Speltips: GS75 på Solvalla 16/4

Häst 27

GS75-tips till Solvalla 16/4

GS75-Omgången.

Den här veckan är Solvalla värd för GS75-omgången. Solvalla är en bana som är genomsnittlig vad det gäller det mesta så inget som sticker ut alls här. Ganska bra hästar ute den här veckan för att vara på GS, men det blir lite bättre klass på hästarna överlag när det är på huvudstadsbanan. Det är den något högre nivån på prispengar som lockar fler att anmäla så klart bra spelomgång den här söndagen.

Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. En annan variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts-potten och då avsäga sig utdelningarna för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast.

Bästa Spiken!

3 Mahala blir ett givet spikbud i ett skiktat lopp med fullt fält fördelat på tre startfållor där den här borde komma till spets ganska tidigt från ett bra spår och blir nog svår för övriga att slå. Sista avdelningen ligger loppet som på GS75 och se mer vid avdelning 7 om vilka jag ser som värst mot.

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 8-5-2-6-1. C 3-10. D 9-4.

7 Versace Face blir klar favorit och har varit ute i tuffa lopp men tuffa för sin klass och det har varit i Bronsdivisionen så när han möter hästar som varit ute och gjort det bra i Silver och några till och med i Guld så går han upp i klass nu. Visst ska han hävda sig här men att vara väldigt stor favorit direkt i årsdebuten är hårt och garderingen är på sin plats. Det är ändå ett ganska trött gäng han möter så kanske har han högst segerchans trots allt då han är stark och kan vinna med många olika upplägg.

Stallkamraterna 8 Kagan och 2 Reddington ska vara väl förberedda där det kan bli barfota runt om för Kagan och barfota bak på Reddington. Reddington har varit struken för en hovböld men bara stått över något jobb för det och ska inte tappat något så intressant nu med Magnus A upp. Båda ska tas på allvar här.

6 Remarkable Feet har matchats i Gulddivisionen och inget sådant motstånd den här gången så med ett lopp i kroppen borde han vara redo för bra prestation. Han kan öppna bra så absolut tänkbar spetshäst i loppet och från ledningen eller rygg på ledaren ska han absolut kunna vinna.

5 Ubiquarian Face gör intressant regidebut här och tänder han till på miljöombyte så duger han absolut i loppet från toppspåret så klart aktuell direkt i comebacken här.

1 Stepping Moneyboy och 3 Ural kan båda öppna och någon av dom två kanske kan få rygg på ledaren, mest troligt den förstnämnda i så fall. Viss skrällchans finns väl för båda då de får lopp där framme med tanke på sina utgångslägen och duktiga körsvenner. Stepping Moneyboy känns mest intressant på att det blir första gången med goggles-huvudlag, bike på, som han inte går i så ofta och barfota runt om. .
10 Merritt hade jag nog rankat tidigare om det varit framspår då han är väldigt startsnabb och trivs i spets men från bakspår är jag tveksam till att ens strecka den här gången.

Avdelning 2.

Ranking: A 9. B 2. C 11-12-4-1-5-6. D 10-7-8.

9 Swan Hill är bra för det här loppet och har en startsnabb rygg så ska väl vara knapp favorit i loppet. Ner i klass då han varit ute i tuffare lopp på Solvalla och var bra som tvåa näst sist.

12 Campagne de Press ska lättas rejält efter att ha gått mycket med sulor, järn och brodd och senaste två starterna utan brodd fram men nu blir det sommarskor i aluminium så stor skillnad. Ganska enkel häst och sämsta läget men med stor ändring och fin form kanske han kan skrälla.

4 Yankee Doodle drar mycket streck men jag tycker han är överstreckad nu då han möter tuffare motstånd då han åker till Solvalla. Visst är det fin form och han är startsnabb men streck i överkant här så jag rankar ner på dåligt spelvärde den här gången.

2 H.P.Roadrunner tycker jag det låter väldigt bra kring inför årsdebuten och med struken häst så har han sida vid sida mot värsta utmanaren i spetsstriden och borde kunna vara före då. Väl förberedd med banjobb på bra sätt i fin fart för klassen inför årsdebuten nu och jag tror på bra chans till spets och slut här.

