Speltips: GS75 på Solänget 21/5

Häst från Axevalla

GS75-tips till Solänget 21/5.

GS75-Omgången.

GS75 går den här veckan på Solänget där det är medellångt upplopp och något smalare bana än medel. Smal bana gör det ännu sämre än normalt för snävare spåren, fyra och fem i voltstart, men lite färre lopp här än på många andra banor att få någon bra spårstatistik från, då det är få tävlingsdagar tävlingsdagar här. En ojämn bana som kan vara väldigt snabb men ibland också vara sämre i underlaget. Innerspåret blir dåligt i starten bakom bilen då det är korta raksträckor och långa svängar.

Fyra lopp under dagen är uttagningslopp för att få vara med i semifinalerna i Breeders’ Crown senare i höst. Tidigare har man varit nöjd med topp-6 men nu måste man vara bland dom fyra främsta i ett lopp som det här för att kvalificera sig och då blir det nog lite mer körning i loppen, men ha det i bakhuvudet att alla siktar på viktigare uppgifter i den här lopptypen. Avdelningarna 2, 4, 6 och 7 är det som är den typen av lopp inom GS75.

Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. En annan kul variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts-potten och då avsäga utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast.

Bästa Spiken!

Hästen med högst segerchans i omgången lägger jag här även om det inte är något spelvärde att prata om på 6 Esprit Sisu i första avdelningen. Från stallhåll rapporteras att han har tränat på bra inför det här. Vidare skriver man på sociala medier att barfota är ett plus och han borde leverera bra prestation. Så jag tycker det är en stark spik då han fick spår invändigt om värsta motbudet och ska kunna ta sig till ledningen tidigt och blir oerhört svår att slå från spets här.

Gå Kort!

Ja spelar med bara en spik och går då kort i flera avdelningar där det är roligast lås i kallblodsloppet som avdelning fem och se den avdelingen för att se vilka hästar jag stänger på där. Fjärde avdelningen tror jag man kan stänga på få hästar med där två-tre hästar höjer sig lite.

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 7. C 3-5-4. D 1-2.

6 Esprit Sisu har ett lopp i kroppen och har tävlat mot hårdare motstånd än så här gång efter annan så mot enklare konkurrenter bör han komma till ledningen och ska ha oerhört hög segerchans i ett litet fält där många nog radas upp på innerspåret. Lite hög procent där han kanske vinner lite drygt 6 ggr av 10 men streckad på närmare 70% så kanske det är i överkant så klart men värsta motbudet är nog lite övertsreckad med.

7 Mindyourvalue W.F. är 23% här och kanske har strax under 20% segerchans i mina ögon då det är spår utanför alla och årsdebut efter lång tävlingsfrånvaro och då har han på äldre dagar behövt ett par lopp innaför västen för att prestera på topp. Visst kan han vinna utan att ha full form här då han är lika bra som favoriten i grunden. Från stallet rapporteras bra träningar med banjobb inför detta så han är väl förberedd men man säger samtidigt att han behöver lopp för att få form. 2021 var sist han vann för sulky dessutom och kanske är han allt mer bekväm i den disciplinen på äldre dagar, men ska också tilläggas att han liksom favoriten tävlar mot eliten allt som oftast så svårbedömt och kan absolut ha en eller ett par säsonger kvar på hög nivå.

Detta är en spårtrappa så mindre pengar på invändiga hästarna och det är hästar som är vana att möta Silverdivisions-hästar på sin höjd och då har de svårt att hävda sig. Mot hästar som tävlar frekvent mot yttersta eliten måste det vara i princip omöjligt för någon av övriga att vinna och då blir det ju så här med procenten i loppet. Många av dom har inte ens vunnit lopp på ett par år i enklare gäng och dom ska väl ligga på runt 2% segerchans på att det är ett litet fält och om dom två favoriterna skulle ha en dålig dag samtidigt är loppet svårt att räkna på.

