Speltips: Extra V86 från Axevalla och Romme

V86-Omgången.

Axevalla och Romme delar måndagens V86-Express. Där Axevalla har Sveriges längsta upplopp (på tusenmeters-bana) med sina 227 meter och är lite över medel i sin ban-bredd. Ingen vinklad vinge och ingen open-stretch att ta hänsyn till här. Romme har lite längre upplopp än medel med sina 205 meter och bredden ligger precis på genomsnittet. Startbilen har vinklad vinge som ger spåren längre ur lite mer möjligheter att ta sig förbi innerspåren än på banor utan, vilket ger kuskarna lite mer valmöjligheter. Spelstopp för V86 är som vid vanliga Expressomgångar; 20:30.

Kortare tips till måndagens och tisdagens extraomgångar och mer fokus på stora jackpotten på onsdag. Öppnar heller inte tillsammans-lagen måndag och tisdag men på onsdag går vi för jackpotten så klart!

Statistik

På Axevalla är det betydligt lägre andel vinnare från ledningen än medel på dom svenska banorna, oavsett distans. Spår ett är okej att få upp farten bakom bilen här tycker många men det återspeglas inte alls i statistiken där spår ett bakom bilen inte ens är topp fem. 4 och 5 höjer sig, följt av 3,2 och 6.

Rommes vinklade startbils-vinge återspeglas i vinststatistiken på banan där varken bricka ett och två inte ens återfinns bland dom fem mest vinstrika spåren. 5 är bäst, som på dom flesta banorna en bit före övriga där sedan 4 är tätt följt av 7,3 och 6, så ge spåren precis bakom bilen betydligt bättre chans än dom innersta spåren i analyserna. I voltstart är spår ett klart bäst tätt följt av spår sex, dom två ligger en bit före övriga spår.

Bästa Spiken!

Spikar i femte avdelningen där det är hög klass på loppet men då många gör comeback och flera har diffus form så tar jag ställning och spikar den jag tror har bäst spetschans. 5 Vikens Fingerprint tror jag är bäst här och leder runt om.

Gå Kort!

I sjunde avdelningen kommer omgångens största favorit kommer ut i lopp i ganska låg klass och det är klart att han har väldigt hög segerchans då två av de värsta motbuden och tänkbara garderingar blev strukna.

3 Becker Grif kommer från starka insatser i sin nya regi och distansen är nog bättre än den korta sist. Han är startsnabb och får väl köras i ledningen här så givet att det är hög segerchans men dom bra loppen har gjorts barfota och nu är det skor på så litet minus så klart och jag chansar med att sterecka en till.

12 Hilltop Hawk är så klart gynnad av de två strukna hästarna och gör intressant debut på distansen. Ny regi och Håkan K vann direkt med häst från Redéns stall för bara en vecka sedan och det kan bli repris då den här är bra för klassen och har nog mycket pengar att tjäna. Dubblar systemet trots läget då spelvärdet är högt här.

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 8. C 1-6-4-5. D Övriga.

Jättefavorit här och visst kanske Goop bara kör offensivt för att få överta från dom flesta i kraft av sitt stora favoritskap. Ingen av springspårshästarna är så snabba ut och kan bli hängande en bit och jag garderar på här.

7 Apollo Cred blir nog för stor favorit från vingelläge och jag garderar även om det finns viss risk/chans att Goop bara kör till han får överta och sedan kan han fuska bort en del.

1 Gulliver Sisu har bästa spåret och kan svara om favoriten kommer sent. Får bra lopp oavsett och har lite uppåtform på slutet.

8 Draupner har klart chansartat läge men kommer från ett par raka lopp i hårdare sällskap så det lär bita bra i lägre klass nu. Mycket tidig här och tänkbart lås tillsammans med favoriten.

6 Prince Will är inte så startsnabb men kusken brukar försöka ladda om det finns läge och kommer Micke J till spets brukar han ju svara allt. Den här kan rinna undan från ledningen.

4 Olimp har segrarna i breddlopp och ungdomslopp i formraden men har även vunnit ”riktiga” lopp på Solvalla tidigare i karriären så håller nog klass nog för att skrälla här. Jepson upp är plus så klart och till 2% måste den här passas trots snävt spår.

