Harpers som Born Unicorn, men fick mer sparsam resa än den då och näst sist var det startgalopp. Bra insats sist från tre tillägg där ledaren fick gå undan så formen är klart bra. Nu är ju läget riktigt risigt men skulle det bli någon invändig strykning kan han laddas trots spåret och han kan hitta ner med lite tur. Han vill vinna med 25 bland de tre främsta varav 15 segrar på sina 42 starter, men båda bästa måste nog komma bort för att det ska gå.

7 Rally Hans 4% är bra och kommer med form då han vann i bra stil sist men går upp i klass så även om det är maxat med barfota runt om och bike så kanske det blir för tufft.

5 Beartime 4% har toppspår med bra kusk på nära från hemmabanan och framförallt startsnabb och med långt upplopp kan det vara bra att åter få ett lopp i rygg på ledaren. Ska kunna skrälla med sådant lopp då han börjar bli härdad i klassen.

10 My Dream Art 0,7% har tillhört favoriterna I lite billigare Silver men från det till att vara under procenten är hårt och här finns kapacitet när det stämmer. Kombinationen barfota runt om och bike är det första gången för i år och då han är bättre än raden måste segerchans vara högre än procenten antyder. Stänkare för er som garderar brett här.

Avdelning 4.

Ranking: A 10. B 12-7-4. C 8-9-5-11-13. D 1-2-6-3.

Se “Bästa Spiken!”

10 Ulvsåsen är nog bara totalt överlägsen sina konkurrenter och galopprisken som ibland finns hos kallbloden i högre utsträckning känns väldigt låg på den här. Vid gardering är det skiktat bakom men säkert fyra-fem hästar som har rimlig segerchans om favoriten kommer bort här.

Värsta motbudet är nog 12 Ask Major 7% som har en första och en andraplats vid sina två Sverige-besök och även om han står tufft till med ett extra tillägg mot favoriten så är han nog tuffast bakom. Norska gäster som gått bra i Sverige vid fåtal försök måste alltid räknas då det är lite hårdare just i kallblodsloppen i Norge och vissa presterar dessutom bättre när de vet att kusken har ett körspö.

4 Järvsömalla 18% drar en hel del streck då han kommer med två raka segrar och får Örjan upp men spår fyra i volten kan vara vingelläge och möter hårdare nu så klart överstreckad. Bara en av många vid gardering.

7 Björnemyr Dennis 4% är startsnabb och har springspår. Han har vunnit sex varav fem på just på Årjäng av sina 14 starter sedan han kom i nuvarande träning förra våren. Står bäst inne på pengarna av hästarna på grunddistansen så kulle han hitta till ledningen kan han hålla undan om favoriten kommer bort. Rankas upp betydligt bättre spelvärde än den hårt streckade andrahandaren.

8 Fantomet 3% galopperar oerhört ofta men senaste segern togs på aktuell bana och från det här spåret borde man kunna felfritt. Kommer man ut i banan så räknas han felfri så klart.

9 Torpa Oda 0,4% är bättre än raden även om hon inte vinner så ofta och tufft för ston i öppen klass samtidigt som läget är hårt. Men rejält kuskplus i Jepson upp och svenska bana mot att ofta tävlat i Norge är faktorer som gör att hon ska kunna skrälla. Man har ju sett effekten av toppkusk upp på ovilligt kallblod förr som skrällt i lopp man på pappret inte ska kunna vinna.

Avdelning 5.

Ranking: A 2. B 7-8-10. C 3-6-11-1-12-9. D 5.

Första gången Goop upp på favorit från bra spår och hög spetschans och därmed segerchans då han utvecklat rejäl startsnabbhet under året. 2 Pacific Kingdom 35% lättas med barfota fram nu som inte fungerade alls för tre starter sedan, då det blev tappstart men med bättre körsven än då har han snabbstartat ett par gånger efter det så med Goop upp är han klar spetsfavorit. Det finns dock viss risk att han inte trivs på balansen och jag garderar, även om jag rankar honom först.

7 Bolt Kronos 8% backade sist men då var det hårt mot och annars brukar han laddas framåt och klart gynnad av att vara nedstruken ett spår. Han ska kunna komma ner en bit fram då bara favoriten av de invändiga är snabba ut.

8 Bara Du Chene 5% har det varit diskussion om att testa norskt huvudlag för första gången och det nära hemmaplan nu så slipper långresa i värmen. Formen ska vara bra då han är uppfräschad inför det här och gått från bakspår två raka starter och alla framspår är okej för honom. Nedstruken ett spår och han ska kunna hitta bra position trots spåret, Jepsons val då han brukar köra favoriten och den här är kanske bättre men från läget är det ju vingelrisk.