3 NoLimitJimMit är den bakom betrodda duon som kan öppna bra från fint utgångsläge och har lite segrar från i fjol, men det är från lopp i betydligt enklare sammanhang men skulle favoriterna vara sjuka kan den här spetsa och vinna från rygg ledaren på Esprit Sisu, kanske. ‘

2 Jeppas Picasso, 4 Dizzy River och 5 Mr Perfect börjar verkligen komma till åren och det har tagit väldigt mycket stopp i utvecklingen men amatörtränade alla tre så hästarna startar på och kan hoppas få hyggliga pengar för tredje-fjärdeplats här. 1 Victory Lee har precis gått ut Bronsdivisionen i tjänade pengar men aldrig ens startat i den typen av lopp så även om det lyser rött på kul kuskplus från fint smygläge är det väldigt långsökt då han tävlar i mycket enklare gäng normalt sett.

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 1-8-6. C 11-3-9-2-5. D 12-10-7.

Fint startfält bland fyraåriga ston i det här Breeders'-försöket där en av kullens tänkbara drottningar 1 Queen Belina kommer ut i årsdebut och det tog ett gäng starter som treåring innan man toppade formen till hösten då. Det var givetvis så att man siktade på just det upplägget och lyckades då hon var riktigt vass i sitt kvallopp till Oaks och hon visslade förbi sina konkurrenter och tillhörde favoriterna i finalen. Hon startade snabbt till rygg på ledaren i finalen och fick rubbet sparat som trea i mål för att sedan vinna finalen av Breeders’ Crown för treåriga ston med kuskplus och resa där hon fick chansen.

Nu är det väl samma i år, hon ska inte ha full form direkt men misstänker ändå att man vill ha tidigare form till Stochampionatet eller Stosprintern, men man stod över E3 i fjol så antagligen siktar man på få lopp att topp till och då är så klart det förstnämnda mest troligt. Här är innerspåret dåligt och när hon öppnat som bäst har det varit en bit ut så stor risk att hon blir över från start även om hon kan öppna klart bra, favorit i fara som kan sitta fast här.

4 Jiggi har bara gått i bike två starter och bara ett lopp med framspår i uttagning till Drottningpokalen där hon snabbstartade till rygg på ledaren utan det såg ut som man laddade alls. Från bakspår i finalen av loppet höll man sin rygg fint och fick rygg på ledaren, men hästen framför tröttnade för tidigt och dagen va förstörd som fastlåst och hon såg fin ut när hon sträckte ut med sen lucka bakom hästar. Jag tror hon kan öppna betydligt snabbare än hon behövt visa tidigare och här är det upplagt för spets från toppspår och då är hon väl hästen att slå.

8 Jurista är lika bra som de två förstnämnda men läget är desto sämre så bara en av flera den här gången men procenten är tilltalande. 6 Joy Sisu kan med öppna hyggligt och körs väl framåt för position men hon går bakifrån med så hittar hon bara ner i vettigt slagläge är hon farlig. Hon har tre lopp i kroppen redan i år och satt för långt bak i sitt kval till Drottingpokalen så inte mycket att säga om att det blev snabb avslutning som fyra där.

11 Nycora har bara gjort ett par starter för Wäjersten och är en intressant häst som är under utveckling men nu blev det för tufft läge mot flera bra med framspår så borde få tufft att vinna.

Avdelning 3.

Ranking: A 1. B 4-2. C 6-10-7-14-12. D 11-3-8-5-8-9-13.

1 Holger är en vettig favorit som har bra startspår och att ha 20 meter försprång i den här typen av lopp är väldigt bra då det skiljer en eller ett par starter bara för att få stå 20 meter sämre till och hästar på startfållan är klart gynnade då. Den här har bara gjort fem lopp och har någon galopp i raden dessutom så som väldigt stor favorit litar jag inte helt på honom. 2 T.C.Mikita är startsnabb och skulle kunna ta sig förbi favoriten faktiskt men man nöjer sig väl kanske med rygg på ledaren men om favoriten kommer bort kanske den här leder loppet runt om, men borde ha bättre segerchans än 5% som kollektivet bedömer segerchansen till. Bara fem starter för den här i karriären men har inte missat plats ännu och intressant med Ulf O upp.

