Speltips: GS75 Årjäng 10/5

GS75-Omgången.

GS75 denna söndag går på Årjängs travbana och att tänka på med GS75 är att man kan få 10 miljoner om man är själv med alla rätt. En annan sak värd att nämna, då det är ganska nytt, att man kan spela för bara sjurätts-potten och därmed få 2,5 ggr utdelningen, men istället avsäger man sig utdelningar på sexor och femmor.

Åjängs Banan har lite längre upplopp med sina 205 meter men är däremot lite smalare än genomsnittet så lite mindre plats från dom snävare spåren i voltstart att vänta. Ingen vinklad vinge eller open-stretch. Spår ett i volt är bäst, liksom spår fem bakom bilen, så inga konstigheter här.

Vad övrigt måste nämnas är att jag åter fått rejält med hjälp i analyserna av en kompis och duktig travtippare i mycket bra spel-form, Jens Lönnaeus. Detta har blivit lite av en återkommande tradition senaste söndagarna och snart hittar vi nog en storvinst tillsammans här.

Bästa Spiken!

I femte avdelningen är det omgångens andra kallblodslopp som avgörs över lång distans och med fjorton hästar fördelade på dubbla fållor. Väldigt många av hästarna har i praktiken ingen erfarenhet av den långa distansen, vilket kanske öppnar upp loppet.

Klart bäst är ändå 3 Börke Loke31%, som har blandat galopper med att ha solouppvisningar och vinna med 50-100 meter. Det finns växlar i den här som vi inte kan se att övriga har och fungerar hästen måste det vara riktigt bra chans. Är väldigt mycket lägre streckad i nuläget än vad den skulle kunna vara och given att gå på som överst i ranken och vi håller den som omgångens bästa spik då spelvärdet är högt.

Gå Kort!

I andra avdelningen är det första kallblodsloppet i omgången och här är det varierad klass som gäller. 2140 meter auto är det som gäller och tyvärr bara tio hästar anmälda, vilket gör att några med väldigt lite startpoäng kommer med i loppet, så några måste vara totalt chanslösa här.

8 Orvar Mollyn 72%är mycket klar favorit och en befogad sådan. Hästen har visat framfötterna i betydligt hårdare omgivning, och näst senast gick hästen starkt efter inledande galopp i 100 000-kronorslopp som spelad till 1,80. Det är papper som ingen i denna omgivning kan matcha och Dagfinn Aarum är också en säker kallblodskusk. Klart sämre dock senast på tung bana, vilket hästen har gått bra på förut och det är ett litet frågetecken liksom att spåret är dåligt. Toppchans men med senaste insatsen i bagaget och tänkbar spik men då spelvärdet på två av motbuden är högt behöver det inte vara fel att gardera för den som jagar högre utdelningar.

Motbuden först och främst i form av 3 Ra Tore1% som inte gjort många människor lyckliga den senaste tiden. Hästen har förtvivlat svårt att hitta stilen och galopperna i raden har blivit många. Dock ska hästen tävla barfota bak den här starten och med den utrustningen har hästen tidigare vunnit de starter på svensk mark där den hållit sig på benen. Jan Roar Mjölneröd har en smått vansinnig statistik på svenska banor, och i år har han startat starkare än på länge. Någon ynka procent på denna information är klart gångbart.

Det andra motbudet värt namnet är 2 Silkespika3% som också den har lätt för att slå på en galopp eller två. Nu är årsdebuten avklarad i felfritt format och det var ett riktigt laddat intryck från positionen utvändigt ledaren. På intryck, startspår och spelvärde ska denna också nämnas tidigt.

Avdelning 1.

Inledningen till Grand Slam-spelet bjuder till ett rätt så bra lopp där vi ser 3 Uncle Töll45% som tydlig favorit. Hästen har gjort ett lopp efter vila och ska tävla barfota runt om till denna start. Detta handlar om en segervan herre som jagar ledningen. Räknas, men det saknas inte motbud.

12 Global Approval8% kanske är bästa hästen i fältet. Vann bekvämt från spets senast och har två lopp i kroppen nu. Räknas trots iskallt läge.

11 Dream Creation6% har nästan lika dåligt utgångsläge men som dock gick fort efter galoppen i Norge och visade form.

2 Conrads Diderot14% har desto bättre spår och även rejält kuskplus i form av Carl Johan Jepson. Hästen visade allt väl i avslutningen senast och tävlar fortsatt utan skor på alla hovar.

Som sistabud nämns även

9 Empire Grim1% nämns som sista bud, som tävlat i betydligt hårdare konkurrens än denna och gör rejäla lopp varje gång. Kan städa av detta gäng om någorlunda flyt på vägen, eftersom hästen även visat att han kan göra lite jobb längs vägen.

Ranking: A 3.2. B 12.11.9.4. C 8.6.1. D 10.7.5.

Avdelning 2.

Se”Gå Kort!”

5 Egge Piril 14% har statistiskt bästa startspåret och näst mest startpoäng i loppet och även om spelvärdet inte är i närheten av lika bra som dom andra motbuden så är han aktuell vid bredare gardering. Övriga borde få svårt att blanda sig i segerstriden här.

