Speltips: GS75 Hagmyren 5/4 måndag

GS75-Omgången.

GS75-omgången går den här helgen på en måndag, då det är annandag påsk och röd dag. Spelstopp är som vanligt 15:00 och nu är det långt upp i landet vilket vi kom lite fel på sist men ny omgång och över lag brukar vi ha riktigt vass ranking på GS75-loppen så ser inte att det ska vara annorlunda nu.

Hagmyren är värd för omgången där det är oerhört kort upplopp, med sina 161 meter, för att vara en annars väldigt vanlig 1000-metersbana. Jag tar hjälp av Jens Lönnaeus med lopp-analyser även den här Grand Slam-omgången och det har varit framgångsrikt då han hittat bra vinnare så gott som varje gång inom den spelformen.

I omgången som sådan bjuds den nyfikne spelaren på en oerhört blandad kompott. Några lopp håller vettig klass, särskilt stayerloppet. Däremot så återfinns tre oerhört röriga kallblodslopp på kupongen, även denna vecka inom spelformen. Man kan undra vad syftet är att stoppa in så pass många kallblodslopp varenda gång man kommer norr om Gävle i Grand Slam-spelet. Grand Slam 75 är en spelform som många spelare uppskattar, dessvärre är det lite för ofta som den sportsliga kvaliteten inte motsvarar denna efterfrågan, och den sportsliga nivån på denna omgång är tyvärr en besvikelse.

Statistik och Spelteori.

Spår en bit ut bakom vingen är fördelaktiga här då både ett och två får stå tillbaka lite i vinststatistiken, jämfört med andra banor. I voltstart är det som vanligt spår 1 och 6 som är bäst.

På GS75 går att spela endast i sjurätts-poolen genom att klicka i GS7 och man avsäger sig då utdelningen på sexor och femmor men får istället 2,5 ggr utdelningen på sju rätt då man får alla rätt. Detta är bra. Om man tycker det ser favoritbetonat ut och man spelar med ett par hårt streckade hästar som spikar. I övrigt får man hela 10 miljoner om man är ensam med alla rätt på GS75 så lämna aldrig in exakt samma kupong två gånger på den spelformen, för att chansen att bli ensamt vinnande system ska leva.

Bästa Spiken!

Fjärde avdelningen är det i särklass bästa loppet i omgången enligt vår mening. Ett kul spellopp dessutom. Ett stayerlopp över tre volter med kapabla hästar på samtliga fållor. Jämnt spelat just nu med snudd på delat favoritskap mellan 4 Galileo Am och 9 Messiah. Den förstnämnde återkommer i ny regi och gör sin första start för året. Det rör sig om en bra häst för klassen som härdades i tuffa gäng ifjol. Nu är däremot spåret inte det bästa och dessutom är hästen helt oprövad över distansen. Att hästen då ska favorit utan ett färskt formbesked mot beprövade stayers köper vi inte, utan rankar ner. Det gör vi också med 9 Messiah. Hästen svarade för en vansinnig slutrunda i spåren senast på Solvalla, men detta var med jänkarvagn. Nu är det vanlig vagn och hästen står stenhårt inne på pengarna, med mindre än 50 000 mer intjänat än hästar som står 20 meter framför. Det är två starka faktorer emot och till rådande streckprocent måste man gå emot.

Given tipsetta och omgångens bäst spikbud är istället 14 Doctor Doxey Zenz som har en bra uppgift här. Nu har hästen visserligen inte startat på ett tag, men säkert trimmad för det här loppet på hemmaplan. Härdad i tuffare gäng än så här och barfota runt om direkt. Propositionen är helrätt och streckprocenten kunde varit högre, så spelvärdet är rätt.

Gå Kort!

I femte avdelningen kommer omgångens tredje och avslutande kallblodslopp. Väldigt rörigt även här och favorit är 4 Lill Hans med Rikard N Skoglund. Det känns som ett bra kallblod, men det är ändå lite problematiskt för ett fyraårigt kallblod att vinna mot äldre och mer härdade hästar, dessutom har hästen aldrig varit ute bakom startbil. Han öppnar bra i volt så borde öppna bra bakom ett av de bästa spåren bakom bilen och ska kunna vara ett tänkbart spetsbud här men tål även att gå utvändigt då vinsten i årsdebuten togs från dödens. Stabiliserats i år med felfria lopp ska duga bra här men inte att lita på så vi väljer att ranka 9 Monster Mustach först istället. Han har väldigt bra fart för den klass den befinner sig i, men är dessvärre lika osäker som den är snabb. Senast gick den bra efter galopp bakom Faks Odin N.O. och motståndet är inte värre nu. Tränaren och kusken trodde att den hade vunnit utan galopp sist, men det ska vi låta vara osagt. Bra chans om felfri och det är fortsatt jänkarvagn. Den av våra två hästar som undviker galopp på vägen har bra chans att vinna och bakom är det vidöppet.

