Speltips: GS75 Årjäng 19/4

GS75-Omgången.

Veckans GS75-omgång går på Årjäng och jag har tagit hjälp av en god vänn, Jens Lönnaeus denna veckan med analyser av loppen. Han gillar Årjäng-banan skarpt och brukar besöka deras stor travhelg på Sommaren med Årjängs Stora Pris som höjdpunkt. En tävlingshelg han aldrig är sen att berömma banan för och rekommenderar starkt ett besök där. Nu är det så klart lite sämre klass på loppen och en del norska gäster på besök och luriga lopp är att vänta.

Banan har lite längre upplopp med sina 205 meter men är däremot lite smalare än genomsnittet så lite mindre plats från dom snävare spåren i voltstart att vänta. Ingen vinklad vinge eller open-stretch. Spår ett i volt är bäst, liksom spår fem bakom bilen, så inga konstigheter här.

Bästa Spiken!

I avdelning fyra är det ett kallblodslopp över 2140 meter med 12 hästar fördelat på tre startfållor där vi tycker att omgångens bästa spik finns i 1 Egge Piril 39%. Två lopp i kroppen nu och detta är en häst som fått besöka vinnarcirkeln relativt ofta i sin, hittills, korta karriär. Vi tror att Magnus Jakobsson kan förvalta innerspår och hålla upp ledningen och då är det hästen att slå.

Många anhängare har även 7 Reime Kongen 35% som det var mycket snack om på V75 senast, när hästen tävlade i en amerikansk sulky. Hästen gjorde ett rejält lopp utvändigt den gången men borde väl nästan ha vunnit loppet för att få det här riktiga överbetyget med tanke på att det var en närmast ospelad som rann undan från spets. Nu står hästen stenhårt inne på pengar, och ska dessutom tävla med vanlig vagn. Förutsättningar som dessa gör att vi tror det kan bli svårt att plocka 40 meters tillägg och alltför överstreckad för att vara riktigt intressant.

Gå Kort!

Tredje avdelningen är ett sto- och ungdomslopp där två ekipage höjer sig. Mycket stor favorit är 3 Fleur Mearas 61% som har tävlat flitigt i hårdare gäng än detta. Senast det begav sig var det spets i V75 och att hästen inte kunde stå emot Green Mamba var inget att säga om. Höll sig dock före en häst som Wild Love, och med dessa ord sagda så måste slutsatsen bli att hästen har en mycket bra uppgift. Dock struken efter senaste starten och formen kanske inte är alldeles på topp.

Tuffaste motståndare är 7 R K Queen 26% som gör årsdebut efter ett imponerande fjolår. Har fått en bra uppgift direkt och körande Gustav Johansson kör i väldigt bra flyt för dagen. Bakom dessa två ekipage ser det desto tunnare ut och går det utanför denna duo lär värdet skjuta iväg och det är ett starkt lås där det är bra spelvärde på andrastreckade hästen.

Avdelning 1.

Omgången inleds med ett stolopp som inte håller så värst hög klass.

Favoritbetrodd, som så många gånger förr i Årjäng, Carl Johan Jepson nu med duktiga Eric Martinssons fina 1 Loes 43%. Det här är en häst som inlett karriären på bästa vis och som egentligen inte gjort ett sämre lopp hittills. Rejäl avslutning även senast på Solvalla, och uppgiften nu ser enklare ut. Innerspåret kan vara tuffaste hindret, då hästen hade samma spår för tre starten och inte var i närheten av att hålla upp spets. Favorit med luriga förutsättningar kan vara värd att gardera, samtidigt är denna så bra för sin klass så jag chansar på att Jepson löser det och tar sig ut. Det funkar bra att spika en ganska stor favorit i inledningen då många garderar där för att ”vara kvar”.

Vid gardering vill vi i första hand pusha för 11 Up To Joy 1% som var ute i samma lopp på Solvalla som favoriten senast. Hästen fick ett snällt upplägg efter vila, men när Kristian Lindberg begärde lite mer på upploppet gav det en rykande avslutning i skymundan. Hästen tävlade barfota runt om för första gången och till denna start åker dessutom en amerikansk sulky på. En endaste procent i skrivande stund är löjligt lite.

