Speltips: GS75 Tingsryd 22/5

GS75-Omgången.

Den här söndagens GS75 går på Tingsryds travbana och den är mycket speciell då den är betydligt längre än övriga svenska banor med ett varv som mäter en hel mile. 1609 meter ger mindre snäva svängar och inte lika hård dosering krävs här. Man tål att köra snabbare in i första svängen ute i spåren och hästar som annars har problem med snäva kurvor kommer mer till sin rätt här. NU 285 METER LÅNGT UPPLOPP!

Video-tips & Andelar.

Vi har börjat göra tidiga inspelade tips på FaceBook och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Vi bygger grunden till systemet där, i skrivna tipsen försöker jag få med lite utrustningsändringar vi kan ha missat i videomaterialet mm. På ATG-Tillsammans kan vi tyvärr inte spela på GS75 så vi får lägga det som privat andelsspel. Jag lägger länk i kommentarerna på inläggen på fb-sidan Trav.se och fb-gruppen Sverige Spelar. Kan bli lite fler andelar per system då vi spelar för 100:- per andel för spelar för så många vi blir där då man inte kan lägga samma system två gånger i privata andelsspel, som på tillsammans-sidan.

Statistik och Spelteori.

På GS75 går att spela endast i sjurätts-poolen genom att klicka i GS7 och man avsäger sig då utdelningen på sexor och femmor men får i stället 2,5 ggr utdelningen på sju rätt när man får alla rätt. I övrigt får man hela 10 miljoner om man har en kupong som är ensam med alla rätt på GS75.

Bästa Spiken!

I avdelning tre tar vi ställning i ett ganska lågklassigt lopp spikar vi en vi tror ska kunna köras offensivt trots spår en bit ut men hästen är bra för klassen och kan vinna på olika sätt. Vi ser den tidiga favoriten i 3 Just Perfect Sisu som klart överstreckad som treåring mot äldre här. Visst Per Nordström får fram startraketer gång efter annan och favoriten gör debut bakom bilen men det ser vi mer som ett frågetecken på en klar favorit. Bara tre starter innanför västen och favorit i fara. Vi går i stället på 6 Calling Out som gjorde comeback efter lång frånvaro och med loppet i kroppen är han kanske bara bäst här. Bike för första gången sist och fortsatt den på är bra.

Gå Kort!

I avdelning sex är det en bra häst som blir favorit men vi välljer att plocka med ett vasst motbud.

5 Golden Guard hade vi som given spik sist men var då jämnt streckat och även om han blev ganska klar favorit till slut fanns bra spelvärde. Nu blir han för hårt streckad men om han kommer till ledningen är segerchansen klart hög då han är obesegrad i den positionen.

Tappad på strecken är 6 Borups Racing och den vill vi ha med i låset, då det kan vara ledaren. Framförallt mycket bättre och högre segerchans än kollektivet tror.

Avdelning 1.

Här väljer vi att ta ställning direkt och tycker att 6 Ornelle har en bra uppgift då värsta motbudet på pappret har sämre läge dessutom. 8 Made Of Stars är så klart inte chanslös men vi ser honom som lite överstreckad. Vid gardering är han dock tidig. Tidig är inså fall också 11 Cambria som inte fick det att fungera alls på Momarkens snäva kurvor och klart bättre bana för honom nu. Åtgärdad sedan den starten och brukar gån bra direkt efter upphåll. Tre streck vid gardering då 2 Hat trick har sin framgångar i monte och den här kan man nog hoppa över den här gången.

Avdelning 2.

Vidöppet stolopp i låg klass med mycket ändringar hos många så här kan det bli höjningar hos flera. Vi går igenom loppet bra i film-tipsen och nämner bara här att det är rätt favorit men kanske lite överstreckad. Untersteiners har tre hästar till start och tror inte deras andra två är så mycket sämre som kollektivet tycks tro. Det lyser rött hos många och utrustningsändringar är intressant hos många. Det behöver inte vara fel att ta alla här men vi "nöjer oss" med väldigt många.

Avdelning 3.

Se “Bästa Spiken!”

Tar ställning för 6 Calling Out i annars öppet lopp bakom och bra spelvärde då han inte ens är favorit på tidiga strecken. Gjort ett par lopp på banan tidigare och första bike sist gav bra effekt.

3 Just Perfect Sisu är den tidiga favoriten som vi ser som överstreckad, syn!

Bakom är det vidöppet, första barfota runt om på 7 Star Victory Tour är intressant vid gardering.

Avdelning 4.

Här var tanken att vi skulle få upp värdet med att strecka alla då favoriten var oerhört hårt streckad på tidiga systemen men nu har han strykits. Vi kanske bantar systemet med några streck här när vi inte får samma effekt vid helgardering som vid tidigare förutsättningar men vidhåller att loppet är öppet så klart.

Avdelning 5.

Här är 10 Staro Peanut alldeles för lågt streckad och då det kan vara så att det bara är bästa hästen är det läge att spika till låg procent. Bakspåret gör lite mindre på den här banan och han kommer från formstall så en kul spik som varit ute i två tuffare lopp på slutet och nu kommer ut i rätt klass. Tänkbart att låsa med 3 Dig For Ember som ska gå första gången i bike och dessutom barfota runt om vilket han är obesegrad på efter två försök på balansen. Bättre läge och det låter uppåt från stallhåll och det blir kuskplus från Jim till Kevin.
På favoriten ligger man lågt så faktiskt lite konstig favorit här i 5 D.Day Glide som kommer från två raka galopper som favorit. Här vill man bara försöka köra felfritt och då minskar ju spetschansen. Obesegrad på tre försök i ledningen så vid bredare gardering är hon väl given men det är ett sto i öppen klass med frågetecken för formen så vi chansar att plocka bort henne.

Avdelning 6.

Se "Gå kort!"

5 Golden Guard är given på kupongen men blir kanske för stor favorit här. 6 Borups Racing står liksom favoriten väldigt bra inne i propositionen och den här är startsnabb så kanske kan vara före i starten. Kommer favoriten bort kan den här leda runt om men rygg på favoriten funkar ju också med det här upploppet.

Avdelning 7.

Stolopp där tre hästar sticker ut i segerchans från bra lägen, men det syns i strecklistan med. Väljer därför att plocka med några till som absolut inte är så mycket sämre som tidiga spelarna tycks tro.
4 Athena Face är loppets knappa favorit före 3 Manstones Two U. Båda för comeback här varför det är givet att gardera även om båda visat hög kapacitet för klassen. Den senare gör regidebut för Untersteiners med bike och barfota direkt. Gått med den kombinationen i bara fyra starter innan och varit 2-1-0-3, så klart bra. Från bakspår är det första gången i bike för 10 Peak Princess från formstall. 11 Donna har vunnit 150tkr-lopp på V75 mot hingstar och valacker i år. Går bäst i spets men mot bara ston i rätt klass på den här banan ska det funka från kön med. Båda är totalt bortglömda.

Systemförslaget.

Tipsen spelas in på fredagen så kan ändras en del till andelsspelen lämnas in.

Avd.1: 6 Ornello

Avd.2: 1-3-4-5-6-7-9-11.

Avd.3: 6 Calling Out

Avd.4: 2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.

Avd.5: 10 Staro Peanut (eventuellt lås med 3 Dig For Ember.)

Avd.6: 5-6.

Avd.7: 3-4-5-8-10-11.

1056 rader som kostar 1056 kronor. (Eventuell kostnad 2112 kronor)


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se