Speltips: GS75 Sundbyholm, Eskilstuna 13/12

GS75-Omgången.

Sundbyholms Travbana, som banan strax norr om Eskilstuna heter, har något kortare upplopp än medel med sina 182 meter och det är en utpräglad spetsbana. Spetssegrar ligger klart över medel liksom favoritsegrar, då det ofta går hand i hand eftersom favoriten har lite enklare att bli släppt till ledningen.

Vi spikar inte från bakspår på denna banan och försöker få med så många spetsbud som möjligt. Gick lite mot mina egna principer på denna banan då GS75 gick här för bara ett par veckor sedan, men inte riktigt bakspår då, utan spikade en från tillägg och det tycker jag är okej om man anser att dom hårdare hästarna på bakre fållan står bra till i loppet. Nu blev det galopp den gången och Young King presterar verkligen inte lika bra med skorna på längre. Nu kommer han ut igen i sista avdelningen med ett fint spår bakom bilen och han står riktigt bra inne i loppet och ska räknas med chans trots skor.

Bra form på tipsen i övrigt även om det inte blev så många rätt på spelförslaget under lördagen så hade jag ändå bra ranking i loppen med ett par av tipsettorna, som ensamma A-hästar till 12 respektive 10%, i Heading Reference och Merritt. Även ett av spikförslagen vann i fin stil från ledningen, Gooner till under 30%.

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen är det ett lopp för treåriga ston, E3 Revanschen där en bra favorit ska ha bra chans att leda loppet från start till mål. 3 M.T.Perette förordade jag spik på sist och blev inte besviken. Kommer då med formen på topp och har varit ute i hårdare gäng än detta under hösten vilket gör att hon går ner lite i klass och ska ha mycket bra chans att vinna loppet trots skor på.

Gå Kort!

I tredje avdelningen kommer omgångens största favorit ut men det är orutinerade kuskar som kör i loppet som är öppet för dom som körde max 50 lopp under fjolåret och det spelar roll. Visst är just kusken bakom favoriten helt okej med betydligt fler lopp i år körda än många av konkurrenterna men i denna lopptypen kan andra kuskars agerande påverka utfallet i hög grad.

4 Worrywart blir kanske lite för stor favorit här så bra spelvärde att gardera honom med en eller två motbud. Ett av dom bästa startspåren och bra inne på pengar då han går ner lite i klass till denna starten gör att han ska vara förstahästen. Dock inte så startsnabb men kanske blir bättre nu när han fortsätter i biken som han fungerat bra i två starter i rad.

2 Mr Julian är snabbare från start och kan sitta i spets tidigt här och även om han står hårt inne i loppet så kan denna hålla undan i ledningen. Ordinarie kusk på denna som kan Eskilstuna även om han inte kör så många lopp per år nu för tiden så är han rutinerad (född -47). Tänkbart lås men kanske tar med en tredje häst med.

8 Cracker Jack har dåligt läge men kan öppna bra så kanske kan hamna bra på det ändå och denna har slutat fyra eller bättre i sina senaste sex lopp och blivit fyra eller bättre i 11 av sina 14 starter oavsett utgångslägen. Ingen vild gissning att han med och gör upp om dom framskjutna placeringarna även denna gången så vid ytterligare streck ligger han klart närmast till hands trots startspåret.

Avdelning 1.

Garderar på lite i inledningen då favoriten 6 Deep Pockets kanske inte ska vara på topp redan i debuten för sin nya tränare efter flera månaders frånvaro från tävlandet. Skor på är minus och att det nu blir hybridvagn istället för bike gör att jag tror att det ska behövas något lopp i kroppen för att denna ska leverera som vid tidigare V75-vinster. Startsnabb men inte alls givet att man tar sig förbi Kerns 3 Give Me Ten i starten. Blir det mer försiktigt upplägg för favoriten så kan Kerns häst rinna undan i ledningen även om han står lite hårt inne i loppet, här åker istället biken åter på till denna starten.

2 Wollafur har inte vunnit lopp på 19 starter i år men får kuskplus nu och har bra läge för att skrälla då duktiga Partanen får fram en och annan skräll och denna är bättre än raden.

9 Track Angle är en ”årstidare” som var tvåa både i försök och final i Bronsdivisionen på V75 förra hösten och har flera vinster med skor på även om han är som bäst barfota fram. Har ett lopp i kroppen inför detta och ska vara bättre nu så kör favoriterna där framme lite mot varandra så kommer kanske bakspårshästar in i matchen här.

