Speltips: GS75 Rättvik midsommardagen 20/6

GS75-Omgången.

Midsommarhelg och då byter sedvanligt V75 dag till söndagen och GS75 går således på lördagen denna veckan. Rättvik står värd för denna veckans omgång där det är nästan medellångt upplopp med sina 187 meter. Banan har vinklad vinge på sin startbil och i övrigt inga konstigheter. Tyvärr lite mindre fält denna veckan men några favoriter ska gå att fälla och med hjälp av enkronas rad-pris på GS75 har omgången förutsättningar att kunna få bra utdelning ändå.

Statistik och Spelteori.

Den vinklade vingen gör att dom yttersta spåren får betydligt högre vinstchans än på många andra banor rent statistiskt sett. Till exempel har spår 7 fjärde högst vinstprocent efter spåren 2, 4 och 5, senaste tio åren, vilket är mycket speciellt. I voltstart är det som vanligt spår 6 och 1 som dominerar, och här med spår 2 som god trea, vilket för övrigt är ett av spåren som ofta diskuteras som ett av dom sämsta i travmedia, vilket så klart är helt fel.

I övrigt så är det ju fortfarande ganska nytt att man kan kryssa i att man enbart vill delta i sjurättspolen på GS75 och får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Vid jackpot fördelas nu mera dom pengarna i alla tre poler så vid just jackpot ska man spela i alla poler men spelar man en vanlig omgång och har ett par troliga spikar som är spelade till ganska hög insatsprocent så är det klart fördelaktigt att spela för endast sju rätt. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst och får då 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspolen och man får då inte 2,5 även om man kryssat för att enbart spela där men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så fortsatt kul krydda.

Bästa Spiken!

I inledningen är det fullt fält över 3140 meter med femton hästar fördelade över fyra fållor där jag gillar att spika bästa hästen på bakre fållan. Extra bra då andrahandsfavoriten drar en del streck men startar på grunddistansen och har under 150 tkr på kontot jämfört med favoritens nära 1,8 miljoner.

14 Ready Ribb 40% hade nog lätt kunnat dra 50% streck här om det inte var för att detta loppet ligger som första avdelningen där många garderar på ren rutin, för att dom vill ’vara kvar’. Trots att han är ganska stor favorit så är det ganska bra värde i denna spiken då någon på start plus en och annan på mellanfållorna drar lite streck. Ofta svårt att slå dom där framme som får gå på innerspåret och ändå hålla undan för dom bästa längst bak, när man startar från någon av mellanfållorna i sådana här lopp. Ready Ribb är bra för klassen och fick förra året förstört av skadeuppehåll men avslutade den säsongen med två raka vinster på Vincennes och det inger respekt. 18 vinster på 44 starter och överlägsna meriter på dagens distans jämfört motståndarna. Ett lopp i kroppen med Goop som körsven och tränare ska det vara toppchans.

Gå Kort!

Inte många startande i Midsommarloppet i avdelning fyra som är dagens lopp för gulddivisionare som bara lockat sju anmälningar och efter ett par strykningar lämnats med fem startande i nuläget. Uselt för ett lopp i öppen klass med 100 tkr i förstapris, vilket kan jämföras med Kalmarsundspokalen under söndagen där det är en ´vanlig´ gulddivision med 150 tkr i förstapris som lockat fullt fält varav ett par Elitlopps-deltagare.

Istället för att såga alla tränare med usel koll på propositionerna så kan vi istället ge beröm till dom som är vakna och ändå anmäler fina hästar till lopp av denna typen. Stefan Melander kan kritiseras för mycket men att anmäla till snabbloppen på ute på bygden (och även på storbanorna så klart) är han vaken på och även om han fick stryka Snowstorm Hanover denna gången hade han två anmälda hit.

6 Milligans School 12% har sökt efter formen sedan hans fina sommar i fjol då han bland annat vann Jämtlands Stora Pris och Gulddivisionen under trippeltravet på Axevalla. Sist var det klart uppryck efter några nollor i raden, då han öppnade i rejält tempo mot Makethemark och sedan släppte till honom, men passerade både den och monstret Zacon Gio lätt i snabb avslutning för en meriterande andraplats i Copenhagen Cup. Startsnabb från kanonläge och kan ta en längd på invändiga och blir hård nöt att knäcka i spets men i litet fält kan han välja att släppa och har då även vinstchans från rygg ledaren här.

