Speltips: GS75 Årjäng 18/4

GS75-Omgången.

Årjäng som är värd för söndagens omgång. Årjängstravet har ett lite längre upplopp med sina 205 meter men är däremot lite smalare än genomsnittet så lite mindre plats från dom snävare spåren i voltstart att vänta. Ingen vinklad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till. Den lite smalare banan gör att springspåren får mindre plats och det återspeglas i vinststatistiken där springspåren bli lidande. Spår ett är klart bäst här i volt och när det är auto är det klar fördel 5 och 4 följda en bit efter av 6 så precis bakom bilen eller en bit ut är fördelaktigt. Längre upplopp tyder ofta på långa raksträckor vilket i sin tur oftast medför snävare svängar och här är det absolut så och kurvteknik är en bra grej att vara bra på här för hästarna.

Statistik och Spelteori.

På GS75 går att spela endast i sjurätts-poolen genom att klicka i GS7 och man avsäger sig då utdelningen på sexor och femmor men får istället 2,5 ggr utdelningen på sju rätt då man får alla rätt. Detta är bra om man tycker det ser favoritbetonat ut och man spelar med ett par hårt streckade hästar som spikar. I övrigt får man hela 10 miljoner om man är ensam med alla rätt på GS75 så lämna aldrig in exakt samma kupong två gånger på den spelformen, för att chansen att bli ensamt vinnande system ska leva.

Bästa Spiken!

I andra avdelningen är det ett kallblodslopp med flera tillägg där en duo på bakersta fållan sticker ut på strecken. Jag tar ställning och spikar den jag tror klart mest på. Fyraåringslopp där hingstarna står på bakersta fållan och övriga i loppet är ston som borde få svårt att stå mot hårdare hästarna där bak. Bland unghästarna på kallblods-sidan är det tuffare för ston att hävda sig fullt ut mot hingstar och valacker, så givet att gå på en eller båda hingstarna här.

9 Mjölner Rönner är intressant att tippa mot favoriten med då han varit ute i hårdare lopp än värsta konkurrenten här. Mötte några av de hårdaste kullkamraterna då och går ner i billigare klass nu. Dessutom har han årsdebuten avklarad som han vann trots galopp, så till skillnad mot favoriten har han lopp i kroppen och är säkert bättre nu. Jag tar ställning och spikar då värdet är bra på den lösningen eftersom många väljer att strecka båda eller spikar den med många segrar i raden.

Gå Kort!

Sjätte avdelningen är ett skiktat lopp i ganska låg klass och några borde vara chanslösa och favoriten har ändå blivit för stor. Två-tre hästar höjer sig rejält och till skillnad mot de flesta håller de bra klass för ett stolopp av den här typen.

6 Global Wonderful är nedstruken till bästa femtespåret och har därmed ett riktigt bra försprång på värsta motbuden här men procenten är helfel. Magnus Jakobsson har bra statistik i enklare lopp på orten och det här är en av banorna han vinner mycket på, med närhet till hemmaplan. Här har han startsnabb häst som ska kunna bra chans att komma till ledningen med ospelade ekipage invändigt därmed måste vinstchansen vara väldigt hög. Hon möter dock en som är minst lika bra och körs den offensivt så blir det nog jämnt till slut.

9 Almond Paste 17% lär stiga lite på strecken under söndagen men är spelvärd här då hon varit ute i ett par tuffare lopp på slutet och är i lämplig klass nu. Två lopp i kroppen och sist var hon tvåa från utvändigt mot en bra en bra ledare. Hon körs ofta offensivt och räknar med sådant upplägg igen, då det låter på tränaren och körsvennen som det är tänkt så. Han tror dessutom att kort distans passar henne bäst, så kommer man bara fram utvändigt favoriten utan att det kostar för mycket, så har hon bra chans att vinna loppet från dödens.

Avdelning 1.

Favorit från innerspår som dessutom är ett fyraårigt sto mot hingstar och valacker, det gör det givet att gå mot men jag vet inte om jag vågar plocka bort henne helt då loppet inte håller någon vidare klass.

