Speltips: Extra V75 på Solvalla 16/8

Don Fanucci Zet

V75-tips på Solvalla 16/8.

Omgången & banan.

Extra V75-omgång på Solvalla på onsdagen då vi får se Grupp 1-loppet för femåringar som tidigare hette Jubileumspokalen men nu mera är ett hyllningslopp och fått namnet Margareta Wallenius-Klebergs Pokal. 1,5 Miljoner till vinnaren och i år kommer kanske världens bästa häst ut i Francesco Zet så det blir förmodligen spel mot ett mål även om innerspåret för favoriten gjort det något mer spekulativt än om det hade varit ett ännu säkrare spår, så att säga. Synd att det inte är en vanlig V86 istället för extra V75 den här onsdagen då en stor favorit funkar lite bättre på spelformen med fler lopp. Nu är det V75 och flera skiktade lopp så väldigt hög risk för ganska låg utdelning men vi gör ett försök att gardera några andra favoriter för att leta lite outsiders i flera av loppen.

Banan är medel på det mesta men har ibland tålt regn lite sämre även om det varit bättre på den fronten senaste året men om det kommer mycket regn blir det något mer ovisst vilka som kan fungera sämre eller få sämre fäste för dagen.

Inspelat material & Andelar.

Andelsspelet för 200:-/andel öppnas till onsdagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 18:30 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

Hästen med störst segerchans i omgången är också omgångens i särklass största favorit och 1 Francesco Zet blir svår att fälla i sjätte avdelningen där huvudloppet för dagen går av stapeln. Jag förordar spik på en världens bästa hästar då det inte är så tufft mot som det kunde ha varit.

Gå Kort!

I femte avdelningen där det är ett stolopp för märrar med högst 2 miljoner tjänat i en spårtrappa där favoriten står väldigt bra inne på pengarna men har andra sida spår 12 mot ganska bra motstånd så det finns kanske chans att fälla en storfavorit här.

Avdelning 1.

7 Tangen Bork är Norges bästa kallblod i år då han vunnit 7/10 starter och senast vann Norskt Mästerskap och mest troligt att han bara är bäst här med. Jag spikar då han är under 50% under tisdagen och skulle han stanna runt 50% är han en väldigt bra spik. Han är totalt överlägsen i inbördes möten mot dagens motståndare och är förmodligen ganska mycket bättre än alla här så vinner loppet betydligt oftare än sex gånger på tio.

6 Brenne Odin kan öppna ganska snabbt men lär väl släppa till favoriten och då favoriten är snabb ut kanske den här inte ens kan svara. Man har kört i rygg på ledaren mot sämre motstånd än så här så det är troliga upplägget och han ska inte ta en hel längd på favoriten även om han skulle få luckan så överspelad den här gången till nära 20% på tidiga kuponger.

3 Smedheim Braut och 1 Grisle Tore G.L. är två Tjpmsland-tränade som kan utvecklas till att hävda sig i eliten men stod båda i runt 20 ggr pengarna i Norska Mästerskapet där favoriten spelades till 1,6 ggr så det skiljer väldigt mycket fortfarande. 9 Soldhöjdens Drake visade uppåtform sist, har viss fart och ska gå barfota runt om men från bakspår blir det tufft även om han ska räknas om favoriten skulle komma bort.

Avdelning 2.

Big Noon-Pokalen där treåringar står 20 meter före fyraåringar och tyvärr är det ett litet fält men då det är kort distans kan absolut treåringarna hålla undan och jag spelar med gardering här.

6 Periculum ÄR STRUKEN!

5 Dakovo Mail är knapp favorit och får väl en del extrastreck från struken, betrodd häst och den här blir bara en av flera på dåligt spelvärde på grund av extrastrecken. Gått i ledningen vid segrarna på slutet och nu är det tillägg där det dessutom nu blir vanlig vagn. Rapporterad för orent trav för tre starter sedan och fick startförbud en period efter det och har en del galopper tidigare i historiken så ingen att lita på som favorit.

8 B.A.Superhero gör det bra mest hela tiden och är klart gynnad av att ha fått tredjespår i volten istället för fjärde, som han hade lottats till. Hästen är riktigt bra och kan öppna bra och i ett litet fält lär han få bra position.

1 Icebreaker Pellini har två lopp i kroppen efter strykning och går framåt med starterna så klart där han höjde sig på barfotabalans sist. Samma igen och spetsläge igen så kan leda loppet länge och trivs han första gången på kort distans kan han leda loppet runt om. Kan även köras i rygg på ledaren då det är hårt mot och ska ju kunna vinna med sådan resa med så klart, då man från stallhåll hoppas att distansen ska vara en fördel för honom.

2 Savile Row är obesegrad efter tre starter för Nurmos och i det stallet har vi ju lärt oss att man inte behöver vänta på massa lopp i kroppen för att hästarna ska hävda sig mot mer rutinerat motstånd. Han kanske vinner igen nu när det blir urryckare för första gången men hårt streckad den här gången.

Avdelning 3.

