Speltips: Extra V86 Xpress på Axevalla & Romme 29/9.

Tuppen

Tips till V86 Xpress på Axevalla & Romme 29/9.

Omgången & Banorna.

Tredje omgången i V86 SuperDays då det ska gå sex omgångar med V86 under åtta dagar med stor final nästa onsdag då det samalas till rejäl jackpot. V86 Xpress med spelstopp 20:30 går på banorna Axevalla och Romme den här fredagen så klart roligt med långa upplopp då banorna har 227 meter respektive 205 meter. Båda med upplopp som är klart händelserika gång efter annan. Titta inte för mycket på Rommes spårstatistik då man hade vinklad startbilsvinge fram till förra våren men numera kör med vanlig, rak vinge på sin startbil.

I övrigt är det båda banor med brett upptagningsområde så ofta vi får hästar som inte mött varandra gång efter annan och ofta blir det välfyllda startfält. Så blev det tyvärr inte i loppen i lite högre klass den här gången med två lopp där det är åtta och nio hästar med bara tyvärr. Ändå en klart intressant omgång där jag spikar två hästar som inte ens är favoriter på tidiga systemen och det finns alltså utrymme i systemet att inte enda favorit vinner i omgången, så bra potential.

Inspelade tips & Andelar.

Hoppar över att öppna andelsspelen den här extraomgången men hoppa gärna in och köp andelar till lördagens V75-omgång där jag öppnar TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Andelar för 200:- som baseras på mina tips till omgången.

För övrigt gör vi inspelade tips till V75 på YouTube som du hittar länk till på trav.se och på FaceBook i både gruppen Sverige Spelar och FB-sidan Trav.se. Vi spelar in sent onsdag eller torsdag och brukar släppa det på torsdagen på Youtube men också i ljudformat där poddar finns.

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen sprider många strecken i ganska låg klass men jag tar ställning för 2 Dhaki Jet som inte ens är favorit på de tidiga kupongerna. Han har ett lopp i kroppen i Sverige där han öppnade snabbt mellan hästar från bakspår och såg okomplicerad ut då man kunde skicka in honom med fart mellan ekipagen framför. Han kom ner i andra par utvändigt men bytte snabbt ut det till dödens och visst var det enklare mot där framme i en spårtrappa men sättet han vann loppet på med sparade krafter tycker jag tydde på att han ska vara bra även i tuffare gäng. Inte superhårt mot idag heller så en kul spik i annars vidöppet lopp.

Jag är inne på att han ska kunna öppna bra här och då han trivdes bra på Svens banan blir han nog svår att slå här och tål ju offensivt upplägg om han inte skulle komma till spets så tror att han kan vinna loppet på flera sätt och förordar spik för honom. Nere vid avdelningen sex ser ni hur jag resonerar kring värsta motbudet men även en intervju med Gocciadoro angående min idé, en intervju han gett till Sulkysport som lägger ut intervjuerna med honom för fri publicering.

Gå Kort!

I både första och andra avdelningen går jag kort och stänger loppen på två streck, se respektive avdelning för hur jag resonerar kring ekipagen jag låser loppen med.

Avdelning 1.

Favoriten 12 Sandokan är stark och rejäl häst som inte alls fått ut det han borde av sin kapacitet och är därmed kvar i för låg klass så givet att han har bra chans att runda det här gänget. Vann med sparat sist och kommer med form men läget är inte helt enkelt och har kvalat in till Dam-SM på Solvalla i nästa start.

6 Lincoln Abe Boko är ett vettigt motbud som liksom favoriten vann med sparade krafter sist och hästen ska kunna bli släppt till ledningen efter en bit här och då blir han svårslagen om dom betrodda där bak har nästa lopp i sikte och inte kör allt för offensivt. Starkt lås med tänkbar ledare tillsammans med bästa hästen där bak. Det skiljer väldigt mycket på strecken och man får bra effekt om Lincoln Abe Boko får vinna loppet.

Ett tufft motbud i 9 Herman Hazelaar ströks tidigt här och det är två hästar som höjer sig rejält här nu.

Avdelning 2.

2 Laredo Boko blir väldigt stor favorit då han kanske kan köras till ledningen här och har bra chans då så klart. Täta starter men spelar mindre roll då han satt fast med sparat i lördags och kanske ett plus till och med. Jag vill ändå gardera med en häst jag tror är bättre i 4 Titan Yoda som bra är streckad hälften så hårt som favoriten. Wäjersten höjer det mest han får in i stallet och den här har gått bra i två starter för honom och lättades i balansen sist så klart plus att han klarar av att gå med skoryck. Den här kvalde in till såväl Derbyt som Breeders´Crown-final som fyraåring i stenhård kull och han har granterat en del pengar kvar att tjäna. Starkt lås här.

