Speltips: GS75 på Rättvik, lördag 24/6.

Axevalla travhäst

GS75-Tips till Rättvik 24/6

Omgången & banan.

GS75 går den här veckan på lördagen när det är midsommarhelgen så byter spelformerna dag och V75 går på söndagen sedan. Avdelning 1, 2, 5 och 7 i dagens omgång är uttagningar till Breeders’ Crown där det krävs att man placerar sig topp-4 för att få vara med i Semifinalerna senare i höst. Det gör att alla inte riktigt siktar på den här typen av lopp med sina hästar och är väldigt nöjda för att komma bland de fyra främsta. Det är ändå bättre än tidigare år då det har räckt med att vara bland de sex främsta och då var det ändå mer att man inte gick för bästa placering i den typen av lopp. När det nu är topp-4 som gäller så måste man ju helt klart köra mer för en bra position och placering så det är ett plus. Ändå är det väl överlag ännu lättare för en favorit/betrodd att bli släppt till ledningen än i vanliga lopp då man gärna har vinnarhålet (rygg på ledaren) i den typen av lopp, så tänk på det.

Bara 187 meter långt upplopp här och i övrigt inga konstigheter, ungefär som på de flesta banorna att spår fyra och fem är bäst bakom bilen och spår ett och sex är bäst i voltstart.

Kul krydda på spelformen, att man får 10 miljoner om man blir ensam med alla rätt på GS. En annan variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurättspotten och då avsäga utdelningarna för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. I övrigt är det spelstopp 15:00 under lördag eftermiddag som oftast.

Bästa Spiken!

I avslutningen tycker jag att det måste vara riktigt bra chans för 11 Periculum som kommit betydligt längre än konkurrenterna i sin utveckling och hårdhet. Han möter inga av övriga kulltoppar den här starten och borde ha god chans att runda det här fältet om Örjan bara inte kör för passivt. Hästen siktas mot Sprintermästaren i början av juli men samtidigt vill man väl vara säker på en framskjuten placering här för att vara klara för semifinalerna i Breeders’ Crown redan här.

Kör man bara i tid så är nog hästen bara bäst för ska man jämföra klasser så möter han hästar som gjort det bra i lägsta klasserna på V75 i Klass 2 och Klass 1 medan han skulle tvingas gå ut i Guld om han skulle starta på V75. Visst är det tufft att säga så om hästar som fått mycket pengar i unghästloppen men det är ju så det blir och den här är hård efter att gått snabba tider i USA och nu har han fart i benen även i Sverige då han slog ett par svenska kulltoppar sist trots galopp. Jag försökte fälla honom sist men nu är det lite enklare mot och jag tror att han bara är bäst. Nämner ändå något om alla motbuden nere vid avdelning sju.

Gå Kort!

I första avdelningen försöker jag komma undan med streck för tre hästar som jag tycker höjer sig lite över övriga och även om det är betrodda så skiljer det en del på strecken och jag är inte sugen på att ta ställning helt för någon här. Se avdelning ett för vilka jag menar.

Avdelning 1.

2 Aurelia Express är startsnabb och var tvåa i Kriteriet i fjol men slagen då av 6 Bonneville W.I. som vann det storloppet och redan har över 3 miljoner på kontot. Den senare har ett lopp i kroppen även om det galopp mitt i loppet så kanske hon är mer framåt i form än favoriten som gör årsdebut efter att inte ha startat sedan i november. Båda är bra, har framspår och det kan stå mellan Nurmos duo här. 3 Xerava C.D. är startsnabb och gör liksom favoriten årsdebut här efter lång frånvaro och det här var ett löfte som absolut skulle kunna spetsa från fint spår eller komma ner i rygg på ledaren på favoriten. Mycket intressant häst som det finns hög kapacitet i.

Både 1 Ninepoints Birdie och 5 Bikana Wine kan öppna snabbt och har varit igång lite mer än de mest betrodda här men samtidigt är det absoluta kulltoppar man möter här och inte alls givet att den här duon räcker även om en av dem skulle komma till ledningen. Båda räknas men tycker att strecken är lite i överkant nu när man möter två-tre så bra konkurrenter. Det är en tänkbar duo att ta med om man målar på men övriga i loppet borde ha väldigt låg segerchans.

