Speltips: GS75 på Skellefteå 12/2

Mirci A’Lir

GS75-tips till Skellefteå 12/2

GS75-Omgången.

GS75 går den här veckan på Skellefteå där det är riktig vinterbana med spolad is och långa brodd krävs. Skellefteå har ett kort upplopp men i gengäld har man ett open stretch-spår att tillgå här så chans att vinna lopp från rygg på ledaren ökar så klart.

Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. En annan kul variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts-potten och då avsäga utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast.

Bästa Spiken!

I tredje avdelningen blir rankingen nästan som strecklistan och då det är två hästar som sticker ut i procenten dessutom så är det bra lopp att försöka ta ställning i. Jag spikar *Beast trots spår fem i volten men tycker att runt 30% är bra här och inte tuffare mot än vid segern sist, felfri måste det vara toppchans.

Gå Kort!

Första avdelningen ser ut att bara ha två-tre tänkbara vinnare så ingen idé att slösa på strecken där utan strecka ett par hästar och vänd och blad. På litet system kanske man kan spika den stora favoriten men på ett större vill jag nog försöka spela med lite fler rader med hög potential genom att gardera loppet med en häst jag inte tror är speciellt mycket sämre i kapaciteten.

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 9. C 1-11-4-8-12-6. D Övriga.

2 Selmer I.H. blir väldigt stor favorit och till över 80% är det läge att försöka gardera då han faktiskt har svikit ett par gånger som väldigt stor favorit förr, så inte alltid han kämpar för fullt hela vägen in även om han möter motstånd han bara ska slå. Troligt att han blir släppt till ledningen och leder loppet runt om men Samu har kört undan för tidigt förr och kanske disponerar han krafterna fle igen så andra bjuds in i matchen.

9 Hector Sisu hoppades jag skulle kunna vinna från ledningen sist han mötte favoriten men man slog ihop mot en annan vagn i starten redan och han stressade upp sig lite och man är inne på att det gjorde honom lite het i loppet. Han slösade krafter på vägen och tröttnade till slut. Kanske blir det lugnare om han får ryggare eller kan glida fram i en lugn dödens så är han nog inte sämre än favoriten i kapacitet och skillnaden i procenten är alldeles för stor.

1 Hesiod är man inne på att han inte kan hålla spets med och jag håller med. Skulle man ha tur att bara favoriten går förbi så man kan följa den ryggen för lopp i rygg på ledaren så kan man kanske skrälla på open stretchen om favoriten har en dålig dag. 4 Vacqueyras är startsnabb från perfekt spår bakom bilen kan det vara initiala spetsbudet men när det inte är tränarkört bör man ju släppa och det kan vara den här som sitter i rygg på ledaren. Slår inte dom två bästa här men ska nämnas i spetsstriden och är en faktor i vilka positioner övriga där framme kan få.

Avdelning 2.

Ranking: A 3. B 1-6. C 2-4-7-9-5. D Övriga.

Kallblodslopp i väldigt låg klass och då vill man kanske försöka leta skrällar men loppet ser skitat ut så landar i hästarna som drar en del streck här.

3 Tåga Storm är en favorit som trivs på isen men han galopperar också ofta och blir tvåa oftare än han vinner så ingen att gå rakt ut på här kan jag tycka.

2 Per Jo var fin i biken vid seger näst sist från ledningen så stort minus med vanlig vagn. Många tycks gå på intrycket i bike trots att det är vanlig vagn nu vid voltstart och den här blir klart överstreckad. Bara en av flera här.

6 Wik Viktoria är hemmahäst som trivs på isen men vinner väldigt sällan och hästarna på tillägget står lite tufft inne mot dom på startfållan så heller ingen betrodd att riktigt gå på då man dessutom aviserar att köra på väntan och speed till slut. Detsamma med att stå lite hårt inne i loppet gäller för 7 Lill Alfred och 9 Eldar som båda vunnit på isen förra vintern och borde kunna slå till om dom har tur med loppet. Tre respektive två lopp i kroppen på dom två efter lite uppåhåll så kanske gått framåt med loppen och i öppet lopp är dom tänkbara. Den förstnämnda får lite kusplus och den senare har haft Mika ett par starter i rad nu så klart bra körsvenner upp på dom i sammanhanget.