11 Eagle Hall ska gå barfota och i amerikansk vagn så toppas hit och då många växlar ner vad gäller körsven så har den här ordinarie kusk. Jag tror på bra chans med två lopp i kroppen.

1 O.M.Hazebrouck har bra läge för att få smygare på innerspåret i kanske rygg på ledaren och det kan bli bra med bike på härifrån.

Avdelning 3.

Ranking: A 2-3-7-1-5-4-6-8

Här är jag helt inne på att spela med kompletterande spik i 7 Dats Tore som kanske är lite längre fram i träningen än många andra här då han var tänkt att starta redan som tvååring. Nu har han ett par lopp i kroppen och varit riktigt bra i båda och han har testat bakom bilen i bilprovstart senast han var inne på bana och det har fungerat bra. Han kan öppna snabbt i volt och verkar okomplicerad så ska kanske till och med kunna komma till spets trots spår en bit här. Jepson är vass och ser han att det är läge att ändra taktik så är fältet litet och han är snabb avslutare med så inte beroende av något speciellt upplägg och jag tror på absolut toppchans så när han inte ens är favorit är det kul att gå på honom till högt spelvärde.

3 Nobby Stiles Boko måste ses som överstreckad på nära 50% efter att inte ha vunnit men som flera andra här bara gjort ett par starter så klart. Men borde väl kanske vunnit debuten som hårt spelad för att få toppbetyg och sist blev det långt fram så det är inte mycket att göra åt då kanske men har redan bränt två gånger som stor favorit så kan absolut göra det igen.

2 Caughtredhanded kan öppna så det kan bli spets eller rygg på ledaren för den här så det kan absolut gå då och han ska tas på allvar då han vann sist från spets så kommer med form.

Ändringar på ett par hästar där barfota runt om första gången för 1 Loveislove Pellini som ska kunna få rygg på ledaren från bra läge till det men även tredje invändigt kan vara bra här, då det brukar spricka upp i den här lopptypen. 6 Regera Hall ska gå barfota fram men har chansartat läge mot tufft motstånd för klassen så får kanske svårt trots att man växlar upp lite här.

Avdelning 4.

Ranking: A 3. B 5-12-13. C 8-2-9-11-1-15. D 7-10-6-14.

3 Tarmac borde väl komma till spets där framme och går väl i ledningen nu men med bara tre ekipage på grunddistansen så kommer väl tilläggshästarna ikapp utan att få så mycket spår på vägen så att säga. Jag tror ändå att Tarmac kan gått framåt med flera fina lopp på slutet och absolut ska kunna leda runt om så min givna förstahäst i loppet.

12 Glen är favorit men harchansartat läge med bakspår på tillägget och möter ganska bra motstånd så bara en av flera här men kan absolut vinna loppet så ska med på visat kunnande och form.

4 One Night Only är struken så mer plats i volten för dom på förstavolten på tillägget så 5 Solkattens Eros och 8 Cup of Tea gynna båda en del. Den förstnämnda går ner kraftigt i klass då han matchats i riktigt tuffa Solvalla-lopp hela vintern och gjort det bra flera gånger. Den senare får Magnus A upp och han verkar ju få fart på det mesta så mer plats i volten för den här är bra. Tätare lopp nu och strykningen innan förra starten var för transporthinder så inget som påverkat hästen.

13 Magical Mile låter det bra på och hon har gått väldigt bra tillsammans med Emilia så har man lite tur på vägen ska man kunna skrälla här i ett ganska öppet lopp.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 5-8. C 11-1-3. D 10-9-7-2-4.

6 Florence är bra och rankas så klart först här på sina fina meriter men hon blir alldeles för stor favorit för att gå på till närmare 80% så jag väljer att försöka fälla henne med ett par motbud. Hon kan öppna och får nog överta ledningen från de flesta så bra chans till spets och slut.

