Speltips: GS75 Romme 6/12

GS75-Omgången.

Romme är värd för veckans GS75-omgång och banan är en del av Dalatravet som är ett samarbete mellan Rommes och Rätviks travbanor.

Jörgen Westholm är största hemmatränaren här och bland dom andra 16 proffstränarna på banan märks ett par yngre tränare, som stadigt ökar sina siffror och syns allt mer, i Joakim Elfving och Oskar J Andersson.

Skotvång är första gången på denna spelformen och det gäller så klart i alla spelformer, på alla travlopp under tre vintermånader i Sverige.

Statistik och Spelteori.

Banan har lite längre upplopp än medel med sina 205 meter och bredden ligger precis på genomsnittet. Startbilen har vinklad vinge som ger spåren längre ur lite mer möjligheter att ta sig förbi innerspåren än på banor utan, vilket ger kuskarna lite mer valmöjligheter. Detta återspeglas i vinststatistiken på banan där varken bricka ett och två inte ens återfinns bland dom fem mest vinstrika spåren. 5 är som på dom flesta banorna en bit före övriga där sedan 4 är tätt följt av 7,3 och 6, så ge spåren precis bakom bilen betydligt bättre chans än dom innersta spåren i analyserna. I voltstart är spår ett klart bäst tätt följt av spår sex, dom två ligger en bit före övriga spår.

I övrigt så är det ju nytt för i år att kryssa i så man enbart deltar i sjurättspolen på GS75 och får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Vid jackpot fördelas nu mera dom pengarna i alla tre poler så vid just jackpot ska man spela i alla poler men spelar man en vanlig omgång och har ett par troliga spikar som är spelade till ganska hög insatsprocent så är det klart fördelaktigt att spela för endast sju rätt. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst och får då 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspolen och man får då inte 2,5 även om man kryssat för att enbart spela där men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så fortsatt kul krydda.

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen är det mycket jämnt spelat med två hästar inom ett par procent, där dom två sticker ut, men sedan en hel del streck på en tredje, då är det bra att ta ställning och spika eller gardera på brett. Jag tar ställning och spikar 5 Mellby Hope som går ner rejält i klass nu jämfört med bland annat sist då det var finalen av Diamantstoet, där det blev galopp, i loppet där Chicharita sprang svenskt rekord, så betydligt enklare motstånd denna gången. Hon är inte ens favorit här då hon har en startsnabb invändigt som drar en del streck. Mellby Hope är startsnabb själv och kanske kan snuva favoriten på ledningen från det bästa spåret bakom bilen här. Oavsett kan hon nog vinna loppet på andra sätt också, då hon visade mycket bra avslutning från sjätte utvändigt näst sist, på bra tid från bricka 12 bakom bilen. Hon går dessutom alltid med skor så klart plus att andra tvingas slå på skor med nu.

Gå Kort!

I femte avdelningen har jag ett kanske lite tråkigt lås men ett par till drar lite streck i loppet så det känns ändå okej att låsa på dom två mest streckade här. Kanske kommer strecken spridas lite mer här till slut också då det är en körsvensserie för dom lite mindre rutinerade kuskarna.

5 Lets Go Ernie är klar favorit från bästa spåret så är det kanske rätt då han är hyggligt startsnabb från ett så här bra spår. Går oftast med skor så det funkar bra och han ska ha bra vinstchans då han kan vinna loppet från utvändigt ledaren med.

12 Young King förordade jag spik för sist han var ute i ett billigt lopp på GS75 förra veckan, men då ändrades det från aviserat barfota runt om till skor på med lite andra varianter aviserat på vägen. Det blev galopp då i avancemang mitt i loppet och banan var kanske inte som bäst då. Klart missgynnad av skotvång men han är bästa hästen och vinsten i starten före togs mot Västerbo Pokerface som sedan var totalt överlägsen i Bronsdivisionens final förra veckan. Han har tagit fem av sina segrar med skor på och under förra vintern vann han ett par lopp under skotvånget, så utan galopp kan han vinna trots spåret.