1 Mellby Free 62% kom från en lysande fyraåringssäsong, som kulldrottning, med bland annat vinst i Stochampionatet och BreedersCrown visade hon sedan att hon tålde att matcha dom bästa stona i landet som femåring och vann flera lopp i Stoeliten. I årsdebuten var hon tvåa bakom en för dagen omöjlig Double Exposure på låg 10-tid och går nu ut mot hingstar och valacker. Hon är startsnabb men har kanske inte stött på hårdingar i öppningarna som denna gången, då Milligans Scool trots allt visat sin startsnabbhet mot världselit och då innerspåret inte alltid är så lätt att svara upp så tror jag hon inte kan svara den från start. 62% är då lite väl högt i detta loppet även om hon kanske kommer ut och får ta över tidigt så är det ändå ett orosmoment och det känns givet att gardera. Plus till Goop som valt att anmäla till detta loppet.

5 Perfect Spirit 19% kommer från ytterligare stall som har ögonen öppna för propositionerna runt om i mellan-Sverige, viklket dom så klart behöver ha med alla sina svårmatchade miljonärer i stallet. Mycket om hästarna och loppet här trots litet startfält men det finns mycket att säga om även denna som var ett löfte när han kom till Redén efter att ha vunnit Hambeltonian i USA för Åke Svanstedt. Som fyraåring vann han bland annat Kungapokalen och Sprintermästaren men fick ett tyngre mellanår som femåring men var åter aktuell för Elitloppet i år efter en fin vinst på Solvalla i april men från två usla lägen gick han väl ur form lite kanske och gör comeback nu. Sex-sju veckor sedan senaste starten är väl inte optimalt men han vann sina första lopp i fjol och förrfjol efter längre frånvaro än så inget som oroar nämnvärt. Bästa hästen i fältet så klart och om formen är nära på topp så slår han båda dom värsta konkurrenterna från utvändigt, Örjan kör i flytet och Redéns djur vinner precis hela tiden.

Avdelning 1.

Se”Bästa Spiken!”

2 Totte C.D. 16% har en del annhängare här då det lyser rött om barfotan och hybridvagnen, men så har han gått tidigare med blandade resultat så kanske inget att hänga upp sig på just här. Det faktum att han aldrig provat distanser över 3000 meter och bara har startat 11 gånger totalt är saker som ororar och runt 10% hade väl varit mer rimligt.

10 Cesar F.C. 11% har gått på distansen två gånger med fina andraplatser som resultat men här är det kanske litet kuskminus från Magnus Djuse till Kaj Widell, även om Kaj vunnit med honom. Här växlas balansen ner lite med skor runt om och det göt det än mindre intressant.

15 Doctor Doxey Zenz 7% och 13 Väster Grosbois 6% känns båda igen från många starter på V75 genom deras karriärer där det tagit rejält stopp för båda sedan dom nådde hårda Silverdivisionen. Vad dom har mer gemensamt är tränare som båda väljer att köra själva (med ca 3-4% som vinststatistik) vilket kanske är den största anledningen till uteblivna framgångar för dom två. Det lyer lite rött på barfota runt om på båda men dom har starter från P21-lopp i raden och ska inte räcka trots mycket pengar på kontot, hårdhet och rutin.

Mer intressanta skrällar är istället 6 Mago 2% och 8 Ediego 4% som båda vann lopp över distansen i fjol och nu söker lite efter formen. Båda startar med bra försprång mot favoriten och körs av duktiga kuskar så kan nån av dom hitta fram tidigt och få flera svängar på innerspåret så kan nån av dom överraska.5 Helios Di Quattro 5% tillhör också kategorin roliga skrällar från okej läge då den har ett i lopp i kroppen för sin nya tränare och bör gå framåt rejält med loppet.

15 DOCTOR DOXEY ZENZ SENT STRUKEN!

Ranking: A 14. B 8.2.6.5. C 10.15.12.7.13.9. D 11.4.1.3.

Avdelning 2.

Kallblodslopp där favoriten är hårt streckad men startar från ett spår han skulle kunna bli fast från och det är läge att gardera och hoppas på favoritfall. Spelar med tre hästar kanske men det behöver inte vara fel att måla på ytterligare här.

1 Orvar Mollyn 55% är stor favorit men kan som sagt bli över från innerspåret även om tränaren säger att det ska gå att öppna snabbare bakom bilen här och hoppas att det ska lösa sig. Hög vinstchans om han kommer ut men hoppas han blir fast och garderar med ett par motbud.

5 Edbest 16% körs av en viss Khilström som vinner mycket lopp för dagen och denna är hyggligt startsnabb bakom bilen och borde kunna köras till ledningen frånbästa tänkbara spåret. Trea bakom Rubus sist och trea bakom Gott Klirr näst sist så går ner lite i klass till denna starten och har god chans att leda loppet runt om.

9 MoePilen 7% har fortsatt Ulf Ohlsson upp och har fler andraplatser än vinster men nu är det oerhört intressant med första barfota runt om i 28e starten. Det låter uppåt och denna måste räknas trots bakspåret.