Ranking: A 8. B 3.2.5. C 9.4.10. D 6.7.1.

Avdelning 3.

Omgångens mest lågklassiga lopp, öppet för hästar med som mest 60 000 kr på kontot. Det brukar samla sig en väldigt splittrad skara i den här formen av lopp och klassblandningen är i regel stor. Öppet kan man i alla fall konstatera att loppet är, även om det är två ekipage som sticker ut i vår analys.

5 Easy Peak 18% startar från bästa tänkbara utgångsläge, statistiskt sett. Hästen har inga stora meriter att tala om, däremot är känslan att den tidigare stött på omgivningar av vassare dignitet. Kommer direkt från prestation där hästen galopperade bort segern från ledningen, en triumf som istället gick till Vasco Da Gama i tät strid mot Floydside Am, hästar som med all sannolikhet skulle varit mycket hårt streckade i denna omgivning. Galoppen kan dock inte sägas vara någon engångsföreteelse, så är knappast något spikbud.

6 Sjaman 2% kan definitivt vara fältets mest intressanta häst, men med fyra raka galopper kanske det inte ser så spexigt ut på pappret, men det rör sig om en rätt så fartfylld häst mellan galopperna. Är väldigt intressant att tränaren drar av skorna runt om för första gången, med all galopphistorik den senaste tiden, och han är dessutom åtgärdad sedan sist. Det blir även fortsatt bike och hästen kan lägga iväg rejält från start och spetschansen är att beteckna som god. Är hästen på rätt humör blir den inte lätt att tas med från spets, och given att ranka upp som närmast ospelad.

Bakom dessa två som rankas upp är det helt enkelt att nämna någon före övriga, men vi kan i alla fall konstatera att 10 Luna Rand8% har lopp i kroppen och gick bra direkt och utrustas med en amerikansk sulky till denna start.

Ranking: A 5.6. B 10.3.4.9.8. C 2.7.11. D 1.12.

Avdelning 4.

Nästa anhalt är ett mycket öppet och spelvänligt lopp över två fållor med en häst som står allena på fålla nummer 1. Denna häst är 1 Livi Opal H M22% som dragit mycket tidiga streck. Rätt så fin typ detta som inte alltid håller sig till rätt gångart men står sig rätt så väl inne i loppet på sin grundkapacitet. Kanske kan leda loppet runt om, men lopp med bara en häst på startfållan är det inte så fasligt ofta det vinns därifrån.

12 Mister Selfie25% är troligen fältets bästa häst och har nu gått förbi på strecken under förmiddagen. Haft otur i de två senaste starterna där det inte alls stämt i löpningsförloppen, men har ändå visat full form och räknas som förstahäst trots bakspår på tillägget.

Flera intressanta ekipage finns längre ner i strecklistan så vi fortsätter att bläddra på och en som är fullständigt tappad av det tidiga spelarkollektivet är 8 Bikila3% som gör bra och gedigna lopp varje gång. Kommer från rejäl insats där hästen höll starkt efter omöjligt lopp bakom Västerboimtheman. Ingen bike på till denna start, men hästen har gjort bra insatser även med hybrid. Perfekt med springspår och hästen kan öppna bra och kan få en mycket fin position med en gång. I praktiken ospelad för närvarande och spelvärdet är mycket högt.

2 Towbar2% är en häst som blandar och ger mycket i sina prestationer. Höjde sig ordentligt förra sommaren utan skor på alla fyra hovar, men har inte visat samma takter vid skoryck efteråt, då formen har varit sämre. Optimal balans idag och fint smygläge.

3 Prima Kaiser6% svarade för en fin långspurt senast efter att ha haft otur i löpningsförloppet. Vinner inte så gärna, men är ändå Jepson och statistiskt bra spår i öppet race.

5 Brottarn 4% har skrällt mot hårdare motstånd än så här, har mest startpoäng i loppet och även om kusken är okänd för dom flesta så har han faktiskt bra statistik i enklare lopp och tar väl vara på sina chanser.

Vi tror desto mindre på en av fältets mest betrodda hästar, 9 Valkyria K. 19%. Kommer från spetsseger i litet fält med bara ston, helt andra förutsättningar idag med snävt spår och dessutom vanlig vagn istället för bike. Överstreckad.

Ranking: A 12. B 8.1.6.3.2.5. C 10.13.9. D 11.4.7.

Avdelning 5

Se ”Bästa Spiken!”

9 Edbjörn8% var fin från ledningen senast och hade gått rejält framåt från årsdebuten i starten innan. Nu är ju inte spåret det roligaste med form finns i alla fall.

11 Stommens Berta23% är en häst som ofta körs i, lite väl, jämnt tempo, gärna utvändigt ledaren. Så var fallet senast när den mötte Edbjörn. Orkade inte riktigt den gången, men två lopp i kropp nu, och har inte missat pallen hittills i karriärens sex starter.

12 Mjölner Faksine1% återkommer efter paus och kan behöva lopp, men körande Mjölneröds statistik är oerhört bra, framförallt då han gästar Sverige.

