Speltips: Extra V75 på Charlottenlund med Copenhagen Cup 14/5, 15:00.

Häst 27

V75-Tips till extra omgång på Charlottenlund 14/5

V75-Omgången med Copenhagen Cup.

Den här söndagen är det en extra V75 från Lunden utanför Köpenhamn i Danmark och det är landets största travlopp för äldre som ska avgöras då man kör Copenhagen Cup här. Banan är lite annorlunda här med bara 950 meter runt om, där ändå raksträckorna är långa, så det är snäva svängar som inte alla trivs på så håll utkik efter hästar som är vana att tävla på banan. Fördel att komma ner på innerspår i den typen av banor men upploppet är ändå 200 meter så det går att plocka längder till slut. Spelstopp 15:00 och varken open stretch eller vinklad vinge här att ta hänsyn till. Omgången är som vanligt skiktad på på den här tävlingsdagen men jag tycker att man kanske kan fälla nästan alla favoriter, så kommer man rätt på det och flera favoriter faller så kan det nog ge ganska bra utdelning.

Andelar.

Andelsspelet öppnas till söndagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 14:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

Kommer att spela med bara en spik i omgången då jag tycker man kan lösa nästan alla avdelningar med ganska få hästar och jag väljer att spika i sista avdelningen där favoriten är streckad till under 30% tidigt på söndagen. Det blir favoriten 4 Nova Mahiron som jag tror spetsar och leder loppet runt om oftare än en gång på tre och då många sprider strecken där tar jag ställning och spikar henne. Hon slog flera av konkurrenterna där sist och ska vara framåt med årsdebuten avklarad så en bra spik i annars öppet lopp bakom henne.

Gå Kort!

Tänker spela med bara en spik och då går jag kort i flera avdelningar och huvudloppet, i avdelning sex tror jag man kan komma undan med två-tre streck.

Även fyraåringseliten i avdelning fyra ser ut att stå mellan två hästar men det är ett ganska tråkigt lås då dom drar mest streck men man får ändå hälften av strecken på motbudet om favoriten faller, så helt okej då det känns ganska stängt på dom två. Se avdelning fyra för att se vilka två jag stänger loppet på.

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 14-13. C 15-1-8-5-15-9-10-2-12 C: 7-6-11-4

3 Dynamite Sensation ska ha varit bättre än någonsin sist när galoppen kom med sparade krafter och han står riktigt bra till här för att kunna köras till ledningen tidigt. Väldigt bra inne i propositionen och tufft för hästar att ta 40 meter på en bra Bronsdivisions-häst så mycket bra chans att Dynamite Sensation leder loppet runt om.

På dubbla tillägg startar tre hästar som räknas tidigt och jag streckar alla tre. 13 Garuda Fligny vann från ledningen nere i Frankrike sist så kommer med visad form och trivs på lång distans och går på alla banor. 14 Staro Leonardo kommer med två lopp i kroppen och Lövgren åker med bara en häst hit så kommer väl i angeläget ärende. Bra för klassen så klart och duger alltid bra i den här typen av lopp. 15 Short in Cash fick en paus där han fräschats upp och sedan en träningsperiod så kommer han väl förberedd hit med comebacken avklarad och ska vara framåt med det loppet i kroppen. 1 Conrads Diderot har ett toppspår här och kanske kan spetsa i sin nya regi här och han stod lika start med 10 Velten Swarovski i sin senaste start. Intressant med en träningsperiod hos Kolgjinis och miljöombyte men kanske behöver loppet. Velten Swaroski å sin sida var ju trots allt tvåa i mål som hårt betrodd då dom möttes i en final på annandagen. Han har ett lopp i kroppen inför detta, plus att det är första gången Magnus A upp så klart mer intressant och den jag streckar av hästarna från mellanfållan.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 6-7-4-10. C 3-2-11-1-9. D 8-12.

Ett väldigt fint försök i Klass 2 där loppet ser många segerstaplare och svårt att sätta in dom mot varandra här så jag väljer att strecka på en hel del ekipage här.

6 Generalen är favorit men spår en bit ut gör att han nog inte får det gratis här och rsik för vingel till och med. Flemming har säkert ställt ordning bra hit och det är klart att det är en bra chan men som klar favorit får man nog säga att det är en favorit i fara.

5 Mercury Boko kan öppna snabbt och har spår innanför favoriten och borde nog vara loppets knappa favorit här på läget. Kan spetsa och leda loppet runt om men även 3 Hank D.K. kan öppna snabbt så kan han svara lär väl Uhrberg vilja köra i ledningen så det kan gå fort i starten här. Båda räknas tidigt. Även 2 Gladiator kan öppna snabbt men det har varit i enklare gäng så man borde väl inte köra för att försöka hålla ut bättre hästar här utan ska vara nöjd med rygg på ledaren här och kan så klart skrälla med lucka efter sådant lopp men jag tror han är lite sämre än ett gäng här.

