Speltips: Extra V75-tips till Dannero 7/8

Häst 23

V75 Dannero 7/8

Omgången.

Dannero är värd för söndagens extra-omgång på V75 då Svenskt Kallblodskriterum och Kriteriestoet ska avgöras med en halv miljon i förstapris i både öppna klassen och i stoklassen. Alltså största loppen för treåriga kallblod ska göras upp på dannero travbana den här söndagen. Dannero som är en vanlig tusenmetersbana med 200 meter långt upplopp och strax under medelbredd har inga konstigheter att ta hänsyn till.

Video-tips & Andelar.

Vi gör tidiga inspelade tips på FaceBook och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Den här veckan har vi gjort inspelat material till både lördagens V75-omgång och söndagens extraomgång. Andelsspelet öppnas till båda dagarna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans.

Bästa Spiken!

I Svenskt Kallblodskriterum som avgörs som sjätte avdelningen i omgången startar en av omgångens största favoriter och den här tror vi bara vinner sitt lopp även om stöter på tuffa kullkamrater så klart. 3 Bore Mikkel är obesegrad efter sina sex första starter och har dessutom visat speeder extremt få kommer nära redan som treåringar bland kallbloden. Han är startsnabb och alla borde dessutom vara nöjda med ryggen på honom så tror verkligen ingen bråkar i spetsstriden här och det ligger öppet för spets och slut på Öystein Tjomslands stora favorit här. Stallet har absolut toppform i övrigt med då man kvalade in hela 11 hästar till förra veckans stora lopp för fyraåringarna, i Stoderbyt och Svenskt Kallblodsderby. Han vann båda loppen och la beslag på flera av pengaplaceringarna bakom med.

Avdelning 1.

Lite annorlunda proposition i Diamantsto-försök där hästarna på bakersta fållan borde ha riktigt bra chans att runda alla från startfållorna längre fram då det dessutom inte blivit fullt fält här. Hästarna på mellanfållan står hårt inne då dom inte är nära taket på vad man fått ha tjänat där och dom måste få väldigt svårt att både runda dom där framme och hålla undan för tuffare märrar från 20 meter bakom, nu blev dessutom Sanibel struken som vi utsåg till mest övertsreckad i loppet på dom tidiga systemen. Mest intressant i hela loppet tycker vi 11 M.T.Perette är som bara är streckad till 4% sent lördag men lär stiga i procenten under söndagen. Här är det en häst som tillhörde kulltoppen som treåring och matchades i hårda årgångslopp som fyraåring med men inte fick så mycket med sig den säsongen. Nu är det en väldigt bra proposition för henne och betydligt lättare motstånd än hon är van vid, från dessutom klart bra startspår. Dessutom är det rejält kuskplus med Mats E på henne som varit tränarkörd i karriärens alla starter. 6 Infinity Sisu är lite för stor favorit men streckas ändå tidigt på att det är givet spetsläge och vi har sett enklare hästare rinna undan från spets när dom tuffare ska hämta in dryga tillägg. 12 Ies Elisabet har gått klart bra några starter sedan hon var nere och härdades på Vincennes i vintras. Innan det matchades hon flitigt i den här typen av lopp så när det bara är 12 hästar kvar att runda är det en ganska bra uppgift för henne. Liksom för 13 Nikita Sunrise som är fem år och precis som dom andra två på dubbla tillägg var med och kvalade in till flera årgångslopp som både tre och fyraåring. Hon räknas med tidigt då hon kommer med visad form efter seger sist och får kuskplus nu. Ungefär likvärdiga segerchanser på dom fyra nämnda så ingen frågan om vart spelvärdet ligger och man kanske kan stänga på kvartetten men vi väljer ändå att kanske strecka en till från grunddistansen. Krånglar det för dom där bak så kanske 3 Deep Feeling kan hitta ett fint lopp i rygg på favoriten så med lucka kan man skrälla då det brukar vara trönarkärt och man provar med annan körsven nu. Rikard N har kört henne en gång tidigare då han vunnit hästens enda seger. Vill man ändå ha med fler så även om vi sågat chanserna för hästarna på mellanfållan kan man ändå nämna att 9 Lyckans Loes kommer med ett lopp i kroppen och matchades i ganska tufft motstånd under förra året. Borde bli svårt men lite intressant med Wäjersten upp för första gången, han kör i oerhört flyt för dagen och då kan det stämma lite extra.

Avdelning 2.