4 Skorpio 2% var lite uppåt sist vid sin andraplats och tränas av JO Persson vilket alltid räknas i kallblodsloppen.

8 Norrbo Odin 15% kommer ockås hit med form och är en stark häst som lär ta många till slut här om han bara hamnar hyggligt på det.

Ranking: A 5. B 1.9. C 4.8. D 10.6.7.12.2.3.11.

Avdelning 3.

Breeders´Crown för treåriga hingstar och Valacker som är en mycket öppen historia och jag väljer att strecka samtliga då det kan skilja mycket från start till start på treåringar på väg uppåt i sina karriärer. En del utrustningsändringar i loppet och det är svårbedömt hur det faller ut.

4 Hector Sisu 30% är väl rätt favorit då det är Örjan upp från bra utgångsläge på startsnabb häst. Inga ändringar där och om det toppas på några motståndare så är det långt ifrån givet att denna räcker. Har mött bra motstånd på slutet och har mest startpoäng och pengar i fältet och ska väl rankas först här även om garderingen är given.

3 Manny Muscle 21% är Ohlssons val här då han brukar köra favoriten och då säger det ju en del om vad han tror om denna. Spår invändigt om favoriten och bör hamna bra på det med första gången med bike denna gången så är den kanske lika tidig som favoriten.

2 Fire N´Fury 11% får också bike för första gången och från ett bra läge bör denna vara långt framme.

1 Hopeusteponalego 22% är startsnabb och kanske kan svara ut samtliga från innerniffen här med Goop upp för första gången. Intressant och måste med på kuskplus och startsnabbhet.

9 Sanderson 4% går framåt med varje start då det blev operation i vintras och ska tas på allvar framöver, kan räcka redan nu då han kommer från vinst.

Lite skoryck aviserat på Melanders andra två hästar och faller det väl ut kan dom vara långt framme till slut trots låga procent. Intressanta skrällar från sämre lägen men ingen känns chanslös i loppet.

Ranking: A 4. B 2.3.1. C 5.9. D 8.7.6.

Avdelning 4.

Se ”Gå Kort!”

Lång utläggning om alla tre aktuella tidigare och då ingen av dom andra två ska ha en chans mot dom tre bästa här så behöver dom inte nämnas. Mycket starkt trehästars-lås men rensar absolut ingenting och den vågade chansar på att spika mot omgåmngens största favorit med antingen Milligans School från spets eller Perfect Spirit som är bästa hästen från formstall med en toppformad Örjan upp.

Ranking: A 5. B 6.1. C 2. D 4.

Avdelning 5.

Breders’ Crown för treåriga ston som lockat ett gäng med lite mindre på kontot och det gör det så klart vidöppet, speciellt som det aviseras ändringar på flera ekipage, i både balans och vagnar. Tänkbar chansspik på Goops uppsittning som är knapp favorit eller så låser man tillsammans med en bra spelvärde och tredje allternativet är att göra som dom flesta, ta några stycken här.

4 No Business 33% får kuskplus i Goop upp efter att Ludwig Wikman körde till vinst sist från bakspår sist så ska denna vara klar favorit från ett kanonläge bakom bilen för startsnabb häst. Dessutom aviserat att köras barfota för första gången och även biken på är det debut för vilket gör denna till ytterligare en vettig spik som Goop kör denna dagen.

3 Martha Zon 12% har mött betydligt hårdare motstånd i sina starter och har överlägset mest poäng och pengar på kontot här. Det tillsammans med att även hon ska barfota runt om för första gången gör henne till värsta motbudet från spår invändigt om favoriten är hon även ett hot i spetskörningen.

2 Nikita Sunrise 15% är också startsnabb men borde vara nöjd med rygg på en av dom på pappret bättre hästarna och denna känns kanske lite överstreckad denna gången.

5 Sashay Kemp 32% gjorde sex starter I USA som tvååring innan han kom i Stefan Melanders regi och kanske är lite längre kommen i utvecklingen än några av konkurrenterna här och det lyser inte rött om den optimala balans och vagn-infon denna gången då hon gått så tidigare. Perfekt utgångsläge och Örjan upp gör att denna räknas tidigt.

8 Henriette Sisu 3% är startsnabb så kanske kan hamna bra med hjälp av den vinklade vingen, trots läget. Få hästar i fältet innebär att det inte går att hamna för illa på det ändå och hästarna är oftast i riktigt bra ordning då dom kommer för Patricia van der Meer.

Ranking: A 4. B 3. C 5.2.8. D 1.6.7.

Avdelning 6.

Breeders´Crown för fyraåriga hingstar och valacker där det som vanligt gäller att vara sex första i något va dom här loppen under året för att vara kvalificerad att anmäla till Semifinalerna senare i höst. Loppen har ändå 110 tkr till vinnaren och ingen kör loppen som kvallopp i den bemärkelsen ändå även om alla så klart är nöjda att ha det avklarat tidigt.

