Speltips: GS75-Tips till Åmål 13/8.

Genrebild

GS75-tips till Åmål 13/8

Omgången.

GS75-omgången går på Åmål travbana med spelstopp 15:00 på söndag. Åmål är en av få 800 metersbanor med oerhört kort upplopp så är det väldigt viktigt att sitta i främre träffen när man går in i sista svängen. Mycket högre vinstprocent för den som leder loppet jämfört med snittet på svenska banor och den här omgången körs dessutom i högervarv.

På GS75 går det att spela endast i sjurätts-poolen genom att klicka i GS7 och man avsäger sig då utdelningen på sexor och femmor men får istället 2,5 ggr utdelningen på sju rätt när man får alla rätt. Detta är bra om man tycker det ser favoritbetonat ut och man spelar med ett par hårt streckade hästar som spikar. I övrigt får man hela 10 miljoner om man är ensam med alla rätt på GS75 så lämna helst inte in exakt samma kupong två gånger på den spelformen, för att chansen att bli ensamt vinnande system ska leva. Om man spelar utan några rader att bli ensam på spelar det mindre roll och satsa då på att gå för bara GS7 i stället.

Bästa Spiken!

Jag spikar i femte avdelningen där jag åter går på 1 Mister Vredebest som vi hade som bästa spiken på V86 sist på Visby. Då chansade Magnus lite och fick perfekt lopp där hästen fick gå i mål med mycket sparat som vinnare. Nu är det inte tuffare mot och bara läget som skulle kunna vara en fälla. Han kan öppna bra och tränaren är inne på att högervarv ska fungera bra för honom så även om han inte skulle hålla spets av egen kraft så lär han öppna bra nog att komma ut för att överta eller köra loppet i andra spår, en bit fram.

Gå Kort!

Redan i första avdelningen försöker jag lösa loppet på få streck där jag tar bort en betrodd och spelar med favoriten tillsammans med en lite mindre streckad idé. Se avdelning ett för vilka hästar jag talar om.

Även sjätte avdelnigen är tänkbart att gå kort där det blev en strykning på en tänkbar häst att spika om allt hade stått rätt till hos Chablis Ribb, men nu när hon inte kommer till start är det läge att gå ganska kort. Se hur jag resonerar kring loppet under avdelning sex.

Avdelning 1.

A 6. B 4. C 10-11-7-9-3-2-5. D 1-8.

6 Dartboard stod i 8 ggr i STL-försök när Åmål hade V86 och gjorde det bra som trea bland hästar som TheyCallMeSixten, Luca Vialli Boko och Sultan Sea. Enklare mot den gången över lag så även om man varit struken fördåliga blodvärden så tar jag inte hårt på sådan strykning och rankar den här först.

4 Pewdiepie är loppets favorit och går liksom min idé ner i klass hit och har bättre läge så kanske kan köras till spets i kraft av sitt favoritskap. Litet minus att man växlar ner till vanlig vagn nu men hästen är så pass bra för loppet och med läge och kusk ska han rankas tidigt.

10 Kadabra Dream är delad favorit på tidiga spelen och han går jämna tider som matchar dom två förstnämnda och han har vunnit på banan i år. 10-tiden sist var från milebanan så det gillar väl folk, att det är snabb tid sist men det överskattas så klart. Bara en av flera vid bred gardering men jag står över den här gången då det dessutom gått sämre för stallet i år överlag. ‘ 7 Bourne Dominion drar en del streck men har tveksam formoch vinner sällan med båda sinatvå senaste segrar från betydligt enklare sällskap. Mycket galopper och en knepig banan kanske passar illa då.

3 Untouchable In är startsnabb och kanske spetsar från bra läge men är tio år och segern från ledningen i raden kom i breddlopp så betydligt hårdare mot och han borde väl släppa om Goop ställer frågan.

11 Profinitif gjorde comeback sist och var lite uppåt i formen så ska väl vara ännu bättre med lopp i kroppen. Har startat mest på hemmabanan Årjäng och även Färjestad, har kommit tillåren och vinner inte lopp så ofta. Senaste segern som togs i slutet av 2021 var på Solvalla i bra lopp och nu visade han form-intryck sist, gör debut på banan och är anmäld första gången i amerikansk vagn som nioåring i sin 40:e start.

Avdelning 2.

A 5. B 7-3. C 6-4-2-9-1. D 11-12-10.

