Speltips: GS75 Årjäng 3/10

GS75-Omgången.

Årjäng som är värd för söndagens GS75-omgång. Årjängstravet har ett lite längre upplopp med sina 205 meter men är däremot lite smalare än genomsnittet så lite mindre plats från dom snävare spåren i voltstart att vänta. Ingen vinklad vinge eller open-stretch. Spår ett i volt är bäst, liksom spår fem bakom bilen, så inga konstigheter här.

Statistik och Spelteori.

Den lite smalare banan gör att springspåren får mindre plats och det återspeglas i vinststatistiken där springspåren bli lidande. Spår ett är klart bäst här i volt och när det är auto är det klar fördel 5 och 4 följda en bit efter av 6 så precis bakom bilen och en bit ut är fördelaktigt.

I övrigt kan man ju strecka i för att bara vara med vid alla rätt och då få 2,5x utdelningen men får inget för sexor och femmor då. Spikar man två stora favoriter och spelar ganska betrodda i övrigt är det väl läge att spela så men idag spelar jag i alla utdelningspooler, då jag försöker fälla de stora favoriterna.

Bästa Spiken!

4 Zenato blir bara knapp favorit först under dagen och borde ha klart högst segerchans i sitt lopp. Det var V75 sist och spets och släpp men fast med allt då Jepson fick baka runt massor av hästar genom sista svängen och fick svårt att få upp farten sedan. Garanterat mycket sparat då och det var första gången med bike. Så var det anmält bike även nu men det drogs tillbaka precis när jag skulle släppa tipsen så ändrar lite här i texten. Tror ändå på hög spetschans från perfekt spår och han leder nog loppet runt om väldigt ofta och jag spikar trots vanlig vagn.

Gå Kort!

I avslutningen startar omgångens näst största favorit i 5 Gardner Shaw från perfekta spår fem. Det är så klart hög segerchans då han går ner i klass efter att ha varit ute mot bland andra Admiral As sist och drog då en hel del spel och streck, som andrahandsfavorit då. Inte startat sedan augusti och är ojämn så då procenten är väldigt hög försöker jag fälla men det räcker nog med ett eller ett par motbud här.

6 Randemar R.D. har två lopp i kroppen för sin nya tränare och jobbar starkt så formen är nog nära på topp här. Örjan upp, tunna aluminiumskor, öppet huvudlag och urryckare är nära maxat låter det som. Man sa också att det eventuellt blir bike på med och det blir första i nya regin men inte anmält så i programmet ännu.

8 Racing Ribb blir tredjehästen här om man tar tre streck. Han har visat klart bra form i nya regin och har nu tre starter för Johan Untersteiner. Lite kuskminus så klart men hästen är startsnabb och härdad i många V75-starter och sämre körsvenner än dagens har vunnit med honom så är nog inte speciellt svårkörd.

Avdelning 1.

Ranking: A 4. B 1-6. C 3-5. D 2-7.

Tyvärr ett väldigt litet fält och jag tror på 4 Global Bienvenue som inte startat på ett tag så det är lite chansarta med formen så klart. Jakobsson har velat vänta med att starta till det är riktigt i ordning så kanske är bra direkt och obesegrad i spets efter två försök där. Bra spår för att ta ledningen i det här stoloppet för fyraåringar.

6 Dreams Happen är också mycket startsnabb och kanske kan ta en längd på min förstahäst men inte alls givet och den här är loppets knappa favorit. Gått bäst barfota och anmäld så runt om och det ser ut att bli riktigt regnig bana så inte alls säkert att det gå ratt köra så och favorit i fara här.

1 Genta Oh Ja tappade en sko in på upploppet näst sist med segern på gaffeln kanske och gick bra i biken i det loppet och även i starten efter det. Bra läge att få ett fint lopp och här lär det väl bli luckor i så litet fält så klart bra chans till seger här.

