Speltips: GS75 på Färjestad 15:00 söndag 27/11

Solvalla Jorma Kontio

GS75-Tips till Färjestad

GS75-Omgången.

GS75 går den här veckan på Färjestad där det är kort upplopp och ytterligare mer gynnsamt att vara med i främre träffen när man går ur sista svängen än på genomsnittet av banorna.

Kul grej på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. En annan variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast delta i sjurätts-potten och då avsäga sig utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar i GS7 vid inlämning och får 2,5 ggr utdelningen om/när man får alla rätt. Är inte läge att spela i bara sjurättspotten den här gången, utan det kan nog slå lite utkant i ett par lopp här.

I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast. Lurig krydda i omgången att vissa kanske tänker köra med broddar bak medan andra provar fortsatt barfota. Tips blir att det kan vara extra viktigt att kolla på ATG-live eller TV innan inlämning för att se vad dom aktiva tycker om banan för dagen och om vilka balanser som kan vara att föredra.

Spikarna!

Har två vettiga spikförslag i omgången där jag går på spik i kallblodsloppet som ligger som avdelning tre på GS-kupongen. Loppet är vidöppet bakom den klara favoriten och ska man gardera loppet så kanske man ska strecka alla och hoppas på att det smäller rejält. Jag tar dock ställning och spikar 9 Kolbu John som är mycket snabbare än sina konkurrenter och dessutom får Magnus A upp. Den här kan öppna snabbt och är då missgynnad av bakspår men vi har sett kuskar chansa lite mellan hästar förr och när det är kallblod i ganska låg klass kan det absolut bli en del galopper eller öppningar mellan hästar. Magnus får hitta bra vägar och se till att han är före värsta konkurrenten som startar ytterligare 20 meter bakom.

Andra spiken kommer i sista avdelningen där det tillkommit ett par strykningar som gör att jag tar ställning för den jag tror kommer till ledningen och den positionen är guld värd på den här banan. Se vid avdelning sju vem jag syftar på och mer motiveringar där nere.

Gå Kort!

Kommer att försöka lösa både andra och femte avdelningarna på få hästar där det är några få som sticker ut i båda dom loppen.

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 5-10-1. C 4-2. D 7-6-8-9.

3 Tara Hills är favorit och står bra till på mellanfålla med bara två hästar på den distansen och även bara två hästar längst fram. Goop på hemmaplan är given att tro på här då hon fick sparat sist och gick bra på V75 i starten före det. Garderingen är dock given då hon varit sjuk efter senaste starten och kanske behöver loppet för att vara på topp. Stallkamraten 10 The Primerose startar från springspår där bak och kanske kan komma riktigt bra på det så tänkbar.

5 North Dakota har innerspår på bakersta fållan och borde kunna köras rakt fram en bit och vara först fram från det tillägget så kanske kommer nära dom med mindre pengar ganska billigt. Kommer med bra form hit.

1 Notice’em borde väl kunna hålla ledningen här och blir tuff att passera men bara två där framme gör det klart sårbart att hårdare hästar kan komma nära utan att det kostar allt för mycket. 2 Heide ska väl kunna få rygg på ledaren och går bra ofta utan att vinna men kan få loppet här och är tänkbar storskräll. 4 Zelma Laday är också tänkbar storskräll som testat några tuffare lopp under hösten och kanske fått lite mer hårdhet. Borde duga bra här och som o-spelad är det intressant då hennes spurt borde bita bra då hon ska kunna sitta riktigt bra till härifrån.

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 6. C 4-1-10. D 8-3-9-12-7-5.

2 Oliver Our Star är min förstahäst i ett lopp i låg klass där den tidiga favoriten 1 Ad Astra riskerar att bli över från start från sitt innerspår. Ad Astra är inte så startsnabb men i voltstart behöver man ju inte vara så blixtrande från start för att komma bra på det från bästa spåret men tror den från bästa springspåret är vassare från start här. Tror det är bra chans/risk att favoriten sitter fast. Oliver är inte heller startsnabb men ligger utanför favoriten och kanske kan man se till att favoriten hålls inne. Vinsten på favoriten var i ett stolopp med spårtrappa där hon stod väldigt bra inne och nu är det klart tuffare mot så favorit i fara och kanske chansar att ta bort henne och låser loppet på två eller tre andra.