Kriteriestoet med en halv miljon till vinnaren där alla är väldigt orutinerade och favoriten är mycket fin men det är kanske tufft då att göra någon till så här stor favorit till över 80%. 5 Lannem Stella har så klart överlägset högst segerchans i fältet då hon kommer med staket i formraden och vunnit alla sin lopp i karriären. Hon har dock inte behövt gå så snabbt som hingsten vi spikar i öppna klassen så vi är inne på att gardera här då vi tror flera kommer att gå framåt här. Bakom streckar vi i första hand Tjomslands trio där framme då han har förmåga att hitta smågrejer som kan höja hästarna till finaler och då hans hästar är streckade mellan en och fem procent lär han väl chansa lite med utrustningar eller balans på någon. Man är i veckans tidiga intervjuer inne på att det inte ska vara några ändringar för 1 Spik Borka, 3 Sjö Jenta och 4 Vega N.O. men att alla ska gå framåt med loppen i kroppen så skulle favoriten komma bort är det svårt att hålla isär dom här. 2 Lia Lykke väljer vi att ta med också då hon har tävlat lite mer än många av konkurrenterna här och mött både äldre ston och även tävlat mot hingstar och valacker i några av sina lopp. Sånt kan ge hårdhet och läget är bra så tänkbar skräll om favoriten skulle komma bort.

Avdelning 3.

Kallblodslopp där många hästar är utspridda på fem startfållor där favoriten 14 Stjärnblomster gick ett riktigt tufft lopp för bara en vecka sedan och det kan mycket väl sitta i benen. Dessutom blir det nog en del spår på vägen igen så tänkbart att hon får för tufft. 7 Per Viking kommer nog kunna få ett bättre lopp så även om spår ett i volten är enklare ska man komma ut med så även den här skulle kunna hamna illa på det nu när det blev en strykning invändigt. Han bara radar upp segrar och jag får för mig att han ska kunna köras till ledningen här då det är ganska få på fållorna framför. Nu blir han kanske favorit här till slut och jag tror mest på honom även om han mött enklare motstånd allt som oftats. 13 Buska Blyg är Lönnaeus förstahäst i loppet i inspelade tipsen då den här matchats i tuffa gäng allt som oftats. Han har en del galopper men att det då blir skor på kanske är ett plus om han har lätt för att rulla över. Dessutom bara två på hans fålla och inte så mycket hästar runt om gör att han ska kunna trava in sig och han måste vara riktigt spelvärd här till bara 5% på tidiga systemen. 4 Ask Viktor och 5 Backegubben står på första tilläggsfållan och är därmed före alla dom bästa hästar från start och på grunddistansen står enklare hästar så den som är först fram kanske får ledningen. Båda har bra kallblodstränare och den först nämnda siktades mot Kallblodsderbyt men galopperade i sitt kval dit. Den senare har varit struken sedan sist så kanske behöver loppet men har visat att han kan vinna loppen med olika upplägg även om det har varit i enklare gäng så klart men ändå positiv i många lopp och sätter gärna nosen först.

Avdelning 4.

Ådalspriset är ett lopp för högsta klassen och vi väljer att förorda spik i det här loppet men tänkbart att gardera med ett fåtal streck men då hamnar man i betrodda då det är ett skiktat lopp. 8 From The Mine är en av få startsnabba i fältet och när loppet ser ut som det gör borde Mats E ladda vad som går från start och då blir det nog ingen som vill lägga lasset i dödens mot den här. Kommer man till spets är loppet kanske bara över. Givet att det är lite chansartat med spår allra längst ut och för den som inte vill rygga det uppläget så nämner jag några motbud. 3 Esprit Sisu blir loppets favorit och nu när Wäjersten vann Guld under lördagen är det kanske ännu fler som går på den här bara för det, kusk och tränare i flytet. Tidig på fint läge men som ganska stor favorit är han överstreckad då han inte vunnit lopp ännu i år. Ingen icke-vinnare så klart och kommer med två lopp i kroppen så ska så klart räknas på få streck. Stallkamraten 9 Noble Superb är ny hos Wäjersten och har inte vunnit mycket senaste åren men kanske kan tända till på miljöombytet och lär vara nyttig i den här typen av lopp. Är han bra direkt så är det ett litet fält och ensam på bakspår gör att han inte hamnar så illa på det och kan vara en tänkbar storskräll. 2 Pinto Bob skrällde sist och slog Global Badman som vann på V75 under lördagen den här helgen. Bra form och kan vinna nu med.

Avdelning 5.