5 Dragons Bar gör det bra mest hela tiden på V75 och duger men spår utanför dom två bästa gör att han åter får lopp ute i spåren och det blir tungt. Garderar man vidare är han så klart given men han drar streck i överkant på tidiga kupongerna så streckar man honom ska man nog ta med någon mer, än just tre mest streckade. Så här säger Gocciadoro om honom:

Dragons Bar har vi anmält till två lopp där han inte kommit med så därför har det blivit lite längre mellan starterna nu. Det har inte varit något fel på hästen utan han är i bra form och gör aldrig en dålig insats. Hästen går över alla distanser och det blir öppet huvudlag, barfota och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

9 Bugatti Miles ska eventuelt gå med rycktussar för första gången här och har rygg på favoriten i starten så kan få ett bra lopp i andra spår och lär avsluta bra. Garderar man vidare i loppet är han given och bakspåret spelar mindre roll då det är så få hästar i fältet. Singelprocent på honom gör det intressant om det blir rycktussarna, men det får väl svar på först när starten går tyvärr.

Avdelning 3.

Ett lopp där flera öppnar snabbt och det ska kunna bli lite vingel för stora favoriten 6 Alvena Matteus så även om hästen kommer i toppform och är bra så vill jag gardera brett i det här loppet då jag tycker över 50% på den här är för mycket.

2 Obama Zon öppnar snabbt och kan gå i spets men hade inget svar mot 3 Smajlis sist så man är kanske lite inne på att släppa till den om det blir läge för det. Den senare visade ju alltså bättre form sist då han vann med sparat och går säkert framåt ytterligare med det så ska räknas tidigt från bra spår.

11 Kovi Stream svarade för bra prestation sist och det behövdes nog lopp i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro. Hon var ändå inte stort slagen även om det bara blev en fjärdeplats och nu lättas hon med barfota fram och får rejält kuskplus så hon ska räknas tidigt här.

10 John Dee ska gå första gången barfota runt om här (det är fel i programet 8/8), så det är intressant då det dessutom blir kuskplus mot sist då hästen blev het och la bort krafterna.

5 Adthemission fick vinna efter fin resa sist och från bra spår kan man hamna bra på det igen. Jepson är bra och kan ge honom ett fint lopp i ryggar in i det sista och han trivdes över det långa upploppet sist och nu blir det amerikansk vagn på som kan ge extra kick när han är i full form.

4 Ben Hogan har utvecklats bra på slutet och trivs barfota runt om. Han kan öppan bra så från toppspår kanske man kan hitta ner i rygg på ledaren eller likanande. Lärlingskörd på slutet och nu hoppar chefen upp själv så klart plus.

Avdelning 4.

12 Envis har bra fart och tål offensivt upplägg men har en del strul med aktionen när det ska gå fort och galopperade både i Svenskt KallblodsDerby och i norska Kallblodsderbyt med. Han visar väldigt bra fart men visar också omogna tendenser då han kan lägga bort kraft och ta till galopp. Han ska vara favorit på sin höga kapacitet och kanske är han helt överlägsen men han är ingen att lita på.

7 Pyrotek har springspår och det är bra läge att trava in sig från och få upp farten ute i banan och han kan hamna riktigt bra på det tidigt här. Han har vunnit 8/35 så har skalle och kan nog låg 25-tid på distansenoch skulle man komma till ledningen kanske det kan gå ännu snabbare.

11 Guli Fantom har fem raka galopper på slutet men är väldigt bra då han är felfri och får fortsatt MAD upp här så ska gå från spår ett i volten på bakspåret.

1 Stormyrans Erkki kan få ett bra lopp där framme från bästa spåret och varit hårt spelad mot tuffare motstånd så den har många haft höga tankar kring. Lite för höga ibland och han har svikit en del men nu är det en rimlig procent från ett bra läge så ett vettigt garderingsstreck som är bättre än formraden ger sken av på slutet.

9 Jerk Spik har slagit favoriten då han stått 20 meter före tidigare och gick låg 25-tid då på lång distans så kanske kan rekordsänka ytterligare den här gången.

8 Månbest A.M. kan få ett bra smyglopp men vinner inte så ofta och kusken kör ofta bort sina hästar men streckar man ännu fler är han tänkbar.

Avdelning 5.

8 Kagan blir väldigt stor favorit på tidiga kuponger och visst var han bra vid seger på V75 sist men fick verkligen kriga för att slå Calisto som hade gjort hela det loppet i tredjespår. Nu är det en hel månad mellan loppen och han ska ut i finaler om två veckor så kanske är det här ett led i matchningen och inte alls givet att han är på topp och kanske behöver loppet här i kroppen. Han är startsnabb och skulle han bomba från spets kanske han spetsar och leder runt om men till över 40% är det bara för mycket på en häst som svikt trots vettiga resor tidigare.

4 Power Doc är en bättre häst och har ett fint utgångsläge så borde hamna bra på det och det låter i intervjuer som att Åke Lindblom vill försöka ladda allt mer med honom från start. Tillhörde kulltoppen bakom omöjliga Francesco Zet och kvalade in till flera finaler som unghäst. Sist behövde han nog loppet i kroppen och det gick inte att ta något i snabb avslutning men han såg klart fin ut och går framåt med det. Här är han kanske bara bäst och jag spelar med honom som kompletterande spik.

