Speltips: Guide till Platskampen

Visst kan man ledsna på att vara borta från pengarna redan efter första loppet?
Platskampen är ett nytt poolspel där du har spänning ända fram till sista mållinjen har passerats.
Nu kan du spela på Platskampen där ingenting är avgjort efter bara ett lopp utan spänningen lever vidare under tävlingsdagen.
I Platskampen får du vara hästägare för en dag och fylla ditt stall med potentiella hästar som du tror skall prestera för dagen. Alla dina hästar som slutar på top3 i loppen tjänar pengar till ditt fiktiva stall och hjälper dig att klättra i listan över priserna.
Alla hästar har ett fiktivt ”pris” i loppet baserat på vinstchansen, ju större favorit desto dyrare pris men det är nettovinsten hästarna gör som räknas så precis som i andra streckspel så belönas man mer för en skräll än en favorit.

Hur funkar det? Du bygger antingen ett system av flera hästar eller en enkelrad. Man tippar alla loppen i omgången och vill man ha fler hästar i ett lopp så multipliceras antalet rader på samma sätt som vid andra streckspel.
Ex: Det är sju lopp i omgången och du väljer att spela med fem spikar och ett lopp med 3 hästar samt ett med 2 hästar. Du får då raden 1x1x1x1x1x3x2 = 6 rader.
Radpriset är 50kr och i exemplet ovan får du då sex olika enkelrader inlämnade med ditt lagnamn följt av siffran 1–6 så du enkelt kan följa dina lag i realtid efter att varje lopp har gått i mål.

Hur räknas pengarna hästarna springer in? Hästarna i startlistan kostar olika mycket beroende på deras inbördes ranking.
Eftersom olika hästar kostar olika mycket så blir likheten att ju större skräll, desto mer tjänar din häst åt ditt stall. Fiktiva priserna i varje lopp är detsamma. 1: a 50M – 2: a 35M – 3: a 25M
Du väljer hästar till ditt stall och får sen en totalkostnad på varje rad som räknas bort från vinsterna dina hästar springer in och efter sista loppet vinner den som har bäst nettovinst.
Prispotten fördelas på fler platser än en så du kan få pris även för en femteplats beroende på hur många lag som deltar i omgången.
Ex: I en omgång med fem lopp har du valt hästar som kostat : 30M+3M+7M+45M+15M = 100M
Efter första loppet kommer din häst in som tvåa och får då 35M för andraplatsen och ditt stall har en nettovinst på 5M vilket ger en sjätteplats i prisrankingen inför fortsättningen.
I andra loppet vinner din skräll som bara kostade 3M vilket ger ett nettoresultat på +47M för loppet och totalt 5M + 47M = 52M.
Efter andra loppet leder du på prisrankingen.
I tredje loppet galopperar tyvärr din häst bort alla chanser och ditt nettoresultat blir då -7M för loppet och totalt 52M – 7M = 45M och du halkar ner till en tredjeplats på prisrankingen.
Så fortgår det tills alla lopp i omgången är körda och man summerar allas nettovinst för att få fram hur högt upp man placerar sig på pris-stegen.

Vad bör man tänka på? En bra mix utav favoriter och skrällar brukar vara att föredra men här kommer det unika med Platskampen. En rad innehållande av enbart skrällar kan vara precis lika lukrativt om man är rätt ute i omgången då kostnaden för stallet blir lägre eftersom du kan nå en lika hög nettovinst på bara två vinnare som en rad med fem vinnande favoriter.
Favoriter kommer ju alltid teoretiskt sett ha högre vinstchans men kostar också mer att ha i sitt stall.
Det gäller att ta med flera parametrar som man inte behöver göra i andra streckspel.
En dyr favorit som är galoppbenägen eller riskerar att sitta fast i loppet blir det automatiskt dåligt värde på då eftersom priset på hästen dras av från din nettovinst om inte hästen placerar sig i loppet.
Då kanske man gör mer klokt i att strecka en billig skräll som har mindre chans men som ger ett väldigt litet nettominus om den misslyckas i loppet.
Det handlar i slutändan om att få ditt stall att tjäna så mycket pengar som möjligt på en omgång för att kunna roffa åt sig den största delen av prispotten.
Man måste alltså väga priset för hästen kontra vinstchansen noggrannare ju dyrare hästen är.

Följ ditt stall i realtid. Under tävlingsdagens gång kan du följa ditt stall på prislistan lopp för lopp där du även kan se vilka hästar dina konkurrenter har i kommande lopp så man får ett hum om vilka hästar man tävlar mot i just det loppet vilket ökar spänningen lite extra. Speciellt om man tävlar vid sidan mot ett par bekanta eller kanske jobbarkompisarna?
Skulle oturen vara framme och någon av dina hästar bli strukna får du in en reserv så nära i pris som möjligt.

Hur fördelas prispotten? Ju fler lag som deltar desto fler prisplatser tävlar man om.
Beroende på hur många lag som deltar kommer mellan 10–18% av lagen kommer erhålla en prisplats och ju högre upp man slutar desto större del av prispotten erhåller man.
Vinstavdraget i platskampen ligger på låga 15% vilket är lägst på marknaden och gör att mer pengar kommer tillbaka till våra kunder.
Alla vinster är skattefria då vi innehar svensk spellicens.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se