11 Zeudi Amg är precis hur bra som helst men många tuffa lopp i stenhårda tempon och ute i spåren kan så klart ta ut sin rätt och även hon måste ju kunna göra ett dåligt lopp någon gång. Slog rutinerade Elithästar trots tredjespår hela vägen sist och gick norskt rekord starten innan så givet att hon är loppets första häst i rankingen då hon inte ens är favorit den här gången. Så här säger Gocciadoro om sin häst som åter körs av Magnus A:

– Zeudi Amg är urtypen av häst som bara blir starkare och starkare ju mer hon tävlar på. Det är roligt att se den utveckling hon har i sig och att hon aldrig slutar överraska oss utan tar nya steg hela tiden. Förra året gjorde hon ett topplopp i motsvarande lopp så det spelar ingen som helst roll för henne att det är medeldistans. Allt tyder på att hon gör en ny bra insats igen och jag skulle inte bli överraskad om hon står som vinnare av det här loppet. Inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Favorit är istället 6 Great Skills men vi ska komma ihåg att hon glänst i enklare Silverdivisioner även om det var en final sist så har det faktiskt varit lite tunnare i Silver i år än vad vi är vana vid. Det är ett rejält kliv upp i klass här för henne och hon är en av ett par givna utmanare, men att göra henne till favorit mot Zuedi Amg är nästan lite orättvist.

7 Blackflash Bar är härdad hårdare gäng nere i Frankrike och Italien så lär köras offensivt till dödens och göra det jobbigt för favoriten. Hon kanske vinner loppet från dödens då hon visat att hon tål positionen och trivs på våra banor då hon håller absolut toppform. Gocciadoro är inne på att han kan ta sig förbi Great Skills och övriga i starten och även om det kanske inte går så borgar det för högt tempo och så här säger han om hästen:

– Blackflash Bar blir bara bättre och bättre. Hennes insatser på svensk mark har varit övertygande och jag tror faktiskt att hon kan vara mycket bättre denna gång. Spår sju gör inte saken enkel, men det finns lopp i Italien där hon haft liknande startspår och flugit förbi riktigt startsnabba hästar direkt. Om jag vill tror jag faktiskt att jag kan nå ledningen, men jag kommer inte låsa mig vid någon taktik utan kommer anpassa mig utifrån hur hon känns när vi är uppe bakom bilen. Det är en väldigt stark häst i vilket fall så ledningen är ju inget måste för henne. Det blir inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

1 Glamorous Rain har varit med många stora finaler som unghäst där hon gjort det bra och hon kan öppna hyggligt så inte otänkbart att man kan få rygg på ledande favoriten här. Jämn och stabil som gör det bra mest hela tiden och kanske kan hon vinna om det blir tryck på loppet och lucka kommer. ‘

8 Iceland Falls är en annan som med gör det bra ofta och är härdad mot hingstar och vallacker så bara läget som sätter ner chanserna rejält men skulle man ha lite tur med positionerna så är hon en tänkbar skräll. Det känns ju som att det kan bli riktigt bra fart på loppet så jag är inne på att fler än de mest betrodda får viss chans till slut.

10 Chebba Mil har bara gjort 14 starter men vunnit hela tio och kommer med två lopp i kroppen efter lång frånvaro där hon sist var femma som ganska betrodd mot tuffa hingstar och valacker på Vincennes. Vann både Drottningpokalen och Stosprintern i fjol så trivs på Sveriges tusen-metersbanor. Lite långt mellan starterna nu men kanske fördel att vara fräsch.

4 Isla Jet stod i 17 ggr i loppet Chebba Mil var ute i på Vincennes och nu är hon mer spelad än Chebba och visst har hon visat form efter då hon slog hingstar och valacker på Enghien men också varit diskad i lopp efter det. Bra läge men rådde inte på 5 Imhatra AM då man möttes på Åby tidigare i år. Ihatra kan öppna bra och har toppspår så kanske blir det hon som kan lägga beslag på vinnarhålet här och från rygg på ledaren ska hon kunna skrälla.

Avdelning 4.

Långlopp där jag streckar några stycken och där framme blir det väl ledningen och rygg ledaren för 2 Leighton Boko och 1 Round Cube så glömmer övriga bort duon från startfållan kan det bli seger för någon av dem. Den förstnämnda vill man säkert ta sig till ledningen med och den senare borde man väl vara nöjd med lopp i rygg för så upplagt för att det kan bli så.

6 Cash Winner är loppets klara favorit men även om spår tre är bra så är kusken inte så vass i svensk volt och hästen har den del galopper så inte alls säkert att det här fungerar och jag ser det som favorit i fara.

14 Ture L.A. har hittat formen och man körde väl lite för sent för att utmana om seger över 4000 meter på Axevalla sist men var klart bra och två raka segrar innan det.

5 Håna Am är dock mer intressant då han visat att han trivs över distansen på just Solvalla där han vann Lilla Harpers i år. Man skyller på värmen tidigt i somras och att han inte trivdes med det i juni och hoppas på bättre form nu när han fått ta det lite lugnare med tävlandet. Hittar han tillbaka till vårformen så kanske han kan slå till här från bra spår på mellanfållan.

