Speltips: GS75 Tingsryd 16/8

GS75-Omgången.

Denna söndagens GS75 går på Tingsryds travbana och den är mycket speciell då den är betydligt längre än övriga svenska banor med ett varv som mäter en hel mile. 1609 meter ger mindre snäva svängar och inte lika hård dosering krävs här. Banbredden är väl tilltagen och långt över medel så extra mycket plats i voltstartsloppen här. Tyvärr kunde ju upploppet på en så här lång bana varit betydligt längre men 218 meter är ändå bland Sveriges längsta och i övrigt inga konstigheter.

Bästa Spiken!

I avdelning fyra är det mycket spel på två hästar och då väljer jag att ta ställning och spikar en av dom, och då väljer jag så klart den från bäst utgångsläge då det kanske kan ha lite mer betydelse över kort distans här och med bara ett varv till mål.

4 Zacapa Grim 33% är bara andrahandsfavorit och favoriten har bakspår och är ungefär lika bra och då blir värdet bra på att spika den från så mycket bättre läge till lägre procent. Sofia har fint snurr på sina utländska nyförvärv under året och denna är inget undantag med 2/4 i hennes regi. Gick 11,8 sist som tvåa och går säkert framåt ytterligare med loppen och från bra spår borde han hitta ner i bra läge och ska kunna köras offensivt och få överta till och med, oavsett ska han ju vara före favoriten och därmed ha bra chans att hålla sig före den hela vägen.

Gå Kort!

I avdelning fem gör högsta klassen upp och här är det många som söker efter formen medan ett par hästar har visat lite bättre gnista, mot hårdare sällskap än detta under säsongen.

1 Racing Mange 71% är väldigt stor favorit på att han tog sig till Elitloppet i sista uttagningsloppet och väl där kom han med i finalen och det är så klart en stor merit i detta sällskapet. Han blev dock sist av dom felfria i finalen men han är startsnabb och härdad i hårda gäng i år så ska ha hög chans att leda detta loppet runt om. Strecken är över 70% och han möter en klasshästar som inte riktigt fått sitt erkännande ännu.

2 Heart Of Steel 13% vann Copenhagen Cup från dödens, över medeldistans, tidigare under säsongen och slår man Zacon Gio från utvändigt och samtidigt håller ifrån sig ettrigt spurtande Milligans School så ska man kunna vinna detta. Dock har han opererat halsen sedan senaste starten och kanske behöver han loppet för att vara på topp men har problemen stört honom tidigare kan han vara rejält förbättrad redan nu och då kan han slå dom här utan att ens ha full form.

Avdelning 1.

1 Thriller N.P. 28% är bra för klassen och har 22/54 men bara fyra starter i år och två diskningar för galopp och lång frånvaro som följd gör så klart att formen är ett frågetecken. Dahléns hästar brukar dock vara starka och rejält förberedda inför comebacker och denna är säkert inget undantag så jag väljer att ranka den först på kapacitet.

2 Tengil Face 25% spikade jag i tipsen här, då han vann över 3000 meter på V75 i våras och efter det har han haft svårare att räcka till. Nu är det lämpligt motstånd och även om formen kanske är tveksam så räcker han bra då han är stark och härdad i tuffare konkurrens.

7 Velasquez Gar 5% var en följetong på V75 under förra hösten och vintern där han gjorde flera riktigt bra lopp utan att få vinna. Gick ur form i januari och har nu gjort comeback efter lång träningsperiod. Går säkert framåt med loppet i kroppen även om det blev galopp och har säkert en bra höst framför sig, är han i bara i hygglig form duger han bra här.

8 Iron Vivant 10% har som flera i loppet frågetecken för formen men Engwerda och Ebbing vet vad som krävs för att duga i dom här loppen i Sverige och skickar sällan hästar som inte räcker. Denna har fått ett lopp i kroppen och är säkert bättre nu och ska räknas trots riktigt dåligt utgångsläge.

9 Eldorado Mearas 12% har liksom flera här bara fått ett lopp i kroppen efter en träningsperiod och borde gå framåt då det dessutom växlas upp med Nike på till denna starten. PU brukar få bättre snurr på hästarna när sensommaren och hösten kommer och räknar med att det är så även i år och denna har kapacitet som duger i loppet och räknas trots bakspår.

Ranking: A 1. B 8.2. C 9.7.4.5. D 6.3.11.10.

Avdelning 2.

Låg klass på loppet där hästarna inte tjänat speciellt mycket och det gör det oftast öppet och svårtippat. Jag spelar med flera streck här då det är svårt att veta hur dom står sig mot varandra här och oviss form på ett par av hästarna.

