Speltips: GS75 Hagmyren 17/10

GS75-Omgången.

Hagmyren är värd för veckans GS75 där det är oerhört kort upplopp, med sina 161 meter, för att vara en annars väldigt vanlig 1000 metersbana. Spår en bit ut bakom vingen är fördelaktiga här då både ett och två får stå tillbaka lite i vinststatistiken, jämfört med andra banor. I voltstart är det som vanligt spår ett och sex som är bäst. Spår ett och två är svåra i bilstarten och som vanligt 7 och framför allt 8 är kalla spår bakom bilen så klart.

Statistik och Spelteori.

På GS75 går att spela endast i sjurätts-poolen genom att klicka i GS7 och man avsäger sig då utdelningen på sexor och femmor men får i stället 2,5 ggr utdelningen på sju rätt när man får alla rätt. Detta är bra om man tycker det ser favoritbetonat ut och man spelar med ett par hårt streckade hästar som spikar. I övrigt får man hela 10 miljoner om man är ensam med alla rätt på GS75 så lämna helst inte in exakt samma kupong två gånger på den spelformen, för att chansen att bli ensamt vinnande system ska leva, om man spelar utan några rader att bli ensam på spelar det mindre roll och satsa då för att gå för bara GS7 i stället.

Bästa Spiken!

I andra avdelningen är det ett montélopp där duktiga Emila Leo rider sin egentränade favorit 5 Zlatan Knick som måste ha riktigt hög segerchans. Han är startsnabb och hon siktar på att rida i ledningen hela vägen och det korta upploppet kanske är ett plus i så fall, speciellt som kort distans kanske är hans bästa.

Gå Kort!

I tredje avdelningen är det ett kallblodslopp över kort distans där favoriten 1 Järvsö Tord är startsnabb för klassen och skulle kunna hålla upp innerspåret trots att det är svårt på den här banan. Kommer dock från tidig galopp men vann ändå så klart minus på kuskfronten här och till hög procent är det läge att försöka fälla med ett par motbud.

6 Månbest A.M. kommer från formstall då Gunnar vann en dubbel på V75 under lördagen och här har han en startsnabb häst som skulle kunna komma förbi favoriten i starten. Hittar den här till spets ska han ha bra chans även om han vek ner sig sist. Pausat lite efter det och Gunnars hästar kom ut i riktigt fin författning i går (också efter uppehåll på Månlycke AM) så pausen kan vara positiv i det här fallet med.

9 Sölvsveds Atlas är stallkamrat till storfavoriten och har ett fint smygläge så framför allt fortsatt Mats E upp den här gör att den måste räknas tidigt då Gunnar Melander kör mitt andra motbud och J-O Persson kör favoriten. Vann mycket i våras och har 5/15 i år så bättre än raden och matchats mot ganska tuffa för klassen.

Avdelning 1.

Ranking: A 11. B 6-10. C 7-9-1. D Övriga.

Svårt lopp över 2640 meter bilstart men det ser lite skiktat ut så kanske räcker att strecka hälften av ekipagen för att vara ganska säker på att överleva.

6 Super Sarah gör intressant debut i ny regi nu och får duktiga Mats E upp direkt så måste räknas direkt. Väl förberedd men tuffare banjobb inför den här starten och lär gör bra lopp då hon står bra inne i klassen.

10 Zerozerosette är loppets favorit men är startsnabb och missgynnad av bakspåret och körsvennen är ingen taktiker av rang så favorit i fara från chansartat läge. Hade det varit spetsläge hade jag rankat först men nu chansar jag på att gå mot även om jag gillar hästen och det nu är första gången på barfota i kombination med bike. Vunnit med båda förutsättningarna förut men intressant med kombinationen nu.

11 Brunello Hall gör debut för duktiga Leo och det brukar vara bra prestationer att vänta direkt när man kommer ut från det stallet. Hög segerprocent både som tränare, ryttarinna och körsven på Emilia så ser inte varför det inte skulle vara toppchans här direkt.

7 Atlas Kronos har tänt till av ett par montélopp på slutet och kanske ger det även bra effekt i sulky då han gått bra även för vagn tidigare med. Kanske lite övertsreckad på att han ändå matchats mycket i breddlopp och folk övervärderar monté-insatserna på slutet.

9 Ten C.C.Face får rejält kuskplus och har fint smygläge men segrarna i raden är från monté. Sulkyloppssegrar är från breddlopp för länge sedan så kanske får det tufft trots allt, men Magnus A kan skrälla med vad som helst känns det som.

1 Sergio Frontline har chansartat läge då innerspåret inte är så bra på den här banan. Skrällde i somras i liknande lopp och har haft bra form sedan dess så skulle kunna skrälla med tur här.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 1-3-6. C 7-11. D Övriga.