Garderar man loppet hamnar man i tre mest streckade och sedan är det tunt bakom och jag gillar 2 Charliebrown Effe som galopperade sist när Jepson försökte få mer fart på honom från start. Alltså inget riktigt lopp i kroppen sedan finalerna i början av augusti och visst gör han bra lopp efter uppehåll men han är inte lika bra som Power Doc men rankas direkt efter honom och före favoriten som reserv till min spik på klart bättre spelvärde. Tre hästar höjer sig rejält här och det är billigt att ta alla tre som kan vinna men värdet blir dåligt om man bygger på det viset i den här typen av lopp så jag tar ställning.

Avdelning 6.

Se “Bästa Spiken!”

4 Jax Journey blir favorit här men jag är inte inne på att han tar sig förbi min idé från start ens. Visst kan han öppna bra och har toppspår med kusk som får fart på dom men den här är inte blixtrande från start utan har kört sig till ledningen eller blivit släppt efter en bit så är inne på att Dhaki Jet ska kunna fånga upp honom.

Jag väljer att spika här och går mot tidiga favoriten i loppet men jag tror helt enkelt att 2 Dhaki Jet är en bättre häst än favoriten och så här säger tränaren om sin häst:

Dhaki Jet löpte äntligen om till det kunnande som vi vet finns i honom vid segern senast. Det är en häst med speciell karaktär, men styrkan är god och har han sin dag ska han ha toppchans att vinna loppet. Hästen kan öppna bra, men klarar av flera löpningsförlopp så det har ingen avgörande betydelse. Det blir barfota, helstängt huvudlag och jänkarvagn på nytt, säger Alessandro Gocciadoro.

Avdelning 7.

3 Aniara Sock är klar favorit på tidiga kupongerna men är väl streckad i överkant här då det är frågetecken för formen då hon betedde sig konstigt sist och galopperade mitt i loppet. Skulle hon komma till ledningen så trivs hon ju bra på hemmaplan där hon tagit merparten av sina segarar och visst är det en bra chans men som sagt för stor favorit och bara en av flera här.

6 Center Bus och 1 Bull Lock kan båda öppna snabbt och den som sitter i ledningen eller i rygg på ledaren borde ha vettig chans att skrälla som singelprocentare. Center Bus har gått bra i biken på slutet men extra bra med kombinationen barfota runt om som det blir nu efter att ha sparat hovarna sist.

7 Gucci Line har missvisande formrad då han mötte hårt motstånd sist i ett stayerlopp och galopperade som stor favorit i starten före. I rätt klass nu över mer passande distans och lite kuskplus med Korfitsen upp.

2 Peach gör intressant debut på kort distans den här gången och även om han kanske inte har den där speeden så lär hans styrka fälla många över Axevallas långa upplopp. Litet kuskplus dessutom så klart intressant från bra läge.

10 Kookaburra Cheri gör regidebut här men kanske ska ha loppet i kroppet för att vara bättre nästa gång enligt tränaren. Man ändrar lite i balansen och vi har sett tränare ha fel om det där med lopp i kroppen förr så han kanske är bra direkt om han tänder till på miljöombyte och balansändring.

Avdelning 8.

6 Frazze är loppets tidiga favorit på sin startsnabbhet och visst har han kanske lite missvisande formrad då han mött hårt motstånd gång efter annan. Det är fortsatt hårt mot och inte alls givet att han bara leder loppet runt om och jag garderar brett.

8 Riverdale Z. var snackhäst med många raka och spelades hårt mot omöjliga Joviality i Drottningpokalen i våras men vägde lätt i den typen av lopp och har fått mer hårdhet i det loppet och i starter efter. En del galopper men hon duger bra här felfri.

3 Dana Ek var tvåa bakom Southwind Boko sist där det var långt ner till tredje hästen i loppet och jämnt spelad med Isabelle Cash gången före och duger bra igen. Det har blivit en del galopper men hon kan öppna och med tre lopp i kroppen i Sverige kan hon nog leda det här runt om.Så här säger tränaren om henne:

Dana Ek gjorde ännu en bra insats senast. Då travade hon hela vägen och även om hon förlorade så tycker jag att hon gjorde en bra insats för hon förlorade mot en bra häst. Den här distansen ser jag som hennes bästa och jag hoppas att hon kan nå ledningen och hålla hela vägen. Det blir barfota, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

1 Need’em har matchats i stenhårda gäng och är bra själv med men riskerar att bli över från innerspåret och satte inte en fot rätt enda gången man startat från innerspår bakom bilen tidigare. Comeback nu och kanske behöver loppet så bara en av många här.

10 Drizzle är missgynnad av bakspår då han är startsnabb men Wallin har haft höjning på stallet under sensommaren och början på hösten och den här sprang sitt rekord sist i ryggar ute i spåren. Han gillar kort distans och får han ett bra lopp ska han kunna skrälla här.

Systemförslaget.

  1. 6-12.
  2. 2-4.
  3. 2-3-4-5-6-10-11.
  4. 1-7-9-11-12.
  5. 4 Power Doc
  6. 2 Dhaki Zet
  7. 1-2-3-6-7-10.
  8. 1-3-6-8-10.

4200 rader som kostar 1050 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se