Speltips: GS75 Hagmyren 3/7

GS75-Omgången.

Hagmyren är värd för veckans GS75 där det är oerhört kort upplopp, med sina 170 meter, för att vara en annars väldigt vanlig 1000 metersbana. Spår en bit ut bakom vingen är fördelaktiga här då både ett och två får stå tillbaka lite i vinststatistiken, jämfört med andra banor. I voltstart är det som vanligt spår 1 och 6 som är bäst. Det är hela fem av sju lopp som är kallblodslopp den här veckan och därav lite mindre speltips den här söndagen.

Video-tips & Andelar.

Vi brukar ju göra video-analyser på YouTube som länkas till på trav.se och i ett par grupper på FB. Vi väljer att stå över videoanalys till den här omgången med många kallblodslopp och över lag en bana som lockar till lägre omsättning på spelet. Vi siktar på att få ut videotips till Halmstads extra V75 i stället, på torsdag så håll utkik från torsdag förmiddag efter det. Inför onsdag gör vi som vanligt både skrivna och inspelade tips som kommer upp under onsdag förmiddag.

Andelar på söndag spelar jag nog något lite mindre och det kommer länk dit under söndag förmiddag i kommentarerna till inläggen med det här tipset länkat i fb-grupperna. Bygger klart systemet närmare inpå start när jag vet hur många vi blir, spelar med spik för “bästa spiken” men tar ställning senare för vilken jag kompletterar med. 150:-/andel kommer jag lägga andelspriset på den här söndagen.

Statistik och Spelteori.

I övrigt så kan man kryssa i att enbart delta i sjurättspoolen på GS75 och får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Vid jackpot fördelas nu mera dom pengarna i alla tre pooler så vid just jackpot ska man spela i alla poler men spelar man en vanlig omgång och har ett par troliga spikar som är spelade till ganska hög insatsprocent så är det klart fördelaktigt att spela för endast sju rätt. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst på 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspoolen och man får då inte x 2,5 även om man kryssat för att enbart spela där men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så fortsatt kul krydda.

Jag gör analysen tidigt med väldigt låg omsättning och strecken lär ändras mycket men jag nämner då i loppanalyserna vart åt jag tror det drar. Jag väljer ändå att skriva ut aktuella strecken på respektive häst vid analysen så man vet vilken procent jag tror hästen går upp från, sjunker från eller stannar runt. Ni ser då också vilken procent jag väger in och utgår från i analyserna.

Bästa Spiken!

I femte avdelningen är det ett lopp för fem och sexåriga kallblod och jag tror loppets knappa favorit på tidiga systemen borde vara bara bäst här.

8 Oppgårds Drängen 33% kan snabbare tider på medeldistans än dom flesta i loppet har som rekord på kort distans och tider är nästan allt bland kallbloden. Dom går sina tider mer oberoende av löpningsförlopp och den här är oöm och tål offensiva styrningar så jag tror det är väldigt hög segerchans. Dessutom är det jämnt streckat mellan honom och en till på tidiga systemen och ganska spridda streck bakom betrodda duon också så väldigt bra lopp att ta ställning i.

Gå Kort!

Redan i första avdelningen ser det ut att finnas ett bra läge att låsa på två markeringar och tror absolut att det är en bra lösning av den avdelningen. Högsta klassen på ett par av hästarna och inte nära högsta klassen på övriga gör det loppet oerhört skiktat så billig “helgardering” att strecka två ekipage där.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 8. C 4-6. D Övriga.

Två hästar höjer sig i loppet så det är ofta bra att ta ställning och spika en men här ser jag det som ett starkt lås i stället. Mer eller mindre helgarderat på två streck och har man tur kommer det skilja en del på strecken när loppet går ändå, så man får okej värde om favoriten faller men inte slösar för mycket med strecken om han vinner.

1 Missle Hill 51% är stor favorit på tidiga systemen och det är väl rätt då det är en häst som stångats mot eliten. Jag trodde på hög segerchans sist men det visade sig att han inte hade farten i benen som krävdes mot Diamanten och Antonio Trot som båda kom med visad form medan Missle hade över en månad mellan starterna då. Nu är det tätare starter, lopp i kroppen och ett fält han ska slå men innerspåret på Hagmyren är inte bra med banans korta raksträckor. Visst kan han få fart från start men inte givet att han kan svara och visst kan det bli luckor att komma ut i litet fällt. Sist var han intressant som andrahandare till slut på bra procent men nu blir han nog ganska stor favorit även när det färdigspelat.

