Speltips: GS75 på Bollnäs 26/3

Häst 17

GS75-tips till Bollnäs

GS75-Omgången 26/3.

GS75 går den här veckan på Bollnäs där upploppet är 207 meter långt och underlaget brukar vara bra här, då många aktiva brukar berömma banan lär vi nog få se klart bra förhållanden på söndag. En väldigt stor favorit och flera som är betrodda som troliga vinnare gör att det kanske inte har den där potentialen som man kan hoppas av en GS75-omgång. Vi har dock sett att även om en väldigt stor favorit vinner på spelformen så kan det ändå bli svåra omgångar och radpriset på 1 krona är stark faktor till att det ofta blir svårt och bra utdelningar.

Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. En annan kul variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts-potten och då avsäga utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast.

Bästa Spiken!

3 Stjärnblomster är hästen med absolut högst segerchans då hon startar i ett lopp med en proposition där det är fördel för ston, så möter hästar med mindre tjänat än hon är van att möta. Hon matchas ofta mot eliten så givet att hon ska vara väldigt stor favorit här och kanske årets hittills mest troliga vinnare på GS75. Vi har dock sett väldigt stora favoriter vinna på GS75 och ändå har det varit ensam vinnare eller ingen som hittat alla rätt ändå så det går absolut att hitta bra utdelningar även med den här som spik. Årsdebuten avklarad, så bättre nu, lättas med barfota bak på bana det ska fungera bra på så med Mats E från toppsår är det en straffspark, nästan utan målvakt.

Gå Kort!

Kommer att gå på ganska få hästar i näst sista avdelningen, förmodligen stänger jag loppet på tre hästar där. Se sjätte avdelningen för att se vilka och varför.

Jag går även kort i femte avdelningen men det är kanske mer av en chansning och för den som bygger ett större system är det kanske där man kan bygga på med några fler. Jag landade i bästa hästen tillsammans med troliga spetsbudet i ett lås, se avdelning fem för vilka jag streckar där.

Även sista loppet testar jag att spara på strecken och spelar med ytterligare ett lås.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 6-10. C 9-7-11-4-5. D 2-3.

6 Reality Hill är en favorit i fara då det kan bli vingel från spår en bit ut och första barfota behöver inte alltid betyda topprestation då den här har en del galopper i historiken kan det vara chansartat.

1 Havannah Line är nästan delad favorit och har två lopp i kroppen för Wäjersten där hon gick bra sist första gången i bike men hade bakspår då så blir intressant med första gången den vagnen med framspår. Kanske kan hon öppna snabbare då men det borde bli svårt att svara upp innerspåret här och kanske blir hon över från start så chansartat.

4 Mayfly Sock kan öppna snabbt och har perfekt spår bakom bilen tillsammans med Magnus A upp så kanske tar den sig till ledningen först och sedan är också 7 Level Off väldigt startsnabb så även om båda borde få svårt att vinna så ställer dom till det för betrodda här. Level Off brukar starta i enklare gäng men nu ska man testa både bike och barfota runt om för första gången, det har förändrat hästar rejält tidigare så kanske ger bra kick.

5 Solkattens Pearl vann visserligen i enklare gäng näst sist från dödens men är härdad i en del tuffa lopp på Solvalla och borde duga bra här med kuskplus och toppspår. Hon är inte så startsnabb kanske men om hon skulle hålla sig före favoriten kanske kan köras ner till innerspåret och få bra lopp.

Från bakspår startar ett par fina fyraåringar som inte gjort så många starter men redan visat fin capaciet i 10 Exactement och 9 Önas Rose som båda är gynnade av att ett par hästar har strukits i loppet. Dom är dock orutinerade så visst är det chansartade lägen och ganska hög procent på båda men dom ska nog rankas tidigt här. Exactement är stallkamrat med favoriten och tränaren håller henne som en kanske bättre häst men barfota på favoriten ska göra att det kanske är en bättre chans.

Jag tycker att loppet är öppet och ingen är helt chanslös här så jag tror att jag kanske streckar alla hästar här. 11 Aphrodite de Milo gjorde årsdebuten i ett ‘Margaretalopp’ mot stenhård kunkurrens och går ner rejält i klass men frågetecken för formen då hon strukits för halsinfektion efter årsdebuten. Man lättar med barfota fram, en balans hon gjort många bra lopp på och hon duger här. 3 Fenja Brick är streckad under procenten men skrällde till över 70 ggr pengarna i slutet på februari så hittar höga toppar då hon gick 14-tid den starten. Bra läge och kan skrälla igen. 2 Miss Serena vinner inte ofta och är väl ganska enkel häst men har ofta varit tränarkörd och får nu stort kuskplus i första gången Kontio upp så kanske kan tända till på det så från bra startspår kan hon skrälla.

Avdelning 2.

Ranking: A 3. B - C 8-10. D 9-7-1-2-5-4-11-5-12.