11 Dats So Cool står hårt inne och har tufft läge nu men formen ser ut att vara stigande med ett par bra lopp i rad nu på slutet.

Ranking: A 3. B 6. C 9.11.2. D 1.5.12.10.4.8.

Avdelning 2.

Visst är det låg klass och då brukar mer kunna hända men här tycker jag att det ska vara hög chans att två av dom betrodda med framspår gör upp om segern, då tre av dom värsta motbuden fått bakspår över den korta distansen.

3 Emir Diamond är startsnabb och tänkbar spik som kan leda loppet runt om här. Tidiga galopper två starter i rad oroar så klart och gör att man kanske vill ha med en eller ett par hästar till. Jepson upp är bra och skor har han gått med hela tiden.

7 Hindenburg AM tränas och körs av Marcus B Svedberg som har väldigt bra statistik både som kusk och tränare. Här är det hemmaplan och eftersom han väljer att starta på så kanske dom två lite sämre insatserna varit tillfälligheter. Räknar med bra insats nu och han var riktigt bra vid vinsten på Mantorp i oktober.

10 Chocolette drar väldigt mycket streck från ett iskallt läge och det ska vara svårt att ta sin första vinst från bakspår för denna treåriga märr.

9 Cobbys Forever är också ett treårigt sto som borde få svårt att vinna loppet från klart överskattat startspår.

11 Saucepan Thobo drar en del streck med men har bökigt läge och kommer från galopp så kanske man stå över denna.

1 Jack And Ginger är lågt streckad och kan få loppet i rygg på favoriten kanske så vid bredare gardering är denna tidig på läget då det blir bike på nu vilket han bara gått i en gång tidigare.

Ranking: A 3. B 7. C 1.10.11.9.4.5. D 2.6.8.12.

Avdelning 3.

Se”Gå kort!”

Ranking: A 4. B 2.8. C 6.7.11.3. D 1.5.10.9.12.

Avdelning 4.

Se”Bästa spiken!”

7 Saynora är värsta motbudet men hon har inte fått vinna lopp i år, men är absolut ingen ”ickevinnare” då hon slog hingstar och valacker i Svampen som tvååring. Varit ute i tuffa lopp mest hela tiden och har mycket pengar på kontot, hon är startsnabb så ska hamna bra på det från start här.

1 Alien Hill är startsnabb men det är inte lätt att hålla upp innerspåret på denna banan så kan hamna en bit ner invändigt. Litet fält och skulle kunna få rygg på ledaren så inte alls otänkbar vinnare av loppet då innerspår är bra för unghästarna och denna har 1/1 med Kontio.

6 Global Bienvenue är med startsnabb men har bara gjort fem starter och endast 160 tkr tjänat gör att det nog saknas hårdhet som dom jag rankar först har. Dock inte varit sämre än tvåa på sina starter så kapacitet finns och har ett par av dom. Betrodda en sämre dag så kan hon slå dom redan nu.

Ranking: A 3. B 7.1. C 6.2. D 4.5.8.

Avdelning 5.

Tilläggslopp över 2640 meter och dom på startfållan står nog ganska bra inne i loppet vilket gör favoriten där framme till en tänkbar spik.

2 Pacific Kingdom är ganska klar favorit men kusken är orutinerad, hon kör bara denna hästen som är den enda på sin träningslista. En åttaåring med bara dryga 100tkr på kontot men det finns nog kapacitet för mer då han haft ett par tvååriga uppehåll från tävlandet då han varit skadedrabbad. Kommer med full form med två raka vinster och borde bli släppt till ledningen av samtliga där framme så hästen leder nog loppet länge. På Sundbyholm är ledningen guld värd och detta är en tänkbar spik även om kusken är lite grön i dom här sammanhangen, men dom flesta kan ju köra i ledningen.

1 Kalas har över 1000 poäng och får nu hybridvagn på istället för vanlig. Varit ute i ett par tuffare lopp på Solvalla i sina senaste starter så på hemmaplan i ordinarie klass så ska det nog bita bra från ett fint smygläge. Klart underspelad till bara 2% och given vid gardering.

12 Eldorado är mest betrodd av dom på tilläggsfållan men det rör sig om bakspår på tillägget vilket gör att det kan bli för långt fram trots lång distans. Kommer dessutom från två raka galoppmisslyckanden så klart överstreckad från detta kalla läget då han dessutom står väldigt hårt inne på pengarna här.