Här streckar jag väldigt många i det här lärlingsloppet där det kanske kan hända lite och jag tycker att favoriten 3 Just Fontaine får lite för mycket streck till nära 50% på tidiga kupongerna. Han galopperar alldeles för ofta för att så hög procent ska vara befogad även om han är väldigt bra för klassen felfri så klart.

5 Kenzo Flevo startar första gången i nuvarande regi och det är så klart chansartat då det kan behövas lopp i kroppen men jag är beredd att chansa och ranka honom först här då det är duktiga Handfast upp från toppspår. Hästen har bra rutin för den låga klassen då han tävlat om mindre vinstpengar och borde stå väldigt bra inne i loppet.

En del ändringar hos vissa i loppet och kan det slå väl ut är det svårt att räkna på hur mycket vissa kan höja sig och regibyte är klart intressant hos min A-häst. 6 Picture Perfect är aviserad att gå både första barfota runt om och första i bike på hemmahopp som säkert siktats hit en längre tid. 4 Veams Mynta ska gå första gången barfota runt om och har ett bra spår som startsnabb men gör comeback här så oklar form.

7 Dats Trixi är kanske loppets spetsbud trots spår en bit ut men det behöver inte vara fel om man vill ladda så givet att den hör kan spetsa och leda loppet runt om. Ska man gå kort i loppet är det här en av hästarna som ska streckas tidigt.

1 Meryl Streep Boko kan få fint smyglopp på innerspåret vilket också 9 Get Aheadkan få och dom är väl lite tidigare än hästarna från allra sämsta lägen men på det stora systemet streckar jag alla och hoppas på galopp för favoriten så vi kan få en smäll här.

Avdelning 3.

A 8. B 6-7-4. C 3-10-1-12-2. D 11-9.

8 Gelato Pellini gynnas av en strykning invändigt och är spetsfavorit så hon har god chans att leda loppet runt men det är många som är nya på banan och jag har svårt att räkna på vem som kan vara gynnad. Det är ett stolopp i väldigt låg klass och där har vi ju lärt oss att det är lite större skrällchans än i många andra klasser och typer av lopp så jag streckar ett gäng här och det behöver inte vara fel att strecka alla om plånboken tillåter det.

Både 7 Isla Vanilla och 6 Juicy utmanar mitt spetsbud i körningen om ledningen här och även den här duon är gynnad av invändiga strykningen. Toppkuskar på båda och skulle npgon av dom hitta till lendingen är segerchansen god men båda är delade favoriter i loppet så inget högt spelvärde då jag är inne på att Gelatto Pellini ska kunna ta sig förbi första biten så det är favoriter i fara även om båda har vettig segerchans med tanke på spår, kuskar och startsnabbhet. Den först nämnda har lite frågetecken för formen efter ett par raka galopper medan favoriten från Goop kommer med ett lopp i kroppen och kanske är den som har bäst formkurva då. Isla Vanilla är liksom min förstahäst gynnad av spårtrappan och står riktigt bra inne i loppet.

4 Ess Expression har bara gjort fyra starter men vunnit tre och testas nu både barfota runt om och med amerikansk vagn, båda för första gången. Bra spår och visar utveckling med starterna så borde ha toppchans här.

10 Calibra V.W. har inte startat sedan oktober i fjol och är missgynnad av bakspår som startsnabb men är bra för klassen och har man lite tur duger hon bra här. 1 Make a Mil kan öppna snabbt så kan hitta rygg på ledaren på en av de betrodda och få ett bra lopp i draget. Intressant på det. 3 Bellatrix Doc har bara gått en start i amerikansk vagn där hon rekordsänkte flera sekunder och får den nu igen så plus från fint spår på rätt distans. 12 Cassiopea Font gör debut i ny regi och kanske behöver loppet samtidigt som det är svårt att vinna över kort distans från bricka 12 här. Hästen är bra för klassen då hon har mest på kontot i trappan och har viss segerchans trots läget. Tänkbart att strecka alla här.

Avdelning 4.

A 9. B 1-2-4. C 10-6-12-3-7. D 11-8-5.

Är inte riktigt övertygad om storheten hos favoriten 4 Eld Brando som väldigt gärna blir tvåa-trea i loppen och visst vinner han en del med och kan bra tider men tycker att han blir för stor favorit. Jag är inne på att man kan gå mot och spika en annan för allternativet blir att man hamnar i betrodda vid gardering och har svårt att se det skrälla i loppet som är skiktat.