Se ”Bästa Spiken”

3 Stjärnblomster utnämndes till årets kallblod 2022 och är en elithäst som möter enkelt motstånd här och ska bara vinna loppet så är en stabil spik.

8 Tangen Ove radade upp vassa prestationer som treåring och tillhörde favoriterna i Svenskt Kallblodskriterium så absolut kapacitet för att bli en topphäst. Nu var det ett ganska misslyckat år i fjol så frågetecken om han ska höja sig nu med en vinterträning till i kroppen. Det intressanta är att han ska gå första gången barfota runt om och han är nedstruken ett spår så kommer favoriten bort är han mycket tidig då han är startsnabb.

10 Ängsbrage har vunnit båda starterna han gjort i år trots dåliga startspår och går väldigt bra i den amerikanska vagnen så plus att det är fortsatt den på nu. Tränarkörd och procent i överkant gör att jag väljer en annan som första reserv, för skulle det hända något med favoriten och den stryks så får den här oerhört mycket streck som klar andrahandare.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 1-10. C 7-3-12-2-9. D 6-8-4-11.

1 Lindy Pop är för stor favorit då han absolut kan bli över från start och det är galopprisk från innersta spåret med så favorit i fara här. Hästen är bra för klassen så klart så har bra chans felfritt och Ulf O håller det här som sin bästa chans för dagen så han blir hårt streckad på det. Han har dock galopperat i tre av sina nio starter så jag garderar.

5 Ayreon är givna motbudet i spetsstriden och värst mot till slutseger med så han gått bra som ospelad i hårdare gäng på Solvalla i slutet av förra säsongen och nu fått ett lopp i kroppen efter vinterträningen, så ska vara bättre nu. Startsnabb häst från toppspår med Magnus A gör att jag tror absolut att det ska kunna bli dags för hästens första seger här. Var behandlad efter näst sist och satt fast med segerkrafter i mål sist så nu kör man nog för det då han ska lättas i balansen med aluminium runt om, istället för järn bak som sist. God chans på spets och slut över kort distans här och tänkbar chansspik, när det skiljer så mycket i procenten.

10 Marre Vox var i princip jämnt spelad med favoriten sist då det blev galopp i spetstsriden och den dagen var förstörd, men nu skiljer det på tok för mycket i procenten här och han är given på kupongen vid gardering. Det var första med norskt huvudlag sist som man inte fick se effekten av så sparad växel till nu, då han ska gå i ryggar och spurta till slut. Så ett eller tre streck är mina tänkbara vägar att gå i det här loppet.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 12-4. C 2-9-11. D 6-3-8-10-1.

5 Maximize’em är i bra form men har galopprisk så tas försiktigt i starten så det kan bli en bit i spåren och visst tål han väl det i det här gänget men det kan bli problem och garderingen är nog på sin plats även om det kan vara så att han är bara bäst här.

12 Oktan Håleryd står riktigt bra inne på pengarna i den här spårtrappan och ska ha bra chans trots läget. Läget är ändå något som kan ställa till det ändå och han gillar väl bästa att vara med där framme så det kan häxa härifrån.

4 Bearly Express är startsnabb och det blir första gången Magnus A upp på den här märren från toppspår så när det dessutom är dags för första gången barfota runt om kanske hon kan spetsa och leda loppet länge om dom två bättre kör lite mot varandra och glömmer bort ledaren. Inte helt givet att hon kommer till ledningen men då kanske rygg på ledaren går att smita ner i.

2 Ajlexes Hans siktar tränaren på spets och slut med så kan absolut fungera från kart okej utgångsläge. Skulle det bli rygg på ledaren för den här funkar väl det med, men spets är väl det bästa nu när han ska gå första gången med urryckare och ger det bra effekt kanske han sticker undan till slut.

9 Jocke Thå har gjort ett par bra lopp på Solvalla i hårdare gäng så ner i rätt klass nu och med rygg på startsnabb i andraspåret kanske han kommer igenom bra här. Tänkbar skräll.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 7. C 1-8-12-15-13-2-14 D 4-6-10-9-11.

5 Järvsö Henrik ska ändras i balansen och startar från bra läge så borde ha hygglig chans men körsvennen vill ligga lågt då galopprisken är stor, nu när det dessutom är spår fem i volten. Hästen är väldigt bra för klassen felfri och med en strykning invändigt på volten blir det ju mer utrymme så kan gå trots spåret.

7 Farm Zelda är startsnabb och bör komma iväg bra från springspåret och körs väl till spets här. Hon är snabb och vann på låg 27-tid full väg på Bergsåker i höstas och var med finalen av Stoderbyt. Borde ha toppchans att leda loppet runt om. jag låser loppet på henne och favoriten då jag tror det borde bli svårt för tilläggshästar att komma in i matchen.

Värst mot min duo tror jag ett par hästar som får lopp på innerpår i kanske rygg på ledaren och tredje invändigt där 1 Hyndlas Krumelur har bästa spåret, kommer med bra form men är lite enklare häst än dom två jag rankar före här.