Väldigt lite markeringar också på 2 B B S Lezzy 3% som håller riktigt fin form. En häst som både visat sig vara stark och snabb, och senast var det absolut dunderintryck när hästen inte fick chansen till slut. Kan öppna lite grann och körande Magnus Jakobsson kan säkert servera hästen ett gynnsamt lopp.

Nämner också kapable 7 Västerbo Dazzel 4% som har lopp i kropp i ny regi och 3 Diversity Pellini 26% som visade gott kunnande ifjol och nu återkommer efter vintervila.

Ranking: A 1. B 11.2. C 3.7.4.5.8. D 10.9.6.12.

Avdelning 2.

Här tror vi återigen att Carl Johan Jepson har goda möjligheter. 8 Fightforfreedom Ås 30% är Jepsons uppsittning och vi tror att Frode Hamres fyraåring är fältets mest kapable häst. Dock lurigt läge när tilläggshästarna kommer och inte startat på ett tag, så återigen garderas Jepson.

Närmast på strecken är 6 Global Vincennes 21% som besitter en startsnabbhet som gör att spetschansen är god. Dock inte vunnit än och något överstreckad ännu så länge, precis som 1 Nicke Bulwark 15% som inlett karriären bra utan att gnistra och glimma.

Även i detta fält finns det kapabla fynd längre ner i strecklistan. På startvolten finner vi exempelvis 5 Elle Vild5% som ser fin ut och har två lopp i kroppen. Inte ofarlig om det löser sig från spåret. Från Erik Berglöfs stall kommer 12 Fly High Son 2% som har lopp i kropp och går ner väsentligt i klass och dessutom tävlar utan bakskor. Avslutar med att nämna 10 O´hara Garbo 1% som alltid omgärdats av en fin kapacitet men alltid haft svårt att hålla ihop travet. Nu har hästen gått felfritt i årets fyra starter, och nu blir det dessutom barfota fram, en balans som hästen tidigare höjt sig på.

Ranking: A 8. B 6.12.11.1. C 13.9.7. D 4.3.14.2.

Avdelning 3.

Se “Gå Kort!”

Det ska helt enkelt vara oerhört liten chans att det går utanför den rekommenderade duon och låset är stabilt.

Ranking: A 3. B 7. C 9.2.8. D 5.6.1.4.

Avdelning 4.

Se”Bästa Spiken!”

En intressant häst i fältet, vid gardering, är 8 Grude Svarten 3% som mött Reime Kongen vid flertalet tillfällen och svarat för idel fina prestationer. Barfota fram nu och som totalt bortglömd är den intressant att ranka upp.

Jan Roar Mjölneröds hästar är alltid värd en notering och bidraget här är 3 Mjölner Marius 13%. Länge sedan senaste starten men uppgiften är bra och streckprocenten skulle kunna varit högre.

Ranking: A 1. B 8.7.3.11. C 9.4.10.5. D 12.6.2.

Avdelning 5.

Ett lågklassigt lopp över 2640 m auto följer och här höjer sig den norske gästen 9 Z Boko 45% över mängden. Hästen har övertygar vid segrarna och var totalt överlägsen näst senast. Betydligt sämre vid liknande löpningsförlopp senast och en favorit som kommer från sämre prestation skall alltid granskas under kritisk lupp. Tävlar hästen efter bästa förmåga ska det emellertid vara toppchans. Att hitta slagkraftiga motbud där bakom är inte det allra enklaste.

1 Julita Express 15% ger ett starkt och rejält intryck och distansen känns som en plusvariant. Var hästen tar vägen från början är emellertid mer osäkert.

4 Diola 3% var positiv vid segern på norska V75 näst senast efter grovjobb längs vägen och räknas tidigt igen.

6 Listas Psycho 10% har hittills mest gett ett segstarkt och lite ospeedigt intryck och där kan säkert barfota runt om vara en plusvariant och dessutom är det Jepson upp igen.

