Speltips: GS75 Rättvik 25/6

GS75-Omgången.

Rättvik står värd för den här veckans GS-omgång där det är nära medellångt upplopp med sina 187 meter. 15:00 på lördagen är det spelstopp då GS75 och V75 byter dag under just Midsommarhelgen. Omgången har flera Breeder´s Crown-försök som innebär att man behöver vara topp-fem i loppen för att vara kvalificerad till semifinalerna senare i höst. Detta kan innebära att unghästar som går ut i dom loppen inte siktar mot den här starten utan är nöjda med att placera sig bland dom sex främsta. Inte toppat inför den här typen av lopp då man har viktigare uppgifter att sikta mot och given risk att ledaren kan rinna undan. Ändå ser det inte helt enkelt ut och GS har över lag gett bra utdelningar under vintern och våren, detta beroende på enkronor i radpris vilket gör att inte lika stora system lämnas in här och en eller ett par skrällar höjer värdet snabbt på spelformen.

Video-tips & Andelar.

Vi gör tidiga inspelade tips på Face Book och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Vi bygger grunden till systemet där, i skrivna tipsen försöker jag få med lite utrustningsändringar vi kan ha missat i videomaterialet mm. På ATG-Tillsammans kan vi tyvärr inte spela på GS75 så vi får lägga det som privat andelsspel. Jag lägger länk i kommentarerna på inläggen på fb-sidan Trav.se och fb-gruppen Sverige Spelar. Försöker ligga runt tio andelar per system då vi spelar för 250:-/andel men får spela för så många vi blir där då man inte kan lägga samma system två gånger där, som på tillsammans-sidan.

Statistik.

Tidigare hade Rättvik vinklad vinge på startbilen, men har det tyvärr inte längre. Detta innebär att spårstatistiken är ännu mindre tillförlitlig här då bricka 7 bakom bilen hade hög seger-statistik på banan strax efter spåren 2, 4 och 5 men det lär ju ändras kommande år. I voltstart är det som vanligt spår 6 och 1 som dominerar, och här med spår 2 som god trea, vilket för övrigt är ett av spåren som ofta diskuteras som ett av dom sämsta i travmedia, vilket så klart är helt fel.

Bästa Spiken!

I tidiga tipsen på videotipsen hade vi 5 Xeravia C.D. 73% som omgångens bästa spik då vi trodde hon skulle landa på något lägre procent än hon nu ser ut att nå. Detta beror på att värsta konkurrenten på pappret i 7 Jennifer Sisu blivit struken. Nu är segerchansen väldigt hög för Xeravia C.D. i avdelning två men spelvärdet desto sämre. Två av nu värsta motbuden kommer från galopp i föregående start och har bara drygt 100 tkr på sina konton och jag tycker favoriten är en stabil spik att luta sig mot i annars lite lurig omgång. GS75 har ju gett väldigt höga utdelningar ofta trots att omgångens största infriat och till och med utan något system med sju rätt i år då lika stor favorit ändå vunnit så man tål absolut en ´storis´ på spelformen.

Nämner vår andra spik här med som har betydligt högre spelvärde i 6 Missle Hill 32% som startar i högsta klassen i avdelning sex. Flera ganska färska i eliten startar där medan Missle tillhört världseliten ett bra tag nu. Han rapporteras ha väldigt bra form och varit anmäld till flera av större lopp än det här men inte kommit med på grund av poängbrist. Här behövs nog inte lopp i kroppen och när manvar frågande till Redéns stallform så har väl det rätats ut nu igen och den lilla svacka han hästarna hade verkar vara över. Jämnt streckat mellan två i loppet och vi tar ställning.

Gå Kort!

I femte avdelningen försöker vi komma undan med lite färre streck. 5 Night Art 33% och 8 Rocket Tile 31% delar på favoritskapet och då 7 Palace Bo ströks får den senare betydligt bättre spår så klart. Balace Bo var Jens tidiga bud i loppet som var en riktigt bra spetsidé som understreckad så synd inte allt stod rätt till där. Dom två betrodda är tidiga men en bortglömd på strecken från bakspår kompletterar ett trehästarslås. 11 Moses Boko 4% vann utan att vara tom i mål efter snabb avslutning på bra tid och Ebbinges stall går bra för dagen.