7 Head of State var klart förbättrad på första gången barfota i förra starten och ska gå så igen så streckas trots spåret, då Goop låter positiv kring chanserna. Visade sist att han trivs i dödens och det brukar ju vara ledig position.

10 Sir Express var tidig och lovande som tvååring med snabba tider redan då men skadade sig och har missat ett års tävlande men med tanke på hans höga kapacitet måste han stå riktigt bra inne i lägsta klassen på V75. Tre lopp i kroppen nu där han vunnit alla tre i enklare gäng men han ska duga bra här med och då det kan bli en del körning där framme kan han komma in i loppet trots bakspåret.

4 Demone d’Asti gick bra i ett svenskt V75-lopp näst sist som tvåa där det var långt ner till tredje hästen och starten efter spetsade han från spår en bit ut på Åby. Det kostade en del och han fick mjölksyra till slut men höll okej till en fjärdeplats så härdad med två V75-starter och kan öppna med men är ingen raket. Körs till bra position och kan absolut slå det här gänget om det stämmer lite.

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 1-6-10. C 5-8-7-4. D 3-9.

I kortlopp på Lunden startar bara sex hästar i bredd bakom bilen och alltså bakspår redan för spår sju här och det borde bli svårt för bakspåren att komma till här.

1 Four Guys Dream blir klar favorit men riskerar att bli över här, men skulle han komma ut så är han väl bäst här då han hävdat sig bra mot fina Gulddivisionare i Sverige. Man siktar på Sweden Cup och det gör inget om han får snällt lopp på innerspåret nu säger man, men han är speedig om luckan kommer. Favorit i fara.

5 Floris Baldwin kan öppna snabbt och om han tar sig förbi alla invändiga och 6 Heart of Steel följer med i draget där ute kanske Heart Of Steel kan ta över ledningen. Han har blivit tempotorsk i kön i senaste två loppen och jag tror han har bättre chans än dom 7% han spelas till på söndag morgon. Kan nämnas att han trivs på banan då han vann ett liknande kortlopp här på 1.09,9 i somras och dessutom vann han Copenhagen Cup 2020 då han slog ett betydligt hårdare gäng än han ställs mot här. Visst är formen lite svårbedömd men en bit över 10% segerchans måste han väl ha.

2 Synergy verkar tränare och körsven tro en hel del på men inte alls givet att han kan svara ett par startsnabba ute i banan men skulle det lyckas och han kommer till spets så är det väl hästen att slå. Det kan också vara så att han får överta av Floris Baldwin efter en bit och så här säger tränaren:

Synergy är väldigt startsnabb och även om det finns många kända hästar med här som också kan öppna snabbt så tror jag att min häst har chans att ta ledningen. Lyckas vi nå dit så tror jag att han blir svårslagen över den här distansen. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 2. C 7-4-1-3-9. D 8-6-10-11.

Här spelas 5 Schampus till klar favorit i Fyraåringseliten då man är inne på att ha ska få ta över ledningen från startsnabba 4 Julia Sisu och visst är det troligt då båda kan öppna snabbt. Men även 7 B A Superhero kan öppna snabbt och spetsade mot Schampus sist men fick se sig slagen över upploppet den gången så här vill man till rygg ledaren på Schampus. B A Superhero är en toppstammad jänkare som kanske skulle göra sig som bäst på kort distans och tränaren är inne på att han inte kan slå favoriten här. Vill både 4 och 7, och kanske någon mer ha rygg på favoriten här kan det kosta en del bara att ta sig till spets så även om man är inne på att han ska vara mycket bättre än i comebacken så rör det sig om en orutinerad häst med bara fem lopp innanför västen så kanske inte helt att lita på.

2 Don’t Say Gar skrällde rejält på Vincennes då hon satt bland sista hästarna länge och tog en bra rygg i Jazzy Perrine att gå hela vägen i, en bit in på upploppet och kunde spurta förbi på slutet. Slog meriterat motstånd då i öppen klass och varit bra tidigare på skandinaviska banor som treåring. Hon har gjort 19 starter, tjänat nästan 2 miljoner, vunnit på Vincennes och gått 10- och 11-tider på kort distans så har snabbare farter och mer hårdhet än favoriten. Även den här kommer med ett lopp i kroppen hit så ska vara bättre nu och så här säger Goccidoro om henne.

