Speltips: GS75 Axevalla 5/6

GS75-Omgången.

Axevalla är värd för GS75, banan har som bekant Sveriges längsta upplopp med sina 227 meter och är lite över medel i sin ban-bredd. Ingen vinklad vinge och ingen open-stretch att ta hänsyn till.

Det är betydligt lägre andel vinnare från ledningen än medel på dom svenska banorna, oavsett distans.

Video-tips & Andelar.

Vi gör tidiga inspelade tips på FaceBook och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Här skriver jag ändå ner det mesta vi snackade om för er som vill läsa tipsen. På ATG-Tillsammans kan vi tyvärr inte spela på GS75 så vi får lägga det som privat andelsspel. Jag lägger länk i kommentarerna på inläggen på fb-sidan Trav.se och fb-gruppen Sverige Spelar. Försöker ligga runt tio andelar per system då vi spelar för 200:-/andel men får spela för så många vi blir där då man inte kan lägga samma system två gånger där, som på tillsammans-sidan.

Bästa Spiken!

I första avdelningen gillar man ju att ta ställning speciellt en omgång där jag antar att det kommer bli väldigt jämnt på strecken mellan två ekipage. Vi tar ställning för 5 Summit In Sight 28% från ett perfekt spår där han kan köra fram utvändigt och skulle värsta motbudet komma bort kan han till och med få överta ledningen. Han är dock bra nog att vinna det här loppet från dödens och även andra positioner.

Gå Kort!

I andra avdelningen kommer omgångens största favorit ut men det är låg klass och innerspåret är kanske inte optimalt för den så vi väljer att gardera med bara ett åar motbud och stänger loppet på tre streck. Se avdelning två.

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 7-10. C 2-6. D 3-1-4-11-9-8.

”Bästa Spiken!”

5 Summit In Sight 28% är inte ens favorit på tidiga systemen och den här har mött stenhårt motstånd allt som oftast men ändå vunnit 11 av sina 37 starter och kört in nära 2 miljoner. Står perfekt inne i propositionen då han gått ur Silver medan värsta motbudet enligt kollektivet i 2 Easy Cash 38% precis gått ur Brons så det skiljer nästan två klasser på var dom här har mött i sina senaste starter. Den tidiga favoriten har dessutom väldigt hög galopprisk så absolut inget att hålla i handen och för er som garderar loppet så finns mer intressanta motbud att ranka upp.

10 Ultion Face 4% har bara gjort tre starter i bike där ett par av dom varit i stenhårda lopp där han mött kulltoppar. Nu var det första loppet på väldigt länge sist så bara att vara ute på banan för honom nog framåt även om det blev tidig galopp. Nu är det dessutom barfota bak aviserat och med den kombinationen var han trea bakom Ecurie D. och Click Bait i Fyraåringseliten under Elitloppshelgen 2020 på låg 10-tid. Inga sådana hästar i fältet så felfri måste han vara tidig.

7 Electrical Storm 9% är en bra häst som tuggat på bra genom Silverdivisionen och möter hårt motstånd mest hela tiden. Hade lite mellan-år i fjol för att växa i sina tjänade pengar men nu har han fått en vinter i Frankrike och byggt hårdhet så klar höjning nu. Räknas tidigt vid gardering trots vingelläge i starten.

1 Kuyt F.Boko 13% har jag svårt att se varför den ska ha över tio procent av strecken då han bara vunnit ett lopp senaste åren och det var på Wolvega för ett år sedan. Innan det får vi gå tillbaka till tvååringslopp i små fält 2019 för att hitta segrar i raden, så klart överstreckad här.

6 Global Brilliance 4% kommer med ett lopp i kroppen och kan öppna snabbt så på hemmaplan ska hon kunna skrälla om hon hittar förbi samtliga i starten.

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 1-2. C 9-10-12-3. D 5-4-8-6-11.

Här går vi kort då det är kort distans väljer vi att spela med ledaren i 7 Lokomotiv 5% som ska gå första gången i bike den här starten och absolut kan leda loppet runt om. Vi streckar även omgångens största favorit i 1 Captain As 67% som förmodligen är bästa hästen. Det är toppstall och bästa kusken upp så när det dessutom är aviserat första gången bike och lättning i balansen med barfota bak är det så klart givet att ha med den. Men på jättefavorit med bara sex starter innanför västen så tycker jag det känns mer chansartat med maxningar i balans och utrustning, man vill ju att det ska vara ganska säkra papper om man ska spika till så här hög procent.

2 Majors Rose 0,8% är en riktig stänkare Jens Lönnaeus har hittat här som borde vara betydligt mer streckad. Hon är startsnabb och ska kunna få ett bra lopp så när man tror att första gången på kort distans ska passa henne bra minns man ju andra exempel från samma tränare som tänt till på kortlopp.

