Speltips: GS75 Romme 7/2

GS75-Omgången.

Romme är värd för söndagens GS75-omgång och banan är en del av Dalatravet som är ett samarbete mellan Romme och Rätviks travbanor.

Jörgen Westholm är största hemmatränaren här som har startat året bra med 19 placeringar bland dom två främsta varav nio vinster på stallets 71 starter i år. Bland dom andra 16 proffstränarna på banan märks ett par yngre tränare, som stadigt ökar sina siffror och syns allt mer, i Joakim Elfving och Oskar J Andersson.

Brodd krävs så klart bak men oftast får man besked precis strax innan sista inlämning på tv-sändningen eller på atg.se om det krävs brodd även fram. Det behöver dom rutinerade kuskarna och tränarna bedöma efter värmning eller när något lopp gått, före det stora streckspelet.

Statistik och Spelteori.

Banan har lite längre upplopp än medel med sina 205 meter och bredden ligger precis på genomsnittet. Startbilen har vinklad vinge som ger spåren längre ur lite mer möjligheter att ta sig förbi innerspåren än på banor utan, vilket ger kuskarna lite mer valmöjligheter. Detta återspeglas i vinststatistiken på banan där varken bricka ett och två inte ens återfinns bland dom fem mest vinstrika spåren. 5 är som på dom flesta banorna en bit före övriga där sedan 4 är tätt följt av 7,3 och 6, så ge spåren precis bakom bilen betydligt bättre chans än dom innersta spåren i analyserna. I voltstart är spår ett klart bäst tätt följt av spår sex, dom två ligger en bit före övriga spår.

I övrigt så kan man kryssa i att enbart delta i sjurättspolen på GS75 och får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Spelar man en vanlig omgång, (som inte är jackpotförstärkt) och har ett par troliga spikar som är spelade till ganska hög insatsprocent så är det klart fördelaktigt att spela för endast sju rätt. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst på 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspolen och man får då inte x2,5 även om man kryssat för att enbart spela där men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så fortsatt kul krydda.

Bästa Spiken!

9 Coin Peru har mött tuffa konkurrenter i Gulddivisionen på slutet men nu är det enklare motstånd och litet fält så han visar sig nog vara bäst över Rommes långa upplopp. Erik åker till Romme främst för den här styrningen åt Båth och med ett lopp i kroppen efter lite längre mellan dom två starterna före detta så är det säkert stigande form här. Vann inom GS75 från bricka 8 tidigare i vintras efter att ha gått första svängen i tredjespår och backat ner sist utvändigt i fullt fält så styrde han på i tredjespår igen efter att bara vilat ett par hundra meter i andraspår. Väl utvändigt ledaren höll Erik koll på hela fältet och vann väldigt bekvämt mot liknande motstånd som idag, kanske lite fler tuffa konkurrenter den gången till och med. Han visade då att han fungerar bra utvändigt ledaren så kommer dom inte igenom bra från sitt bakspår så styr säkert Erik fram tidigt även den här gången.

Gå Kort!

I avslutningen så är det bra chans för favoriten från topp-spår, från tränare med bra statistik och Kontio upp i vagnen, men med ett par strykningar så väljer jag att dubbla systemet med en vass utmanare från bakspår.

4 Fleur Mearas har gjort det bra i vinter och andrplatserna på slutet har varit mot hingstar och valacker så fördelaktigt att bara möta ston den här gången. Mest fördelaktigt är ändå startspåret då hon är snabb från början och i kraft av sitt stora favoritskap och en bestämd Kontio i vagnen så måste spetschansen vara väldigt hög och därmed också vinstchansen. Flera andraplatser gör dock att jag gardera med ett starkt motbud här.

9 Teton Miss Lindy gjorde en riktigt stark debut i sin nya regi sist och kanske går framåt ytterligare med loppet i kroppen. Markus B Svedberg har klart bra statistik både som tränare och körsven med riktigt bra start på året så full from här, på häst, tränare och körsven. Ryckhuvan satt på sist men hon vann så lätt att den inte behövde ryckas och det är sparade växlar till den här starten och över ett långt upplopp så lär hon plocka ner många till slut, kanske alla, om favoriten åter igen nöjer sig med en andraplats.