Ranking: A 3. B 11.14.12.9.1. C 8.6.2. D 7.4.13.5.

Avdelning 6.

En av omgångens allra mest streckade dyker upp här, Magnus Jernemyrs 2 Choco Garline63%. Riktigt vass senast vid segern på Solvalla när hästen slapp skorna. Det som däremot förtäljer historien är att loppet kördes i hårt tempo, vilket hästen naturligtvis var behjälpt av. Klart bra intryck ändå men väl hårt streckad denna gång. Körande Linda Sedström är duktig, men prickar inte in storfavoriter i parti och minut.

Betydligt mer intressant är 7 Charlock Wiking4% som var sämre senast men klart bra i årsdebuten. Två lopp i kroppen och det här är en fin typ. Har tidigare öppnat rejält från liknande lägen, och i avsaknad av någon invändig startblixt är misstanken att spetschansen är relativt god. Väl där måste hästen ha betydligt bättre chans än den procenten hästen för närvarande är streckad på. Mycket intressant på spelvärdet.

5 Au Gratin9% har nyttig form för dagen, och gick överraskande starkt med skor senast, och överglänste då Charlock Wiking. Klart bättre barfota, vilket det blir nu från statistiskt gynnsamt spår med Bergh upp.

6 Twigs Ceasar15% har inte visat mycket av värde i sina två starter i år, men rejält ner i klass till denna start och slipper Ivory Di Quattro och King OF Everything denna gång. Gemensamt för all tre nämnda motbud är att dom är nedstrukna ett spår vilket gör att alla tre har ännu bättre utgångslägen.

10 Euklid A T5% har visat nyttig form senaste tiden och är härdad från Solvalla. Dock skor på denna gång. 12 Hulk Boko 1% gör debut i ny regi och får ordentligt kuskplus direkt och besitter bra kapacitet. Båda har usla lägen men står sig väl i loppet och blir det körning mellan dom där framme kan det vara två kul skrällar även om jag tror att man överlever loppet väldigt ofta med tidigare nämnda, fyra ekipage.

Ranking: A 7.2. B 5.6. C 10.12.8. D 3.9.11.1.

Avdelning 7.

Omgångens bästa lopp är sparat till avslutningen, där det råder i stort sett V75-kaliber på loppet och det är oerhört jämnt streckat mellan dom mest betrodda här.

3 Hakon Von Haithabu30% som har årsdebuten avklarad, som dessutom var första starten i ny regi, och höll då duktigt från utvändigt ledaren. Hästen är snabb ut och ska kunna roffa åt sig taktpinnen, då det dessutom kan bli aktuellt med helstängt huvudlag denna gången (tilll skillnad mot det halvstängda sist). Måste vara god segerchans därifrån, och därmed ett vettigt spikbud, då det är bra att ta ställning där ett par hästar sticker ut på strecken. Motstånd saknas dock inte.

1 Hobby De Liton28% är välkänd från V75 som kämpat med sämre form en tid, men gick ändå en hygglig repa på V75 senast. Tror dock inte det är absolut toppform och får dessutom kämpa med ännu ett aber – spåret. Är ojämnt startsnabb och får framförallt mer fart från spåren en bit ut, precis bakom bilen och risken för trafikbekymmer är överhängande. Har dessutom slagit på galopper vid flera tillfällen när hästen haft spår långt invändigt bakom bilen så lite överstreckad denna gången.

Vid gardering är det givet att ta fler än dom två och vi vill varna kraftigt för en totalt bortglömd i periferin bakom, 10 Vikings Topline 2%. Det här är en riktigt bra häst i grund och botten, men som är ojämn och sällan får till det. Den här gången kan det dock vara läge med startsnabb rygg och eventuellt helstängt huvudlag för första gången. Han var sjuk efter senaste starten och är åtgärdad och ska även gå med tejpade knän nu, vilket han vann med då dom testade det första gången. Så mycket intressant där och tidig vid gardering.

Två ston som alltid gör bra lopp utan att så gärna sticka nosen först är 2 Valletta 15% och 9 Au Pair Girl20% där den senare höjt sig rejält den senaste tiden. Fina intryck i årgångslopp de två senaste starterna och tidig vid gardering. Ytterligare ett sto är värd en rad -8 Xanthis Amazing 1%, finfin avslutning senast med biken fastspänd senast. Står fel i anmälningarna på den och det ska enligt tränaren vara fortsatt barfota, blinkers och bike.

Ranking: A 3. B 10.1.9. C 2.8.11. D 7.4.5.6.

Stora systemet

Avd.1: 2.3.9.11.12.

Avd.2: 2.3.8.

Avd.3: 3.5.6.10.

Avd.4: 1.2.3.5.6.8.12.

Avd.5: 3 Björke Loke

Avd.6: 2.5.6.7.

Avd.7: 3Hakon Von Haithabu

1680 Rader som kostar 1680 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2.3.9.11.12.

Avd.2: 8 Orvar Mollyn

Avd.3: 3.5.6.10.

Avd.4: 8.12.

Avd.5: 3 Björke Loke

Avd.6: 2.7.

Avd.7: 3Hakon Von Haithabu

80 Rader som kostar 80 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se