Öppet lopp i ganska låg klass och ska man få till någon utdelning att tala om får nog inte en betrodd vinna här då det finns några skiktade lopp och ett par riktigt stora favoriter i omgången i övrigt. 1 Eagle In Disguise är favorit i fara från innerspåret även om han är startsnabb och spår ett bakom bilen är ganska bra på aktuell bana. Det är tuffare mot nu också så med flera startsnabba från en bit ut i banan kanske han blir över från start och är bara en av många här. Stallkamraten 3 Bowling De Luxe kör Wäjersten själv och den här är intressant då det är aviserat första gången för både barfota runt om och amerikansk vagn. Kommer iväg bra när det varit voltstart men kanske inte visat samma startsnabbhet bakom bilen så med maxning kanske även den biten blir bättre. Förstahästen i loppet. Men Wäjersten har ytterligare häst med i fäletet i 11 Marlon Boko som är väldigt intressant med första gången Mats E upp. Svarar för bra insatser mest hela tiden så tänder man till lite extra på ny kusk ska den här absolut kunna skrälla om man chansar lite och kommer igenom till hygglig position då det är startsnabba ryggar att följa en bit. En lägesgynnad trio i 4 Fightforfreedom Ås, 5 Southridge Jeremy och 6 Kalle Taxam är intressanta med då den förstnämnda är ganska startsnabb från fint läge. Även Southridge är startsnabb från bra spår och har tänt till på barfota runt om med två raka segrar på den balansen så är loppets hemmahopp. Den sist nämnda kan med öppna bra och står bra inne i klassen då han matchats mot ganska hårt motstånd i många av sina starter.

Avdelning 6.

Se Bästa Spiken Svenskt Kallblodskriterum där vi är inne på att Öystein Tjomslands 3 Bore Mikkel är totalt överlägsen och bara vinner loppet. Tjomsland tränar tre hästar i fältet men här slås han på fingrarna i att få med många i en unghästfinal av Jan-Olov Persson som har hela sex hästar inkvalade hit. Mats E kör värsta motbudet och JOPs bästa chans i loppet i 2 Brolin som är startsnabb och lägesgynnad. Annars kul kuskplus på 5 Juni Blixt som får Kontio upp från toppspår och den här är ganska startsnabb men galopperat bort en del pengar i början av sin karriär. Enda tidiga ändringen som lyser rött i programmet är första barfota runt om på 1 Lome Lux som kan få ett lopp i rygg på ledaren och skulle favoriten komma bort kan så klart den här skrälla.

Avdelning 7.

Ett lopp i ganska bra klass avslutar omgången där det samlats ett fint startfält och kanske sprids strecken en del här så vi är inne på att man kanske ska ta ställning i det här loppet. 3 Hanibal Face tror vi inte blir så stor favorit men det här är en väldiugt fin häst för klassen och han visade hög kapacitet redan i sin förra regi. Nu har han en start för Oscar Berglund där han vann direkt på barfota bak och nu blir det dessutom första gången i bike i sin 28:e start. felfri är han nog bara bäst så klart tänkbar spik på passande lång distans. 1 Hefner AM ser vi som överstreckad då det är nästan jämnt på strecken med honom mot favoriten på tidigaste inlämnade kupongerna, han bör väl sjunka lite. Inte så startsnabb så stor risk att han blir över från start och får så klart ett bra lopp då men behöver mycket tur och då är det inte intressant till över 20%. 5 Axl Brown har comebacken avklarad och startade mycket på V75 i vintras så härdad och det intressanta här är att man aviserar barfota runt om som han bara gått på en gång för väldigt länge sedan med galopp som resultat då. Funkar det nu är det så klart kul att se och från toppspår är han tänkbar vid gardering av loppet. Wäjertens duo 8 Mellby Ironman och 4 Claud P.Hill är båda tidiga vid gardering där den förstnämnda är tränarens val och han har tre lopp för sin nya tränare. Den senare har fint utgångsläge till skillnad mot på slutet där han ändå gjort det fint så kommer med full form. Alla tre nämnda motbuden som kan tänkas streckas tidigt trivs på längre distanser som det är den här gången.

Systemförslaget.

  1. 3-6-11-12-13.
  2. 1-2-3-4-5.
  3. 4-7-13-14.
  4. 2-3-8-9.
  5. 1-3-4-5-6-7-11.
  6. 3 Bore Mikkel
  7. 3 Hannibal Face

2800 rader som kostar 1400 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se