Speltips: GS75 på Årjäng 23/4

Häst 2

GS75-Tips till Årjäng 23/4

GS75-Omgången.

GS75 går den här veckan på Årjäng där man har strax över medellångt upplopp med 205 meter och i övrigt inga konstigheter här. Ganska mycket hästar i fälten och när det är enkronasrader är det klart bra då det blir svårt att “köpa” omgången för stora system. Ser ut att vara en klart spelvärd omgång på förhand där det absolut finns chans att fälla flera av favoriterna.

Kul krydda på spelformen, att man får 10 miljoner om man blir ensam med alla rätt på GS. En annan variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurättspotten och då avsäga utdelningarna för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast.

Bästa Spiken!

I sista avdelningen är det lika på strecken med runt 30% på två ekipage där jag är inne på att ta ställning för den mer rutinerade, som har visat att han börjar komma tillbaka i form igen. 7 Oxidizer är Jepsons val av ett par hästar i loppet och man lottades till perfekta spår tre på tilläggsfållan. Hästen har haft skadeproblem men tränaren verkar tycka att han verkligen är på väg tillbaka nu och är väldigt nöjd med senaste starten även om det var enklare mot. Nu är det ett lämpligt lopp för honom där han står riktigt bra till och man ska komma ihåg att innan skadeproblem har han varit hårt betrodd i tuffa brons- och silverdivisioner där han slog bland andra Rackham när han klättrade genom klasserna på V75. Tänkbart att han sänds framåt direkt med bara tre hästar på grund-distansen och kanske kan han komma till ledningen men ska också ha riktigt bra chans från dödens.

Gå Kort!

Jag testar att försöka låsa andra avdelningen på två streck där bästa hästen har fått bakspår så jag kompletterar med troliga ledaren av loppet. Lås på spetsbud tillsammans med bästa hästen är vettigt att gå på då det är svår-rankat bakom i väldigt låg klass och visst kan någon överraska från en start till en annan men svårt att gissa på så två eller alla i princip. Se avdelning två för att se vilka hästar jag spelar med.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 11. C 6-3-10-7-8. D 2-12-9-5-4.

En stor favorit inleder omgången och jag är inne på att det kan vara favorit i fara i 1 Ramos då man startar från innerspåret med orutinerad häst och visst kan det bli bra amerikansk vagn men spåret längst in har fällt bättre hästar än den här.

11 Loke Lovebite är nog inte sämre än favoriten i nuläget även om det kanske finns mer kapacitet i hos favoriten. Det är en spårtrappa och skulle det häxa från innerspåret för den hårt betrodda här så kommer Loke in i matchen som har betydligt mer hårdhet. Fick fart i benen sist på V75 och Jepson upp nu är plus liksom barfota bak så tänkbar trots spåret.

6 Mayhem Mary kan öppna bra och spår en bit ut på den här banan är bra så kommer man till ledningen måste det vara en bra chans. Ett lopp i kroppen och barfota bak är två plus och den här passas tidigt.

3 Boom Shakalaka låter det riktigt bra kring då man var nöjda sist han gick i bike första gången och samma nu men stor ändring på huvudlaget nu där man ska köra med blinkers så maxat i vagn, huvudlag och balans är intressant från bra spår. Vann sist man besökte Sverige och kanske är körspö ett plus för den här som var slagen kort före mål sist och kanske kan man komma till lednigen med tanke på maxningar från bra läge här. 4% känns lågt och mycket streckvärt ekipage.

10 U.S.Marines duger nog med i klassen men har bränt som stor favorit i enklare gäng och kanske är det lite för tufft mot nu från risigt läge.

Avdelning 2.

Ranking: A 11. B 4. C 9-10-1-2. D 6-12-5-3.

11 Jalapeno K. är en favorit som verkar ha bra kapacitet men man fick göra en enklare operation i höstas och fått en rejäl vinterträning så den kommer nog väl förberedd hit och ska vara riktigt bra för den här klassen. Nu har han mycket tung träning i kroppen så han behöver lopp i kroppen för att vara riktigt bra men till det här loppet behöver han inte vara på topp för att vinna och han kanske bara är bäst.