Avdelning 1.

Ranking: A 10. B 8-12. C 1-5-9-7. D 4-6-2-11.

Långlopp och få starter på betrodda 1 Spike Razz 15% som kanske leder loppet länge trots sin orutin i sammanhanget. Bara en av många på läget och bara två på grunddistansen gör att tilläggshästarna kommer i kapp enkelt så inte alls så tidig på det.

Favoriten 8 Versace Face 35% har springspår och kommer från start I Harpers där han drogs sist i trötta ryggar men var trots allt bland dom sista i det loppet. Snyggt matchad inför det och det här är väl inte så hårt lopp heller så tidig men blir för stor favorit.

10 Devs Definitif 27% står ensam på en mellanfålla med 40 meter tillägg men då det kan vara upp mot 15 hästar i den här lopptypen så är det klart bra med fyra färre motståndare än så (efter en strykning). Rankar den här först då. Formen är bra, körsvennen vinner mycket lopp och distansen är den bästa.

12 Perfect Dynamite 2% står på tredje tillägget men bara två hästar där och en häst på fållan före så inte så många att runda för att vara nära enklare hästar. Hemmaplan och Kontio första gången upp är intressant.

5 Hefner AM 10% är bättre än raden på slutet och var fin som tvåa på V75 på barfotabalansen för tre starter sedan. Hög galopprisk men bra spår och dessutom strykning invändigt så ännu mer plats och går den här ett helt lopp felfritt är han bra för klassen.

9 Västerbo Cobber 3% gör debut i Goops regi så det är intressant från springspår på mellanfållan men borde väl behöva lopp i kroppen då han inte startat på länge.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 3. C 4-6. D Övriga.

Se ”Bästa Spiken!”

Det är troligt att 5 Xeravia C.D. tar sig till spets av egen kraft från perfekt spår med toppkusk men skulle Claes eller Ulf med 3 Lawnia 5% och 4 O´Mara Zon 7% kunna svara upp inledningsvis kan det ju bli lite körning. När det är Breeder´s- lopp relativt tidigt på säsongen så är det osannolikt att någon krånglar allt för mycket. Lawina ska gå första gången i bike och första gången barfota runt om så kanske går en snabb tid i ledningen om favoriten körs försiktigare men det troliga är väl att man släpper och får bra lopp i rygg på favoriten. Det är dom två startsnabba motbuden som borde vara värst mot.

6 Jiggi 7% har nog planerad form nu då man siktade mot E3 men galopperade i sitt försök dit. Fått snabb fart i benen efter att följt med på innerspår i Treåringseliten under Elitloppshelgen så är inte heller borta vid gardering men viss vingelrisk från spår en bit ut.

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 2. C 4-8-11-10-1-3-12-6. D 5-9.

Intressant nyförvärv i Redéns regi i 2 Chestnut 54% som blir lite för stor favorit i Klass1-försöket som är ett V75-lopp. Barfota bak direkt men inte startat sedan april och det är nog läge at försöka fälla den här stora favoriten.

4 Ploquepin 4% är underspelad då det är missvisande formrad då det varit bakspår ett par starter i rad. Startsnabb från toppspår nu. Var fin på barfota runt om sist och lopp i kroppen efter strykning.

7 Conrads Diderot 16% vann på klart bra tid för klassen på Solvalla sist och körs väl bara framåt här och kommer man ner i bra slagläge eller hamnar riktigt långt fram ska det vara bra segerchans på visad form. Trivs i dödens, som brukar vara ledigt.

8 Zerozerosette 0,3% är väldigt lågt streckad och har vunnit lopp mot ganska bra motstånd på V86. Tre lopp i kroppen efter uppehåll och gått i vanlig vagn, med skor i alla tre loppen då det varit volt, så intressant nu när man hänger på biken som han gått bra i. Dessutom barfota runt om som han bara gått på en gång tidigare som segrare. Risigt läge så klart med körsven som inte vinner på beställning men några procent ska han nog vara då han är startsnabb.