5 Victor C 1% går bra varje gång när den sköter sig och hade otur senast som grovt störd till galopp i sista sväng. Såg ut att finnas gott om krafter kvar och startar med plusläge denna gång.

Ranking: A 9. B 1.5.6.10.4.2. C 11.12. D 7.3.8.

Avdelning 6.

Ett vidöppet lopp fortsätter där de tidiga spelarna, fullt förståeligt, har spritt vilt med strecken. Mycket knapp favorit är Jonas Mobers 6 Cathegorical 17% som återkommer i första starten för året och har spetsläge. Hästen har mycket fin kapacitet för det här loppet och räknas tidigt.

Motbud saknas dock inte, och i det här loppet känns så öppet så att det är mycket svårt att ens komma fram till en tipsetta. Efter stora betänkligheter väljer vi att placera 13 Felix W M 13% överst i ranken. Förstahästen i loppet är signifikativt för hur öppet loppet är, för detta är sannerligen ingen häst som vinner på beställning. Däremot har hästen sett riktigt fin ut sen han började köras i amerikansk sulky, såg riktigt peppad ut i dödens på Mack Dragan näst senast. Någon sådan häst finns inte här och hästen har möjlighet att skaffa sig en god position via springspår på tillägg med färre hästar på startvolten.

8 Conrads Wilhelm 16% håller också god form och slog ett bättre gäng än så här med enkelhet näst senast på Solvalla.

3 Mood Indigo 1% hade sparade krafter till slut senast och 7 Dokonjo 16%är alltid vass med ett lopp på rulle. Det ska även bli intressant att se om 14 J S Apollo 4% införskaffat lite hårdhet efter vinterns Vincennesäventyr. Låg procent och Jepson på Värmlandsbanor alltid värt att ta till sig. Väldigt, väldigt många startar med chans.

Ranking: A 13.6.8. B 14.7.3.10.1.12. C 4.5.2. D 11.9.

Avdelning 7.

Vi avrundar med att lopp över kort distans där vi ser en klar favorit från bakspår i Björn Goops 11 Botox 56%. Det brukar kunna vara rejält streckat på Goops hästar i Värmland och det här är en häst som känns rejält överstreckad. Visst var han bra direkt efter uppehåll men hästen kunde köra sig till ledning från bakspår och den här gången lär det bli ett helt annat upplägg. Vi väljer att ranka ner denna gång, väl medvetna om att hästen står sig väldigt bra kapacitetsmässigt.

Vi väljer istället att tippa 5 Livi O´boy 6% som mötte favoriten senast och höll bra efter tung resa. Hästen är startsnabb och går ut över kort distans för första gången och till den här starten rycks dessutom alla skor. Det kan bli tidig ledning och om hästen kommer dit från statistiskt bästa spåret så måste det vara hästen att slå.

Dock kan det vankas svar invändigt från 3 Leo Leo 3% som brukar öppna snabbt. Från spets eller rygg ledaren är den tidig.

8 Crank 4% har också väldigt god kapacitet för det här loppet, räknas om han kommer till och detsamma måste gälla 12 Big Jim Pellini 12%.

Hela omgångens mest intressanta häst på strecken är dock 9 Upcoming Artist 1% som visat god form i skymundan. Gick en stark slutrunda på V75 för tre starter sedan bakom Martin Tooma, och senast svarade hästen för en fruktansvärd avslutning från omöjligt läge. Bara 1 procent på den här är helt galet.

Ranking: A 5.11.9. B 8.3.12.4. C 1.2.6.7. D 10.

Stora systemet

Avd.1: 1 Loes

Avd.2: 1.6.8.11.12.

Avd.3: 3.7.

Avd.4: 1 Egge Piril

Avd.5: 1.4.5.6.9.10.

Avd.6: 1.3.6.7.8.10.13.14.

Avd.7: 5.9.11.

1440 Rader som kostar 1440 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1 Loes

Avd.2: 1.6.8.11.12.

Avd.3: 3.7.

Avd.4: 1 Egge Piril

Avd.5: 9 Z.Boko

Avd.6: 6.8.13.14.

Avd.7: 5.9.11.

120 Rader som kostar 120 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se