4 Black River Winnie är startsnabb som ledde loppet runt om när hon skrällde på Bjerke i oktober, då vann hon som treårigt sto mot äldre i öppen klass. Det var så klart i väldigt låg klass men det här loppet är inte så tufft heller och tränaren är inne på att hon ska kunna gå i ledningen här så från bra spår måste det vara givna spetsbudet och då kan hon rinna undan.

Jonas Moberg har ett par hästar till start där han kör 9 Ina Jaam då han äger en bit i den men tror på bättre chans för 10 Thebe Victory som vann med sparat sist från spets och även har en seger till från ledningen. Det är då fel förutsättningar med bakspår nu då vinsterna är från spets och han ska vara lite stänkrädd bakom hästar så väldigt chansartat från risigt läge. Två strykningar nu där framme gör att det blir färre att runda så klart gynnsamt för den här duon men också gynnsamt för favoriten då så klart.

1 Waltz d’Estino gör comeback här efter lång frånvaro och borde behöva loppet så från bricka ett där han riskerar att bli över är det chansartat men klart att han kan få ett bra lopp på innerspår och kanske kan skrälla.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 7-6. C 1. D 2-3-4.

Kallblodslopp i låg klass där jag tycker att det är en på tok för stor favorit i 6 Asakstjerne som är ett sto i öppen klass och mäter ett par som är bra för klassen med. Invändigt sida vid sida startar 5 Aske Faks som är minst lika snabb och har vunnit från spets tidigare så borde väl sikta på att hålla ut favoriten här och i ledningen tycker jag att den här hingsten är loppets första häst på högre spelvärde och kanske lite högre segerchans. Tänkbart att chans och spika mot favoriten här kanske. Stora favoriten har körts av en av Norges bästa körsvenner vid segrarna och växlas ned rejält på den fronten som tränarkörd här och favorit i fara.

7 Kolbu Prinsen får kuskplus i vassa Jepson upp här och i litet fält är det är ett givet streck och jag landar i att spela med tre markeringar här för dom tre mest streckade. Blir det körning mellan dom två mest betrodda kan Jepson bjuda den här ett bra lopp i draget och omöjligt att hamna allt för illa påd et då det är så litet fält. Det är roligt att spela reducerat system för att vikta insatserna lite mot en stor favorit.

Avdelning 4.

Ranking: A 1. B 12-6. C 6-4-5-2-10-9-3-8-11 C: 7

Var inne på att spela med 1 M.T.On Target som omgångens bästa spik då jag är inne på att även om innerspåret inte är optimalt på den här banan så är det här ändå en häst som ska kunna hålla upp innerspåret. Speciellt då André låter tveksam till formen på 6 Theycallmesixten där han har haft magsår i vintras och han ser det som ett test här i comebacken och det låter inte alls som offensivt upplägg här. Nu är det dock en strykning så den senare har bättre spår och får tas med respekt här men måste vara streckad lite i överkant här till över 20%. Tänker att min idé får lite hjälp av 4 Thai Manhattan som med kan öppna bra och nu är sida vid sida med värsta motbudet om spetsen.

Oavsett så borde M.T.On Target kunna komma ut om man blir överflyglad och om man ligger lite lågt med Theycallmesixten så kanske man släpper ändå. Man har aviserat att gå första gången i amerikansk vagn och första gången barfota runt om så är maxningar på häst som testade banan en gång i fjol med samma körsven och vann då ohotad från ledningen så fungerar bra på banan. Måste ha högre segerchans än 10% som tidiga spelarna spelat honom till men trendar kanske uppåt en del sista timmarna, men borde stanna ganska lågt och fortsatt spelvärt.

12 D.J.Spritz måste få svårt att nå de två bästa där framme och sina två segrar i bra stil har det varit lopp i främre träffen. Så klart ska han kunna köras offensivt här med Goop upp men strecken måste vara i överkant den här gången som spelad till över 40%. Större delen av analysen gjord innan det kom ett par strykningar här under söndag förmiddag men står fast vid att procenten är för hög här även om segerchansen ökar rejält för den här med både strykning för bättre startspår och färre att runda.

Avdelning 5.