8 From The Mine 20% har inte helt iskallt läge för startsnabb häst på den här banan där 8 till och med har högre procent i segerstatistiken än spår ett och två, på Hagmyren. Jag är därför helt inne på att den här körs vad som går från start och bombar till ledningen och därifrån blir han hästen att slå. Han har inte startat sedan i slutet av maj, men det var i ett heat till Sweden Cup så inte orolig att det ska vara något större formtapp på honom. Han kan nog slå troliga ledaren Lawmaker från dödens, men kan också köras till spets mot den.

6 Remarkable Feet 10% drar mest streck bakom favoritduon men kan hamna på vingel då jag tror det är större chans att till exempel 4 Lawmaker 7% släpper till From The Mine. Bakom mitt lås är nog Lawmaker mest intressant då tränaren kan tänka sig se honom i ledningen här och hävdar att formen är bättre än raden skvallrar om. Vinner dock inte så ofta men bakom är det oerhört låga segerchans för övriga ekipage.

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 2. C 5. D Övriga.

Hagmyrens Fyraåringspris för fyraåriga ston bland kallbloden där några kulltoppar dyker upp då det är 100 tkr i förstapris och loppet borde vara skiktat. Svårt att titta på tider när i princip alla ska kunna rekordsänka här och många som har bra utveckling att vänta från en start till en annan.

2 Dunungen 40% vann Norskt Travkriterium för Ston och tjänade över miljonen som treåring så klart mest meriterad i sällskapet. Galopperade i årsdebuten så inte helt att lita på och var bara ok i comebacken så frågetecken för formen även om hon gick sitt rekord sist. Bollnäs är snabb bana men hon går säkert framåt med loppet och fått lite mer fart så när det nu är Örjan upp och barfota runt om är det givet att hon är tidig men bara en av några då jag förordar gardering här.

5 Bato Tösen 10% är startsnabb så lär väl ligga kvar runt tio procent på det fina läget även det så klart är frågetecken för formen då hon vek ner sig rejält sist. Klart tidig då det är tänkbart att hon leder loppet länge och kort upplopp borde passa henne då, men kan också komma att få släppa ledningen till en startsnabb betrodd en bit utvändigt. Kanske inte lika bra som dom två bästa här men läget väger upp och garderar man loppet ska hon nog med.

8 Nordsjö Anna 26% blir min förstahäst i loppet då hon har fått fart i benen från att mött mer rutinerat motstånd på en 27-tid på Klosterskogen i årsdebuten. Hon var dessutom placeringen före favoriten i deras sista start förra året, som var Norskt Oaks. Hon är startsnabb och kan kanske köras till ledningen av egen kraft men får kanske överta av Bato Tösen om den sitter där, då den var svag i ledningen sist. Tänkbart att chansspika henne på att hon kanske är före favoriten tidigt i loppet och det blir inte enkelt att ta längder på den här i dödens eller spets. Tjomsland har väldigt bra stallform med att väga in. Men man ligger kanske lite lågt tyvärr.

1 Rappterna 8% har dragit en del tidiga streck men borde gå tillbaka något och blir väl över från start. Över någon sekund snabbare tider på de värsta mot här och den här betalar jag inte för från kallt läge. Övriga ska heller inte räcka och kommer inte någon riktigt vass info sent på något motbud här så är det antingen chansspik eller tre streck som blir mina alternativ.

11 Ängsthea 8% såg bara konstig ut sist och var långt efter bland annat favoriten den starten. Risigt läge nu och stora frågetecken för formen och ska inte vara nära tio procent här som hon är på tidiga systemen, borde sjunka något. Har börjat sjunka rejält i procenten som jag trodde men lördag morgon var det 8%!

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 7. C 8-4. D Övriga.

Ett treåringslopp där Redén skickar en häst en bit och med bara två starter innanför västen ser 2 Xanthis Harvey 83% bli omgångens största favorit. Även om han borde röra sig en bit under 80 procent till slut så kommer han säkert stanna över 70 så klart överspelad som så orutinerad på första långresan. Det kan bli varmt med och det ska vägas in på långväga gäster. Dom som är rutinerade och gjort resor förr kan vi väl anta sköter det men unghästarna kan det absolut påverka och vi har sett det förr, att dom inte får i sig nog med vatten mm. Talang så klart som inlett med två raka segrar och gick en 14-tid redan I andra starten så givet att den här säkert bara vinner loppet om allt är ok. Men inte bara innerspåret är dåligt här utan även det näst innersta spåret har dålig statistisk senaste årtiondet även om det bara är baserat på ca 500 lopp så säger det ändå en hel del. Detta är väl inte största loppet för någon här och inte alls givet att Örjan kör vad som går I loppet för att vinna och garderingen är på sin plats.