1 Global Boost är startsnabb och man siktar så klart mot att köra i ledningen här. Det är dock inte helt givet att man kan svara upp innerspåret så det kan vara favorit i fara. Fyraårigt sto i öppen klass men kan hon svara innerspåret eller kommer ut så duger så klart bra här.

2 Imperator Boko har provat biken tidigare men nu blir det första gången i kombination med barfotan fram som han gjort ett par bra starter på i år. Ganska startsnabb och kan kanske ta sig förbi ledaren om biken ger lite extra startsnabbhet.

3 Chablis kommer från en lite sämre insats i comebacken och kanske går framåt med det loppet i kroppen då man inte hittat något fel. Han gjorde det klart okej från svåra lägen hela vintern så intressant när det nu är bra läge och toppkusk som kan banan. Är nog ganska startsnabb så blandar sig med in i spetsstriden men får oavsett en bra resa och står bäst inne på pengarna.

5 Centurion B. har bästa spåret och även om körsvennen är okänd och inte kör så värst mycket lopp så har faktiskt hästen gjort två av sina bästa lopp för henne. Startsnabb och gick i mål på topptid för klassen sist, dessutom är det billigare mot nu så klart bättre vinstchans än tidiga procenten antyder.

11 John Dee är andrahandare på strecken, trots sitt bakspår och har inlett säsongen i fin stil och kunde senast lättas med barfota bak. Ska absolut räknas med vinstchans trots läget men bara en av flera då flera motbud har så mycket bättre utgångslägen. Dessutom har han lite problem i kurvorna så det är kanske inte optimalt med snäva svängar här.

Ranking: A 3. B 5-1. C 11-2. D övriga.

Avdelning 2.

Se ”Bästa Spiken!”

8 Stormjerven är hårt streckad favorit då han kommer med många ettor i raden efter att ha inlett karriären med fem raka vinster. Han matchades dock i betydligt enklare sällskap än min idé mötte och har sämre tider i bagaget. Dessutom har han galopperat i tre av sina sex starter och gör sin årsdebut här så kan behöva ett lopp i kroppen.

6 Monster Merete är den av stona som skulle kunna vara med på fotot om båda betrodda ekipagen skulle misslyckas här. Vill man ha ett lyxstreck och spelar på att båda hingstarna kommer bort så är hon den som sticker ut bland övriga och resterande ekipage ska vara mer eller mindre chanslösa.

Ranking: A 9. B 8. C 6. D övriga.

Avdelning 3.

Jämnt lopp på pappret i låg klass där det dessutom är typ av lärlings/amatörlopp där man fått ha kört som mest 150 lopp under föregående kalenderår.

6 Mr Brilliant är loppets andrahandare som kommer från debut i Berghs regi där han var klart bra och är säkert ännu bättre nu. Det blir dessutom barfota runt om nu vilket han öppnat snabbt med i tidigare regi så tänkbart att han är snabbare från start den här gången. Dwight Pieters har riktigt bra statistik i vagnen så den här borde nog vara favorit.

1 Apollo Rek har bara gjort en start i sin nya regi och borde väl vara bättre nu, då man inte hittat några fel efter förra starten. Han har gått barfota fram i tidigare regi men nu blir det första barfota runt om och även om han inte är så startsnabb så kan han få ett bra lopp i draget här.

4 Text Copycat har ett riktigt bra startspår och gör en intressant comeback här, då han avslutade förra året med två raka segrar. Går barfota direkt och körs av ordinarie kusk så måste räknas tidigt.

7 Adler Del Ronco körs av rutinerad körsven i sammanhanget men verkar ha nöjt sig med att bli tvåa ofta i sin tidigare regi. Tufft spår men räknas ändå på mer hårdhet då han fått fler lopp än många av motståndarna här.

9 Lumbermans Kalle vet vart mållinjen ligger och har 4/12 i vinststatistik och ska nu lättas i balansen med barfota bak. Kommer från två raka starter på V75 så går ner i rätt klass nu och ska räknas tidigt trots bakspåret.

5 I.D.Dig Deeper är loppets tidiga favorit och har bästa spåret så han måste så klart räknas men då han är osäker och ägnat sig en del åt galopp så är det givet att garderara. För mig är han bara en av flera då spelvärdet är dåligt på honom som favorit.

