Speltips: GS75 Romme 9/1

GS75-Omgången.

Romme är värd för söndagens omgång och banan är en del av Dalatravet som är ett samarbete mellan Romme och Rättviks travbanor.

Banan har lite längre upplopp än medel med sina 205 meter och bredden ligger precis på genomsnittet. Startbilen har vinklad vinge som ger spåren längre ur lite mer möjligheter att ta sig förbi innerspåren än på banor utan, vilket ger kuskarna lite mer valmöjligheter. Detta återspeglas i vinststatistiken på banan där varken bricka ett och två inte ens återfinns bland dom fem mest vinstrika spåren, bakom bilen. 5 är som på dom flesta banorna en bit före övriga, där sedan 4 är tätt följt av 7,3 och 6, så ge spåren precis bakom bilen betydligt bättre chans än dom innersta spåren i analyserna. I voltstart är spår ett klart bäst tätt följt av spår sex, dom två ligger en bit före övriga spår.

Statistik och Spelteori.

I övrigt så kan man kryssa i att enbart delta i sjurättspoolen på GS75 och får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Vid jackpot fördelas nu mera dom pengarna i alla tre pooler så vid just jackpot ska man spela i alla poler men spelar man en vanlig omgång och har ett par troliga spikar som är spelade till ganska hög insatsprocent så är det klart fördelaktigt att spela för endast sju rätt. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst på 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspoolen och man får då inte x 2,5 även om man kryssat för att enbart spela där men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så fortsatt kul krydda.

Bästa Spiken!

I sjätte är det rätt ’storis’ då 9 Reven DeJavu 56% möter betydligt enklare än han är van vid och nu på hemmaplan vill nog Westholm ha en bra start på året och går för segrar direkt. Visst är det fullt fält och mycket kan hända men tror att Westholm kör offensivt om de tar upp där framme styr han nog på direkt. Skulle det bli bra tempo så fäller han alla med långspurt sista 800 i stället.

Gå Kort!

I första avdelningen delar två på strecken och då är det ofta bra att kunna ta ställning men här är det få hästar och båda hamnar bra på det så när bästa hästen gör comeback i 6 The Bald Eagle 42% så är det läge att gardera honom. Han är van mycket hårdare motstånd och för er som vill ta ställning så är han given att gå på men jag går på den säkra lösningen och streckar även 7 Quarcia 44% som är en snabb avslutare och lär kunna sitta i ryggar in i det sista.

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 7. C 4-3-1. D 2.

Se ”Gå Kort!”

Bara sex hästar till start och när det är fulla fält gillar jag sällan att låsa på två lika hårt streckade då man gärna vill ha med något roligt motbud om man går kort i sådant lopp. Det blir skillnad med så här litet fält, mindre kan hända och man är nog nästan 90% säker att överleva första avdelningen vid streck för båda betrodda här och det är ett stabilt lås.

6 The Bald Eagle och 7 Quarcia sticker ut rejält här och övriga ska ha mycket svårt att hävda sig här.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 5-3. C 10-12-2-1-9. D 4-8-11.

Rätt favorit från toppspår och här spelar nog de tjänade pengarna mindre roll i den här spårtrappan än normalt sett, då de två, tre bästa galopperat bort mycket pengar i sina lopp.

5 Lill Hans 55% är bra men blir för hårt streckad här så garderingen är på sin plats då det dessutom finns viss galopprisk. Kuskplus nu och bra spår så måste räknas mycket tididgt men rankar bara tvåa på det dåliga spelvärdet.

6 Höstbo Wille 14% har visat snabbare tider än favoriten och tränas av Tjomsland och Jimmy Jonsson så då vet man att det är vältränat. Mycket galopper men bra för klassen och ska ha hög segerchans felfri så från bra spår på banan hamnar han nog bra på det och slår många här.

3 Vessle Moen 11% får rejält kuskplus och har fått lite tid i sin nya träning sedan i somras. Den här kan nog lika bra tider som favoriten och ska kunna utmana med bra ryggar.

10 Pyssel 8% har skrällt förr men har bara två segrar på 50 starter så står nog över då han möter tuffa för klassen där framme. Han trivs nog på distansen men har inte mycket mer på kontot trots sitt bakspår i trappan, så lite hårt inne.

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 8-3-1. C 2-5-4. D 7-9.

Här tror jag mest på 6 Current Leader 25% som jag tror ska ha bra chans att spetsa då spåret är bra på den här banan bakom bilen. Bästa hästen och spetsläge och tänkbar spik men då det är ett lärlingslopp vet man att det lite oftare går för fort än i ´vanliga´ lopp och det kan vara fler som vill ha ledningen eller bra positioner där framme då det är ett kortlopp.