Dont’ Say Gar (lopp 9) hade en fantastiskt vinter i Frankrike och fick en vila efter det. I comebacken i Turin var hon med facit i hand inte helt redo utan galopperade 50 meter före mål med chans på en placering bland de tre främsta. Hon har tränat väldigt bra efter det loppet och jag är säker på att hon kommer stå för en bra prestation den här gången. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 1-10-9. C 11-7-5-12-3. D 6-2-8.

4 Staccato H L** kan öppna bra och var med i utdragen körning om spets mot en för dagen väldigt bra Indy Rock i Grosser Preis von Deutschland i höstas. Det var lopp mot miljonärer och han var fyra i tyska Derbyt och trea i Breeder’s Crown så han måste stå bra inne i Bronsdivisionen med två lopp i kroppen här. Det var vanlig vagn i årets första två starter men nu maxas det i utrustningen med en bike han gått bra i tidigare så fin chans till spets och slut om favoriten skulle få problem med innerspåret bakom bilen.

1 Cronos Degli Dei är klar favorit som står bra inne på pengarna i Brons efter att ha varit skadedrabbad under fyraåringssäsongen. Han var riktigt bra som treåring och han är nog bästa hästen här så det är en toppchans och se här vad tränaren har att säga om honom:

Cronos degli Dei tillhörde de bästa treåringarna i Italien före han fick en skada. Han har tävlat igång mot bra hästar, men var sjuk i senaste starten och blev behandlad för det. Hästen har tränat starkt och vi har inväntat det här loppet då han står helt perfekt inne i Bronsdivisionen. Hästen kan öppna snabbt och jag ska göra ett ordentligt försök att svara ledningen. I Italien har han oftast tävlat med skor runt om, men jag kommer ta beslut under tävlingsdag om vi ska köra med någon barfotabalans denna gång. I övrigt blir det öppet huvudlag och jänkarvagn som vanligt, säger Alessandro Gocciadoro.

Det låter ju bra på favoriten men jag är inne på att han kan bli över från start även om han kan öppna bra och jag garderar vidare, väl medveten om att det kanske bara är över om han håller upp sitt innerspår eller hittar ut. Om det blir körning kommer tre formkort in i matchen trots bakspår.

10 Bottnas Idol går från klarhet till klarhet och han var inte trött i mål så tränare och kusk Preben Sövik är helt inne på att köra offensivt tidigt här med honom då han tycker att han tål det. Man måste väl bara hålla med och kul att det inte är passivt upplägg aviserat.

9 Stenson är ytterligare en som kan profitera på om det blir tryck på loppet och han ska vara framåt med årsdebuten avklarad där det blev lite fel kört för honom. Nu blir det bike på och någon form av skygglappar på, vilket båda är utrustning han svarat bra på så räknar med betydligt högre segerchans än kollektivet tror här. 3% är helt fel som han är spelad till söndag morgon och han har form i stigande med lopp i kroppen.

Skulle någon av dom två dra fram 11 Yuvaraj som har en vass spurt att tillgå så lär han slå många här med. Han hade vunnit loppet sist utan galoppen och nu blir det bike på.

5 Feel the Benefit har bra körsven och läge så räknas vid bredare gardering men känns något enklare än de tre fyra bästa här. Lite samma med 7 Twigs Honor som duger i klassen men fick spår för långt ut, men kan öppna hyggligt om man laddar så skulle det tillkomma någon strykning och Goop får för sig att ladda så kan det vara aktuellt trots spår här ute.

12 Indigo gillar jag men han har galopperat mycket i år och är bortlottad då han gör sina bästa lopp i spets. 3 Tour Eiffel har bra spår och kan med öppna hyggligt samtidigt som tränaren brukar ha övertro på henne, men ska inte räcka alls här.

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 7. C 5-8-2-3-6-9 D 1-10.

Huvudloppet och Copenhagen Cup som har tradition att vara ett storlopp i Norden över medeldistans men man har lågt förstapriset och bara 375.000 DDK i till vinnaren är riktigt dåligt för att vara Danmarks största lopp (för äldre). Man vill ju att det ska locka intresse bland topphästar ute i Europa som ska kunna tävla om chans att bli inbjudna till Elitloppet men det är lite tunt i år.

Favoriten 7 Önas Prince håller så klart uppe klassen på loppet något då han är inbjuden till Elitloppet redan och deltog där i fjol. Nu är det ju då om två veckor han ska vara som bäst och gå två heat samma dag så inte alls givet att man vill ge honom för hårt lopp nu. Man vill väl inte gå ett tufft lopp i tredjesspår i snäv första sväng i hårt tempo för att sedan få svar i dödens. Man borde väl vilja försöka hitta ner i banan och köra sista 4-500 i loppet och han kan säkert vinna ändå med sådant upplägg men som väldigt stor favorit vill man ju chansa och gardera loppet.