2 Bruno Jet 16% kommer från lång tävlingsfrånvaro och har bara hunnit med ett lopp i sin nya regi men går säkert framåt med det loppet. Italienska hästar i så här låg klass brukar stå bra inne i loppen när dom kommer till Sverige och jag misstänker att denna ska hävda sig bra i detta sällskapet. Chanstippas etta i rankingen på nämnda resonemang tillsammans med Jepson upp från bra spår är det klar fördel mot favoritens dåliga bakspår.

3 Navahoe Ghostdance 19% har sin etta längst upp i raden vilket gör att dom borde ta detta loppet på allvar för att inte tappa för mycket startpoäng, när vinsten faller bort ur formraden. Första barfota runt om och kanske är en kandidat till ledningen här och kan då spåra loppet runt om.

5 Dixie Brick 4% har ett lopp i kroppen efter lite frånvaro och från ett bra startspår borde han ha bättre vinstchans än procenten antyder. Kim ledde V75 runt om under lördagen och denna är startsnabb och han kanske upprepar segerreceptet här. Funkar så klart bra från rygg ledaren med då fälten brukar kunna spricka upp över det långa upploppet, speciellt i så här låg klass.

11 Happy Few 22% är loppets favorit men startar från uselt spår och kommer från två lopp i rad med galopper. Det gör att han är klart överstreckad här men på visad kapacitet ska han nog med på kupongen trots allt.

8 Cena 14% är en av få i loppet som visat form på slutet och kan kanske hamna hyggligt på det trots spåret då han är ganska startsnabb.

10 Global Unknown 9% kommer från galoppmisslyckande men är en av få i loppet som vunnit lopp mer än en gång. Även provat i hårdare lopp än detta och går med barfotabalans och bike.

12 Nydalens Finity hade jag tänkt ta med på systemet men han har blivit struken under morgonen.

Ranking: A 2. B 3.11.8. C 10.12.4.7. D 1.6.9.

Avdelning 3.

Låg klass på loppet och en jättefavorit gör att det är klart intressant att gardera med ett par motbud här då man får riktigt bra betalt på garderingar här.

1 Toto Barosso 62% blir omgångens näst största favorit och då jag tror att den andra stora favoriten har bra vinstchans är det speltekniskt givet att gardera denna. Är nog inte så startsnabb så att spår ett skulle vara en fördel här då han körts till spets efter 5-600 meter vid sina två raka segrar på slutet. Spåret skulle kunna bli en fälla och han har tre galopper på sina nio starter så där finns en viss galopprisk också om han ska laddas för bra position och ta sig ut om han inte håller upp innerspåret och av alla dom anledningarna gör det honom till klart överstreckad här. Visst är vinstchansen hög om han tar sig ut och håller sig till trav då han visat bäst kapacitet i loppet hittills.

7 Alex H.P. 6% räknas tidigt då Engwerda och Ebbing alltid måste tas på allvar och speciellt i så här låg klass. Gjort några starter i Sverige redan och gått klart bra med bland annat en vinst.

5 Matilda Cash 16% går första gången barfota runt om nu från ett riktigt bra spår och kan säkert öppna snabbare än hon tidigare visat med dom förhållandena. Hon har dessutom snabbast rekord i fältet med sina 1.12,4 och måste räknas mycket tidigt trots att hon är ett av få ston i loppet.

9 Fenix Marcesi 0,4% ska testas barfota runt om här och får kuskplus till denna starten. Stefan har kört en gång tidigare och var då tvåa så räknar med att dom trivs tillsammans och under en halv procent måste vara på tok för lågt.

12 Jackpot Of Steel 8% har fått ett lopp i sin nya regi och har bra startpoäng i loppet. Hade varit mycket tidig från bättre spår men räknas vid bredare gardering trots spåret.

Ranking: A 1. B 7.5. C 12.9.2. D 3.4.6.8.10.11.

Avdelning 4.

Se “Bästa Spiken!”

10 Oscar L.A. 40% är klar favorit i loppet men tror att han är ungefär lika bra som mitt spikbud och då blir min idé klart mer intressant till lägre procent och från bättre spår än denna. Given vid gardering men kallt att stänga på ett par hästar här och klart vettigt att ta ställning, annars får man gardera med minst någon häst till.

6 Dali Pagadi 8% får Johan Untersteiner upp till denna starten och ska testas med bike vilket kan ge mycket bra effekt. Vid gardering så rekommenderar jag att man spelar med tre streck.

Ranking: A 4. B 10. C 6.2.9.5.1.3.12. D 11.8.7.

Avdelning 5.

Se ”Gå Kort!”

Övriga ska ha mycket låg vinstchans då många söker efter formen här och flera har precis gått ur silverdivisionen och ska inte räcka direkt om dom två bästa här bara står benen och är friska.