9 Faks Odin N.O. kan liksom favoriten låga 24-tider på medeldistans och har visat gång efter annan att man tål att gå i spåren. Han går ner i klass mot det han mötte näst sist och i förra starten gick han nog mot seger då galoppen kom när man lyfte ut i tredjespår i ingången till sista svängen. Han öppnar inte så snabbt bakom bilen ännu så hamnar ofta en bit bak oavsett spår och då spelar inte spåret lika stor roll som för vissa andra och jag tror att han bara är bäst och ska riktigt bra segerchans. Kompletterande spik i annars öppet lopp.

10 Per B. drar en del streck då han har fina poäng och en del vinster men är snyggt matchad och har rekord på 1.25,8 som medgångstid och segerarna tagna på 26-tider så ska rekordsänka ett parsekunder för att matcha dom bästa här och jag rankar ner honom på dåligt spelvärde.

1 Jerk Spik ser jag som en riktigt tuff konkurrent så klart då han är startsnabb och kommer med full form. Han gick en riktigt bra tid för klassen sist, över lång distans, men det var Goop upp och åter tränarkörd så segerchanserna sjunker men skulle han hålla spets kan han leda loppet runt om.

2 Eldida körs av Goop från bra läge och är intressant här då även om hon bara mötte ston sist så går hon väl ner i klass en del nu och ska duga bra här. Hon gjorde ett riktigt bra lopp sist och visar absolut toppform.

Avdelning 5.

A 1. B 5-4. C 2-6-3-10. D 11-7-12-8.

”Se Bästa Spiken”

Här spikar jag 1 Mister Vredebest då det inte är speciellt mycket tuffare mot än sist och jag tror han bara är bäst här. Speciellt som värsta motbudet på pappret 4 King Chaos inte kan öppna lika snabbt som favoriten och trots bra läge och toppkusk borde King Chaos inte hamna bland de främsta i starten här. Hästen duger bra i klassen och räknas vid gardering men blir väl lite överstreckad på att det är Goop upp och toppspår.

5 Jolicoeur är singelprocentare från ett bra startspår och kan öppna med startsnabb körsven så håller den här som värst mot med tanke på att han kan hamna i spets eller i rygg på favoriten efter bit kanske, och spelvärdet är bra på den här.

2 Astor de Castella var trea en bit bakom en riktigt stark duo för klassen näst sist och skulle vara bättre med det loppet i kroppen men gick då ut i en tuff V75-start från omöjliga bricka 12 i starten efter. Nu är det klart ner i klass efter dom två loppen och tätare mellan loppen tillsammans med ett bra utgångsläge han kan öppna bra från så måste han vara kraftigt underspelad till sina knappa 1%.

3 Antonio Jet och 10 Wilhelm Tell har väl varit ute i en del enklare lopp men har ju faktiskt vunnit en del, båda visar form och duger där den senare är gynnad av en strykning invändigt där bak.

6 Apollo Prophet Cal gjorde ett par riktigt bra lopp i vintras och gjorde sedan comeback i våras då han underpresterade lite och fick en träningsperiod till, så gör nu åter comeback där det är aviserat skoryck fram direkt.

Avdelning 6.

A 8. B 11-3-6-2-7-4-9-10-1-5.

8 Chablis Ribb ÄR STRUKEN!

11 Bear Hope ska passa bra på högervarv enligt Goop kanske mest gynnad av just högervarv av hans egna hästar under dagen så det ska väl tas på allvar trots bakspår för den här. Nu när Chablis Ribb blev struken tycker jag att den här borde vara favorit då man ligger lågt i comebacken på favoriten 3 Luringen la Ma. Den senare ska ha tränat bra efter skada och gör debut i sin nya regi men har inte startat på nästan ett helt år så ska behöva lopp och man kör med skor runt om, så inget att gå på.

Jag tror att 6 Ara spetsar och kan leda loppet länge så given vid gardering och jag kanske låser loppet på den tillsammans med Goops häst från bakspår för att ta ställning mot favoritspelade Luringen La Ma här som dessutom får lite extra streck från struken, betrodd häst.

7 Lord Horse kan med öppna snabbt och skulle Ara ha en dålig dag kanske den här spetsar då jag tror att man inte kör för fullt för ledningen med favoriten där framme då man aviserat att man vill ha lopp i kroppen på den. Lord Horse kan absolut spetsa och leda loppet runt om men tror man får svårt att ta sig förbi Ara här trots allt och då är man utelämnad om man inte lyckas komma ner i rygg på ledaren i så fall.