10 Conch On In 1% och 11 Castor The Star 3% är Kanske lite bortlottade men duger båda bra i klassen och den först nämnda visade klar uppåtform i debuten i klassen sist. Den senare står bra inne i klassen och vann Klass 1 från spets tidigare i våras. Lite bortlottad som sagt men intressant med Claes Sjöström upp efter att ha varit tränarkörd i alla sina starter.

Avdelning 4.

Ranking: A 6-2. B 1. C 12-8-7-10. D 5-11-9-3-4.

Breeder´s för fyraåriga ston och ett par riktigt bra märrar från Nurmos stall gör comebacker här från klart bra lägen. 2 Lara Boko 43% är ganska startsnabb och har vunnit oaks så ska väl vara favorit från bra läge men blir nog lite för hårt streckad för att gå på rakt ut. 6 Isabelle Cash 26% höll väl dom flesta som lika bra eller kanske bättre än favoriten i oaks men då blev det galopp och inte alls lika mycket pengar tjänat då så klart. Är säkert en lika bra häst som favoriten och måste räknas tidigt där det r intressant kuskbyte med Örjan upp.

1 Donna Summer 10% har varit i gång ett tag till skilland mot favoritduon som båda gör comebacker efter över ett halvårs frånvaro och fattas det lite hos den duon kanske form slår klass. Hon är dock inte att lita på och galopperade med segern på gaffeln sist och ska hitta ut med så lite chansartat.

12 Breeze 2% tillhör med kulltoppen och ska gå barfota runt om som vid andraplatsen i korta E3-finalen. Missvisande resultatrad och sämsta läget nu men det återspeglas också i väldigt låg procent, men ska absolut kunna överraska här med lite tur.

7 Bright Crystal 2% och 8 Kashmir River 5% är väl också bortlottad men ston som tillhör kulltoppen med fina pengar tjänat och höga startpoäng så båda har nog viss skrällchans.

10 Toscana Southwind 7% har segrar i raden men i betydligt enklare gäng så några jag nämnt före borde väl vara mer spelade än den här. Elfing brukar ju få fram bra ston till unghästloppen så hon lär väl vara bra även då hon möter tuffare motstånd och inte alls borta på visad form.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 8-11. C 4-9-6-2-10. D 12-3-1.

Se ”Gå Kort!”

5 Night Art 33% och 8 Rocket Tile 31% tillsammans med 11 Moses Boko 4% utgör ett starkt lås på tre ekipage där vi står över streck för betrodda 9 Last Dying Breath 16%. Last Dying Breath får man kanske intrycket av att han mött lite enklare motstånd och varit gynnad av ledningen. Nu är det bakspår mot bättre motstånd och långresa så vi ligger lägre på spelt där än kollektivet tycks göra som tjusas av ettor i raden.

4 Kaiser Wibb 1% har inte visat mycket men har en startsnabbhet att leva på och intressant med Maguns A upp så höjer han sig lite och sitter i ledningen eller rygg på ledaren så kanske han kan överraska.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 4-2. C 11-5. D Övriga.

Se “Bästa Spiken!”

6 Missle Hill 31% är en elithäst som siktades mot storloppen i Frankrike i vintras men blev sjuk då även om han gick ett par låga 11-tider på Vincennes så räckte det inte. Nu ska han ha tränat riktigt bra en tid men inte kommit med i loppen och ratas väl av vissa spelare för den missvisande resultatraden på slutet. Sjuk och sedan bakspår två gånger i rad för att sedan få en galopp som avskrivs som olycksfall i arbetet gör att han inte är så påpassad av kollektivet så läge att ta betalt.