En eller alla då jag tror mindre på favoriten 1 Killer Queen Boko 39% som är klart övertsreckad från sitt besvärliga innerspår. Stor risk att bli över men med bara åtta motståndare kvar kan hon så klart komma ut någonstans, men bara en av flera vid gardering då spelvärdet här är uselt och det är fel favorit.

3 Lewicki Zon 15% är startsnabb och får bra position, kanske rygg på mitt spetsbud så tänkbar utmanare om hon tänder till på att vinna lopp som sist. Vinner dock sällan och bara en av flera.

2 Listas Prettywoman 3% är med startsnabb men inte startat på länge så ska väl köras lugnt men kan skrälla från kanske tredje invändigt.

8 Halle Westwood 10% är startsnabb med och då det är vinkald vinge på bilen så kan man hamna bra på det trots spåret. Ett lopp i kroppen nu och ska vara bättre så räknas då det är en av få som visar lite vinnargnista i loppet.

5 B.G.Felicia 6% får en del streck på att det ska testas helstängt huvudlag för första gången från perfekt utgångsläge och det är så klart intressant med sådan ändring i 35:e starten.

Tror de mindre spelade inte ska ha så mycket sämre chans att vinna loppet om nu favoriten blir över och det skulle kosta en del för mitt spetsbud att komma till ledningen. Jag streckar alla vid gardering här och för den som behöver spara på markeringarna kanske man kan spika Current Leader, men den lär stiga på procenten, då fler inser att det blivit fel favorit här och favoriten lär sjunka, så kommer inte bli kanon-värde om man spikar mitt spetsbud här.

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 4-12-3. C 8-11-1-7-9. D 5-2-10.

Här går jag på spik på bästa hästen trots viss vingelrisk då 6 M.T.Montpellier 33% startar en bit ut bakom bilen. Det är dock lång distans och hittar han bara ner hyggligt i banan så har han starka sista 800 meter att tugga ner övriga på. Jag tror han bara är bäst och han har stark segerstatistik så jag spelar med honom som kompletterande spik.

4 Nice Knight 10% är väldigt startsnabb så tar spets från toppspår här och kanske blir det bike på den här gången så främsta utmanare mot min spik om det blir bike på. Kör man med vanlig vagns ås läpper man väl spets om någon ställer frågan då han bara vunnit en gång på 28 starter, men ska kunna vinna även från rygg på ledaren då upploppet är ganska långt.

3 Zidane D.E. 22% gjorde debut i ny regi sist och gick bra men det var i breddlopp så tuffare mot nu, men läget är fint så visst kan det gå.

8 Date Knight 14% kommer med två raka segrar men läget är bökigt så kanske lite överstreckad på den smickrande resultatraden då han möter lite hårdare nu. Tänkbart ändå att man kör framåt direkt med vinklad vinge och bara någon startsnabb invändigt så kanske man kan få bra position trots spåret.

11 Ninepoints Yankee 9% och 12 Lyckans Orlov 3% har båda bra styrka för klassen och var ute i betydligt hårdare lopp sist så går ner rejält i klass nu och de är vana Solvallakonkurrens. Lägena är dåliga men med tryck på loppet har de chans och det är absolut bäst spelvärde på senare som får lite kuskplus nu.

Avdelning 5.

Ranking: A 9. B 4. C 8-6-3. D 2-1-5-7-10.

Här gick favoriten 9 Önnes Skogman 53% bra i sin comeback och debut i Wiktor Kylin-Bloms regi. Han har oppererats i ryggen och det verkar ju ha fallit väl ut och segerchansen måste vara hög men det är femtespår på dubbla tillägg så kan bli vingelläge och många att runda och jag försöker att fälla honom även om jag rankar honom först i loppet.

4 Ylving 15% har vunnit på 1.30,5 i ledningen i höstas och får bra kallblodskusk upp som kanske kör den här mot ledningen och då han kan samma tider som de 20 meter bakom honom så måste det vara toppchans. Ensam på mellanfållan och då måste galopprisken vara betydligt lägre än på slutet och den här är nog bättre än raden.

6 Lita 8% är ett sto i öppen klass men med rejält kuskplus och då hon varit ute i ganska tuffa lopp för klassen så borde hon ha bra chans från fint utgångsläge på bakersta fållan.

8 Dellenit 5% är jämn i sina prestationer och har gått i väg från fjärdespår i volten tidigare så ska kunna skrälla om ett par av de mest betrodda har en sämre dag. Medgångstid på 1.29,4 sist men visar ändå att det finns bra tempo i kroppen för klass och går ner i rätt klass nu.