Värsta motbuden mot vår trio har bakspår men för er som garderar vidare så är det väl 9 Garfield Gogo 14%, 10 Baron Muscles 4% och 12 Al´s Showmethehill 4% som är tre hästar att fylla på med på lappen. Den senare höjde sig på första barfota runt om sist och de andra två har toppkuskar från smyglägen man kan ha tur att komma igenom från om man har kuskar som chansar lite på rätt sätt så att säga.

Avdelning 3.

Ranking: A 1. B 6. C 2-3-4-11-5-9. D 7-10-8.

Redan här kommer vår andra spikförslag och kompletterande spik på andelsspelet där många sprider strecken rejält på tidiga kupongerna. 1 Hipster K. 20% är inte ens favorit hos tidiga kollektivet men det är vår klara spetsfavorit och då ska han ha bra chans att spåra runt om. Han svarade ut favoriten 2 Copen Chuck S.M. 27% när dom möttes på Åby men favoriten lyckades ta sig förbi till slut med perfekt lucka från rygg på ledaren den gången. Han har dock inte startat sedan dess medan vår idé hunnit med ett lopp till inför det här och verkat gått framåt då han vann sist och kan höja sig ytterligare till den här starten. Vid gardering är väl 6 Black Fire 21% värst mot men viss vingelrisk från spår en bit ut här, då han inte är så startsnabb men desto mer rejäl och tål en del. Favoriten räknas med tidigt vid gardering så klart för om vår spik kommer bort så får väl Copen Chuck ledningen i stället och blir då hästen att slå men ska kunna vinna från rygg på ledaren med.

Tänkbara skrällar är lägesgynnade 4 Diggers Fromheaven 4% och 3 Oliver Our Star 2% där den senare varit ute i två tuffare lopp på slutet från risiga lägen. Det har varit i bike två starter i rad och barfota runt om tre senaste så första gången med kombinationen från framspår mot rätt motstånd. Den först nämnda kommer med full form efter seger sist och båda är hemma-ekipage som räknas tidigt till låga procent. Ytterligare en kantboll som ska stå bra inne i klassen är 11 Bull´s Eyes 5% som vunnit 100 tkr-lopp så sent som i april och trivs på distansen även om han tröttande sist efter tidig attack i spåren från bökigt läge. Svårt läge igen men det är inbakat i procenten.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 1-11. C 3-4-9-10-2. D 7-12-6.

Här streckar vi manga då det är många i loppet som så klart siktar mot Stochampionatet så lång distans för fyraåriga ston här.

5 La Ferrari Dimance 42% är en vettig favorit men så mycket bättre än konkurrenterna är han inte som procenten antyder. Visst kan hon komma till ledningen tidigt och blir då hästen att slå men vi försöker fälla då vi tyder loppet är öppet.

1 Cintra 13% kan inte hålla upp innerspåret men skulle man få rygg på ledaren eller hitta ut i bra slagläge så är det minst lika bra häst som favoriten.

3 Donna Summer 5% och 10 Good Vibes 1% var ute i Drottningpokalen och är därmed i gång ordentligt redan i unghästloppen i år så ska båda räknas till låga procent då båda var klart bra i sina uttagningslopp till årets första storlopp för fyraåriga ston. Båda galopperade i finalen på Åby men tar dom sina lopp rätt kan man studsa tillbaka bra här.

Övriga streck är 11 Kashmir River 23%, 9 Al´s Starlicious 1% och 4 Darlington Fame 10% där den sist nämnda är startsnabb och har perfekt utgångsläge. På Al´s Starlicious är det aviserat första gången barfota runt om och den först nämnda i trion kommer med ett lopp i kroppen, var trea i Oaks-finalen som fjolårets sista lopp. Kuskplus där nu med.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 6-11. C 1-3-9-12-2-5-8. D 10.

Här är det lite lägre klass för fyraåriga ston där favoriten var riktigt rejäl vid seger sist. 4 Raya Maya 33% vann i riktigt stark stil trots startsgalopp när det var första gången Magnus A upp. Fortsatt proffskörd och fint utgångsläge så kanske spetsar man och leder loppet runt om. Det finns dock hög galopprisk och vi väljer att gardera loppet även om det är rätt favorit och bra segerchans där.

6 Maltese Magic 5% är tänkbart spetsbud om favoriten tvekar eller galopperar i starten. Hon har höjt sig på barfotabalans senaste tre starterna där det var svåra lägen ett par gånger men med framspår sist så vann hon i snabb avslutning från ledningen.

11 Global C.Lucky 3% är loppets kantboll som man haft höga tankar om till låga odds mest hela tiden och nu har hon fått en ordentlig vinterträning och ett lopp i kroppen.

3 Lioness Boko 3% är startsnabb från fint läge och har två segrar på tre starter för Dalborg så även om hon står hårt inne på pengar så spelar det lite mindre roll när alla är på kraftig uppgång.

Avdelning 6.

Ranking: A 1. B 7-11. C 12-10-6-3-2-8. D

Fina treåriga ston med 350 tkr till vinnaren och då kan det bli rivigt lopp då dessutom flera av dom bästa fått tuffa lägen så upplagt för att det borde bli lite körning i loppet, då många borde vara intresserade av att förbättra sina positioner.