10 Fromheaven Idzarda 4% kommer från monté-vinst men har gått bra på barfotabalansen för sulky, så bra att det blir så nu. Plus med biken på nu som han fugerat bra i vid en vinst, andra starten i bike blev det galopp med fin placering på gaffeln in på upploppet. Har snabba farter i kroppen och måste räknas tidigt trots bakspåret.

3 Jaxon V.S. 14% kommer från galoppmisslyckande på V75 sist men det var i voltstart och gynnad av auto nu men kan inte utnyttja spåret då han inte är så startsnabb, men borde hamna hyggligt på det. Stefan Persson upp nu och han har vunnit vid båda tillfällena han kört honom, så han kan hästen och de trivs tillsammans. Stallkamraten 11 Zacapa Grim 3% kommer också från galoppmisslyckande på V75 men var också han bra innan det. Båda är anmälda med vanlig vagn och det är så klart ett minus och man ser den förstnämnda som stallets bättre chans, mest på läget.

6 Vicar 17% blir lite överstreckad då han brände som stor favorit sist och kanske inte är speedig nog att vara så här hårt streckad på V75. Stark och rejäl som står bra inne på pengarna och kanske var förra loppet ett led i matchningen till V75-start så kanske bättre nu.

12 Great Winner 1% vann på V75 den här tvlingsdagen för två år sedan så trivs på banan och kom ner i rygg på ledaren från spår fyra i voltstart och slog av Deede Star till slut den gången. Uppåtform nu igen och han raporteras aldrig ha känts bättre, från tränaren. Stark och tål jobb så tänkbar storskräll.

9 Explosive Flory 4% har hög segerstatistik men möter tuffare nu och är ensamt sto mot hingstar och valacker så borde få tufft från bakspår. Är startsnabb och rygg på favoriten så skulle kunna komma igenom på bra sätt eller välja tredje invändigt så viss skrällchans finns även om man tvingas ha skor på nu efter att ha gåt barfota på slutet.

1 Will I Am 6% får nog rygg på ledaren om favoriten håller upp mot ett par snabba längst ut bakom vingen. Blir det så och ingen kommer ner mellan ska han så klart ha viss skrällchans om det blir tryck och luckan kommer, men tror då att det finns risk att favoriten tröttnar och drar med sig de invändiga i så fall, så chansartat, hur det än blir kört.

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 12-8. C 7-3-13-10-9. D 11-1-4-14-15-6-5.

Diamantstoet och det är öppet men jag tycker att några få sticker ut och försöker stänga loppet på ganska få hästar. Ni som kanske spelar med tre spikar i omgången kanske behöver måla på lite till i det här loppet och hoppas på skräll.

8 Svecak Palema 49% var klart bra i debuten för Goop på barfota och bike direkt men nu växlar man ner till vanlig vagn och det är klart minus. Spår två på tilläggsfållan är bra läge men den här har en del galopper i historiken så inte givet att det bara är kasta iväg henne från det spåret och hon kan hamna en bit bak här. Det var spårtrappa sist då hon hade mer än det dubbla på kontot än invändiga hästar och hårdare mot nu så vill nog ändå syna favoriten här.

2 Global Virgin 7% fick mycket sparat sist med o-ryckta tussar och bra stil över mållinjen vid enkel seger på första barfota sist. Körsvennen låter mycket uppåt om att det ska kunna vara en riktigt stark prestation att vänta nu. Spetschans då hon har ett okej andra spår och mest pengar på startfållan så ska kunna bli släppt till ledningen om hon inte tar sig dit av egen kraft. Snabba sommarbanor nu och om de mer betrodda passar på varandra ska hon absolut kunna rinna undan. Hon blir hur som helt hästen att slå om hon kommer till spetsen och jag rankar henne först.

12 Zante Grif 17% blev ju som bekant diskad för trängning för tre starter sedan, som mål-etta i liknade lopp på V75 och med den vinsten hade hon inte fått starta här, så står bra inne i klassen. Nu är det Adielsson upp från bästa springspåret och då brukar han kunna skicka i väg lite vad som helst och den här har visat speeder så ska nog kunna öppna bra härifrån. Hamnar man långt fram direkt så kan hon vara längder före favoriten. Tål att sitta i kön med för snabb avslutning så inte helkört om man hamnar en bit ner och det ska nog vara lite närmare i procenten här.

7 Amazon Font 7% har gjort få starter på barfota runt om och intressant att det blir så nu med Jepson upp från fint smygläge. Tål en bit i spåren men här vore det nog passande med vilsam resa och luckor till slut då det är litet minus på att biken åker av.

