Speltips: GS75 Östersund 31/7 med Kallblodsderbyn både i öppen klass och för ston.

Häst 2

GS75 Östersund 31/7

Omgången

Östersund är värd för GS75 den här veckan då Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet ska koras så fina fyraåriga kallblod ute och i övrigt ett par kallblodslopp till i omgången. Banan har långt upplopp med sina 118 meter och i övrigt inga konstigheter, en vanlig 100-meters bana. Kan nämnas lite allmänt om GS75 att det går att spela endast i sjurätts-poolen genom att klicka i GS7. Man avsäger sig då utdelningen på sexor och femmor men får istället 2,5 ggr utdelningen på sju rätt när man får alla rätt. Detta är bra om man tycker det ser favoritbetonat ut och spelar med ett par hårt streckade hästar som spikar. I övrigt får man hela 10 miljoner om man är ensam med alla rätt på GS75 så lämna helst inte in exakt samma kupong två gånger på den spelformen, för att chansen att bli ensamt vinnande system ska leva. Om man spelar utan några rader att bli ensam på spelar det mindre roll och satsa då för att gå för bara GS7 istället kanske. Bör också nämnas att det varit svår spelform över lag, även då det sett enkelt ut på förhand och någon stor favorit vunnit så har det ändå ibland gett väldigt mycket på både sju, sex och fem rätt. Mycket beror på att det är enkronasrader och det blir dyrt om man vill gardera brett i många lopp, perfekt spelform att spela reducerat i då det kan räcka med en skräll för att få riktigt bra utdelning.

Video-tips & Andelar

Idag står vi över inspelade tips då vi gjorde extra inspelat material under Hugo Åbergs i tidigas och under Axevallas Stochampionatshelg men även då det var Sprintermästaren i Halmstad för inte så länge sedan. Vi har annars börjat göra tidiga inspelade tips på FaceBook och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Vi kommer att göra mer inspelade tips till V75 lördagar framöver kan vi avslöja och GS75 kommer bara bli vidd extra intressanta omgångar. Jackpot eller geografiskt roligare banor. I övrigt öppnar jag inget andelsspel under den här söndagen så en ledig dag från travet för min del efter hektiska veckor på slutet.

Bästa Spiken!

2 Nordsjö Anna är ganska stor favorit i Stoderbyt och det är befogat då hon är Tjomslands val av sex hästar han kvalat in till finalen. Hon har visat att hon funkar bra i bike och barfota runt om men det kan ju bli fler han testar helt nytt för som kan överraska. Jag är ändå inne på att han borde vara angelägen om att få köra i ledningen själv här och då borde väl ingen annan krångla med chefen. Leder mest troligt loppet från start till mål.

Gå Kort!

I femte avdelningen kommer en väldigt stor favorit ut i låg klassigt tilläggslopp för kallblod så jag försöker fälla den stora favoriten med bara ett par motbud och stänger nog loppet på tre streck. Även sista avdelningen är tänkbart att gå kort i då många sprider strecken och det bra att bygga systemen lite mot kollektivet. Se respektive avdelning längre ner för att se vilka hästar jag talar om.

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 11-8. C 6-4-1-5-10. D 2-9-12.

Spårtrappa i låg klass och då gör dom mindre pengarna tjänat för dom från bättre spår mindre skillnad än när det skiljer större summor. Här handlar det bara om ett eller ett par lopp i skillnad så jag är inte lika säker på att man måste leta vinnare bland dom sämre spåren som man annars ofta får göra när det handlar om spårtrappor. 3 Excellent Liss har högre kapacitet än han har pengar till då han varit skadedrabbad och missade hela fyraåringssäsongen. Kval och två lopp till i kroppen nu så borde gått framåt och ska ha bra chans här, då värsta konkurrenterna har betydligt mer chansartade lägen. Jämnt spelad med favoriten sist och slagen av bara den då men nu är det kanske ännu mer fördel på läget och den här kanske går mer framåt med loppen så jämnare den här gången är jag inne på och rankar den här före. 11 Knutte Sting är loppets klara favorit då han fick en bra höjning med goggles och biken på för första gången sist. Man körde offensivt från bricka 8 då och frågan är om man vill ge honom lika tufft lopp igen men man blir väl tvungen.
8 Infinit Mass har spår längst ut bakom bilen och även om han går ner i klass och lättas i balansen så kan det bli för jobbigt. Duger bra och räknas tidigt trots spåret.
1 Vicken Quicken ska smygas här och får ses som överstreckad på runt 10% på tidiga systemen även man så klart kan skrälla från rygg ledaren eller tredje invändigt. *4 H.P.Roadrunner är startsnabb från bra spår så hittar väl till spets men borde släppa då han vek ner sig för enkelt sist. Från rygg på ledaren kan det vara en storskräll på kortspeed. 6 Francesco Star kanske kan komma till ledningen då det inte är så mång startsnabba i loppet och han har sina fyra segrar från ledningen men det var breddlopp sist så inte jättetidig.