1 Risåberralåter det bra på som behövde loppet i kroppen sist efter halsinfektion före det och tränaren var positivt överraskad då det var med full spänst i mål sist och ska vara bättre nu. Det betyder att isen fungerade bra och det ska kunna bli riktigt bra lopp nu i ledningen eller i rygg på favoriten så hon borde ha hygglig chans att vinna på hemmaplan då det inte är några hjältar mot direkt.

4 Faste Vilje öppnade bra sist och fick bra position men var trött tidigt. Det var första starten på länge så borde väl gå framåt med loppet i kroppen så med få hästar där framme får väl den här ett bra lopp på innerspåret igen och kanske kan vara en riktigt storskräll i loppet om allt stämmer. Var faktiskt tvåa på isen i boden som ospelad förra vintern från dubbla tillägg så tar inte så hårt på loppet sist och tror isen passar honom bra.

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 2. C 11-5-6. D Övriga.

Var jag inne på att 7 Beast skulle kunnas köras till spets men man tog det lugnt och visade att han går bra i ryggar och kunde vinna vi stark spurt. Nu är det inte tuffare mot och även om man är orolig för spåret så tror jag på riktigt bra segerchans och tar ställning och spikar här.

Jämnt på strecken mot 2 Bravo Umut Rodi som vann mot ingenting sist där det gick väldigt långsamt. Visst går den här säkert framåt med loppet men var rullig och man tynger ner honom mycket i balansen och mot lite tuffare motstånd nu kanske det blir galopp om han blir synad till slut. Visst kan han rinna undan från spets men då det är få där framme kommer dom på tillägget nära tidigt och jag tror Beast är en för dagen bättre häst även om Berghs häst där framme har kapacitet att gå längre när han klarar av att lättas.

11 Lapland Iceman var bra som tvåa bakom min spik här sist men då var det väldigt intressant med första gången i bike för honom som lågt spelad och potentiell skräll då. Nu är det bakspår på tillägg och vanlig vagn så inte lika hett nu när alla går på förra intrycket och han blir hårt streckad.

6 Utter Southwind startar från bökigt fjärdespår men trivs på isen och är hemmahopp som räknas vid gardering. Samma gäller 5 Fancy Lady som hemmahopp fast från betydligt bättre spår och här blir det kuskplus som är intressant.

Avdelning 4.

Ranking: A 8. B 6. C 5-7-9-2-1. D Övriga.

Ytterligare en bra chans för Hanna Olofsson som hade svårt att säga vilken som var bästa chansen av Beast i loppet innan eller 8 Last Dying Breath men landade kanske i den här i någon intervju. Kan öppna bra och står bra inne i loppet, med full form. Kan spetsa och leda loppet runt om men jag tycker att för många går rakt ut på den här så vill inte spika när det trots allt finns risk att det kostar lite att köras till ledningen från bricka 8.

55% på favoriten som ser ut att hålla sig högt gör att jag väljer att spela med lås i loppet tillsammans med 6 Lavicii Boko som är en hemmahäst med full form som också trivs bra på isen. Kan öppna med och kommer favoriten bort leder nog den här runt om men skulle favoriten komma snabbt utvändigt kan man ju släppa och få chansen på stretchen till slut. För stor skillnad i procenten här så ett bra lås.

5 A.W.’s Kicklight kan men öppna snabbt från toppspår och kanske är det den här som får bra lopp i rygg på ledaren, på en av dom mer betrodda. Tycker dock att den här drar lite för mycket streck faktiskt då det är en enklare häst än dom två bästa här och den här är åtta år och krävt nästan 60 starter för att tjäna sina 330 tkr.

7 Backwood’s Baddy kan med öppna bakom bilen och även fler invändigt som kan öppna bra gör att det finns risk att favoriten kommer lite väl långt ut i spåren in i första svängen. Den här vinner sällan men får kuskplus nu och duger om man får bra lopp. Äldre hästar invändigt sedan där några kan öppna hyggligt men tycker loppet är skiktat och två hästar sticker ut rejält så går på låset här men ska man gardera vidare får man nog måla på med ett par skrällar om man spekulerar i att dom betrodda kör hårt mot varandra. Tänkbar skräll kan 9 Jelmer Boshoeve kan få fint smyglopp och är ganska snabb som trivs på kort distans. Fick lite sparat sist och har vunnit ett par gånger på isbana förr.