6 Teanie är den av dom betrodda som kan öppna lite vassare här och skulle han komma till ledningen kan det vara vinnaren. Stort kuskplus och spår sex i volten är väldigt bra förutsättningar här.

4 First Tartar gjorde debut i ny regi sist och var då fin i vämningen och inför men slog ihop och galopperade tidigt. Lite kuskplus nu och lugnare avgång så intressant då det är en bra häst för klassen.

10 Bold Knick kommer med ett lopp i kroppen efter kortare tävlingsfrånvaro så går säkert framåt en del hit. Stark men blir oftare tvåa än vinner loppen så bara en av många vid bredare gardering från chansartat läge.

Observera att Björn Goops 11 Father Simon är tidigt STRUKEN!

Avdelning 3.

Ranking: A 9. B 13. C 4-1-5-2-6. D 12-14-10-3-7-8-11.

9 Kolbu John blir min spik i annars omöjligt lopp att lösa, han är så mycket snabbare än i princip alla på första fållorna och ska bara vara bäst här. Lite risk för att man ska skruva i brodd första gången i nuvarande regi men han har gjort bra lopp med broddar för tidigare tränare så ska inte vara problem. Ändå är man lite orolig för sådana ändringar och hoppas man slipper det.

13 Stilig Karl kan med snabba tider men startar ytterligare 20 meter bakom favoriten och är den som ska så går det nog inte ta 20 meter på den över kort distans. Skulle favoriten komma bort så är detta första utmanare och tidig gardering om man är orolig att favoriten “balanseras bort” här.

4 Tverdals Odin är norsk gäst som gick låg 25-tid på kort distans men med bilstar på Bjerke näst sist så fart finns i benen. Han har ett fint tredjespår i volten och ska kunna komma iväg bra så tänkbar med körspö nu. Har dock varit struken för feber sedan sist så kan behöva loppet och frågetecken för formen här. 1 Arverud Bonus leder väl loppet så länge det går. 2 Tors Spik får Örjan upp men har inte vunnit lopp på 55 starter så tveksamt, då han nog stiger lite i proceneten.

Avdelning 4.

Ranking: A 3-8. B 5-6-4. C 1-7-2. D 9-10.

Lopp i högsta klassen där 8 Brambling nog blir för stor favorit nära 70% på strecken och därför vill jag gardera loppet. Visst är han bra och det är inte det vassaste motståndet i klassen direkt men jag är inne på att 3 Snowstorm Hanover kanske kan köras till ledningen efter en bit här och kan bli svårslagen då. Det är stallkamrat till den stora favoriten så tror inte man bråkar så mycket i loppet mellan dom och då kan absolut Snowstorm rinna undan om Brambling körs försiktigare.

Flera startsnabba där lägesgynnade 5 Final Dream nog är snabbast även om både 6 Dark Roadster och 4 Ragazzo Da Sopra kan öppna bra med vid full laddning. Intressant med bra läge och Mats E upp på Ragazzo som trivs på Färjestad där han gjort flera bra lopp i livet. Final Dream kanske kan få lopp i rygg på ledaren om man väljer att släppa och ska kunna skrälla med lucka. Dark Roadster är också tänkbar skräll vid gardering då man testar ny körsven på honom kan det ge liten extra kick.

Avdelning 5.

Ranking: A 12. B 13-6. C 15-5-1-7-8-4. D 3-2-10-9-11.

4 Excellenzen är betrodd men man ligger väldigt lågt från stallhåll där man säger att skor på nu är stort minus, därför blir det sista loppet i år. Man är väldigt nöjda om det blir några pengar alls här med planer på väldigt snällt upplägg. Favorit på tidiga kupongerna och fortsatt 26% på söndag morgon är väldigt märkligt efter att man ligger så oerhört lågt i intervjuer kring den här.

12 Vivacious borde vara favorit och blir det till slut då spåret inte är alls lika illa som det ser ut när det är spårtrappa. Den här har dubbelt så mycket på kontot som där framme och därmed betydligt hårdare. Bike på nu som han vann i sist man körde så och eventuellt barfota runt om men skulle det krävas bakskor så har han vunnit med skor också och fungerar bra på den balansen med. Nollan i raden sist ska ha varit för att utrustning i huvudlaget krånglade så ta inte för hårt på den insatsen.

13 Yagger Millpond kommer från seger för Malte i senaste starten och gjorde då en del jobb så tål nog att starta från tredje ledet i det här sällskapet och ska tas på allvar då formen är bra.