Avdelning 1.

Se ”Bästa spiken!”

10 On Track Piraten och 4 Narold Wox som körs av bröderna Djuse ska båda räknas tidigt vid gardering. Den förstnämnda behöver ingen närmare presentation som räknas på klass och rutin medan den senare har spetschans och uppåtform nu.

1 Sauveur är mycket intressant efter ett lopp i ny regi men sedan träningsuppehåll och ska behöva ett till två snällare lopp i kroppen enligt tränaren så vi väntar på honom till skorna rysks till våren.

Avdelning 2.

Skiktad kvalitet på hästarna för klassen där många har lite sämre vinnargnista och kuskar födda 1991 eller senare som fått köra högst 150 sulkylopp under 2020.

Det känns öppet på förhand då loppets favorit, 7 Enge Eros har spår en bra bit ut bakom vingen och bara har ett lopp i kroppen efter vintervilan. Hästen vann V75 från bricka 12 i augusti så ska räknas mycket tidigt på att han går ner i klass nu men vingelläge gör att garderingen är given.

2 Zagor Grif är hårt betrodd med och kommer från vinst efter ledningen runt om så kan köras så igen från ett betydligt bättre läge än favoriten.

4 B.B.SDay Dream har haft en hjärtmuskelinflamation men är friskförklarad och har tränat hårt i ett par månader och är väl förberedd inför detta. Han har bra startspår, är startsnabb och betydligt bättre än raden så även om han kanske behöver ett par lopp i kroppen för att vara på topp så kan han vinna direkt på sin höga kapacitet. Drygt 1% är alldeles för lite här och jag rankar honom direkt efter dom två mest betrodda här.

12 Maple Hill’s Eto’o gör debut i ny regi och körs nog passivt från det här spåret men har han fått nytändning på miljöombytet och annan träning så har han kapacitet för att vinna direkt. Har vinster i bra stil på Solvalla och därmed mött tuffare motstånd än många här så annan hårdhet.

Avdelning 3.

Öppet kallblodslopp där dom på grunddistansen får ha mycket på kontona och därmed ska dom inte vara speciellt mycket sämre än dom står 20 meter bakom. Dock är fältet litet så det kostar nog inte så mycket att ta in försprånget och flera hästar från båda startfållorna ska räknas här.

3 Guli Rubin står riktigt bra inne på startfållan och från tredjespåret borde han komma iväg felfritt då man ska ändra i huvudlaget den här gången.

2 Emil Mollyn provar man med bike på nu och faller det väl ut så kan det ge mycket bra effekt.

1 Arragon körde Jepson första gången sist och det slutade med en andraplats och från ett bra smygläge skulle dom kunna skrälla här, speciellt då det är viss galopprisk hos många av dom värsta konkurrenterna.

Avdelning 4.

Här är det låg klass på loppet och därmed svårtippat, speciellt då dom betrodda på förhand dragit lite svårare utgångslägen och här måste man nog gardera på lite. Det är dessutom ett lopp för körsvenner med högst 100 sulkylopp under 2020 och det kan ju bli långt upplopp här om man inte bedömt tempot rätt där framme.

1 Danois Simoni är inte så startsnabb men får en bike på nu så kanske gör det något och kommer man ut så är han nog klart okej för klassen.

6 Voltaire P.Hill är betrodd och får en bra körsven i sammanhanget så tänkbart spikförslag då Bergh väljer att skicka den hit. Startsnabb och lär hitta bra position så tänkbart spikbud i annars mycket öppet lopp.

7 Digital Lucky har spår en bra bit ut bakom bilen och som favorit i loppet måste det vara favorit i fara då det är fältets minst rutinerade körsven som sitter bakom från svårt utgångsläge.

11 Vega Face har haft bra form i vinter var betydligt sämre på V75 sist så frågetecken för om formen kanske är nedåtgående här. Bara en i mängden vid bred gardering som fyraårigt sto ifrån bricka 12 i fult fält.

Avdelning 5.

Kallblodslopp i ganska låg klass där jag tror favoriten har mycket pengar att tjäna i år som femåring och han lär klättra i klasserna under säsongen.