5 Ninja Zon är ett treåringt sto och kanske är det här för tufft men hon är startsnabb och kan kanske komma till rygg på ledaren trots spåret. Med sådan resa ska hon absolut kunna skrälla då hon visat ganska bra form på slutet.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 7-12. C 1-6-10-2. D Övriga.

5 The Engine är startsnabb från bästa spåret och här blir det bike men andra startsnabba och inte allts givet att det blir spets. Jag garderar och med många startsnabba så streckar jag även från sämre läge då det kan bli körning i loppet.

1 Mojo Express är startsnabb men blir nog ändå över från start och lite överstreckad då.

7 Roc Star Joli är den troliga ledaren trots spåret och kan leda loppet runt om, men tar man sig inte förbi favoriten är det väl den som tar spets och då kanske den här blir hängande istället.

12 D.Day Zet blandar och ger med sämre insats sist och är uppkollad hos veterinör sedan sist och har tränat bra efter det. Det kan säkert bli bra insats direkt här trots första starten efter uppehåll. Ett par strykningar och det kan bli körning där framme så det lär bita bra till slut.

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 11-2. C 10-6. D Övriga.

Kortlopp för ston och det är ganska bra klass och jag garderar loppet.

Lägesgynnad favoritduo i 2 Armangnac och 4 Kick The Dust Ås där båda är startsnabba och det kan bli lite körning här. Båda har dock gett sig i spets på slutet och körs det lite från start så kommer andra in i matchen. Armagnac har dessutom varit struken sedan sist och då tror jag det är bättre fart i Johans häst i stället och rankar därmed den först.

10 Zacapa Grim och 11 Alpago W.F. är båda snabba och delvis matchats ganska tufft så deras fart lär bita bra till slut och jag streckar båda trots lägena.

6 Four Guys Dream har gått ut formen totalt men har hög kapacitet och gör comeback nu, då biken åker på första gången sedan i april. Håkan K:s stall har haft bra intryck på ett par hästar där så klar uppåtform på den kanten och hoppas den här med är bra. Till under 2% är det mycket intressant även om det så klart är en chansning.

Avdelning 4.

Ranking: A 13. B 14-2-7. C 3-10-1-5. D Övriga.

Spårtrappa och då de betrodda har bra spår så letar jag motbud från sämre lägen, det brukar vara jämnare eller till och med fördel för hästar med rent usla spår i den här lopptypen.

2 Beat Generation är ganska stor favorit som treåring mot äldre här och dessutom växlas det ner en del. Vanlig vagn nu mot bike sist och skor på mot barfota fram sist så kanske inte ser ut att vara toppat inför uppgiften och därmed favorit i fara.

3 Wolverine har höjt sig i år och testade V75 sist men ner i rätt klass nu över passande distans så måste räknas tidigt så klart.

7 Knight Singel är nedstruken ett spår och det är riktigt bra i spårtrappor med dom här lägena om man kör offensivt. Bara vunnit ett lopp på 29 men visat uppåtform på slutet och står bra till här med offensiv körsven.

13 Huile D’Olive kommer med ett lopp i kroppen på svensk bana och har gjort det bra nere i Frankrike utan att få vinna ännu. Det blir första bike den här gången och spår 13 i trappan är inte så dåligt faktiskt så kommer man igenom hyggligt så borde den här kunna få sin första seger.

14 Conrad Launcher har varit bra på slutet och plus med biken på försten gången sist i 23:e starten. Fortsatt den vagnen på är klart intressant här och ska kunna skrälla trots spåret.

10 Teton Aboveall hade bakskor på sist och barfota runt om nu så plus där. Bra med Kontio upp och alltid klart plus på Hellstedts hästar när proffskusk kör och den här har lite smygform utan att få vinna så ofta.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 4. C 6-11-3. D Övriga.

Lopp i hög klass och ett par av de bästa gör comeback och är så klart inte absolut toppform, men många här som inte håller full form och jag tar ställning.

5 Vikens Fingerprint är startsnabb och nedstruken ett spår så även om det är comeback och siktet inställt på Sto-SM så är det intressant med Goop upp. Hon var riktigt bra författning nere i Frankrike och diskningen kom då hon rullade över i galopp i ledningen med seger på gaffeln.