4 Big Successvann för Mats E på 13-blankt över kort distans sist och visar absolut toppform och han besitter fina fartresurser och jag vill inte spela utan den här. Startsnabb dessutom och skulle favoriten göra bort sig så kanske den här kan köras hela vägen till ledningen men oavsett så måste det vara en bra chans då han troligt kommer först iväg från tilläggsfållan.

6 Oak L.A. var tvåa bakom bra häst sist och är bra för klassen men spår fyra i volten är som nämnts inte så bra och det är väl svåraste spåret i voltstart generellt sett och kanske lite extra trångt på den här typen av bana då. Hästen duger och är nästa i rankingen för er som garderar vidare.

10 From a Box har spår åtta på tillägget och kan få lopp med ett par svängar på innerspåret så om det spricker upp kan det vara tänkbar skräll. 14 The Last Trapper får rejält kuskplus i Goop upp och är en vettig häst för klassen men läget ser hopplöst ut men för er som streckar mpnga ska han inte nonchaleras.

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 3-5. C 4-1-9. D 8-2-7.

Breeders'-försök för treåringa hingstar och valacker avgörs här och det är svårbedömd spetsstrid där man lär ladda med 3 Maco Toro som var jämnt spelad med 6 Global Etalon sist dom möttes och den senare vann från tredje invändigt medan den förstnämnda fick tuffare lopp ute i spåren. Båda är startsnnabba men det är också 4 Gloire d’Empire så med tre hästar som kan öppna bra kan det bli körning. Jag tycker ändå att dom två förstnämnda visat mest och rankar duon klart först men tar med en stark häst där det är intressant ändring med barfota bak för 5 Star Photo. Man verkar ha höga tankar om Star Photo och kul när man testar med lättning redan här så felfri bär han plocka ner många till slut här, speciellt om det blir väntad körning mellan ett par andra där framme.

Litet fält och då borde alla betrodda sitta ganska bra på det så det är lite efter strecklistan man kan ranka loppet så läge att försöka ta ställning och gå på få hästar här då det är svårt att hitta tänkbar skräll här.

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 11-1-4-9. C 6-8-7-10-2. D 5-13.

3 Vännfors Stjärna är en vettig favorit då jag inte litar på motbuden där framme och även om den här inte vann lopp i fjol så har hon bra fart i benen för klassen och från fint tredjespår i volten kan hon nog köras till ledningen här. Rusktigt startsnabb säger tränare och körsvenn och man får väl hålla med, hon laddas och kommer med full form då hon vann med oryckta tussar och norsken sparad sist. Kan nog låg 25-tid i ledningen och då får vissa rekordsänka en till ett par sekunder för att ens hinna med, tänkbar spik men hittar ett kul motbud på tillägget som är ospelad så spelar med lås här.

4 Ragnhild W.M.** är jag inne på att stressiga 1640 meter inte är hennes bästa distans då hon ibland sliter med aktionen och har en del galopper i historiken. Klart plus med Ulf O upp men spår fyra i volten måste vara ett stort minus för henne så ser henne som överstreckad då hon faktiskt aldrig har gått snabbare än 27-tider i lopp, oavsett distans och startmetod.

1 Tekno Jerva har bästa spåret och kanske försöker svara upp innerspåret men får nog vara glad om man kan få rygg på ledaren och hon kan skrälla från vinnarhålet eller tredje invändigt, då det brukar spricka upp i lopptypen. Även 6 Hulte Annika försöker man väl snabbstarta med från bästa springspåret och blir det den här som får rygg på favoriten finns skrällchans även här så klart, även om detta nog är en lite enklare häst än de bästa här.

9 Pyckolina är den från bakre fållan som ofta tävlar i lite hårdare lopp och gillar kort distans så ska man gardera vidare är den här väldigt tidig men inte mitt val från tillägget. Visst tävlar Reisers duo i 10 Klack Nova och 13 Nygårds Hillevi i tuffa gäng med ibland men då brukar de inte räcka så den duon får svårt.