1 Xeravi C.D. 27% tror jag klart mest på och det är rätt favorit som var bortkörd sist av tränaren då man valde passivt upplägg i lopp man annars hade fått positionen som han bjöd vinnaren i det loppet. Nu är det proffskört och då tror jag på bra chans för spets och slut. Skulle man bli överflyglad precis i inledningen så tror jag hon ska vara snabb nog för att kunna komma ut och överta. Kanske tänkbar chansspik för er som inte gillat våra tidigare spikförslag.

7 Hill Of Cash 20% är en fin häst från USA som hann med årsdebut i maj innan man tog sig till Sverige och Riordans regi och den här har ju gjort fler starten än flera av motbuden här. Räkna med bra prestation direkt här, trots spår en bit ut bakom vingen.

11 Kayla Westwood 25% har vunnit fyra av fem starter och visat fina fartresurser men här är det första starten på länge så frågetecken för formen på hårt streckad häst och bara en av flera till den här procenten. Hög kapacitet men läget är chansartat.

12 Belatrix 7% fick sämsta tänkbara läget men här blir det barfota runt om så intressant då man provar det redan i fjärde starten.

6 Luxury River 2% och 10 Escada 2% är två av loppets tänkbara skrällar där den senare mötte kulltopparna som tvååring i flera starter och varit tvåa i ett av Margaretas tidiga unghästserie. Den först nämnda inledde fint i sina två första starter för att sedan galoppera i senaste starten och hon är ganska startsnabb så ska kunna komma bra på det här. Hon var jämnt spelad med favoriten när dom var trea och tvåa i senaste loppet och nu skiljer det lite för mycket på strecken. Även 2 Julia Sisu 3% och 3 Bys Rosy Nunc 1% är båda startsnabba där den senare gick första gången i bike sist och nu blir det dessutom första gången barfota runt om så klart tänkbart att det är höjning där från bra spår. Barfota runt om första gången även för 8 Ziva 0,2% som totalt o-streckad så är det faktiskt en tänkbar storskräll då hon mött hårt motstånd och har bra farter i kroppen.

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 1. C 5-11-7-10-6-9. D 2-3-12.

Fint lopp som har det inte allt för korta namnet Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias lopp med 150 tkr till segraren och det är lopp för enbart kvinnliga körsvenner.

1 Zanella 36% är fältets bästa häst och även om hon får en duktig körsvenn upp så är den nog inte helt enkel att köra och Örjan har fått hålla i henne och låtit henne springa och bryta en del i loppen. När han försökte köra lite på henne i sverige-debuten så blev det galopp och från ett innerspår kan det absolut bli galopp eller i alla fall en tappstart så favorit i fara även om det är bästa hästen.

3 Ninja Zon 2% tror jag inget på i segerstriden men hon är väldigt startstnabb så tar sig förbi favoriten och släpper till den som är första fram av 4 No Doubt 30% och 5 Hattusa 6% där jag tror att den först nämnda är den som kommer till ledningen och blir svårslagen då det är andra försöket i bike för den här. Galopp förra gången i E3-final som favorit och nu har han en vinterträning och tre lopp i kroppen så borde vara nära riktigt bra form här. Står bra inne i loppet och blir väl hästen att slå från spets men skulle han komma bort är det väl Hattusa som kommer till ledningen.

11 La Sassicaia 3% är spelad på för låg procent då det är en rejäl häst och tål lite spår på vägen

7 Fighter 4% går hela vägen in i mål och kommer från tre raka starter på V75 så ner i rätt klass nu och fäller många till slut den här gången.

6 Teton Miss Annie 3% är startsnabb så borde komma ner i bra slagläge här även om jag tror det blir svårt att ta sig förbi båda invändiga här. Står bra inne på pengarna och bättre läge nu än på slutet så tänkbar skräll.

10 Brunello Hall 1% visade toppform sist vid seger på Solvalla men banan slet lite på hovarna och det krävs ett par tåskor bak till den här starten. Rejält fall framåt med första gången bike då i 37:e starten så intressant igen även om det bli skor på bak.

Stora Sytemet.

Avd.1: 5 Summit In Sight

Avd.2: 1-2-7.

Avd.3: 1 Hipster K.

Avd.4: 1-3-4-5-9-10-11.

Avd.5: 4-6-11.

Avd.6: 1-6-7-10-11-12.

Avd.7: 1-4-5-11.

1512 rader som kostar 1512 kronor.

Lilla Sytemet.

Avd.1: 5 Summit In Sight

Avd.2: 1-2-7.

Avd.3: 1 Hipster K.

Avd.4: 1-3-4-5-9-10-11.

Avd.5: 4-6-11.

Avd.6: 1 Xeravia C.D.

Avd.7: 4 Nu Doubt

63 rader som kostar 63 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se