7 Global Dilivery 5% är startsnabb från spår en bit ut kan det bli spets och hon landade på en 14-tid som tvåa sist på full väg, här kan hon leda runt om.

4 Plura 0,5% har skrällt tidigare och gått med I snabba farter två lopp I rad nu så från topp-spår räknas han absolut om favoriten kommer bort. Bike har han gått I några starter och den blir det nog nu även om det inte är anmält så ännu och han ska gå förmodligen gå bara barfota fram.

8 Quantity Of Time 1% har gjort en del starter och stött på hårt motstånd på Solvalla så kanske lite hårdare än många andra här. Mycket intressant med första gången barfota runt om aviserat I lopp där inte många andra lär maxa I balans och utrustning. Bike och open eye gick hon med sist och fortsatt det nu.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 3-10. C 2-1-9-4. D Övriga.

Fyråringslopp för kallbloden med 100 tkr I förstapris och tio hästar är anmälda till loppet så synd att man inte drar fulla fält med så fina prispengar.

5 Holter Odin 41% har gjort några bra lopp redan i år och startar från toppspår den här gången. Barfota fram nu som sist och är i fin författning men har faktiskt varit tvåa sex gånger och bara vunnit två lopp så trots bra läge och form så är det läge att gardera då han blir ganska stor favorit här.

3 Holms Herkules 16% är startsnabb och Magnus A upp på slutet har varit bra. Sist var det dessutom barfota runt om vilket fungerade bra så från bra spår kan han leda loppet länge eller välja rygg på ledaren och nöjer sig favoriten med andraplatsen kan den här absolut vinna.

10 Dellenit 11% har gjort lite fler starter i år än många här och vann på den här banan sist, på bra tid barfota runt om och med kuskplus, där Mats E åter förstärker. Måste ha bra chans på rutin och visad form här.

1 Tangen Ove 17% har bra kapacitet men innerspåret är chansartat och dessutom tror tränaren att han behöver loppet, då han inte startat sedan november. Klart överstreckad men går nog ner i procenten lite. Bara aktuell vid bred gardering.

9 Järvsö Kurt 7% får Örjan upp men har körts en del av proffskusk tidigare och inte räckt med bara en seger på femton starter är det inget att gå på från kallt läge. Blir överstreckad på kusken här men troligt att han sjunker lite på strecken. 2 Pave Socken 5% är bättre än formraden och tänkbar vid gardering till klart vettig procent.

Avdelning 5.

Ranking: A 8. B 3-4. C 1-7. D Övriga.

Ett lopp öppet för bara 5 och 6-åriga kallblod där det bara kommer åtta ekipage till start. I ett litet fält går jag på bästa hästen trots spår en bra bit ut men han tål att gå en repa och kan inte hamna allt för illa på det men har offensiv körsven så räknar med tidigt avancemang och han fäller dom flesta från dödens här.

8 Oppgårds Drängen 32% håller jag som omgångens bästa spik trots chansartat spår bakom bilen. Det är litet fält och jag ser läget för värsta motbudet på pappret som ännu sämre här.

1 Kalmar 29% har ett för honom dåligt innerspår och borde bli över från start så klart övertsreckad och läge att gå mot och plocka bort den här.

3 Havglimt 11% har inte startat på länge så kan behöva lopp men samtidigt kan det vara bra att komma från tävlingsuppehåll då han är gynnad av att vara fräsch. Är bra och väl förberedd så första utmanare men man ligger lite lågt från stallhåll här och han vann ju faktiskt inte på fem starter i fjol. Har dock vunnit 8 av sina 19 lopp och vunnit båda lopp han gått på svensk bana. Snabba tider kan han och kanske plus med körspö, som man inte får ha Norge.

4 Soldhöjdens Drake 15% går bra tider och får fint kuskplus här men inte vunnit på sju starter i år. Från fint läge är han tidig utmanare vid gardering.

7 Blixen 7% lyser det rött på båden bike och lättning med barfota fram. Med det och ett par segrar i formraden drar den så klart streck men den här står stenhårt inne så jag står över spel på honom mot förmodligen för tufft motstånd den här gången.