Se ”BästaSpiken!”

5 Zlatan Knick är en stark favorit som ser ut att kunna komma till ledningen enkelt då någon annan av spetsbuden kanske vill ha lopp i rygg på den här. Emilia har bra snurr på stallet och sina uppsittningar så hon tar nog till vara på den här toppchansen.

6 Kate Baldwin är andrahandare mycket på att skickliga Carre rider antar jag för segern kommer från breddlopp i montédebuten, mot betydligt billigare motstånd. Fyraårigt sto som möter mer rutinerade valacker här och från spår utvändigt om de tre värsta som dessutom är startsnabba så kanske det blir bökigare resa för den här. Rankas ner på dåligt spelvärde men är väl en av de som kan vinna loppet så klart.

1 Pane Vino kan få ett fint lopp invändigt här från fint smygläge och kommer med full form. Han har varit ute i ganska bra montélopp och måste ha bra segerchans här bakom favoriten.

3 Melby Hoffa är snabb från start så kanske kan få ett lopp i rygg på ledande favoriten och räknas vid gardering. Är en femåring som nog har mycket mer att hämta framöver men gör comeback nu efter att inte startat sedan i juni så kanske behöver lopp i kroppen.

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 1-9. C 12. D Övriga.

Se “Gå Kort!”

Landar i de tre mest streckade men 1 Järvsö Tord, 6 Månbest A.M. och 9 Sölvsveds Atlas höjer sig här och har svårt att se det gå utanför trion.

12 Zenit stod för ett riktigt bra fjolår med tio bland de två främsta på den säsongens 13 starter men inte als hittat tillbaka till den formen i år. Utgick felfri näst sist och har nu ett lopp i kroppen efter fem veckors uppehåll så skulle han hitta tillbaka till sitt kunnande så duger han i klassen. Testats med lite olika kuskar på slutet och positivt med Magnus A nu som körde vid de flesta bra placeringarna i fjol och dessutom nedstruken ett spår nu.

Avdelning 4.

Ranking: A 12. B 6. C 10-11-9-5-7. D Övriga.

Här kommer min kompletterande spik trots att det är sämsta läget så tror jag att man är medveten om det och kör offensivt. 12 Flashing Smart tror jag bara är bäst och har rundat fält ute spåren på annan spetsbana tidigare, vid segern på Eskilstuna där han dessutom la mycket på galopp i starten. Två lopp i kroppen nu efter uppehåll och i spårtrappor tar jag gärna ställning för sämre lägen och tror att det är bra vinstchans här.

6 Vanessa Face är loppets favorit som så klart står bra till i den här spårtrappan men har minst lika mycket galopper i historiken som min idé så jag tar ställning för en stark Frankrike-uppfödd valack mot den här fyråriga märren. Jag tror det är vingelrisk för favoriten här så de kanske får lika länge i tredjespår båda två och då tror jag David Grundamans uppsittning är den tuffare till slut.

Vid gardering så rekommenderar jag att strecka på rejält i ett annars öppet ungdomslopp med spårtrappa i låg klass. Leta motbud från risiga lägen och rata spår ett och två är grundtipset.

10 Västerboflashdance, 11 Vallee De Lumiere och 9 Wait Ehat är mina tidigaste motbud mot de två mest betrodda men det återspeglas också i streckprocenten så när rankingen hamnar nära kollektivets bedömning är det klart bar läge att ta ställning och spika.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 3-1. C 4-10. D Övriga.

Lågklassigt lopp där favoriten kanske blir lite för hårt streckad i brist på annat. Jag väljer att gardera loppet då jag inte är helt övertygad om att 3 Edima som treårigt sto, efter bara fyra starter innan för västen ska vara så här överlägsen som procenten antyder. Hon har dessutom helst blivit tvåa med tre andra platser och en seger på sina starter. Jag går gärna på mönster av placeringar, om någon vinner hela tiden ska man väl strecka och det är troligt att man har bra chans att vinna igen. Men då måste man också tänka lite åt samma håll när någon gärna blir två, kanske är det bra chans att man nöjer sig med en andraplats igen.

1 Ess Joculus har ett besvärligt innerspår här men är startsnabb för klassen och då det är medel på startsnabbhet är man snabbare att ranka ner från innerspår men är det en startsnabb häst ska ändå övriga ta en längd. Kan han få spets eller rygg på ledaren måste det finnas bra chans för seger här då han går på optimal balans för honom med barfota bak efter att ha haft skor sist.