Ranking: A 7. B 2-11-3. C 5-9-4-10-6-1 D 8-12.

Lärlingslopp där några har betydligt mer rutinerade körsvenner än övriga och favoriten 7 Oh Ah Kennedy rattas av riktigt duktiga Elias Strandberg som kommer att få offensiva körorder här. Hästen är rätt favorit och tänkbart att han blir släppt till spets om han kommer med fart så blir i så fall hästen att slå, men kan även vinna loppet från utvändigt här. Spår en bit ut bakom bilen behöver inte vara fel även om sju så klart kanske är ett eller ett par spår från optimalt utgångsläge, men ändå bättre än spår ett för honom.

2 Easter Valley drar mycket streck bakom favoriten och körs av en talang så inget kuskminus mot ordinarie körsven och läget är bra. Bra form, kan öppna hyggligt och gick första gången barfota runt om sist då det var extra V75 och gjorde det bra så ner i klass nu och fortsatt optimal balans så måste vara bra segerchans.

Mycket streck drog också 5 Dr Martin på tidiga systemen och var väldigt överstreckad men trendar nedåt nu och kanske då kan streckas på startsnabbhet och läge då han kanske kan hitta ett lopp i rygg på ledaren. Rankar ändå ned lite på dåligt spelvärde då han möter betydligt tuffare motstånd än vid breddloppssegern sist och ses bara som en av många här.

Rygg ledaren kanske också 3 Above Art vill åt så klart från bra spår med ett lopp i kroppen efter strykning och med amerikansk vagn på så kan det vara en tänkbar skräll från vinnarhålet med vaken körven. 3% måste vara för lågt och man provar med blinkers nu så helt klart intressant och kanske kan hon tillochmed köras i spets om favoriten hamnar på vingel.

9 Elva Rapid tålde en repa i spåren sist på Vaggeryd i breddlopp och går säkert framåt med den segern så lite intressant om man kommer igenom på bra sätt från fint smygläge. Höll bra med lite sparat i ryggar näst sist och har nu två lopp i kroppen efter strykningar så är säkert uppåt och här maxas det med barfota runt om och bike vilket hon fungerat bra med tidigare.

11 Xanthis Flicka får körsven upp som även kör en del med framgång mot proffsen och absolut inget minus mot ordinarie körsven här så den här ska tas på allvar trots spåret då det är en intressant regidebut här. Hästen har gått lopp i mars men bytte tränare strax efter starten och har tränat på så kanske inte ska behöva lopp i kroppen för att vara bra här och omlagd träning ihop med miljöombyte kan ju ge en kick nu direkt.

Landar i många streck i loppet och inte omöjligt att jag streckar vidare enligt rankingen då det är låg klass på loppet och favoriten fick spår lite långt ut kanske, så skulle kunna komma bort om det blir dryga spår in i första svängen.

Avdelning 6.

Ranking: A 14. B 6-3-13. C 7-11-10-4-2-1. D 9-8-5-12.

14 Guli Fantom skrev jag om att det är hög galopprisk på så inget att gå på till höga procent den gången då det var givet att det skulle bli ett tuffare tempo någon gång under loppet. Mycket riktigt blev det galopp när en hårdare häst kom upp utvändigt och det krävdes lite tempoväxling mitt i loppet. Nu är det enklare hästar mot men också en riktigt tuff proposition och inte alls givet att han bara rundar fullt fält där flera i loppet kan bra tider för klassen och dessutom står bättre till än den här så storfavorit i fara här och garderingen är på sin plats. Goop upp drar så klart extra streck och kanske lite större chans till felfritt lopp när han kör men inte alls givet och jag vill påminna om att den har haft sviter med 9 raka galopper och 8 raka galopper.

40 meter för favoriten att hämta in på 6 Tyri Leo och 3 Lome Lux där båda ska räknas med bra chans där framme och den senare har vunnit alla fyra gånger man kört i ledningen så taktiken är väl given. Även den förstnämnda siktas mot ledningen från bästa springspåret är den kanske knapp spetsfavorit. Båda ska räknas oavsett vilken som hamnar i rygg på ledaren eller i spets där det kanske är roligast att se Lome Lux som matchats mot kulltoppar som treåring och gått 1.25,9 kort distans autostart som treåring så det finns bra tempon i kroppen där. Provas nu med annan körsven efter att ha varit tränarkörd i alla sina starter hittills. Även Tyri Leo provas första gången med proffskusk efter att ha varit tränarkörd hela livet och tränaren tror på bra chans.