8 Grådö Bo blev diskad för trängning sist men visade fin form och får stort kuskplus med Magnus A upp den här gången så kanske kan skrälla med ett par svängar på innerspår och lucka till slut.

Avdelning 6.

Ranking: A 1. B 11-13. C 4-2-7-3. D 9-5-6-8-10-12.

11 Soul Tan är favorit trots dubbla tillägg och det kan absolut bli fel från så dåligt läge men hästen är bra så det kan gå även om han kanske står lite dumt till här. Stort kuskplus nu från att ha varit tränarkörd på slutet så givet att han har bra chans då han har betydligt bättre ‘vinnargnista’ än många andra här.

Väljer ändå att ranka 1 Louis före då det skulle kunna häxa för tilläggshästarna här och kanske glömmer man bort ledaren där framme. Detta är givna spetsbudet från bästa spåret där framme och det är kuskplus med Magnus A upp nu så troligt att han leder loppet runt om. Comeback nu men ingen historik att kolla på angående hur han går efter uppehåll då han startat på regelbundet en längre tid innan vinterträningen i år. Han har dock vunnit direkt i en start efter att ha varit struken i höstas så det borde funka bra. Barfota bak nu och han har faktiskt vunnit fyra av senaste sex starterna det var en höjning på slutet av förra säsongen.

13 Perfect Dynamite måste man gilla i den här typen av lopp då han möter mycket enklare än han är van vid. Som ensam på bakersta fållan med bara två startande 20 meter före kan man vara ikapp dom som står 40 meter framför utan att det kostar speciellt mycket så strular det inte allt för mycket tror jag plockar ner många över det ganska långa upploppet, kanske alla.

2 Heartbeat Thunder gör debut i Wäjerstens regi och har gått banjobb på 18-tid så väl förberedd men går med skor och ska kanske ha loppet för att komma i form så högst chansartat i första starten på väldigt länge.

4 Caradja tog sig till båda E3-finalerna för ston i fjol och var trea i finalen i korta E3 så har matchats mot kulltoppen bland ston och gjort det bra. Kommer från formstall och är bra med ett lopp i kroppen nu men siktas väl mot helt andra uppgifter än det här och borde inte vara toppad för den här starten. Ändå tänkbar på hög kapacitet om man garderar loppet brett.

7 Floydside Amstår väldigt bra inne på pengarna på mellanfållan och har inte vunnit för sulky på väldigt länge så borde bli svårt från spår fem i volten där det kan bli vingel från. Visade bra form på Momarken sist så verkar vara i bra form och sitter inte det loppet i benen så duger han nog här.

3 Florence Ima matchades mot kulltoppar i stoloppen som treåring men hade betydligt tuffare att räcka i fjol så frågetecken för formen. Hon har bra smygläge och lär tjäna bra pengar men borde få svårt att räcka till seger här.

Avdelning 7.

Ranking: A 1-4. B 9-2. C 12-11-8-10-5. D 7-6-3.

Kort distans och god chans för favoriten 1 Sweet and Wild att hålla upp innerspåret och leda loppet runt om då ett par av dom värsta konkurrenterna fått bakspår här och det borde bli svårt att ta längder till slut över kort distans. Hon är väldigt gynnad av att gå barfota så det, bike och norskt huvudlag är maxat hit och bra chans att spåra hela vägen men hon har inte vunnit så mycket lopp och ofta nöjt sig med att bli tvåa så det finns så klart risk att hon viker ner sig.

4 Herman Hazelaar är en hårding och även om han inte kan öppna så vasst borde kunn hamna hyggligt på det från fina spår fyra bakom bilen. Han har bara gjort två lopp över distansen och vunnit det ena på fin tid så han fungerar på alla distanser. Han kommer med ett lopp i kroppen så ska vara förbättrad nu och han har fin vinnarskalle med 9/23 i vinnar-statistik.

9 The Rocket går väldigt bra barfota runt om ihop med amerikansk vagn över kort distans så perfekta förutsättningar för henne men senaste två segrarna är tagna i stolopp och bakspår nu sätter ner chanserna. Hon kan dock få rygg på ledaren här och med lucka kan det gå men hon har samtidigt inte startat sedan i november och borde väl behöva ett lopp.

2 Gigolo la Marc får Magus A upp från fint läge och har visat hygglig form efter att startat på lite mer på slutet än många av konkurrenterna. Ska lättas med barfota fram och ger det effekt så kan det gå men han har faktiskt galopperat alla tre gånger man testat att lätta honom så mycket, så chansartat till kanske lite väl hög procent med.

12 Glen är bortlottad men klart bra för klassen och kommer med form efter seger sist.

System-förslaget.

  1. 1-2-3-4-5-6-7-9-10-11.
  2. 3 Stjärnblomster
  3. 5 Ayreon
  4. 2-4-5-9-12.
  5. 5-7.
  6. 1-11-13.
  7. 1-4.

600 rader som kostar 600 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se