Ranking: A 6. B 4-7. C 1-9-5. D övriga.

Avdelning 4.

Skiktade lopp är ett signum för söndagens omgång och det här ser en riktigt stor favorit som så klart har hög vinstchans men inte alls i paritet till insatsprocenten han dragit på sig bland tidiga spelare. Givet att gardera loppet då ingen ska ha så hög procent i den här lopptypen. Det är dessutom bara öppet för körsvenner födda mellan -91 och -03 som fått ha kört max 150 lopp under 2020.

3 Golden Guard 81% är för stor favorit även om vinstchansen är mycket hög då den här mött tuffare då han bland annat avslutade fjolåret med försök och final på V75. Nu har han årsdebuten avklarad och möter lämpligt motstånd från klart bättre läge än värsta motbuden. Helstängt huvudlag nu så mer på-ställt och ordinarie kusk på honom till skillnad mot många andra här är ett par positiva grejer.

11 Encore Un Sisu är nog inte mycket sämre än favoriten och har tre lopp i kroppen. Har varit påpassad på spelet under hela förra säsongen då hon vann mycket lopp. Duger även i det här sammanhanget på högt spelvärde. så räknas väldigt tidigt trots bakspåret.

7 Iglesias Boshoeve har startat på i vinter men det först i sista två starterna det lossnat lite och här verkar formen vara bra. Ganska startsnabb så borde kunna hitta vettig position där framme. Det som talar mot honom är kanske den orutinerade körsvennen, men till så här låg procent så får man köpa att det finns någon tveksamhet.

Ranking: A 3. B 11. C 7-6-8-5. D övriga.

Avdelning 5.

Stökigt kallblodslopp och inte alls lätt att bena ut den här soppan, jag får strecka många för att känna mig någorlunda säker på att överleva avdelningen.

5 Stilig Karl har gått bra tider på slutet och senaste två starterna har Jepson kört och det blev galopp i segerstriden på upploppet sist. Startsnabb och från ett fint tredjespår i volten kan han vara först framme för att överta ledningen tidigt från enklare ston på grunddistansen. Kommer han hela vägen till ledningen blir han hästen att slå men han möter en kanske lika bra häst.

8 Tangen Tore är en segervan norsk gäst som vann 6/15 i fjol och har startat på i vinter men då har det blivit desto fler andraplatser så kanske tuffare att sätta nosen först när han kommit upp i den här klassen. Springspår och kan han utnyttja det måste han räknas mycket tidigt och den här är nog ungefär lika bra som Stilig Karl.

9 Fantomet har också springspår på första tilläggsfållan och ska ha bra chans att få en bra start då han visat startsnabbhet tidigare. Ett lopp i kroppen efter långt tävlingsuppehåll och går säkert framåt med det loppet så måste tas på allvar med kusk som känner banan väl och kan höja sig med körspö nu.

11 Björnemyr Dennis har sex vinster på fjolårets tio starter så tagit rejäla kliv i utvecklingen i nuvarande regi och ska räknas även här. Står dock hårt inne på sitt tillägg och gör årsdebut efter lång frånvaro så kan absolut behöva lopp i kroppen för att vara på topp.

13 Trö Flax står bra inne på pengarna här och skrällvann med samma kusk i betydligt hårdare gäng sist. Visst var det från rygg på ledaren men får han rätt ryggar på vägen så kan han skrälla igen då formen är på topp.

15 Dämro Kjempen startar ensam från springspår på bakersta fållan och har riktigt snabba speeder i kroppen så är en tänkbar skräll. Galopperar dock ofta men när han står på benen är han bra så given på välgarderad kupong.

Ranking: A 5-8. B 9-11. C 15-10-13. D övriga.

Avdelning 6.

Se ”Gå Kort!”

En tänkbar tredjehäst som kan profitera på körning mellan de två givna förstahästarna startar från absolut sämsta läget över kort distans men är bra för klassen.