13 Parker står hårt inne i propositionen här men är en tuffing som söker efter formen. Han matchades mot Harpers i fjol där han galopperade men det säger en del om vilka tankar man har om honom över lång distans och han är en tänkbar skräll vid många.

Avdelning 5.

Här fick favoriten sämsta läget vilket man räknade med så klart då det är en spårtrappa och hon kan absolut lösa det här men det är inte helt enkelt så jag garderar loppet men håller nere antalet streck här. 12 Felicia Zet är loppets stora favorit och hon slog bland andra Clarissa sist (som nu är ute i huvudloppet för dagen). Fyra raka segrar nu för den här och ett par tredjeplatser i både Stochampionatet och i Breeders’-finalen gör att hon så klart tillhärt kulltoppen som fyraåring. Med under 2 miljoner på kontot så är det i underkant mot vad hon kunde haft så hon står klart bra inne i loppet här.

Motstånd saknas inte och 6 Ivanka Amok visade startsnabbhet sist då hon kunde spetsa från innerspåret på Axevalla och hon skulle kunna snabbstarta till ledningen här med och blir då hästen för övriga att slå. Kan absolut leda loppet runt om.

7 Ies Elisabet blir mitt tredje streck och min skrällide då hon kan avsluta snabbt och visst krävs det tur om hon ska få sitt lopp i ryggar för att avsluta vasst men till låg procent är jag beredd att chansa. Det som väger över och gör det extra intressant är att hon ska gå i amerikansk vagn här vilket kan vara första gången i så fall. Visst är många av framgångarna tagna i Monté på slutet men hon är härdad i Frankrike och vagnbyte gör det roligt att chansa med ett streck för henne till under 3%.

Avdelning 6.

1 Francesco Zet ska väl bara vinna huvudloppet, Margareta Wallenius-Klebergs Pokal och 1,5 miljoner då han tillhör världens bästa hästar och det gör inte någon annan av motståndarna. Visst har innerspåret ställt till det för stora Redén-favoriter på Solvalla både en och två gånger men det här är en häst som ska vara överlägsen så man chansar nog inte allt för mycket utan ser till att ta sig ut om det inte skulle gå att spetsa av egen kraft här. Borde vara bara bäst och spikas på allt.

Största loppet för femåringar och givet att många ställt i ordning lite extra men jag tror helt enkelt inte att man räcker ändå.

7 Borups Victory ska gå första gången i amerikansk vagn och första gången barfota runt om och rycktussar för första gången. Allt maxas och den här kan öppna så skulle favoriten komma bort kan den här köras till ledningen och leda loppet runt om.

3 Castor the Star kan med öppna snabbt men kommer från segrar i Brons och Silver i vår och sommar så möter tuffare nu och om man skulle snabbstarta förbi favoriten släpper man väl även om det skulle vara Borups Victory som är först fram och ställer frågan.

5 Clarissa har snabba fartresurser och skulle hon få loppet från toppspår kanske hon kan avsluta snabbt här för en bra placering men att hon ska slå Francesco Zet är långsökt och ens att slå Borups Victory är ingen picknick det heller.

4 Jimmy Ferro B.R. har bra läge och får kraftigt kuskplus i MAD upp så kanske kan överraska om han ställts i ordning hit..

9 Seven Nation Army är bra men frågetecken för formen då han strukist sedan sist.

Avdelning 7.

Här är Gocciadoro inne på att köra offensivt med favoriten 9 Cayenne S.L.M. och räds inte dödens och så här säger han om henne:

– Cayenne S.L.M. gjorde ett bra lopp senast även om det inte blev seger. Hon fick gå tufft sista 600 meterna och jag var väldigt nöjd med insatsen. Startspåret spelar ingen roll för hennes del och även om hon gått bra bakifrån så tar jag gärna positionen utvändigt ledaren med henne om jag får chansen för det tål hon. Inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Jag är inne på att det är en stark favorit men lopp en bit ute i spåren igen och det kan så klart bli strul så jag garderar med minst ett motbud här.

5 Miss Chevy Neo har bara gått med amerikansk vagn ett par gånger där det blivit galopp ena gången och en bra andraplats från dödens mot en bra favorit i ledningen för ett år sedan. Hon kan öppna ganska snabbt och från bra spår skulle det kunna bli ledningen den här gången, då man kanske släpper med startsnabba 4 Icicle Am då hon ströks sist och var oplacerad före det så man söker väl efter formen.

1 Ginger Peachy är ganska bra för klassen men borde bli över från innerspåret även om man kan öppna ganska bra så tror jag inte man kan svara bland andra Icicle Am, som kanske släpper i sin tur.

2 Maltese Magic är alltid intressant med proffs upp då hon brukar vara tränar-körd och sist Stefan Persson körde henne vann man tillsammans.

6 Idoanythingforlove är aviserad att gå första gången i bike hit och får lite kuskplus så intressant då hon kommer i absolut toppform.

Systemförslaget.

  1. 7 Tangen Bork
  2. 1-2-5-8.
  3. 1-5-6-7-8-10-11.
  4. 1-2-5-6-13-14.
  5. 6-7-12.
  6. 1 Francesco Zet
  7. 4-5-6-9.

2016 rader som kostar 1008 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se