Ranking: A 1. B 2. C 11.3.4.9.5. D 10.12.7.6.8.

Avdelning 6.

5 Kick The Dust Ås 26% borde vara favorit från perfekt spår och här möter han flera ston så står klart bra inne i loppet. Utan galopp till slut sist hade han varit med i finalen av Sprintermästaren och då snabbstartade han och med spår invändigt om värsta konkurrenten här är det upplagt för att han håller sig före henne hela loppet. Oavsett är han betydligt hårdare och trots galoppen sist har han klart mest startpoäng i loppet och ska kunna slå dom här även från utvändigt ledaren om favoriten skulle ta sig förbi i starten. Bra kompletterande spik till vettig procent.

6 Sobel Jasmine 32% vann ett storloppet från utvändigt ledaren sist och var fin, men hon har en tendens att lägga bort en del krafter i loppen och det har hon inte råd med här. Kan vinna om värsta motbudet kommer bort eller har en dålig dag, då hon nog ska kunna bli släppt till ledningen av övriga. Överstreckad oavsett och dåligt spelvärde på henne och vid gardering behövs några fler streck.

2 Key Mom 14% är också sto i öppen klass men har ett bra utgångsläge med duktig kusk och även om hon varit ute i enklare lopp på slutet kan hon räcka här med rätt resa.

9 Zanna Jet 13% kommer från vinst i 100 tkr-lopp och det smäller högt här så klart, men som sto från bakspår mot bra konkurrenter ska det bli svårt. Formen är på topp så det kan gå ändå och måste streckas vid gardering.

8 Gambit Brodde 5% gör comeback här men har varit ute i hårda lopp och det är aviserat med barfota runt om första gången och då är den intressant vid gardering trots läget.

Ranking: A 5. B 6.9.2. C 8.7.4.1.10. D 3.

Avdelning 7.

Låg klass på sto-lopp och favorit från bakspår gör det väl givet att gardera men här är det en inte så stor favorit från stall som levererar gång efter annan. En eller många är tipset.

10 Arwen AS 31% kommer från regi som infriar oerhört ofta med sina favoriter dom kommer till start med i Sverige. Ebbinge/Engwerda levererar ofta med sina betrodda och denna har 5/11 så den är nog kvar i för låg klass och har bra chans att runda samtliga här.

1 Someone Special Ås 15% ska gå med skor nu men duger nog ändå bra i klassen, speciellt om hon kan hålla upp innerspåret eller få rygg på ledaren och måste räknas tidigt på läget även om hon kanske är lite överstreckad denna starten.

3 Chumani 24% är andrahandsfavorit, har bra utgångsläge och står bra inne i loppet med näst mest poäng i fältet. Måste räknas tidigt här.

4 Oliveria 4% är startsnabb och har ett riktigt bra startspår. Nu är det dessutom upplagt för spets men då kanske man släpper till mer betrodda stallkamraten. Kan vinna från ledningen eller rygg på ledaren med Kim upp och första gången bike gör det intressant.

7 La cerise 8% har bra form och går tillbaka till bilen nu efter att körts i vanlig vagn vid andraplatsen sist, då det var voltstart. Hon står bra inne i klassen och duger trots spåret.

8 Zambesia Dany 5% har ett lopp i kroppen i sin nya regi och räknar med att det är bättre ordning nu. Hade 6/17 i fjol så är vinstvarning och står bra inne i klassen här. Jepson är stort kuskplus nu och räknar med riktigt bra spelvärde till låg procent.

9 Dropluggage Racing 1% är mycket intressant skräll då dom ska testa henne i bike till denna starten. Hon har visat tveksam form på slutet och har sin etta längst upp i raden men då dom maxar utrustningen känns det som något måste vara på g. 1% är alldeles för lågt och kan höja utdelningen rejält här.

11 Lisa Liseux 10% kommer från vinst och ska nu gå barfota runt om och räcker bra här så aktuell trots bakspår.

Ranking: A 10. B 3.7.8. C 1.4.9.11.12. D 5.6.2.

Stora systemet

Avd.1: 1.2.7.8.9.

Avd.2: 2.3.5.8.10.11.

Avd.3: 1.5.7.

Avd.4: 4 Zacapa Grim

Avd.5: 1.2.

Avd.6: 5 Kick The Dust Ås

Avd.7: 1.3.4.7.8.9.10.11.

1440 Rader som kostar 1440 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.7.8.9.

Avd.2: 2.3.8.11.

Avd.3: 1.5.7.

Avd.4: 4 Zacapa Grim

Avd.5: 1.2.

Avd.6: 5 Kick The Dust Ås

Avd.7: 10 Arwen AS

120 Rader som kostar 120 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se