1 Bythebook 20% är startsnabb och har innerspåret så kanske kan hålla ut övriga men Örjan är nog inte jättebesvärad om det blir rygg på ledaren denna gången. Söker formen lite i år efter två starter med långt mellanrum och det kan bli passivare upplägg denna gången så överstreckad.

3 Admiral As 44% har ett klart bra startspår bakom bilen och gjorde topplopp sist utvändigt om omöjliga Ecurie D. i Fyraåringseliten under Elitlopps-söndagen. 44% är dock mycket då dom går tillbaka från barfota bak och bike sist till vanlig vagn och skor runt om här och det är givet att gardera denna gången.

6 Tabasco C.D. 16% gjorde en kanoninsats under Elitlopps-söndagen i ett fint lärlingslopp där ledaren var för bra. 10-tid från bakspår och utvändig resa med låg 08-avslutning sista 700-800 meterna var klart bra med långt ner till tredje hästen. Med vinklad vinge får även dom från bricka sex lite bättre utgångsläge och denna skulle kunna köras hårt från start och kanske kan ta sig till spets. Om det lyckas så är han hästen att slå och som betydligt mindre spelad än värsta konkurrenterna så väljer jag att ranka honom först.

5 Galileo AM 10% star alltid i låga odds och går nu upp mot bättre hästar men från ett bra startspår så kan det gå om dom bästa kör mot varandra så biter hans styrka bra till slut.

7 Brake Cooling 4% får Goop upp nu och är startsnabb och med vinklad vinge så är ju inte 7 så illa på denna banan, vilket jag behandlat tidigare här.

Ranking: A 6. B 3.1. C 5.7. D 2.4.9.8.11.10.

Avdelning 7.

Breeders´Crown för fyraåriga ston och då en av dom bästa lottats till klart bättre utgångsläge medan värsta motbudet var lite mer tveksam sist och nu kanske får ett snällare upplägg är det läge att spika.

2 Anthara Bi 40% stiger på procenten men vinstchansen är mycket hög och från ett helt okej utgångsläge har Goop stor chans att lägga beslag på ledningen tidigt här och ska då bli svårslagen. Omöjligt läge sist med bricka 12 över kort distans mot hingstar och valacker, men gjorde klart bra som tvåa. Lite enklare hästar runt om där framme nu och alla borde vara nöjda med rygg på denna.

7 Alaska Kronos 29% var tidigare i veckan jämnt spelad med favoriten men sjunker på procenten då det aviserats lite lugnare upplägg denna gången. Hästen är startsnabb och det kan ju bli så att hästen drar iväg själv och överraskar alla men grundtipset måste vara att Örjan tar upp från start och backar ner någon stans och då är det kraftigt överstreckat denna gången. Kommer favoriten bort så har denna klart högst vinstchans av övriga ändå och måste med vid gardering.

4 Groupie Doll 6% kommer från Westholms formstall och måste räknas tidigt vid gardering från bästa tänkbara utgångsläge. Kan kanske köras till spets härifrån om favoriten kommer bort, då Jörgen tycker att hon blir allt mer startsnabb för varje start.

6 Residual Thrust 2% är det aviserta första barfota runt om denna gången och bike på, men det är väl inte helt säkert att det blir så då Melander ofta ’bluffar’ i sin balans och utrustnings-information till spelarna. Blir det dock maxning i balans och utrustning så är den nog inte så dålig att det ska stå 1,6% på denna.

9 Mahama Lane 13% skickar PU långt för denna uppgiften och med maxning i utrustning och balans så är det intressant trots bakspår. Kan kanske följa ryggen på favoriten och komma igenom bra härifrån och även om det är chansartat så är den streckvärd vid gardering.

12 Love No Pain 4% blir det barfota fram som det var då hon vann från kön näst sist och Katja Melko har fortsatt absolut toppform på stallet. Spåret är uselt men vid bredare gardering ska man kanske inte lämna denna utanför då den kan göra ett starkt slutvarv ute i spåren.

Ranking: A 2. B 7.4. C 9.6.12.1. D 3.5.10.11.8.

Stora systemet

Avd.1: 14 Ready Ribb

Avd.2: 1.5.9.

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.

Avd.4: 1.5.6.

Avd.5: 2.3.4.5.

Avd.6: 1.3.6.

Avd.7: 2Anthara Bi

972 Rader som kostar 972 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 14 Ready Ribb

Avd.2: 1.5.

Avd.3: 1.2.3.4.9.

Avd.4: 1.5.6.

Avd.5: 4 No Business

Avd.6: 1.3.6.

Avd.7: 2Anthara Bi

90 Rader som kostar 90 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se