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 4. C 9-10-3-1. D Övriga.

Stoderbyt ska avgöras här för fyraåriga kallblods-ston där vinnaren får hela 600 tkr vilket är samma prissumma som i öppna klassen som går som sjätte avdelningen i dagens omgång. Autostart över 2140 meter är det som gäller. 2 Nordsjö Anna är Tjomslands vassaste vapen i år och Öysten brukar vara riktigt vass i unghästloppen för kallbloden både i Sverige och Norge, så även i år då han sex av deltagarna i stoklassen här så han sitter på leken här så klart. Här har man testat bike och barfota två gånger redan på slutet och hon visade näst sist att hon tål dödens men i kvalet hit sist tryckte man av lite mer från start så det blev billigare från spets den gången. Stallkamraterna borde inte krångla med henne och hon leder nog loppet runt om här. 4 Tangen Tone är också väldigt startsnabb i biken som man provade första gången sist men sen åkte hon dit mot en stallkamrat till slut. Nu är man väl nöjd med rygg på favoriten så även om man skulle ta sig förbi från start vinkar man väl fram chefen direkt och det är en tänkbar komb att spela i loppet där man lägger favoriten före den här, då det är lite kuskplus den här gången här med. Försvinner favoriten leder nog den här runt om.
3 Sjö Perla får upp Ulf O som vid segern näst sist då hon även gick barfota bak första gången och så blir det nu efter att ha gått med skor i försöket så blir nog rekordsänkning här. Men inte lika snabb i starten som dom två bästa här så får gå i andraspår och då borde man få svårt att slå favoriten. 9 Ragnhild W.M. slog Tangen Tone sist till slut och går säkert framåt för varje lopp så med rejält kuskplus måste hon räknas vid gardering. Här är en försöksvinnare som man valt bakspår med och det var väl bara för att andra hästar från stallet var mer gynnade av framspåret. Nu har man rygg på favoriten och kommer man igenom på bra sätt skulle hon mycket väl kunna skrälla igen. 10 Sangviks Ballerina var stor favorit i sitt försök hit sist och tog sig till final trots galopp tidigt i loppet. Det var in i första svängen och hon är osäker så när det dessutom blev ett så mycket sämre spår än många av dom värsta motståndarna måste hon väl rankas ner lite. Garderar man brett är hon en av flera här.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 6. C 8-10-11. D Övriga.

Kallblodslopp med spårtrappa över kort distans och är inne på att det behövs några streck här och garderar ganska brett. Det är en spårtrappa bör man tänka på. Jag är inne på att den av 3 Backegubben och 6 Tangen Töff som kommer till ledningen blir svårfångad men oklart vem som spetsar. Den invändiga är inte att lita på fullt ut och den utvändiga har spår ett snäpp för långt ut för att det ska vara optimalt. Jag låser på dom två på lilla systemet men garderar bredare på större system. Öppet bakom där det är favorit i fara då 8 Alma Prins fått spåret längst ut bakom vingen här och kommer med två raka galopper så frågetecken för formen. Skrällen är 10 Komnes Bork som trivs i Sverige på bättre banor och med körspö, det är dessutom lite bättre kusk upp än ordinarie så den här borde kunna skrälla här. 11 Gott Klirr är så klart aktuell med vid gardering då han tänt till lite i år och har duktiga Mats E upp. Kanske lite överstreckad här men ändå tänkbar vid flera.

Avdelning 4.

Ranking: A 7. B 2. C 1-8. D Övriga.

Här är det spårtrappa över full distans och jag förordar spik från en bit ut bakom vingen då favoriten som dragit innerspår riskerar att bli över från start här då innerspåret inte är så bra på den här banan bakom bilen. 7 Huddlestone har över 1,1 miljon på kontot så är en Silverhäst och dom andra betrodda från innersta spåren har runt 600 tkr tjänat och är därmed färska Bronshästar. Jag är inne på att Huddlestone körs offensivt här och om han inte kommer hela vägen till ledningen så tror jag att han har bra chans att vinna loppet från dödens om det blir allt för vida spår genom första svängen. Han är inte ens favorit i loppet och jag tar ställning och spikar mot loppets klara favorit i 1 Emil Zola Sisu som var jättefin i spets sist. Nu är det betydligt hårdare mot och risk att bli fast även om han är startsnabb, jag ser det som favorit i fara här. 2 Alert Kronos är startsnabb med och kanske tar sig förbi favoriten här och den här ser jag som värst mot mitt spikbud då han vinner mycket lopp.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 9. C 3-1-12-2-5-14. D Övriga. Kallblodslopp med tillägg i ganska låg klass med en stor favorit från Tjomslands stall och visst har han bra chans men från springspår på tillägget kan det bli vingel här och jag väljer att spela med några fler streck och försöker fälla en väldigt stor favorit. 9 Ros Borken tror jag som sagt kan hamna på vingel från sitt springspår här och även om den här kanske har högst kapacitet så är han bara fyra år och tränarkörd här är minus. 6 Hauk Viktor är mer intressant från fint tredjespår på tilläggsfållan och han är femåring som vunnit 10/26 och är nog inte mycket sämre än favoriten. Den här vann på 25-tid sist över kort distans men visade då att det finns bra fart i benen och borde ge favoriten en match då han kan vara före i starten här. 3 Brosjan behöver så klart rekorsänka en del för att räcka till här men det är rejält kuskplus och fint spår. Vi såg så sent som under lördagen att det är tufft att ta in tillägg på sommaren så kanske kan den här överraska.