Avdelning 1.

Om man nu ska avhandla tre kallblodslopp i denna omgång är det lika bra att skrida till verket per omgående. Omgångens första kallblodslopp dyker upp direkt i prologen, och berättigad favorit här är 6 Elsås Storm. Hästen återkommer efter vintervila men Jan-Olov Persson brukar ha väl förberett. Mats E upp och barfota bak och hästen kommer sannolikt köras offensivt. Tippas utan större tvivel och tänkbar som spik när två sticker ut i strecken. Tipset baseras på att vi tror att hästen kommer före värste konkurrenten, 4 Frivoll Galilei från början. Denna häst går ner rejält i klass och slipper Tekno Viking och Ulvsåsen som den stötte på näst senast. Vi har bara sett hästen med framspår i auto en gång, och då öppnade hästen väldigt långsamt, så kan få meter att plocka in på Elsås Storm omedelbart. Denna duo höjer sig, men vi vill ändå lyfta fram en häst därbakom, i form av 3 Årdals Snuppa. Hästen har suttit fast två gånger på raken, och är startsnabb. Här tänker vi oss att hon kan ta ledningen och släppa och kommer sedan luckan kan det i alla fall vara lite intressant när hästen dessutom tävlar utan bakskor för första gången på länge. Så vid gardering streckas tre hästar för att få med en mindre betrodd och få bra värde för extrastrecken.

Ranking: A 6. B 4. C 3.2.5. D övriga.

Avdelning 2.

Följer gör ett lågklassigt och rumphugget varmblodslopp. Efter ett par strykningar återfinns endast åtta ekipage av mycket varierande kvalitet.

Positionerna känns viktiga i loppet och vi tror att 1 Forever And Ever kan sitta på nyckeln till loppet genom att försvara ledningen. Det gjorde den senast den hade innerspår bakom bilen, i januari, när den lyckades hålla ute en såpass startsnabb häst som Yankee Dee, som bombade till spets så sent som i torsdags på V75. Någon sådan häst finns inte i detta lopp, och om hästen kan hålla ledning ska det vara bra chans, men så klart också bra chans från rygg på ledaren då fältet är litet. I det angivna loppet fanns också 10 Global Boost med. Hästen är mycket bra för detta lopp när den står på benen, men är ju lite si och så med det ibland. Bäst utan rygg så Rikard N Skoglund kan säkert söka sig framåt tidigt. Vettig chans. Bakom dessa nämns 6 L G Boko som Lars-Göran Söderberg låter nöjd med och 5 First Mover som gick bra efter galopp senast. Även 7 Yours To Keep är tänkbar som går ner i ordinarie klass på hemmaplan efter att ha mött hårdare på Eskilstuna och Bergsåker på slutet. 8 Tjinonas Indika får kuskplus och ska lättas i balansen med barfota bak andra gången i karriären och första på länge. Att tänka på är att 6,7 och 8 får betydligt bättre spår efter invändiga strykningar. Vårat förstastreck har aldrig vunnit lopp så det är givet att gardera här och med få hästar kan man kanske betala för alla på någon lapp, även om ett par hästar ska ses med väldigt låg vinstchans.

Ranking: A 1. B 10.6.5. C 7.8. D 4.9.

Avdelning 3.

Dagens andra kallblodslopp följer och mycket klar favorit är återkommande 2 Bork Linda. Hästen vinner ofta och ska räknas direkt, men för stor favorit här. Vi letar vidare med garderingar. Bland annat med Team Jan-Olov Persson och Mats E Djuse ännu en gång, här selar de ut 12 Järvsö Ola som har lopp i kroppen nu och gick bra direkt. Bakspår på tillägg över kort distans är kanske ingen höjdare men hästen duger väl. Det gör också 11 Ängsjokern som har bra fart och styrka, mellan alla galopper mellan alla galopper. Jan-Olov Åbergs val av två och mystiskt lite streckad. Åbergs andrahäst 8 Björli Fröya har lite fart inombords och visade bra startsnabbhet senast. Springspår på tillägg och kan nå en bra position direkt. 1 Angedölen visar mest bara galopper, men nu går stallrapporterna i dur. Spår 1 i volt med inga hästar runtomring alltid gynnsamt för en osäker häst, som dessutom faktiskt är obesegrad felfri i lopp. Har dock bara gått felfritt en gång, i tidigare regi, då han vann från ledningen. 10 Alsenprinsen har hög segerprocent för det här loppet och detsamma kan sägas om 4 Hulte Tord. Avslutningsvis nämner vi 3 Lillsves Märta som är en hygglig häst och spår två på tillägg behöver inte vara fel. Öppet. Låt plånboksstorleken styra urvalet och antalet.

Ranking: A 12.2. B 1.8.10.11. C 4.3.13.5. D 9.7.6.