Avdelning 1.

Kallblodslopp med nio ekipage fördelat på två startfållor gör det att dom som står 20 meter bakom ska ha bra chans att ta in försprånget dom där framme fått. Omgångens största favorit i 6 Roli Eld ska ha riktigt bra chans att slå detta gänget och det är nog bara att spika och gå vidare. Denna mötte eliten i debuten för Redén och gjorde det klart bra även om Våler Nikolai blev för tuff den gången. Roli Eld går säkert framåt med loppet i kroppen och var långt före hästar som Tangen Haap, Vixus och Smedheim Solan. Den sist nämnde är värsta motbudet denna gången och den slog han med en hel sekund sist och då jag tror båda går framåt med loppet i kroppen kommer det nog skilja en del även idag.

Ranking: A 6. B 7. C 5.2.1.8.3. D 4.9.

Avdelning 2.

Treåringslopp med bara nio hästar till start och då det är väldigt låg klass väljer jag att strecka på en hel del här och det behöver inte vara fel att ta alla i loppet.

2 Power Blaster får kanske ett nytt huvudlag till denna starten med ett halvstängt men det bestäms efter värmningen. Intressant som skrällbud från bra startspår om ändringen ger effekt.

5 Money Smile har nog ganska bra vinstchans från bästa spåret bakom bilen men till väldigt hög procent är det givet att gardera och till och med ranka ner något snäpp på dåligt spelvärde. Man får bra betalt vid favoritfall här, och det ska nog inte vara omöjligt att fälla denna favoriten som bara gjort fyra starter i karriären.

6 Epimethius har varit tvåa och trea i alla sina sex starter och varit ute i kanske lite värre motstånd än detta på Solvalla. Bra som tvåa med biken på sist och det blir så igen, för andra gången. Redén/Khilström är en stark kombo bakom denna och kanske kan han ta sig förbi favoriten i starten och kan vara före den hela vägen då. Klart bättre tempon i kroppen än konkurrenterna visat här då han var tvås över kort distans på 1.12,4 sist, i sepetember. Han har varit startklar ända sedan dess men inte kommit med i loppen på grund av spårförbehåll så jag räknar med bra insats nu och rankar honom före favoriten.

7 Bolt Kronos kommer från vinst och kanske blir det ketchup-effekt här och han är ganska startsnabb så hamnar bra till direkt. Alltid spelad till låga odds och börjar kanske betala tillbaka sina anhängare nu.

Ranking: A 6. B 7.5. C 2.3. D 1.8.9.4.

Avdelning 3.

Kallblodslopp i väldigt låg klass och jag har mycket svårt att ranka loppet och förordar streck för riktigt många här, kanske alla.

2 G.G.Miljonär ska eventuellt provas första gången helstängt huvudlag denna gången vilket ska göra honom mer fokuserad.

6 Krimhild tycker Kaj (som kört på slutet) blir bättre för varje start och man låter positiva från stallet då hon kan öppna ganska snabbt och ska kunna få bra position.

8 Sundbo Flöjt är man nöjd med och tycker hon är bättre än raden med bara en vinst på 24 lopp. Varit bra i biken sista tre och det blir fortsatt så och kanske lite ändringar i huvudlaget med murphybländare på insidan för att få henne att bryta mindre. Funkar det bättre kan hon nog vinna trots det dåliga spåret.

10 Grådö Bo är klart missgynnad av bakspåret då han är mycket startsnabb. Man ska dock lätta honom i balansen nu till lätta aluminumskor från annars tyngre järnskor så ger det bra effekt kan denna vinna trots bakspåret.

11 Valle Borka är ett treårigt sto från klart dåligt bakspår så verkligen favorit i fara här och bara en i mängden även om hon så klart kan vinna loppet då hon visat bra kapacitet.

7 Åsa Klipp tränas av J-O Persson och körs av Mats E så räknas här då stallet och kusken brukar ha bra statistik i denna typen av lopp även om just denna hästen bara vunnit 1/15.