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 5-4. C 3-1-7-11-9-6-10. D 12-8.

Svenskt Kallblodsderby ska avgöras här för fyraåriga hingstar och valacker bland kallbloden där vinnaren får hela 600 tkr. Autostart över 2140 meter är det som gäller. Även här har Tjomsland kvalat in nästan halva fältet med fem hästar till start. 2 Tangen Mino är omgångens största favorit och här låter Öysten lånekusk i Tom Erik Solberg få köra den mest betrodda av sina hästar och visst är det riktigt hög segerchans för den här. Visst som stor favorit vinkas han väl fram av stallkamraterna men han är inte så startsnabb och läge att gardera för man borde väl inte vara så angelägen om att viss häst ska vinna från stallet. Han har några galopper med från tidigare i karriären så när det är en bit över 70% på den här favoriten är det bra att stänga loppet på några få. 3 Smedheims Braut är inte heller startsnabb och detta är Öysteins egna uppsittning som gick bra i bike och barfota runt om sist. 5 Brenne Odin lurade Tjomslands alla betrodda i Kriteriet i fjol då Tangen Minto var stor favorit även den gången men galopperade. Brenne Odin har bara kommit till lednigen tre gånger och vunnit alla tre så det är mycket intressant läge bakom bilen då man hänger på biken för första gången. 4 Holter Odin och 1 Tangen Ove är dom av Tjomslands hästar som kanske är lite mer startsnabba och den som kommer till ledningen kanske han leder loppet runt om. Tror dock att den från innerspåret borde bli över då bricka 4 och 5 är klart gynnade på den här banan och spår ett återfinns inte ens bland dom fem mest vinstrika spåren på den här banan. Holter Odin är knapp spetsfavorit före Brenne Odin och Tangen Ove.

Avdelning 7.

Ranking: A 4-7. B 6-8-10. C 12-5-1-9. D 11-2-3.

Kortlopp i ganska låg klass och vill ranka en häst som är bättre än hans resultatrad skvallrar om i 4 Kontur som är väldigt startsnabb när han håller sig till trav. Han har spetsat och lett lopp runt om från innerspåret på Solvalla och nu är det perfekt spår bakom bilen och jag är inne på att han ska kunna spåra hela vägen här men om man släpper till en av dom två betrodda får han bra lopp i rygg på ledaren så över långt upplopp är det en bra position till speedig häst.
6 Ayah De Luxe är loppets favorit och ofta blir Berghs hästar favoriter lite på att han är den enda stortränaren i loppen sådana här tävlingsdagar. Den här duger bra i klassen men är övertsreckad och bara en av flera tänkbara här. 7 Behind Lord är nästan lika hårt streckad som favoriten och var fin som två på V75 sist och som startsnabb kanske han kan ta sig förbi favoriten och spetsa här. Gillar hästen som trivs över distansen med framspår och tänkbart lås på 4-7 här annars krävs många streck om man vill känna sig helt säker. 8 Invida har tänt till på barfota i senaste tre starterna och provade Stochampionatskval sist där hon var spelad till 10 ggr från lurigt läge. Nu är det enklare mot men ännu mer chansartat spår men absolut tänkbar vid gardering även omd et är ett sto i öppen klass. 10 UnderbarÅSåFin har gjort det bra på kort distans men det har varit från ledningen så helt annan uppgift nu men borde väl duga bra här med då han vunnit 8 av 17 och vet hur man hittar till mållinjen. 12 Mizai är stark avslutare och det långa upploppet lär passa honom bra men det är mycket tufft läge så bara tänkbar vid väldigt många streck.

Stora systemet

 1. 3-4-6-8-11.
 2. 2 Nordsjö Anna
 3. 3-6-8-10-11.
 4. 7 Huddlestone
 5. 3-6-9.
 6. 2-3-4-5.
 7. 4-7.

600 Rader som kostar 600 kronor.

Lilla systemet

 1. 3-11.
 2. 2 Nordsjö Anna
 3. 3-6.
 4. 7 Huddlestone
 5. 3-6-9.
 6. 2-5.
 7. 4-7.

48 Rader som kostar 48 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se