3 Mjölner Hera 15% är väl bäst av de på grunddistansen men sto i öppen klass och med få där framme är de andra i kapp utan att det kostar allt för mycket så kanske får svårt att stå mot de bättre här.

Avdelning 6.

Ranking: A 9. B 6. C 10-8-2-5. D Övriga.

Se “Bästa Spiken!”

9 Reven DeJavu ska möta överkomligt motstånd den här gången och vinner loppet väldigt ofta så stabil spik trots hög procent och upp till 60% är jätterimligt på den här.

6 Man Of Steel 11% är startsnabb och hade man vetat att det var toppform här så hade det så klart varit en vettig utmanare från ledningen. Klart kapabel häst som står bra inne på pengarna här men har tveksam form. Comeback i november efter lång skadefrånvaro och gjorde tre lopp men sedan sått över tävlande sedan första veckan i december så borde behöva lopp i kroppen för att vara på topp. Stod i över 20 ggr när han var ute i sitt enda lopp med 100tkr till ettan i nuvarande regi medan favoriten stod i 1,9 ggr när den var ute i liknande lopp sist och startar och vinner betydligt tuffare lopp än den här är van vid.

10 Red Hot Roadster 25% är kraftigt missgynnad av läget då det är en väldigt startsnabb häst som vinner sina lopp från ledningen eller rygg på ledaren sedan han kommit upp i så här hög klass. Överstreckad men skiktat lopp så är väl ändå en av de som är tidiga vid gardering då de flesta startar utan segerchans här.

Avdelning 7.

Ranking: A 10. B 4. C 5-3-6-1-2-11-9. D 7-8.

Nu behöver vi få med ett par kantbollar i avslutningen då favoriten vinner sjätte så är det här pengarna fördelas så att säga. Stolopp och det är mer upp och ner i prestationer på dem så spelar med ganska många streck här.

4 Navona 31% ska kunna spetsa från fint spår här och ska väl vara favorit på det då hon gick bra efter att tagit över ledningen tidigt sist. Vunnit 9/22 så när Bergh åker med häst hit måste det väl vara toppchans. Mycket galopper i historiken och inte helt att lita på så jag garderar och försöker fälla den här favoriten, även om det är bra segerchans vid felfritt lopp.

10 Anna Montana 20% drar mycket streck och var klart bra som fyra i final i klass 2 sist och ner i rätt klass nu, när man bara möter ston den här gången. Går bra från kön mest varje gång och måste ha bra chans här, trots bakspår, så rankar henne först trots spåret.

3 Belatrix Club 21% är inte så startsnabb men Kontio är offensiv ändå och ger henne nog en bra chans från fint spår. Vann med bike näst sist innan ett par strykningar och kommer med lopp i kroppen nu. Har 3/3 i bike så skulle man byta till den är det toppchans men i vanlig vagn bara en av många.

1 Grace Candy 14% får biken på som hon vann med i november och nu blir det täta starter men riskerar att bli över från ett svårt spår på den här banan. Behöver tur men har stark spurt om hon får luckor till slut.

Bland skrällarna tycker jag lägesgynnade 5 Kiara C.Boko 2% och 6 Dear Matrix 1,5% inte är mycket sämre än de mest streckade här. Den först nämnda är ganska startsnabb och måste kunna hamna bra på det från toppspår. Den senare har fått några starter i sin nya regi och vunnit från dödens och nu är det väl litet kuskplus mot senaste två starterna så klart tänkbar skräll i öppet lopp. 2 Bältra Selene 4% hade svårt att vinna lopp som unghäst och vinner väl inte så ofta som äldre heller men fortsatt att utvecklas och är ganska startsnabb så borde kunna få ett fint lopp här. Visat form en längre tid och ska absolut kunna skrälla.

Stora systemet

Avd.1: 6-7.

Avd.2: 3-5-6.

Avd.3: 1-2-3-4-5-6-7-8-9.

Avd.4: 6 M.T.Montpelier

Avd.5: 4-6-8-9.

Avd.6: 9 Reven DeJavu

Avd.7: 1-2-3-4-5-6-10.

1512 Rader som kostar 1512 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 6 The Bald Eagle

Avd.2: 3-5-6.

Avd.3: 6 Current Leader

Avd.4: 6 M.T.Montpelier

Avd.5: 4-6-8-9.

Avd.6: 9 Reven DeJavu

Avd.7: 4-5-6-10.

48 Rader som kostar 48 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se