6 Kiss Me Lucky blir det första gången i bike för här så mycket intressant från klart bra läge bakom bilen med kanske något enklare hästar invändigt då det är spårtrappa.

1 Murakami riskerar att bli över från start och hans enda seger i livet var en skrällvinst så klart övertsreckad på tidiga kupongerna då han är 12% på söndag morgon. Borde gå ner en del på häst med bara en seger på 24 starter och den är tagen för över ett år sedan.

Från tuffa lägen startar några som kanske kan skrälla här 15 Nibali Vivantis, 8 Trollhunter och 7 Francesco Star där dom två förstnämnda kommer med lopp i kroppen efter tävlingsfrånvaro och nog ska vara bättre nu. Den senare kan öppna hyggligt så kanske kan komma bra på det och alla tre står helt okej inne på pengarna i loppet.

Avdelning 6.

Ranking: A 10. B 7-4-5-1. C 2-6-9. D 8-3.

Fint treåringslopp där favoriten 1 Need’em riskerar att bli över från start men i ett litet fält får han väl chansen ändå. Jag väljer ändå att ranka ner honom på att han skulle kunna bli fast eller åtminstone få trafikproblem här.

10 Hustle Rain har bakspår men är betrodd för han fick sparat i en tuff Breeders’ semifinal sist och gjort det bra tidigare på säsongen. Tror mest på honom då han är bra men det är allihop här och då han har ett sämre läge väljer jag att gardera loppet brett. Jag förordar att man kan strecka samtliga hästar här. Det är sent på säsongen för många och flera här har nog siktats mot att ha haft full form lite tidigare på hösten.

7 One Cristal kan öppna och spår en bit ut behöver inte vara fel och den här följde med på snabb tid i Breeders’-final sist så fått lite mer fart i benen. 4 Frazze har ett lopp i kroppen efter strykning och gör det bra i amerikansk vagn och kan öppna bra så måste räknas från bra läge. Anmäld barfota fram men det är nog fel då man aviserat att man ska gå med skor runt om i intervju.

Untersteiners skickar två hästar och stallet har form så dom ska väl tas på allvar då formen verkar vara bra på både 5 Love Keeper och 8 Global Delayd där den förstnämnda är bäst av dom och har fint läge. Den senare får Goop upp första gången hit och tycker inte det borde skilja så mycket som det gör på strecken i det här loppet så han är tänkbar även om han hamnar i d-gruppen, lågt rankad här.

Avdelning 7.

Ranking: A 7. B 5. C 12-3-10-8-4. D 6-9-11.

7 Thorondor får efter strykningar perfekt utgångsläge och blir därför min kompletterande spik i omgången. Det är jämnt på strecken mot 5 Magnificent Tooma på tidiga kupongerna men Thorondor borde väl bli ganska tydlig favorit till slut på hemmaplan. Mycket bakspår på slutet men vann från spets då han hade bricka fem för tre starter sedan och ledde då loppet runt om. Har tre segrar på tre försök i ledningen. Sist gick det fort och var svårt att ta längder från kön medan starten före satt han fast med sparat till slut. Spets och slut här. Magnificent Tooma är inte sås startsnabb och kan inte utnyttja sitt fina spår men ska väl kunna få hygglig position men att slå Thorondor med spår på vägen på Färjestad blir inte enkelt.

12 Farfars Dream har risigt läge och borde väl vunnit på Axevalla sist för att fullt betyg men visade fortsatt ok form och är gynnad av att fältet blir mindre efter strykningar. Skulle favoriterna hålla uppe tempot där framme kanske bakspårshästarna bjuds in.

3 Dats Pepito kan öppna hyggligt så borde kunna få rygg på ledaren här och ska då ha skrällchans som nedstruken till innerspåret nu.

10 Paramount Tile är ojämn men gått få starter i bike så lite intressant att se om man får ut något extra av det nu, även om det är två nollor vid starterna man gjort i amerikansk vagn tidigare. Lite frågetecken för formen med ganska långt mellan starterna och mindre lyckad insats sist.

Observera att båda innersta hästarna är strukna tidigt från spår ett och två så helt andra förutsättningar än när startlistan lottades.

Systemeförslaget.

  1. 1-2-3-4-5-10.
  2. 2-4-6.
  3. 9 Kolbu John
  4. 3-8.
  5. 6-12-13.
  6. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10.
  7. 7 Thorondor

1080 rader som kostar 1080 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se