Dom tre-fyra minst streckade, 1,3,5 och9 ligger man alla lite lågt på och kanske har dom fyra klart lägre vinstchans än övriga så ska man plocka bort några så är det nog dom.

Ranking: A 10. B 11.2.8. C 6.7.4.12. D 1.5.3.9.

Avdelning 4.

Fint lopp för dom just kommit upp i Silverdivisionen men stängt vid 1.35 miljoner tjänat så dom som är mest härdade i klassen får inte vara med. Tyvärr bara sju hästar till start efter en strykning och även om strecken är lite spridda här så är det hög chans för dom två mest betrodda som inte kan hamna dåligt till i så här litet startfält.

6 Rocky Tilly står lite hart inne i loppet men han är bra för klassen och mycket startsnabb. Fast med sparat sist och fick även en del sparat i loppet före då luckan kom för sent. Hade honom som spikidé i tipsen den gången och tråkigt att se honom få för sen lucka och gå i mål med mycket krafter sparat, här ska det dock bli svårt att sitta fast. Vann bland annat V75 under skotvånget förra vintern så klarar att gå med skor.

2 Sign Me Up Too är bästa hasten och star riktigt bra inne i loppet här. Har dock inte startat sedan i juli så oklart hur det är med formen även om han brukar kunna göra det bra efter uppehåll så kan vinna lopp direkt när det är så lämplig uppgift och jag låser på dom två jag nämnt.

Ranking: A 6. B 2. C 1.8.4. D 5.3.

Avdelning 5.

Se “Gå kort!”

Ranking: A 5. B 12. C 7.2.11.6. D 4.8.1.10.9.3.

Avdelning 6.

Se”Bästa Spiken!”

2 Isa är startsnabb och kanske kan ta spets här men min spik har bättre spår och det är inte helt enkelt att spetsa från ett och två på denna banan. Isa går normalt barfota fram men har vunnit med skor runt om också så det kan gå och denna är värsta konkurrenten så klart

12 Jamaica Boko drar också en del streck men måste vara bortlottad denna gången även om hon är stark och rejäl. Startsnabb så klart missgynnad av läget och d, 0, d är raden senaste tre starterna så klart frågetecken för formen.

Ranking: A 5. B 2. C 4.8.12.11. D 1.6.9.7.3.10.

Avdelning 7.

Ett V75-försök i Klass 2 och då är det så klart lite bättre klass och krävdes betydligt mer startpoäng för att komma med än under lördagens Klass 2 på Åby. Stark favorit men bakspår och det mest överskattade spåret för honom gör att det är klart värde att gardera här.

9 Galileo Jeurney kanske hade varit en spik från framspår och om inte loppet legat som sista avdelningen på ett stort streckspel. Har blivit släppt till ledningen tidigt vid sina alla tre raka segrar så helt annan uppgift denna gången.

5 Vicar har bästa spåret bakom bilen med Khilström i vagnen ska han väl kunna komma ner i bra läge. Han är van vid skor och gjorde bra upphämtning efter startgalopp sist.

6 Ingesson har varit ute i flera lopp i klassen och har klart bättre läge än favoriten så kan kanske vara före favoriten hela vägen här med duktiga Magnus A som kör.

1 Morotai Degato är startsnabb och kan få bra smyglopp i rygg på ledaren om man har tur så kan den skrälla med lite kuskplus denna starten.

4 Selfie Brodde har tjänat sina pengar i monté i år men duger bra för sulky med då han står riktigt bra inne på pengarna här.

Ranking: A 9. B 5.6. C 1.4.3.8.7.2. D 10.11.12.

Spelförslag

Avd.1: 6 Roli Eld

Avd.2: 2.5.6.7.

Avd.3: 2.4.6.7.8.10.11.12.

Avd.4: 2.6.

Avd.5: 5.12.

Avd.6: 5Mellby Hope

Avd.7: 1.5.6.9.

512 Rader som kostar 512 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se