11 Kleppe Spödå är den roliga på tillägget som jag låser loppet med och den här tog en plats i Speedracet på Solvalla i fjol efter att ha vunnit ett speedrace på Umåker mot bland andra Art Kjarvald. Hon stod sig bra i sitt heat som tvåa en längd efter Ådne Odin men hon var faktiskt klar andrahandare till totalseger på toton. Hon är van att tävla mot riktigt hårt motstånd i Finland och nu möter hon bara ston på den perfekta korta distansen och hon ska mycket högre segerchans än procenten antyder och under 2% är bara mycket konstigt här. .

Bra spår i volten har 8 Kaksi som kan få vilsamt lopp på innerspåret och skulle det bli tredje invändigt med luckor till slut så är det en tänkbar storskräll som kommer med form då hon tog sin första seger på länge just i senaste loppet. Hon visade sist att hon tål att gå i spåren med, men mot bra motstånd ska hon väl ha rygglopp.

Avdelning 6.

Ranking: A 5 B 4-10-6-2. C 8-1-8. D 3-7-9.

Breeders'-försök för treåriga ston där en väldigt stor favorit kommer ut och det är lite resa och sådant som kan oroa lite mer bland unga ston. Jag är inne på att 5 A Teaser så klart har en toppchans men vill försöka fälla den här så man får bra effekt i systemet om man lyckas hitta en kantboll här.

4 Karma Mearasoch 6 Käraste Sisu kan bpda öppna bra från vettiga spår och den som kommer till ledningen kan välja att köra där eller släppa till favoriten och får bra oavsett. Låga procent så blir väl vinnarhålet man siktar på med båda men dom kan absolut skrälla från det läget.

8 Laiza Westwood och 10 Coral Coger är bortlottade men med bara tio hästar i fältet gör det att man kan ha tur och hamna hyggligt på det ändå. Unga ston och det kan gå lite för fort för vissa så finns ju chans att några galopperar bort sig på vägen och jag streckar båda trots dåliga utgångslägen då det är bra kapacitet hos båda. Den senare ska lättas en del i balansen till aluminium skor den här gången.

2 Willa Explosive skickar untersteiners långt och man talar gott om den här så från bra läge och med Mats E upp ska man absolut kunna få ett bra lopp och är absolut en tänkbar vinnare i öppet lopp bakom den stora favoriten, på pappret

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 6-7. C 2-4-3-8. D 12-1-10-9-11.

Breeders'-försök för fyraåriga hingstar och valacker där bästa hästarna fått bra utgångslägen, speciellt efter en invändig strykning i loppet och troligt att det står mellan betrodda här.

5 H.C.’s Crazy Horse fick bättre spår nu än sist och fått hårdhet i storlopp så från bra spår måste det vara toppchans. Han var väldigt bra som två på V75 för tre starter sedan och håller bra form som stallet över lag och ska kanske vara knapp favorit men loppet är jämnt. 7 Monastery Boko är så klart gynnad av strykningen men har fortfarande alla andra bra innanför sig i starten så även om den här nog kommer i angeläget ärende med långresa så är det väl ett lurigt läge trots allt. Dessutom kanske lite högre galopprisk på den här än värsta motbuden.

6 Night Art är nedstruken till bästa spår fem bakom bilen men matchats i lite enklare lopp på slutet och inte givet att toppformen finns här ännu. Han är ändå tidig på sin höga kapacitet. Han är dock lite ojämn men gjorde några riktigt bra lopp i fjol på sommaren och det var från just slutet på maj han hittade sin formtopp i fjol så kan absolut vara ordning till nu.

4 Global Dubhe åker man långt med och ska så klart ha vettig chans men jag håller ett partre hästar som bättre här och tycker inte spelvärdet på den här är så bra och tar med en mindre spelad istället. 2 Gatling kan öppna snabbt och är också en långväga gäst här som Goop hänger på en amerikansk vagn på för första gången. Får man bra effekt på den ändringen kanske den här leder runt om eller har bra chans från rygg på ledaren om han släpper till en av dom mer streckade. Singelprocent i sista avdelnigen på GS brukar rensa bra i kuponghögen på den spelformen.

Systemförslaget.

  1. 6 Esprit Sisu
  2. 1-4-6-8.
  3. 1-2-4.
  4. 3-5-6.
  5. 3-11.
  6. 2-4-5-6-8-10.
  7. 2-5-6-7.

1728 rader som kostar 1728 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se