4 Iznogoud Am ska väl gå framåt med loppen i kroppen och i fjol var det här en snabb häst som fungerade riktigt bra i ledningen. Bra chans att sticka till spets och då släpper man ju inte eftersom man vill sikta på Elitloppet och få chans på en rosa biljett. Såg ju ut att kunna gå mot seger i Sprintermästarens final i somras när Francesco Zet klev förbi till slut men dom landade på 9-tid och han har sedan visat att han fungerar på alla distanser och inte så tufft motstånd den här gången. God chans att ta ledningen och vinna därifrån.

5 Zeudi Amg trodde Gocciadoro på direkt efter långresa och körde offensivt med. Hon kan ha gått framåt med loppen i kroppen så från bättre läge nu kanske det är nu toppinsatsen kommer, även om hon inte var dålig sist. Det låter på tränaren som han resonerar lite åt det hållet med och hoppas han ska spetsa med henne här men har mycket svårt att se henne ta en längd på Iznogoud AM. Hon ska dock duga från andra bra positioner där framme.

3 Calle Crown och 6 E Type Cash kanske ska ha längre distanser där den förstnämnda är van vid större svängar i Frankrike men var bra som tvåa här i fjol. Den senare har mött enklare men bygger självförtroende och lär hävda sig mot allt bättre motstånd i sommar.

9 Seven Nation Army har fungerat på banan tidigare men det ska inte gå från bakspår mot det här motståndet och det är väldigt chansartat läge för honom.

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 9-6-5. C 12-3-11-8. D 1-10-2.

4 Nova Mahiron har bra spår här och ledde runt om direkt i comebacken sist då hon mötte ungefär samma motstånd och ska vara framåt med loppet i kroppen så hon har bra chans att spetsa och spåra loppet hela vägen åter igen. Stark favorit som inte blir så väldigt hårt streckad och jag tycker det är en vettig spik här, då värsta motståndarna fick spår utanför eller bakspår. Visst säger man att man kanske inte vill lägga allt i starten nu när det är medeldistans men från så här bra läge blir det bra position och vissa kan nog tänkas släppa till henne.

9 Glorius Rain var trea i Svenska StoDerbyt från bakspår i höstas och håller hög klass men frågetecken för formen efter att ha galopperat i sin årsdebut.Ska väl så klart vara bättre med en start i kroppen så räknas trots bakspår här.

6 A Perfect Face var betrodd i Svenska StoDerbyt och i Stochampionatet och har inte alls fått med sig så mycket pengar hon kunde ha fått från unghästkarriären. Hon var bra i comebacken mot äldre tidigare i år men galopperat två lopp i rad på slutet så frågetecken för formen även här men ingen tvekan om att kapaciteten räcker för att vinna loppet från ett ganska bra spår.

5 Kyriad Newport har ett fint spår och kan öppna men möter tufft motstånd nu så även om hon kommer från rejäl insats med seger på fin tid så tycker jag att hon är lite övertsreckad den här gången. Med det sagt är hon ändå tidig vid gardering, men tycker det borde vara lite mer jämnt streckat mellan några bakom favoriten här.

12 Eenymeenyminymoe blev favorit till slut sist, mot favoriten här, efter flera strykningar i loppet, men då gick den här med skor och det var märkligt spelat den gången. Nu borde det väl finnas hov till att köra barfota runt om och då stiger chanserna för den här men läget är ju iskallt med många bra hästar i fältet.

3 Call Me Brodda har bra läge men vinner inte ofta på äldre dagar och har två segrar i vinter när det går långsammare med skor och får kanske svårt att hinna med dom bästa när det maxas. Vann 2/18 i fjol och då var den ena segern en skräll just här på Lunden medan den andra vinsten kom i ett breddlopp så kanske sett sitt bäst före datum även om hon var fin som tvåa i tufft gäng näst sist. Tränaren vill se henne i spets så vi får väl se.

8 Riet Hazelaar och 11 Devs Daffodil duger båda med men har risiga utgångslägen men ska man gardera och det skulle bli någon mer strykning så kanske dom kommer in i matchen.

7 Allegra Gifont är struken under lördagen.

Systemförslaget.

  1. 3-10-13-14-15.
  2. 3-4-5-6-7-10.
  3. 1-2-6-10.
  4. 2-5.
  5. 1-4-9-10.
  6. 4-5-7.
  7. 4 Nova Mahiron

2880 rader som kostar 1440 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se