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 11. C 5-3-1-6-10. D Övriga.

Kortlopp I högsta klassen och det räcker med 160 poäng för att komma med I loppet så oerhört skiktat så klart.

11 Bellfaks 31% är stor favorit trots risigt bakspår och visst har han varit bra och höjt sig med loppen ända sedan I höstas och växt in I eliten. Många att runda nu och favorit I fara men ska streckas tidigt vid gardering.

4 Philip Ess 23% är en tänkbar chansspik från topp-spår på häst I full form som springer minst lika snabbt som favoriten. Han kan leda loppet runt om där framme och Jimmy Jonsson I stallet håller det här som stallets bästa segerchans I omgången bland många bra hästar.

5 Smedheim Solan 6% har visat form och från bra läge kan han få ett bra lopp så tänkbar att gardera med till fin procent.

10 Åsrud Vilja 21% drog väldigt mycket streck på tidiga systemen men börjat sjunka redan och borde väl gå ner en bra bit till, överstreckad oavsett som 12-årigt sto från bakspår. Hon gjorde bara tre starter i fjol och två i år och inte varit nära seger på länge så jag står över streck för henne även vid gardering.

6 B.W.Sture 10% drar märkligt mycket streck på tidiga systemen och borde sjunka då han inte vunnit lopp för sulky sedan vintern 2019. Monté-häst nu mera som inte ens är speciellt nära seger för vagn på sistone. Klart överstreckad. Stallet låter ändå uppåt och tror det är stallets bästa chans I loppet I intervjuer och det är märkligt.

3 Smedsbo Faksen 2% överraskade I speedracet och det var med toppkusk I Åke Svanstedt och bike på så tänder till I den vagnen som han bara hade gått vid något tillfälle tidigare. Toppkusk och bike igen och kanske kan det bli rygg ledaren och slut här?!

Avdelning 7.

Ranking: A 4-1. B 3-11-10. C 7-5-13-12-9. D 6-8-2.

Dubbelkuppen är ett tilläggslopp där det är fördel ston I propositionen så dom får stå riktigt bra till här och därför är ett sto favorit på grunddistansen. Inte alltid det går ändå men klart att 1 Grude Tilla 49% har bra chans med sitt fina läge här. Givet att gardera loppet och här vill vi ha en skräll då det ser ut att stå mellan ett fåtal I respektive avdelning tidigare.

3 Tekno Lynet 18% drar en del streck och har vunnit på V75 I höstas men stod då 40 meter bättre till mot favoriten här som han mötte även då. Han startade 20 meter före henne den starten och står 20 meter efter nu så skillnad på 40 meter. Bara en av många.

4 S.K.´s Ariel 15% var fin vid seger sist och kommer med färsk form så från spår jag gillar på tilläggsfållan måste han vara tidig. Mjölneröd tycker han gått framåt för varje start på slutet och det låter bra där. Bra på 24-tid vid segern på Årjäng sist som inte är så snabb banan och han kan nog rekordsänka här.

5 Nordby Elde 1% har en riktigt risig formrad men bättre än så och från fint tredjespår på volten kan han komma bra på det. Man söker ryggresa in I det sista men löser det sig har han skrällt rejält I 100tkr-lopp förr men det var ett tag sedan. 7 Sölveds Atlas 1% Jan-Olov Persson-tränat som skrällde rejält här på hemmabanan näst sist men var bara okej efter startgalopp sist. Tillbaka på hemmaplan och med lite tur kan han skrälla igen.

Alla med runt miljonen på sina konton på dubbla tilläggsfållan är streckade på mellan 1-5 procent här och svårt att sia om vem som får det bästa loppet. Vem som får rygg på vem osv men man ser gång efter annan I den här lopptypen att det är en eller flera av dom hårdaste där bak som dyker långt fram när pengarna ska fördelas. Visst är upploppet kort och deras chanser minskar med det men jag streckar allihop och hoppas på att många på mellanfållan går ner på innerspår och några kanske galopperar bort sig så dom där bak kommer ini matchen.

På utgångssystemet har jag markerat alla utom tre hästar som kanske inte ska duga men tänkbart att strecka samtliga här.

Grundsystem.

Avd.1: 1-8.

Avd.2: 8 Nordsjö Anna

Avd.3: 2-4-7-8.

Avd.4: 3-5-10.

Avd.5: 8 Oppgårds Drängen

Avd.6: 4

Avd.7: 1-3-4-5-7-9-10-11-12-13.

240 rader som kostar 240 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se