Avdelning 2.

Kallblodslopp där knappa favoriten 4 Brolotta var väldigt stor favorit när hon mötte stallakmaraten 6 Bork Tindra på Eskilstuna 17/4 men då vann den senare och det skiljer nog inte så mycket på duon. Båda är tidiga här men hög galopprisk hos båda gör att jag garderar vidare.

Mjölneröd har bra statisik då han kommer med hästar hit och 7 Helma kvalade in till Derbystoet men räckte inte där, nu är det enklare mot ön kulltoppar och hon har både fart och hårdhet som duger bra i klassen här så hon måste vara väldigt tidig som bortglömd i strecklistan.

8 Klack Tea har oftast varit tränarkörd så stort kuskplus med Ulf O upp från smygläge och skulle man komma igenom på vettigt sätt eller få ligga lugn på innerspåret ett tag så måste den här ha lite bättre chans än procenten antyder.

Propositionen är väldigt tuff mot tilläggs-hästarna här och det borde bli svårt att ta 20 meter på alla där framme där vissa kan i princip samma tider på startfållan som hästarna på tillägget. 11 Eldida radar dock upp bra tider och är ofta tränarkörd så med Goop upp från fint tredjespår i volten borde man kunna komma in i matchen. Streck i överkant men med på garderad kupong och övriga från tillägget tror jag får mycket svårt.

1 Lykkje Prinsessa drar en del streck men jag tror att hon riskerar att bli över från startdå hon inte visat riktigt samma farter som flera andra där framme och ser henne som överspelad.

Avdelning 3.

Breeders’ Crown för treåriga ston och då kanske det kan vara läge att måla på en del. Jag streckar fem hästar på spelförslaget och hoppas att det räcker.

8 Loke Sancy Diamond såg jag live på Axevalla när Örjan måttade in segern med vad som behövdes men nu är väl siktet inställt på större loppen så inte alls givet att man är i samma form som sist eller som hon ska vara lite längre fram. Nedstruken ett spår nu och så klart absolut toppchans men till 50% vill jag gardera loppet.

10 Monrose Wine gick också bra i Guldstoet på Axevalla sist som trea och här växlar man upp med första gången amerikansk vagn så mycket intressant trots bakspåret.

9 Lightning Stride kommer med två lopp i kroppen och en snabb slutrunda i benen sist så med Kontio upp ska den här räknas från storstall.

Där framme måste 2 Larah Westwood var tidig från bra spår med magnus A fortsatt upp och här blir det bike på för första gången så hon kanske kan öppna lite bättre med den vagnen för en bra position och MAD är vass så tidig. Det var första gången barfota sist och stallet håller hästen högt så nu med ytterligare maxningar och ändring i huvudlaget kanske hästen kan komma till ledningen tidigt och blir väl höästen att slå.

4 Gooding B.T.B. är tänkbart spetsbudet även om det första gången med framspår bakom bilen. Hon verkar förnuftig och kommer med form så glöms hon bort i ledningen eller skulle få lopp i rygg på ledaren kan hon vinna loppet till låg procent.

Avdelning 4.

Långlopp och rätt favorit i 6 Kash Keeper som trivs på distansen men spår fyra i volten kan ju innebära vingel och jag garderar loppet.

3 Håna Am hade kollegan Lönnaeus som ett drag och väldigt högt rankad i Lilla Harpers när vi var på Solvalla och han gjorde oss inte besviken som dagens enda riktiga skräll, men ingen skräll för oss. Stallet har fortsatt absolut toppform och den här går hela vägen in så bara han inte blir fast på sitt innerspår här ska han räknas med absolut toppchans igen då han visat att distans är perfekt för honom.