Lägesgynnade duon 4 Nitro Vrijthout och 5 Belmondo Gar körs av Mats E och Magnus A Djuse så intressanta utmanare båda två. Den förstnämnda är bättre än raden och vann ett par raka segrar i våras men haft svårare sedan. Stallet har dock hittat en rejäl formtopp på slutet och det brukar ju smitta av sig så kanske höjer sig även den här. Den senare har ibland matchats mot Solvalla och är startsnabb när han går felfritt så tidig nu med kuskplus, efter en start i monté.

Avdelning 6.

Ranking: A 8. B 10-9. C 12-1-6-7-11-5. D 2-4-3.

Tilläggslopp med miljonörer 20 meter bakom hästar med under 400tkr tjänat där framme och även om det är fördelaktigt att sitta där framme på aktuell bana så tror jag tilläggshästarna är för hårda här. Bara fem där framme och ett par från tilläggsfållan bör väl köras offensivt här.

8 Xanthis Delicious varvar försök och finaler I Diamantsoet och gör det bra men över 75% här måste bara vara överstreckat även om hon så klart ska vara favorit. Magnus A upp är bra och spår tre i volten är bra men garderingen är given den här gången då spelvärdet är dåligt här.

10 Bon Ego brukar vara ute i liknande lopp som favoriten och är då allt som oftast mer spelad än henne och har bland annat vunnit en final av Diamantstoet redan för ett par år sedan. Hon har startat lite mindre senaste två åren men gjort det bra när hon väl startar. Nu är det andra starten i nya regin och med loppet i kroppen är hon säkert bättre nu. Spår fyra är så klart chansartat men hon är startsnabb och har inte galopperat på karriärens 34 starter så tror att hon ska kunna komma iväg bra trots spåret. Måste ha högre segerchans än procenten antyder.

9 Jaguar Hill visst står han hårt inne på tjänade pengar och Emilia var lite besviken på att han inte gjorde det bättre sist. Det var första starten på fem veckor då och kanske behövde han lite mer fart i benen så bra med tätare starter nu. Gjort sina allra bästa lopp i bike men även vunnit för Emilia i vanlig vagn på bra tid och har hävdat sig bra i Solvalla-konkurrens så ska duga i det här loppet.

12 Victory Lee har ett lopp i kroppen i sin nya regi och prickar man från springspåret här kanske han kan hamna bra på det. Matchats i hårdare konkurrens som unghäst och har en bra styrka och hårdhet som gör att han ska ha chans här.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 3-4-8. C 7-6-1. D 10-11.

Favorit i fara då 8 Nårje fick spår längst ut som inte alls är bra här, men nu nedstruken et spår men ändå chansartat läge med alla värsta utmanarna från betydligt bättre spår här. Han var väl förberedd inför vinsten näst sist i ett lopp han siktat mot länge och sedan bara gjort en start till september så comeback nu och kanske behöver ett lopp i kroppen nu när han går upp i klass.

Tjomslands duo 2 Tangen Frick och 4 Vimse Lars måste ha bra chanser här där den tidiga är stallets bästa chans. Man hittade inget fel efter en lite sämre insats sist men tror att det bara var en humörsgrej med resan så studsar han tillbaka nu måste det vara toppchans. Han startade 20 meter bakom Nårje sist de möttes på V75 och den här fick en del spel då så nu med i princip omvända lägen den här gången borde Tangen Frick vara minst lika mycket spelad som favoriten. Hade det inte varit ett lite frågetecken för formen efter förra loppet så hade det varit en tänkbar spik. Vimse Lars har perfekt spår och får Magnus A upp som skräller ofta och får ut det lilla extra ur väldigt många hästar och den här har bra farter i kroppen så inte borta.

3 Tangen Töff skickar Bergh hit som enda häst till start och den rankade jag upp som skräll sist på V75 i en fin spårtrappa där han gjorde ett starkt lopp till tredjeplatsen. Då hade han mest pengar i loppet och stod bra inne, står bra inne igen men det är betydligt hårdare mot så blir kanske lite överstreckad nu i stället. Tidig på visad form och fint läge.

7 Backegubben är gynnad av invändig strykning när han är i princip ostreckad och är bättre än resultatraden då han visar form i träningen, så det är ett kul skrällstreck i avslutningen. Startsnabb när han står på benen som nu lättas i frambalansen och ska testas första gången med norskt huvudlag.

Systemförslaget

Avd.1: 1-6-7-9-10-11.

Avd.2: 5 Zlatan Knick

Avd.3: 1-6-9.

Avd.4: 12 Flashing Smart

Avd.5: 1-3-4-5.

Avd.6: 8-9-10-12.

Avd.7: 2-3-4-7-8.

1440 Rader som kostar 1440 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se