7 M.T.Magic Dream har gjort sina tre bra lopp i rad på slutet utan skor så det är klart minus med skorna på denna gången. Det är också ny regi i senaste tre starterna och tidigare har han bara gått med skor så vunnit så också. I så bra form att det ska kunna funka även med skor och denna rankar jag mycket tidigt.

10 Veams Benelli har inte ens varit topp-två i någon av årets 19 starter men visade uppåtform sist med Jepson och han kör igen. Bästa springspåret nu och det kommer han att utnyttja får man anta och kan dom hamna en bra bit fram direkt är mycket vunnet. Tänkbar skräll i loppet med toppkusk från bra läge.

Ranking: A 2. B 7.1. C 9.10.12.3.11. D 14.6.5.8.4.13.15.

Avdelning 6.

Fyraåringslopp i låg klass och dom med bästa utgångslägena höjer sig lite, dock står dom även ut i procenten men det känns tryggt att strecka alla fyra och hoppas att en av dom två lite lägre streckade vinner.

1 Global Attention får kuskplus till denna starten och kanske kan få rygg på ledaren då ska vinstchansen vara hygglig. Det som oroar är formen då han galopperat två starter i rad och fått en träningsperiod efter det. Från stallet ser man inte så hårt på galopperna och han ska vara lättkörd så tänkbar från fint smygläge.

2 Duke Ratzeputz har mött tufft motstånd på Solvalla gång efter annan men är tuff själv också. Loppets klara favorit men han tar till galoppen ibland och växlas ner rejält nu med vanlig vagn aviserat och skorna på så kanske lite överstreckad även om han är mycket bra för klassen.

3 Dakar Brodde är startsnabb och går på hemmaplan denna gången så ska räknas från ledningen eller möjligen rygg på favoriten kanske även om han går upp i klass till detta loppet.

4 Sedin U.S. har ett bra startspår och en fin spurt att tillgå så hittar han ner i bra slagläge så går ingen säker här. Lennartsson upp första gången är så klart småintressant men lite övertstreckad här kanske så rankar ner på dåligt spelvärde.

Ranking: A 3. B 2.4.1. C 9.6.7. D 10.12.8.11.

Avdelning 7.

Ett lopp i lite högre klass avslutar omgången och här har favoriten en lämplig uppgift och ska ha god chans att leda loppet runt om.

4 Ready Doc har ett bra startspår och är startsnabb så borde ta sig till ledningen här och blir då hästen att slå. Vid andraplatsen sist då det var ett försök i Klass 1 där han var jämnt spelad med 1 Jareth Boko som var långt efter i mål. Nu riskerar Jareth att bli över från start på innerspåret och den är klart överstreckad nu. Favoriten har bra statistik och har vunnit 7/21 totalt och 5/17 i år så den vet vart mållinjen ligger och fungerar med skor så vinstchansen motsvarar nog den väntat höga insatsprocenten.

5 Young King har hunnit med en start till sedan Eskilstuna var värd för GS75 för ett par veckor sedan. Han var då dålig igen på skorna och är klart missgynnad av skotvånget men här står han riktigt bra inne i loppet. Han har ett fint startspår och borde kunna bättre än han visat i sina senaste två starter så garderar man är han nog tidig trots skorna.

6 Tyrolean Guy är desto mer intressant vid gardering till en väldigt låg procent då han nu fått tre lopp i kroppen i sin nya regi. 15/47 är starka papper och denna ska nog tas på allvar från ett hyggligt utgångsläge till bra spelvärde.

Ranking: A 4. B 5.6. C 1.2.10.8.11. D 12.3.9.7.

Stora systemet

Avd.1: 2.3.6.9.11.

Avd.2: 3.7.

Avd.3: 2.4.8.

Avd.4: 3 M.T.Perette

Avd.5: 1.2.3.7.9.10.11.12.

Avd.6: 1.2.3.4.

Avd.7: 4Ready Doc

960 Rader som kostar 960 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.6.9.11.

Avd.2: 3.7.

Avd.3: 2.4.

Avd.4: 3 M.T.Perette

Avd.5: 2 Pacific Kingdom

Avd.6: 1.2.3.4.

Avd.7: 4Ready Doc

64 Rader som kostar 64 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se