10 Tekno Viking spikar jag trots dåligt bakspår men spåren brukar ju som bekant spela mindre roll bland kallbloden som går sina tempon oavsett om det blir lite spår på vägen. Visst är det många att runda med fullt fält och galopprisken finns där med men han var finare i årsdebuten än tidigare och har säkert gått framåt ytterligare med det i kroppen. Visade sist att han tål en repa ute i spåren då han vann trots galopp mitt i loppet och dubbla tillägg i 15-hästarsfält så bättre uppgift nu faktiskt. Tio placeringar bland dom två främsta varav sex segrar på karriärens 19 starter är starka papper och fortsatt Mats E Djuse upp på J-O Persson-tränat i form är så klart bra här.

4 Tjötta Godtfred är startsnabb och kan rinna undan från ledningen om favoriten gör bort sig. Tränaren har alltid fina hästar till start och här ska han köra i spets om han kommer dit.

6 Björk Bork får bike på som han tävlade i sist och är speedig för klassen så ska räknas mycket tidigt vid gardering här. Har gjort det bra i sin starter i Sverige tidigare och visade sist att han travar bra på broddar i alla skorna.

Avdelning 6.

Omgångens största favorit kommer ut från ett innerspår här och riskerar att bli över från start så jag väljer att gardera med några stycken här, även om favoriten så klart har bra chans om han kan hålla upp innerspåret eller ta sig ut tidigt över den korta distansen. Kanske ändå chansar på att låsa på Sibylle Tinters duo som båda är klart spelvärde i här, då dom är startsnabba och har bättre form än deras raden antyder.

1 In Love Boko är man nöjda med läget för då man tror på minst rygg ledaren och viss chans till spets finns så klart. Lite för stor favorit men ska väl vara förstahästen då han visat bra form från sämre lägen i vinter. Två lopp i kroppen efter uppehåll och är säkert nära toppformen även om han tävlar ännu bättre på barfotabalansen.

5 Opalis körde galopp tidigt sist efter att ha blivit störd och fick ett lopp fram utvändigt från dåligt startspår gången innan, på en slaskig bana. Fastare underlag att vänta nu och ett riktigt bra startspår gör att hon måste räknas tidigt igen. Formen är nog fortsatt bra och hon ska köras vad som går för ledningen här så det kan ställa till det för favoriten, sedan är det bara aktuellt att släppa till stallkamraten 8 Hector Boko. Han har i sin tur spår en bra bit ut men gynnad av en invändig strykning och den vinklade vingen. Första gången Jepson upp är klart intressant kuskplus på en startsnabbhäst här så kan hamna bra på det trots spåret

4 Balo D´Huon har bra startspår och från första gången Magnus A och tränaren hoppas att han ska tända till på det. Startsnabb från fint utgångsläge gör att det finns bra chans till spets nu. Man gör lite andra ändringar med och hoppas det ska falla väl ut, öppet huvudlag nu i stället för stängt och så skippar man rycktussarna då det inte gett mycket till effekt.

Avdelning 7.

Se ”Gå kort!”

7 Pappasjonnys Ilse har gjort det bra på V75 men jag ser honom som klart överstreckad i comebacken nu då man siktar på ett lopp om tre veckor på V75 så detta ska väl bli ett lopp i kroppen inför det. Man växlar dessutom ner till vanlig vagn från bike på slutet och tränaren kör själv sitt första lopp i livet.

Stora systemet

Avd.1: 9 Coin Perdu

Avd.2: 2.4.7.12.

Avd.3: 1.2.3.5.9.10.

Avd.4: 1.6.7.8.9.11.

Avd.5: 10 Tekno Viking

Avd.6: 1.4.5.8.

Avd.7: 4.9.

1152 Rader som kostar 1152 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 9 Coin Perdu

Avd.2: 2.4.7.

Avd.3: 2.3.5.9.

Avd.4: 6 Voltair P.Hill

Avd.5: 10 Tekno Viking

Avd.6: 5.8.

Avd.7: 4 Fleur Mearas

24 Rader som kostar 24 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se