2 Diamanten 32% går förbi Missle Hill på strecken under dagen och det är lite märkligt. Visst kanske man laddar för att köra i spets här och visst var han fin i Sweden Cup som fastlåst i finalen och gott gåendes i sitt första heat dit. Det är många ständiga ”nästa-gångare”, Goop tränar, Peter Forsberg äger så blir ofta uppsnackad men vinner sällan lopp. Att då bli favorit är hårt och mer intressant dom gånger han har chans på rygg på ledaren över kort distans kanske som lägre streckad. Han vann sitt enda lopp i fjol över 1640 meter efter perfekt ryggresa och kunde sätta in attacken sent. Enda segern 2020 var också över 1640 meter och han har inte vunnit på medeldistans sedan 2018, tufft att bli favoritspelad då. Tidig utmanare ändå vid gardering men uselt spelvärde.

4 Antonio Trot 16% har likvärdig segerchans som Diamanten kanske men drar bara hälften av strecken så mycket tidig vid gardering. Gör det alltid bra mot dom bästa och skulle vår spik ha en dålig dag är han kanske bara bäst här.

8 On Track Piraten 2% gör sin sista start och blev tyvärr bortlottad från att få en bra placering. Hemmaplan och lär bli rejält avtackad av publiken men inget för spelet.

11 Ubiquarian Face 3% och 5 Jaguar Dream 12% är hästar som är ganska nya i högsta klassen men under utveckling så spekulerar man i att Missle inte skulle vara i form så är båda aktuella vid gardering. Högt spelvärde på den först nämnda som provas med kuskplus i Bergh upp och fint utgångsläge för den senare. Båda har visat klar uppåtform i sina respektive senaste lopp.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 10-11-12. C 1-7-6-4-8-9. D 2-5.

Här garderar vi brett, inga nya idéer och inga ändringar i startlistan sedan video-tipsen. Svåra lägen för betrodda men favoriten 12 Kentucky River 41% och Nurmos duo 10 Lee harvey Bros 13% och 11 E.L.Jetpack 10% har alla tre kapacitet för att runda ett fält. Favoriten körs nog ganska passivt då Nordström är inne på att han är bra nog att ta en topp 5-placering till slut ändå och ett segerbud även om man nog kör sent. Lee Harvey blev het i sitt Kriteris-försök i höstas och togs ur fältet felfri. Långt uppehåll men vann direkt efter halvårs tävlingsfrånvaro i fjol och går nog bra direkt och kanske inte så missgynnad av bakspår då han kan hålla sig lugn. Jetpack var stor favorit i Finska Kriteriet i fjol men styrdes på lite för tidigt och fick för länge själv i tredjespår den gången. Vann för Kontio i comebacken och fortsätt han upp är plus.

2 Power Doc 19% var riktigt bra i finalen av Kungapokalen som tvåa bakom omöjliga Francesco Zet men slipper kullens kung nu och värsta motbuden har chansartade lägen. Kan absolut köras i spets den här gången då han är ganska startsnabb och alla där framme borde låta honom gå i spets så att säga. Får bli förstahästen på det tänkbara upplägget.

7 Indy Rock 5% har mest startpoäng och Untersteiners åker en bit med få hästar så kulltopp som måste vara lite understreckad trots spåret.

1 Kavatosåfin 3% och 6 Mustang Racer 4% är en duo från Bergh som båda kvalade in till Kriteriet i fjol och båda har fått ett par starter i kroppen efter vinterträningen. Magnus A upp på den först nämnda är intressant och den är startsnabb så kanske kan hitta rygg på ledaren. Skrällchans på båda.

4 Howthehillareyou 2% är ojämn men intressant med Goop upp från toppspår. I princip ingen är chanslös i loppet och tänkbart att gardera ännu bredare än på grundsystemet.

Grundsystem.

Avd.1: 1-5-8-10-12.

Avd.2: 5 Xeravia C.D.

Avd.3: 2-4-7-8.

Avd.4: 1-2-6-12.

Avd.5: 5-8-11.

Avd.6: 6 Missle Hill

Avd.7: 1-2-6-7-10-11-12.

1680 rader som kostar 1680 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se