3 Tattinger är startsnabb men här borde väl Örjan vara nöjd med rygg på ledaren även om Marcus sagt att det kanske blir spets den här gången.

5 Habit Silvio är Goops uppsittning av sina två men har inte vunnit lopp på nästan ett år och anmäld utan skor och det kan bli svårt att köra så på dagens bana så chansartat.

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 5-12. C 3-11-9-1. D Övriga.

8 Hauean Hero är loppets favorit och har springspår på mellanfållan så med bara en på grunddistansen skulle han kunna köras offensivt mot tidig ledningen kanske. Kommer från galopp men det var i monté och bättre förutsättningar nu.

12 Tangen Tore är Mjölneröds häst på bakre fållan som vann spets på aktuell bana i somras så lite andra förutsättningar nu men han brukar kunna ställa i ordning. Tänkbar trots läget.

5 Direktör Ribe är intressant med stort kuskplus så måste räknas tidigt på bara det.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 6-3. C 11-2-9-10. D Övriga.

Omgångens största favorit kommer ut I väldigt låg klass här och jag vägrar att spika någon till 68% som bara har 44 tkr tjänat och mycket kan hända här. 3 Broadway Oro är bra för den låga klassen men har inte vunnit lopp på sina 12 starter. Ingen toppkusk upp och ett mysterium hur Ole Johan Östre får så mycket jobb som catch-driver så garderingen är på sin plats. Visst kan han bli släppt till spets i kraft av sitt stora favoritskap och då kan väl alla kuskar köra i spets men inte alls givet, har vi ju märkt.

6 Alessia har ett lopp i kroppen efter uppehåll och har varit ute i ganska tuffa lopp så duger nog trots att det är ett sto i öppen klass. Det spelar mindre roll i så här låg klass och det är Goop som kör så klart intressant.

4 Pörtsätters Olof är startsnabb och kan sitta i ledningen tidigt och välja rygg på ledaren med. Jepson upp är kuskplus och han har vunnit med hästen tidigare och ska räknas med höger chans än 2% som han är streckad till från fint spår.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 2-6-1. C 5-3. D Övriga.

Se “Bästa Spiken!”

4 Zenato spikas på hög chans till spets och slut här, mer motivering högre upp i texten.

1 Marble Arch är ett sto i öppen klass och borde inte kunna svara upp innerspåret här vilket gör det chansartat som loppets tidiga favorit. Det ändras under dagen och hon blir trea på strecken vilket är vettigt. Får ett bra lopp men chansartat till så här hög procent.

2 Dollar Doc sitter i andrapsår direkt men ofta att man hamnar lite för långt bak då man inte kör så hårt från start härifrån. Han tvingas sedan ut i tredjespår någon gång under loppet och då det är ett jämnt lopp blir det kanske för tufft.

6 Chang får Örjan upp och är startsnabb men öppnade sämre från innerspåret sist och det blev tidig galopp sedan. Inte beroende av spets och kan vinna loppet från utvändigt men blir gärna tvåa också men är en av fyra som kan vinna loppet. Det är lite därför jag väljer att spika i loppet med, för garderar jag loppet hamnar jag i dom fyra spelade hästarna och bättre att ta ställning då.

5 Victor C. 2% är skrällen man skulle kunna ta med om man garderar loppet för att få med en mindre spelad vid garderingen. Bra spår och visad form på häst som är stark så blir banan besvärlig ökar chanserna.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 1-8. C 7-2-4. D 3-5.

6 Björlifanner har en tung långspurt att tillgå och det var tänkt kanske barfota runt om men blir nog skor bak som han gått bra på tidigare med. Verkar vara nära toppform här då han fick några snällare lopp i somras och har tränat på bra. Han är van att få gå en bra bit ut i spåren till slut då han inte är startsnabb och det ofta blir 15-hästar i fälten så klart fördelaktigt med litet startfält för honom. Jag tror han bara är bäst och spikar som ickefavorit, men motbud saknas inte.