Avdelning 4.

Se ”Bästa Spiken!”

En normalt sett bra stayer är också 13 Flash Hammering som det är ny regi på. Nu meddelas det från stallhåll att hästen inte är fysiskt topptrim för dagen, och får stå på retur ett tag. Ska man nämna någon bomb så får det bli 8 Mellby Ess som hade väldigt mycket otur senast och fastnade i kalla ryggar flera gånger mot V75-hästar i årets första start. Inte ofarlig.

Ranking: A 14. B 13. C 4.8.9.7.11.3. D övriga.

Avdelning 5.

Se ”Gå Kort!”

3 Ängsbalder har varit ute i årgångslopp med högre prissummor. Nu är ju procenten mer tacksam där visserligen men ändå tveksamt efter många galopper och var trött tidigt sist så behöver kanske något lopp till i kroppen. 7 Årdals Finpåvin och 10 Åsasindy har båda fart och form som gör att de ska räknas tidigt vid gardering, men garderar man här blir det dyrt då det är väldigt öppet bakom vår duo.

Ranking: A 9. B 4. C 7.10.3. D övriga.

Avdelning 6.

Ett av de mest intressanta och mest märkliga loppen på hela dagen. Streckprocenten i detta lopp känns helt ut och in faktiskt. Loppet som sådant är ett ungdomslopp, där det gäller att hålla koll på både kusk och häst. Så är det i travspel överlag, men inte minst är hela ekipagens kvalitet av största vikt. Klar favorit är 6 Qiulius On Stage som bra senast när hästen bombade till spets och vann på Solvalla. Bra spetschans, men kusken har kört ett lopp på svensk mark och är i alla högsta grad oprövad. Givet att gå emot, och i strecklistans periferi finns det två ekipage som sticker ut, eller snarareinte sticker ut. Det handlar om 12 Breeze Kronos som var klart rejäl i årsdebuten från utvändigt ledaren. Det var första barfota runt om och är anmält samma nu. Tränaren säger att det blir skor och att det även var så senast, så det är rörig information minst sagt. Men man får lita på att anmälan stämmer och det är inte värre emot än senast och helt tappad på strecken. En brasklapp förutom spåret är väl att körande Linus Lönn ännu inte lyckats bärga årets första kuskvinst, inte helt givet att det sker här. Kan också bli behjälpt av högt tempo om 3 Oklahoma Jim Zenz drar iväg på samma manér som den gjorde senast. Mycket stort spelvärde som i stort ospelad.

Ospelad är också 2 Perfect Storm som övertygat på Solvalla utan att få vinna, och som där varit spelad till låga odds. Kusken vinner en hel del lopp i Finland och streckprocenten till någon enstaka procent är helt overklig, även om ekipaget kan få svårt att försvara sitt innerspår som de numera är nedstrukna till. Nämnas därbakom skall också 5 Cuenca som gör det bra varje gång och körs av bra driver från toppspår, och 8 Bellaforza som var positiv senast i första starten för Joakim Elfving. 4 Esther Easter skrällde på första barfota runt om på länge, fortsatt så och kan få rygg på ledaren igen. 7 Gentleman Sisu var bra fårn utvändigt ledaren sist och får bättre spår nu med invändig strykning. Testas med körsven som kör i flytet med fin statistik på slutet. Många streck är att rekommendera, kanske alla.

Ranking: A 6.12. B 5.2.3. C 8.7.4. D 11.10.

Avdelning 7.

Dagens överlägset klaraste favorit är 4 Bolt Kronos som för närvarande finns med på tre fjärdedelar av kupongerna. Går ner rejält i klass och ska bara vinna det här loppet, men lågt värde att spika storfavorit i sista och det finns ändå två intressanta motbud. I första hand 5 Athos Dei Greppi som är en hetsporre och som nu ska vara rejält gynnad av att testa på första kort distans i Sverige, en distans där han i sin tidigare italienska regi presterat tider som motsvarar, eller till och med överträffar, favoritens rekordtid. Frågan är om Oskar Kylin Blom vågar testa i ledningen. Ändå intressant med statistiskt bästa spåret, rätt distans och dessutom första barfota bak i Sverige. Given. Vi slår även ett slag för 1 S.G´s Flying Diaval som gjort rätt bra lopp på kort distans, och som stött på hårdare motstånd än så här. Kan komma in i matchen om nämnda ekipage kör mot varandra.

Ranking: A 4. B 5. C 1.3.9.2. D övriga.

Systemförslaget.

Avd.1: 6 Elsås Storm

Avd.2: 1.5.6.7.8.10.

Avd.3: 1.2.3.4.8.10.11.12.

Avd.4: 14 Doctor Doxey Zenz

Avd.5: 4.9.

Avd.6: 2.3.4.5.6.7.8.12.

Avd.7: 1.4.5.

2304 Rader som kostar 2304 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se