12 Loes 6% har nio bland de två första varav fem vinster på karriärens 17 starter och sämre placeringar har varit i stenhård konkurrens. Vann bland annat ett Diamantsto Försök i höstas och gjorde flera raka starter inom V75 så ner rejält i klass till den här starten. Nu är det debut i ny regi och dessutom första starten på flera månader så givetvis är formen ett frågetecken men ingen tvekan om att det finns kapacitet så det räcker. Även om man ligger lågt då det är årsdebut och läget blev sämsta tänkbara så tror jag inte Jepson bara ger upp och hon ska ha tränat bra så räknas med chans trots läget, speciellt om de andra två kör hårt mot varandra.

Ranking: A 9. B 6-12. C 11-3-1. D övriga

Avdelning 7.

Loppet för dagen som håller högst klass men ingen vidare klass ändå även om hästarna har en del pengar sina konton.

6 Barkevious Mingo galopperade i rygg på ledaren sist men behövde loppet i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro och ska vara mycket bättre med loppet i kroppen. Han är åtgärdad i sina framknän efter det och har tränat bra så jag räknar med bra insats nu. Tränaren vill ligga lite lågt då han är osäker på formen men säger samtidigt att ”Hade det varit när han var i toppform hade jag sagt att det var spets och slut, men nu är det lite upp till Jepson hur han vill göra.” Startsnabb och gjorde bara tre starter i fjol och gjort bra insatser direkt efter uppehåll tidigare så jag tror inte han behöver fler lopp i kroppen för att vara bra, utan snarare positivt med lopp direkt efter uppfräschning. Jag kan tänka mig att chansspika den här då det finns bra möjligheter att han ska kunna leda loppet runt om.

1 Mily är loppets klara favorit med mest pengar på kontot och ett Frankrike-äventyr i vinter bakom sig. Hon gjorde klart godkända lopp på Vincennes, utan någon riktigt framskjuten placering. Nu gör hon comeback efter en träningsperiod och det är favorit i fara då hon inte är startsnabb nog att försvara sitt innerspår. Blir hon fast på innerspår blir det så klart mycket chansartat och givet att ranka ner på dåligt spelvärde då det dessutom är ett sto i öppen klass.

8 Franklin Face är i princip lika spelad med favoriten på någon procent mindre och har häxläge men raden ska vara missvisande då han satt fast med mycket sparat bakom hästar sist och kommer hit med två lopp i kroppen i sin nya regi. Det låter uppåt och kan gå trots läget då han är van V75-konkurrens.

9 Dats So Cool är ospelad under lördagen och det är helt fel även om han står lite hårt inne på pengarna och har bakspår. Han har startat på under vintern, till skillnad mot flera av konkurrenterna och har mött tufft motstånd många gånger på V75 så duger bra i klassen. Nu kan det bli första gången barfota runt om och dessutom första gången med norskt huvudlag i nuvarande regi. Sämre lägen i senaste två loppen och Mikael J är van att köra på banan så det är en tänkbar skräll vid gardering och måste vara mycket tidig i rankingen.

7 Ibra Boko 16% känns överstreckad även om han slår till med bra insatser då och då. Här är han dock kraftigt uppanmäld med bara häften så mycket tjänat som de mer rutinerade konkurrenterna. Han gör ofta sina bästa lopp på svenska banor så klart gynnad av körspö och kan öppna snabbt men galopperar ofta och gör årsdebut så behöver nog loppet.

Ranking: A 6. B 8-9-1. C 7-5-4-3. D övriga.

Stora systemförslaget.

Avd.1: 1-2-3-5-11.

Avd.2: 9 Mjölner Rönner

Avd.3: 1-4-5-6-7-9.

Avd.4: 3-7-11.

Avd.5: 5-8-9-10-11-13-15.

Avd.6: 6-9-12.

Avd.7: 6 Barkevious Mingo

1890 Rader som kostar 1890 kronor.

Lilla systemet.

Avd.1: 1-2-3-5-11.

Avd.2: 9 Mjölner Rönner

Avd.3: 6 Mr Briljant

Avd.4: 3-11.

Avd.5: 5-8.

Avd.6: 6-9.

Avd.7: 6 Barkevious Mingo

40 rader som kostar 40 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se