7 Lysjö Kasper får Jepson upp och gjorde sin bästa säsong i fjol som åttaåring så kanske finns ytterligare utveckling i honom och det är en intressant årsdebut här. Bra spår att komma iväg bra från och han gick 1.24,9 full väg med voltstart som tvåa i tufft lopp på V75 i fjol och det har många svårt att matcha här så måste tas på allvar.

13 Alltid Ö.K. låter det påställt kring då han bara gått med öppet huvudlag men testade norskt i värmningen inför sist vilket gav ruggig effekt enligt tränaren. Man drog den aldrig i loppet eftersom det var galopp och upphämtning lillpeng så man sparade den växeln till nu. Hästen har bra form och ska kunna komma iväg bra från springspåret så den kan nog rekordsänka en del nu om man får önskad effekt på det norska huvudlaget.

11 Garli Kongen har en missvisande formrad som har vunnit 13 av sina 44 starter och står bäst inne på pengarna på mellanfållan här. Osäker så spåret är chansartat men tränaren är liksom mig inne på att han har hög kapacitet för den här klassen så 1% måste vara för lite på den här.

Även 10 Ask Leo är tänkbar som vunnit 10/52 starter och visade form sist men tränaren är inne på att den inte tar 20 meter på deras andra häst i loppet. Dessutom är det spår fyra i svensk voltstart så som tränarkörd är det klar vingelrisk här, men kan ändå vara aktuell på visad form om det stämmer lite. Skräller det rejält i lopptypen så kan det vara från startfållan med invändiga resor så kanske någon av dem från spår ett, två eller fyra kan viss skrällchans på att de kan få fina resor där framme.

Avdelning 7.

Ranking: A 7. B 1. C 12-9. D 13-2-10-11-5-4-6-8.

Omgångens bästa spik spelar jag med här i 7 Oxidizer och då det tidigare var ganska jämnt i strecken mellan den här och 1 Suarez så har det väl blivit mer väntat att Oxidizer stigit lite på slutet men fortsatt bra procent. Suarez har liksom favoriten varit skadedrabbad och borta ännu längre så mycket svårbedömt med bara ett lopp i kroppen i nya regin där det blev galopp. Den här har bra kapacitet men favoriten har ju mer hårdhet från att ha gått igenom klasserna på V75 i stark stil och då Suarez kan behöva lopp för att hitta tillbaka är det faktiskt inte otänkbart att man släpper ifrån sig spets om Jepson pricka bra från tillägget här.

12 Vagabond Bi är stallkamrat till favoriten och den här har matchats i guld men inte riktigt räckt i hårda gäng utan att vara dålig så ska väl räknas med bättre chans när han går ner rejält i klass. Det kan dock skilja mer än 20 meter på ‘kör’ mot Oxidizer och skulle favoriten sitta bra på det i spets eller dödens måste det bli svårt att ta många längder på den ute i spåren. Detsamma gäller för 9 Bear Hope som man är oroliga för det snäva spåret för och given vingelrisk här, det kan bli många längder att ta in på slutrundan även för den här. Loppet är dock skiktat och kommer favoriten bort räknas båda bakom och tror inte man ska behöva sprida strecken allt för mycket här för att få med vinnaren väldigt ofta.

Även 13 Island Life går ner rejält i klass men har kommit till åren och krigar väl inte fullt ut längre i loppen kanske och har inte vunnit lopp sedan 2021 och förra året var bedrövligt med en tredjplats som bästa resultat på 19 starter och under 150 tkr inkört den säsongen.

Systemförslaget.

  1. 1-3-6-11.
  2. 4-11.
  3. 5-6-7.
  4. 1 M.T.On Target
  5. 2-3-5-7-9-11.
  6. 3-6-7-11-13-14.
  7. 7 Oxidizer

864 rader som kostar 864 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se