4 Roll Control trivs på distansen och har ett bra spår på mellanfållan så räknas tidigt med ett lopp i kroppen hit. Håller dom första lite före så den här ser jag som lite övertstreckad men han platsar på garderad kupong. 11 Let it be V.P. är man väldigt nöjda med från stallet hur han tränar men inte alls att lita på i loppen och han står hårt inne i propositionen. Han är dock väldigt stark och testas med annan balans nu så faller det väl ut och han travar hela vägen så är han bra nog att utmana trots att han står tufft till.

2 En Garde är hemmahäst som drar en del streck och körs av Magnus A men det måste bli svårt för den här att stå emot bästa hästarna här med bara två på startfållan så är dom nära utan att det kostar så mycket.

12 Anchor Man är kanske nästa streck då han klättrat genom klasserna på V75 och har hårdhet från långlopp i Frankrike så även om han inte visat toppform så är han bra nog att skrälla i loppet och vinner nog lite oftare än kollektivet tycks tro, som gör honom till 0,8%. Stallkamraten 9 Turenne har springspår, går barfota i årsdebuten och får Erik A upp så kan hamna bra på det direkt och han är med tänkbar skräll.

10 Falcon Am är med härdad i många lopp på V75 och då det inte är fullt fält kommer även han in i matchen trots dubbla tillägg och tänkbart skrällbud för er som garderar vidare.

Avdelning 5.

Breeders’ Crown för treåriga hingstar och valacker där 4 Stens Rubin är en klart bra favorit och jag spelar med honom som kompletterande spik då jag är inne på att han kommer till ledningen. Om han inte spetsar av egen kraft är jag inne på att man kan tänka sig att släppa till honom i kraft av hans favoritskap och från ledningen tror jag ingen sätter upp tempot utan det är troligt att den här rinner undan från ledningen. Jag spikar för bakom är det jämnt och ovisst så en eller alla i det här loppet och då tar jag ställning för honom som obesegrad, startsnabb och under utveckling efter sin snabba avslutning sist.

Värsta konkurrenten som jag ser det i lite mer rutinerade 11 Västerbo Exciting fick sämsta bakspåret här men vid gardering är han första utmanare på att han mött en del tuffare hästar och fått mer hårdhet än många andra här. Lite plus att det bara blev 9 hästar att runda nu efter strykning med så tänkbart att låsa med honom.

En annan tuff utmanare är den som strukits i 2 Nolana Boko så färre där framme som kan komma att bråka med favoriten här. 5 Micke Sting blir väl den som är värst mot av hästarna där framme både i spetsstriden och i segerstriden men spår sida vid sida mot favoriten så tror jag det blir svårt att ta en hel längd. Det är inget lopp man vill lägga hela lasset i heller utan är ju som sagt nöjd med andra-tredjeplatser här.

Avdelning 6.

Midsommarloppet med bara 100 tkr till vinnaren lockade ett riktigt fint startfält där flera hästar som annars matchats mot eliten kommer ut då flera av dem har dåligt med startpoäng för att få vara med i större loppen. Det gör väl att det här inte alls är lopp i matchningen och mindre risk för preparé då flera är intresserade av att få med sig mer startpoäng till kommande anmälningar.

3 Milliondollarrhyme är märkligt nog delad favorit med 5 Best Ofdream Trio och den förstnämnda rankar jag ner då han kanske inte ens kommer förbi invändiga 2 Revelation i starten. Revalation skulle nog må bra av att komma ner på innerspåret och borde bryta mindre än sist i loppet, då galoppen kom som ett brev på posten. Topphäst som nog kan leda loppet runt om men får väl sig en tryckare av Milliondollarrhyme i starten och sedan kommer även Best Ofdream Trio snabbt och kommer väl se till att tempot hålls uppe en bit till. Milliondollarrhyme tror jag har bäst chans i rygg på ledaren och blir det då tryck och ledaren slocknar är det chansartat att ha rygg på en sådan så till hög procent rankas den här först som femma hos mig. Två nämnda hästarna är före, där Revalation kan vinna från spets och Best OfDream Trio kanske kan vinna från dödens eller bli avlöst tidigt och få bra lopp.