Claes Svenssons duo 5 Al’s Showmethehill och 8 Maltese Magic får så vassa kuskplus så båda måste räknas nu när stallet visar absolut toppform och båda hästarna han har här kommer med årsdebuten avklarad. Båda borde vara framåt med ett lopp i kroppen och den förstnämnda får bike på som hon bara gått i vid ett tillfälle och då fungerade det bra så nu när det läge för öppna snabbt kanske man kan komma till ledningen. Den senare är också startsnabb men har ett bökigare läge så lite mer chansartat men Magnus A vinner ju med allt så han får trolla.

1 Elysia får första bike som ska fungera bra men tränaren är ändå orolig för formen så bra läge för ryggresa nu. 11 Angel of Mercy är fin för klassen men känns bortlottad med det här bakspåret mot några bra där framme så borde få tufft.

Avdelning 6.

Ranking: A 6-1. B 5-3-4-12-8-11. D 2-7.

Öppet lopp i ganska låg klass och efter ett par strykningar från bakspår får de två med sämsta lägen där bak betydligt större chanser att komma in i matchen och det är inte otänkbart att strecka alla ekipagen och hoppas på skräll här. Det är dessutom spårtrappa men i så här låg klass spelar det inte så stor roll då det rör sig om ett par starter mer eller mindre innanför västen i princip.

1 Nikylon ska ha vettig chans trots att han har hälften på kontot mot några andra i loppet så han står klart tufft inne men att han ska vara stor favorit är hårt. Visst är han startsnabb men innerspåret på Solvalla är inte enkelt bakom bilen och inte alls lätt för en orutinerad häst att få upp farten här så favorit i fara.

Inte så startsnabba konkurrenter mot favoriten men 3 Win Together kan nog spetsa men frågan är om man vill köra i ledningen, så den här kanske man släpper spets med då man vill ge honom en snäll resa över lång distans. Kanske första gången med rycktussar nu så ska kunna skrälla från rygg på ledaren.

Från bra spår borde någon av 4 Bourbon Brodde, 5 Staro Quincy och 6 Global Dream on kunna ta sig iväg hyggligt även om ingen av dem är någon startraket direkt men spår precis bakom bilen kan motivera extra. Man ändrar en del i balansen på ett par av dem där den förstnämnda ska få päronskor den här starten och den sista i trion får gå barfota runt om för första gången.

12 Alabama Slammer har mest pengar i fältet och ska nog passa på distansen då han varit stark på slutet och tål att gå lite i spåren med. 8 Zenith Millpond står tufft till så klart men man testar lite annat i utrustningen med murphy på vänster sida. Ska hon kunna gå rakare med det är det positivt.

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 15-13. C 8-12-14-9-10-6-7-1-2-5-11-4.

Se ”Bästa Spiken”

Hästarna från mellanfållan tror jag får svårt att komma till i loppet då man ska slå dem 20 före och hålla undan för dem 20 efter. Det är tufft med tillägg här på bara 2140 meter så bästa hästen där framme ska ha riktigt bra chans att hålla undan i 3 Mahala och jag spikar honom här.

15 Xerxes Millpond går ner i klass till den här starten. Det är en vass avslutare och med många orutinerade och enklare hästar där framme kan det mycket väl vara en del som kommer bort i loppet med galopp så det måste inte vara 14 hästar kvar att runda när man väl ska ut på slutrundan här. Men det är mycket som ska stämma och det är ovant för hästarna att stå 40 meter tillägg så inte alls givet att det blir bra. Samma gäller för 13 Capone Vox som är stark och borde duga bra i loppet men det är en tuff uppgift att runda ett fullt fält så det krävs väl att de har tur där bak med att några i loppet kommer bort. Man maxar inte på någon av dom två med bakskor på nu för Capone Vox och för Xerxes Millpond blir det nu skor på alla fyra hovarna efter att gjort ett par bra lopp barfota, så kanske tror man inte på det riktigt här.

Systemförslaget.

  1. 1-2-5-6-7-8.
  2. 2-9-11.
  3. 7 Dats Tore
  4. 3-5-8-12-13.
  5. 5-6-8.
  6. 1-3-4-5-6-12.
  7. 3 Mahala

1620 rader som kostar 1620 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se