4 Husse Boko verkar svår att hålla fräsch och nu är det ett tag mellan starterna igen och det är betydligt hårdare mot nu än vid segern sist. Ska vara betrodd så klart, på sin höga kapacitet men kanske lite för nära favoriten i procenten den härgången. Den här är ganska snabb bakom bilen men jag tror Goops favorit är snabbare.

6 Global Undecided spikade jag i tipsen då han vann finalen i Silverdivisionen tidigt i våras och han vann i stark stil från utvändigt ledaren den gången. Då hade han inte vunnit lopp på ett och ett halvt år innan det och har inte vunnit efter det, så fint att få maxbetalt vid enda segern på två år, men formen var på topp då och inte alls samma form nu på slutet. Intressant ändå med Jepson upp och nedstruken till toppspår.

11 Niky Flash blev väl bortlottad på förhand men får kanske chansen efter att par strykningar men det är första starten på länge och man kan behöva lopp i kroppen. Var annars bra i vintras vid ett par segrar på Vincennes.

3 Pastor Power gör med comeback efter långt uppehåll och i ny regi. Är startsnabb men borde väl behöva lopp och kör Gopp fram och ställer frågan tidigt tror jag favoriten tar spets. Tänkbart lopp i rygg på ledaren är ju alltid bra och kanske tvilling-aktuell.

Avdelning 6.

Ranking: A 11. B 8-10. C 12-1-5-6. D Övriga.

Stayerlopp och favoriten från bakre fållan så given första häst på vad den mött tidigare och går ner i klass nu.

11 Remarkable Feet är både speedig och stark så tror övriga får svårt att stå mot honom och jag spikar då han står för klassen i gänget.

8 Kalashnikov gillar distansen med och står 20 meter före favoriten men då favoriten startat på genom silver och sedan mot hästar i ännu högre klass så får jag svårt att se den här matcha honom. Inte vunnit lopp på årets åtta starter ännu så ser ut att bli lite överstreckad här.

10 Madronjo hade varit det givna motbudet till 3% men när man nu aviserat skor på är det mindre aktuellt då han höjer sig rejält skolös.

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 12. C 5-9-4-7. D Övriga.

3 Becker Grif är omgångens största favorit och det är klart att han har hög segerchans då 2 Jimmy Arthur och 11 Chang strukits, båda tänkbara motbud här. Jag väljer ändå att gardera loppet med ett streck till i 12 Hilltop Hawk.

För er som garderar bredare så går 4 Charles Du Sud med kombinationen barfota runt om och bike, en kombination han bara gått med tre ggr och vunnit en. 5 Ready Trophy ska gå första gången barfota runt om i sin 18:e start, från toppspår.

Avdelning 8.

Ranking: A 10. B 3-4. C 5-2-11. D Övriga.

Stolopp avslutar omgången och det ser öppet ut så jag streckar ett gäng här.

3 Anna Mauds Lassie får bike på andra gången i livet och har tävlat mycket på V75 senaste två säsongerna så inte konstigt hon inte vinner så ofta då hon möter stenhårt motstånd mest varje gång då. Rätt motstånd nu och maxning i balans och vagn från stall med bra snurr så måste hon räknas tidigt.

4 Valuta E.W. är startsnabb från bra spår och har vunnit 8/30 så skulle kunna rinna undan från spets här men inte så spännande då hon är favorit och jag garderar vidare.

10 Pappajonnys Ilse möter ofta hårdare och får nu bike på som hon funkat riktigt bra i tidigare. Formintryck i senaste starterna och lättare mot än sist.

11 Namanga Bo maxas i balans och vagn och då hon står bäst inne på pengarna skulle hon kunna räcka bra här trots spåret.

Lägesgynnad duo i 2 Break Through och 5 Tullibardine Boe där båda går barfota runt om som den tidigare bara gjort tre gånger i hårda V75-lopp och enklare mot nu så ska räcka. Den senare har bara gjort en start barfota runt om och var bra tvåa då så klar plusbalans på båda från fina lägen och de kan skrälla här.

Systemeförslaget

Avd.1: 1-4-5-6-7-8.

Avd.2: 5-7-12.

Avd.3: 2-4-6-10-11.

Avd.4: 2-3-7-10-13-14.

Avd.5: 5 Vikens Fingerprint

Avd.6: 11 Remarkable Feet

Avd.7: 3-12.

Avd.8: 2-3-4-5-10.

5400 rader som kostar 1350 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se