8 Admiral As har ett lopp i kroppen för Redén och ska vara betydligt bättre nu med lite fart i benen efter tung träning inför förra starten utan några snabbare banjobb, så lopp sätter fram honom i form. Valmöjligheter finns här då han har framspår och kan köras framåt dödens tidigt och kanske bara är bäst, men fältet är litet så backa och gå långrepa ute i spåren funkar nog också. Han är förstahästen här då han ska lättas lite då man plockar bort bootsen och kanske provar med norskt huvudlag den här gången så tänkbar chansspik då man inte får honom till låg procent efter detta om han vinner i stark stil nu.

10 Mister F.Daag har haft för lite poäng för att komma med i större loppen och det här är en häst som vann sitt Elitloppsheat förra året och sedan var bra som trea i finalen. Det var snack om honom inför Eliteloppet i år, men en lite blekare insats i kön på Gävle inför gjorde att det varot mindre snack om honom efter det. 6% är för lite och han rankas upp till bra spelvärde.

Jag spelar med fyra eller fem hästar och ser Admiral AS och Revalation som hästarna med högst segerchans så för er som vill spara på strecken är det en streckvärd duo till 18 och 12 procent.

Avdelning 7.

Fyraåringsloppet i Breeders’ Crown-uttagningarna och här spelar jag med ”Bästa Spiken” i omgången i 11 Periculum som jag tycker borde vara huvudet högre än sina konkurrenter här och bara Örjan kör i tid så borde det vara spel mot ett mål.

6 Game Brodde öppnar ojämnt och är snabbare ur volten än bakom bil men ändå medel från start och Erik upp är väl helt okej. Han borde köras framåt så med ett lopp i kroppen efter kortare uppehåll är det plus och den här borde ha hygglig segerchans trots viss vingelrisk.

Dåliga lägen för flera vettiga motbud i 9 Diapason som alltid har hög galopprisk och ska köras felfritt i första hand men har bra kapacitet. 8 Winner Brodde har vunnit sina felfria lopp i år och totalt 7/18 så när läget är det sämsta krävs en del tur, men han duger på visad form. 10 Working Class Hero kommer också hit i form och vinner mycket lopp med 6/12 så kan man komma igenom med lite tur så duger även han till låg procent även om han möter tuffare nu. 12 Ante La Roque får Magnus A upp men det låter som man skulle vara väldigt nöjda med en fjärdeplats här för att vara klara för semifinalerna så kanske inget att strecka från just spår 12.

Första bike är det även för 4 Edelweiss som med kan öppna snabbt från toppspår. Hästen har vunnit båda sina starter som han gått barfota runt om i så med den balansen och bike på från spetsläge kanske han kan leda loppet runt om och är första utmanare om favoriten skulle köras för passivt.

Även 5 Bugatti Hall kan öppna bra men borde inte ta en hel längd på Edelweiss sida vid sida med dagens förutsätttningar, då den här inte startat sedan i början på april och kan behöva lopp i kroppen. Hästen är bra och går barfota fram med amerikansk vagn, så samma utrustning och balans som han vann V75 från bricka 12 med och han har haft luriga lägen innan så skull det vara han som kommer till ledningen kanske han rinner undan trots avsaknad av lopp. Mycket tidig vid gardering, mitt tredje streck i loppet om jag skulle gardera.

2 Peter Pan var bra på V75 näst sist men lägsta klassen där och det blev tuffare i finalen och nu är det ytterligare en klass upp så kanske blir tufft men läget är bra så han skulle kunna överraska då han går framåt med loppen.

7 It’s Peppertime kommer från stall med absolut toppform och procenten är nog lite för låg här så vill man gardera loppet ska den här vara med på visad form och intryck. Stallkamraten1 East Ward får kanske litet kuskplus men framförallt första gången i bike så borde kunna sno åt sig en placering.

3 Dee Godfather kommer med bra form men det är nog lite för tufft den här gången så passas när han är ute i vanliga lopp i rätt klass.

Systemförslaget.

  1. 1-3-6.
  2. 4-6-7-8-11.
  3. 2-4-8-9-10.
  4. 3-4-6-11.
  5. 4 Stens Rubin
  6. 2-4-5-8-10. 7.11 Periculum

1500 rader som kostar 1500 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se