Avdelning 5.

Ranking: A 1. B 11. C 12-4-8. D Övriga.

11 Storspjuver var favorit med samma förutsättningar mot stallkamraten 1 Fyrkrafs sist dom möttes och då vann den senare efter att Storspjuver galopperat efter 500 meter i loppet. Storspjuver gjorde stark upphämtning och nu skiljer det åt andra hållet i strecken, då den här var närmare 30% i det loppet och Fyrkrafs var under 20% då. Jag rankade Fyrkrafs ensam A då och ser väl honom som förstahäst igen men nu är Storspjuver för lågt streckad då han trots allt var bra sist efter galoppen och vann med liknande förutsättningar gången för det. Kan bli så att jag låser loppet på stallkamraterna som har hemmaplan här.

8 Nordvinn på mellanfållan ser jag som lite överstreckad då det är frågetecken för formen för honom eftersom han inte startat sedan i december så som delad favorit är det kul att gå mot honom.

4 Philip kan gå framåt med loppet i kroppen sist så kan man komma ner på innerspåret tidigt här kan man ju få bra lopp på hemmaplan och ska kunna skrälla. 12 Forspärla vinner inte så ofta på äldre dagar men är också van att möta mycket tuffare motstånd så kanske tänder till när det är enklare mot. Har gått bra på is tidigare och kan överraska redan i årsdebuten här.

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 5-11. C 2-4-1-12. D Övriga.

5 Twins Lily är för stor favorit här då hon tjänat snabba pengar och möter lite tuffare nu som är mer härdade i klassen. Visst kan hon spetsa och rinna undan men jag väljer att gardera loppet och hoppas på favoritfall.

7 StinaAlvina Zonett har en bra uppgift då hon kan öppna bra och vann från ledningen mot tuffare motstånd på Solvalla men har varit struken sedan sist så även om det är lite enklare motstånd än hon är van vid så är det ju frågetecken för formen.

11 A Knight’s Victory har gått väldigt bra på isen på slutet från dåliga lägen och dåligt läge igen men spårtrappa och står bra inne i loppet så med lite tur ska den här absolut ha bra chans.

2 Mindyourvoice W.F. såg formstark ut redan i comebacken sist så med loppet i kroppen och biken på nu från bra läge måste hon räknas här. 1 Party Brodda kan få bra lopp på innerspåret och har gått bra på isen flera starter i rad så tänkbar skräll med smyglopp. 4 A Girl Has No Name har ett lopp i kroppen nu i nya regin och från bra spår borde hon med få bra lopp.

Avdelning 7.

Ranking: A 8. B 1. C 12-4-3. D Övriga.

1 Maybach W.F. var bra vid seger sist men möter ett par tuffare motståndare nu och jag sppelar med spik på 8 Grant Hall här i stället då ett par kan öppna bra mellan och favoriten skulle kunna bli fast invändigt här. Grant Hall kan då köras framåt och ta över ledningen tidigt där han växer och han har matchats på V75 på slutet så generellt enklare mot nu. Felbroddat sist och ska vara bättre nu så när han dessutom är nedstruken ett par spår är det läge att ta ställning då han är hälften så mycket streckad som favoriten här. Visst är Maybach härdad på V75 med och en lika bra häst men då strecken skiljer som det går och han riskerar kanske att bli över från start så är det favorit i fara.

4 Deliver tog jag med som skrällbud mot Maybach sist som singelprocentare och han var bra som tvåa bakom favoriten då men nu sticker strecken iväg. Både han och 3 Enjoy’s Wifi är dom som kan öppna bra vid laddning och kanske se till att favoriten stängs in. Båda har viss chans från lopp på innerspåret så tidiga vid gardering. Garderar man loppet räknas med 12 The Oak L.A. som är kraftigt gynnad av tre strykningar i loppet men ligger kvar på låga procent efter att varit bortlottad här. Den här poängterar tränaren rejält att han gillar isbana skarpt så värt att tänka på om favoriterna kör mot varandra där framme. Fyra hästar kanske räcker på kupongen vid gardering av loppet.

Systemförslaget.

  1. 2-9.
  2. 1-2-3-4-6.
  3. 7 Beast
  4. 6-8.
  5. 1-11.
  6. 1-4-5-7-11.
  7. 8 Grant Hall

240 rader som kostar 240 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se