3 Platinum Tile 2% rekordsänkte rejält sist trots en sämre placering och ska räknas tidigt med det loppet innanför västen och har ett fint läge nu. Tänkbar skräll då hon nog går framåt med två loppen i kroppen i sin ny-gamla regi.

9 Iceland Radio 3% var bra som tvåa bakom favoriten här sist och är den enda i loppet som är anmäld med bike så bra när många andra växlar ner och första Magnus A upp är alltid intressant.

13 Alfredo Sauce 6% har mest startpoäng i fältet och ett springspår men risk för vingel därifrån och redan klar för finalen efter skrällvinst sist i liknande lopp. Tänkbar men bara en av många vid bred gardering.

10 Garca 0,7% har man ju trott på allt som oftast men hon verkar vara ovillig att vinna lopp men går med i alla tempon och är gärna tvåa-fyra oavsett hur hårt hon möter. Verkar ha fortsatt form och är tänkbar tokskräll.

11 Pappasjonnys Ilse 1% är det ofta lite snack om men nu ligger man lite lågt i comebacken. Ska ha tränat bra efter att ha varit åtgärdad efter senaste starten. I intervjuer hoppas man kunna köra barfota men anmäld fram så oklart hur det blir men ibland kan det vara offensiva kör-order här om hon känns fin inför.

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 3. C 2-8-10. D 7-6-5-9.

Årjängs Stora Sprinterlopp och tyvärr blev en av de mest intressanta deltagarna i Tae Kwon Deo struken. Det här loppet kan gå riktigt fort redan från början och sedan hålls nog tempot uppe men jag tror att ledaren är favoriten och jag tror också att han håller undan.

4 Click Bait 35% mycket startsnabb och jag trodde han skulle ha svårt att stå mot alla över medeldistans sist men det löste han bra och landade på 1.10,5 full distans. Han är visslande startsnabb och hoppas att Lennartsson bara kör för ledningen ordentligt så ska nog hästen lösa resten och ta honom hem sen. När det nu är hans bästa distans är procenten rimlig och hade inte varit förvånad om han varit en bit över 40% efter senaste insatsen, så förordar spik.

3 Missle Hill 21% ska man försöka att hålla ut Click Bait med och visst är Missle väldigt startsnabb med när man väl laddar för fullt men innersta spåren är sämre att ladda från så hade kanske större chans att klara det när han hade spår tre men nu sjönk chansen något. Inte haft den bländande formen och kanske viker Örjan ner sig och kör i rygg på ledaren här. Vid gardering är den här värst mot och streckar man tre hamnar man på de mest betrodda så man får lika dålig värdeökning med alla tre i princip så bra att ta ställning. Skrällarna i loppet blir dyra i förhållande till segerchans och man måste få med ett par kantbollar här om man ska slösa några streck.

2 Vernissage Grif 18% hade ju ett bra spår för honom innan, som han kunde öppna okej från även om det blir stressigt runt om. Nu är han nerstruken till innerspåret och det kan bli knivigare och även om han är lika bra som de två mest streckade så finns galopprisken här och annars klar risk för att bli över från start ändå, med vassaste motbuden precis utvändigt. Går han felfritt och kommer ut så blir det säkert offensivt upplägg och vinstchansen är då bra men ser honom som lite överstreckad då han behöver en del tur.

10 Wild Love 4% är det klart tveksam form hos och ska ha svårt att blanda sig i segerstriden om hon inte höjt sig rejält sedan sist. Då mötte hon bland andra 8 Zarenne Fas 5% i ett stayerlopp där han fick segern efter ett konstigt kört lopp där mål-ettan diskades för trängning. Zarenne kördes offensivt och fick sedan en attack mot sig som gjorde att det kostade ett par speeder mitt i loppet i ett långlopp så han höll starkt och visade klar uppåtform. Nu är läget vad det är och han kommer in i matchen om de tre där framme körs hårt mot varandra. Körs det tufft där framme kommer även Wild Love in i matchen så klart, nu när det åter lättas lite i balansen.

Stora systemet

Avd.1: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-12.

Avd.2: 1-2-4-5-6-8.

Avd.3: 4-9.

Avd.4: 10 Ulvsåsen

Avd.5: 2-3-6-7-8-10.

Avd.6: 2-7-8-12.

Avd.7: 4 Click Bait

3168 Rader som kostar 1584 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3-5-9.

Avd.2: 1-2-4-5-8.

Avd.3: 9 Upstate Face

Avd.4: 10 Ulvsåsen

Avd.5: 2-7-8-10.

Avd.6: 2-8-12.

Avd.7: 4 Click Bait

180 Rader som kostar 90 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se