1 Olav har bästa spåret och är favorit så kanske kan hålla ledningen här och gå en bra tid där. Kommer från stark avslutning till tredjeplatsen i Norskt Travderby för Kallblod bakom omöjliga Tangen Bork och Langlands Hövding. Fått lite snabba pengar som unghäst då och kanske får svårt att slå äldre redan nu. Visst från spets kan det gå men de som står 20 meter bakom är i kapp de på start utan att det kostar för mycket och då kanske de bara är hårdare till slut. Favorit i fara.

2 Jokke Ålj verkar sakna form och körs allt som oftast av proffskuskar så även om det är klart plus med Goop så drar frågetecken för formen ner chanserna. Startsnabb och får kanske rygg på favoriten så då stiger chanserna men ändå frågetecken.

8 Tangen Braute har ett par skrällar i formraden och tävlar i hårda gäng för klassen mest hela tiden och duger bra även här. Tävlar alltid med skor så fördelaktigt om banan blir svår. Rekordsänkt i senaste två starterna som 10 åring i sina 103 och 104:e starter så aldrig varit bättre och tidig vid gardering.

7 Hugo Bäck var långt före bland andra Stjärnblomster tidigare i somras vid en andraplats på Solvalla. (Stjärnblomster har varit väldigt bra efter det och slog Tangen Haap under lördagens V75). Visat att den här tål hård konkurrens och i litet fält får också han chansen.

Avdelning 6.

Ranking: A 14. B 2-13-7. C 10-1-15-6-9. D Övriga.

Tilläggslopp där det är sorts final för hästar som startat på Årjäng under året och samlat poäng för att få delta här. Bra förstapris och fint lopp för klassen.

14 Great Winner låter det väldigt uppåt på från Jakobsson och det är ett klart okej läge. Men skulle med kunna bli lite vingel ute spåren om man inte prickar perfekt och även då kan det vara svårt att hitta ner. Jag gillar sådana chansartade lägen för utmanare men för en klar favorit är det chansartat. Rätt favorit men garderingen är på sin plats.

På grunddistansen streckar jag de två bästa där framme i 7 Brolle F. och 2 Profintif som båda har lägen dom kan snabbstarta från och kanske är ledaren och rygg ledaren efter en bit som gäller för de här två.

13 Bravivivicimo är sto i öppen klass men står väldigt bra inne på pengarna här. Visst har segrarna på slutet kommit breddlopp men två raka vinster tyder ändå på uppåtform. Med rejält kuskplus med Jepson upp från springspåret på tillägget kan det bli bra resa och borde kunna skrälla.

10 Eraja Jaam har ett bra tredjespår på tilläggsfållan och har redan skrällt ett par gånger i formraden. Som ospelad är det intressant och jag tar med honom som skräll då han är startsnabb och kan hitta bra lopp.

1 Iyan Stardust har bästa spåret och skulle kunna få rygg på ledaren kanske men oavsett bra lopp på innerspår och spricker det upp kan den här skrälla.

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 6. C 8-7. D Övriga.

Se ”Gå Kort!”

5 Gardner Shaw och 6 Randermar R.D. är tänkbart lås men jag spelar kanske med 8 Racing Ribb med på kupongen och mer om motiveringar kring de tre högre upp i texten.

7 Svecak Palema är en riktigt fin märr men tog sina segrar mot andra ston och fick snabba pengar på sig i sommar. Står ändå hårt inne mot de tre bästa här och kommer från galoppmisslyckanden i sina två senaste starter så måste ses som klart överstreckad här.

Systemförslaget

Avd.1: 1-4-6.

Avd.2: 3-5-8-12.

Avd.3: 3-4-6.

Avd.4: 4 Zenato

Avd.5: 6 Björlifanner

Avd.6: 7-10-13-14.

Avd.7: 5-6-8.

432 Rader som kostar 432 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se