Skiktat lopp så har svårt att se övriga räcka där fyra hästar sticker ut en del kanske man kan ta alla fyra men jag är som sagt inne på att ta ställning och spela med två streck.

Avdelning 7.

A 4. B 6-10-3. C 11-1-5-2-12. D 9-7-8.

Tänkbart med kompletterande spik här i 4 Jaxon Schermer som jag tror borde ha god chans att spetsa även om motstånd inte saknas så har den här gått lite snabbare än värsta motbuden och trivs på kort distans. Det har varit lite längre mellan starterna på slutet men nu blir det tio dagar mellan loppen och när han gick så en gång i våras sprang han sitt rekord på 1.12,0 och det är över en sekund snabbare än värsta konkurrenten på procenten här. Tränaren är inne på att det kan vara lika bra att ta det lugnt från start och köra till slut men då han höjt sig ytterligare på barfota runt om i sista två loppen är jag inne på att man vinner loppet ganska ofta oavsett upplägg och han är befogad favorit. Några väldigt lågt streckade i loppet så ändå tänkbart att strecka några hästar och hoppas att man får in en skräll här om det nu blir körning i starten eller om favoriten väljer mer chansartat, passivt upplägg.

3 Thai Manhattan är också startsnabb, får Goop upp och har spår innanför sida vid sida men inte alls givet att han kan svara favoriten ändå i spetsrusningen och räknas med lopp i rygg på ledaren eller från spets om favoriten kommer bort. Klart streckad i överkant här så dåligt spelvärde.

6 Cordially är värsta motbudet då han höjt sig rejält i år och gått 12-tid full väg så kan fälla alla i spurten,speciellt om det blir körning i starten mellan favoriterna. Spår sex innebär så klart vingelrisk och han behöver lite tur för att inte bli hängande i spåren men stämmer det lite så kommer han med absolut toppform hit och vinner mycket lopp i år.

10 Email hade jag som ensam A vid segern på extra V75 i påsk där han spurtade oerhört vasst första gången i bike. Dåliga spår efter den men vann V75 på Axevalla loppet efter och var med i finalerna under Elitloppshelgen då han blev lite sliten och fick en paus för att ha tränat bra hit men kan behöva lopp i kroppen. Bra häst för klassen till under låga 7% gör honom tidig vid gardering på bra spelvärde.

11 Cubalibre Jet var ute i tuffa lopp som treåring där han bland annat var femma i Breeders’ Course-lopp med 700 tkr till vinnaren, men fick sedan en skadedrabbad fyraåringssäsong och har startat igång sporadiskt efter det. Ett lopp i kroppen efter strykning och går väl framåt med det där han inte var dålig och nu aviseras både skoryck fram och bike på. Bara testats med skoryck enstaka tillfällen och få gånger i amerikansk vagn så intressant med maxning hit och 0,6% är väldigt lågt på kapabel häst, även om han inte visat speciellt mycket på länge.

1 Explosivelove A.F gick två heat samma dag sist där han var bra i det första men sämre i det andra och han är startsnabb från spår där framme så borde ha viss skrällchans om han lyckas få kanske rygg på ledaren här. Bara vunnit tre lopp på 35 starter men han kan låg 12-tid på distansen och det räcker långt här på innerspåret.

5 Bear Man är startsnabb och vann tre raka från spets innan han var bara dålig sist och tveksam form med det han visade sist. Han står dessutom hårt inne i klassen och möter några tuffare än han är van vid men ska kunna snabbstarta till bra position så med rätt resa kanske han kan skrälla.

Stora systemet.

 1. 4-6.
 2. 1-2-3-4-5-6-7-9-10-11-12.
 3. 1-3-4-6-7-8-10-12.
 4. 9 Faks Odin N.O.
 5. 1 Mister Vredbest
 6. 6-11.
 7. 3-4-6-10-11.

1760 rader som kostar 1760 kronor.

Lilla systemet.

 1. 4-6.
 2. 3-4-5-6-7.
 3. 3-4-6-7-8.
 4. 9 Faks Odin N.O.
 5. 1 Mister Vredbest
 6. 6-11.
 7. 4 Jaxon Schermer

100 rader som kostar 100 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se