Speltips: Extra-V75 Momarken 27/12

V75-Omgången.

Momarken har måndagens extraomgång med spelstopp 19:30. I Norge är det inget barfotaförbud som i Sverige och de har börjat med skoinfo under hösten där med. Även vagninfo finns men båda är de lite sega med och inte sällan ändras det sent. Banan ligger nära Sverige och den ligger ungefär halvvägs till Oslo från svenska gränsen.

Betydligt längre upplopp här än vi är vana vid på tusenmeters-bana med hela 240 meter här. Banbredden är ungefär som i Sverige och här finns varken vinklad startbilsvinge eller open stretch att ta hänsyn till. Med långa upplopp blir kurvorna snävare så hästar med problem i svängarna kanske kan ha lite högre galopprisk här.

Gäller i Norge.

På norska banor är det förbjudet med körspö och voltstartsystemet är lite annorlunda.

Spåren 5,6 och 7 vänder i motsatt håll mot dom invändiga, utanför dom och alla tre spåren räknas som springspår här. Även 11 och 12 vänder så på bakre volten och kan komma bra på det med ryggar på springspårshästarna. Spår 4 blir nog det snävaste spåret här och får väl ses som sämst, även om det är lite mer plats här än i Sverige från det spåret med.

Bästa Spiken!

1 Todin i femte avdelningen ser ut att gå förbi och bli omgångens största favorit men segerchansen är bra och det är hästen som har högst segerchans i hela omgången så jag spikar. Loppet är skiktat och bara ett vettigt motbud finns men den ska runda många från tillägg över kort distans medan favoriten mest troligt sitter i spets hela vägen.

Gå Kort!

I första loppet kan man nog stänga på tre hästar eller välja att ta ställning för spik på favoriten. Skiktat lopp där tre sticker ut rejält och kanske heltäckt på de tre.

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 10. C 5-1-8-11 D Övriga.

Stolopp med tillägg i ganska hög klass, ser att många fastnar för de tre hästarna jag också tycker höjer sig här så kanske läge att spika favoriten som slagit de här konkurrenterna tidigare.

2 Riva O. var ute in en norsk V75-final i öppen klass sist och var hårt betrodd så enklare mot nu när hon går ner i rätt klass och bara möter ston. Bra chans och kanske bara vinner.

10 Lucky Queen Soa har varit nära favoriten till slut från 20 meter tillägg i näst senaste starten och nu är det ett mindre fält än då, så kan komma bra på det utan att det kostar allt för mycket. Har favoriten en sämre dag är det här första utmanaren.

5 Secret Snap var ute i samma final som Riva O. sist och blev fast med sparat från innerspåret bakom bilen. Kan överraska om man sliper sitta fast som på slutet.

Bland utrustningsändringar kan det nämnas att favoriten och ett par till växlar ner från bike till vanlig vagn då det är voltstart. 11 Ilena Bonanza har gått med helstängt huvudlag på slutet och byter nu till norskt för att få henne att gå felfritt. Det är nog ändå för tufft mot för henne nu.

Avdelning 2.

Ranking: A 11. B 7-3. C 15-10-8-9-4-5. D Övriga.

Kallblodslopp med fullt fällt över tre startfållor och det är dessutom ett lopp för bara tre och fyraåringar i väldigt låg klass. Det krävs nog några streck här då mycket kan hända.

11 Hauk Viktor är väl rätt favorit men det kanske inte skiljer så mycket på de på de olika tilläggen då det är så låg klass. Första gången med rycktussar efter att gått alla sina starter med fast bomull.

15 Faks Odin gick lopp så sent som 23/12 där han var tvåa och kanske tänder till på väldigt täta starter. Ska duga och nollan i starten före fick han inget fäste på en dålig bana men annars är han ju i princip alltid med där framme när pengarna ska fördelas.

7 Mjölner Balder är nog bästa hästen på mellanfållan men är bara tre år och har bara sju starter innanför västen. Är dock startsnabb och kan hitta bra position trots att han står på ett tillägg men bara tre hästar på grunddistansen.

3 Egge Jerven är ännu mer orutinerad men är ändå fyra år och kanske lite mer mogen än några av treåringarna här. Tar nog spets och sedan kan man väl avgöra om man vill köra där eller ska släppa när någon från tillägget ställer frågan. Oavsett får han väl ett bra lopp.

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 7-4-2. C 5-1-11. D Övrigt.

8 Global Undefeded kan det bli skoryck för nu, om det passar på banan så får han lite ryggar lär han fälla många över det långa upploppet. Han är bättre än formraden och har vunnit 25 av 56 starter och står bra inne i klassen.

2 Le Rapide är väl den troliga ledaren så passas från spets eller möjligen rygg ledaren men för stor favorit här så garderingen är på sin plats.

7 Bad Nite Call Soul är också startsnabb och kanske den som kan ta sig förbi de invändiga till ledningen. Han har bra form och nu blir det barfota som vid segern näst sist.

5 Okashi Cheri vinner inte så ofta men gjort jämna prestationer länge i svenskt motstånd, både för sulky och sadel. Fick vinna i monte sist och kanske tänder till och har bra form nu så från bra läge borde han ha lite högre segerchans än de blygsamma 3% han är streckad på.

4 Strong Case trivs på Momarken och sist var det för hårt mot från uselt spår så toppspår och lämpligare motstånd gör honom tidig här.

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 3. C 9-12-8-2. D Övriga.

Lägsta klassen för dagen och här kommer omgångens största favorit ut så givet att försöka fäll för det ska vara något alldeles extra om en treåring med bara sex starter innanför västen ska spelas till över 60%. Nu har han sjunkit lite under dagen men fortfarande för stor favorit. Ser inte varför 3 Avonaco ska vara så stor favorit när han möter äldre motstånd och läge att föröka fälla en så här stor favorit.

6 Forever Dream har galopperat barfota men vann då han fick skor på sig och fortsatt så nu och den här är startsnabb så kanske kommer till ledningen och inte givet att man släpper till favoriten om den inte kommer tidigt. Hoppas han kommer till ledningen och körs där, men ger inte upp om det blir rygg på ledaren så rankar först på bra spelvärde.

8 Herat Of Love är gynnad av en strykning så han kommer ner ett spår och här är det lite kuskplus så intressant trots spåret.

9 Max Orlando är stark för den låga klassen, går framåt för varje start. Har vunnit tre av sina fyra felfria starter och kanske stabiliserats med tre raka lopp utan galopp.

12 Lucky Strongbow satt fast med sparat i kanske lite tuffare lopp sist men vann två raka för det och i rätt klass nu ska han kunna fälla många över det långa upploppet.

Avdelning 5.

Ranking: A 1. B 11. C 8-2-5-10. D Övriga.

Kallblodslopp i hög klass med tillägg på kort distans och med ganska många på grunddistansen blir det många för tilläggshästarna att runda och de borde få svårt.

1 Todin är en vettig spik men har gått förbi Avonaco i förra loppet som omgångens största favorit och landar väl runt 60%. Det är nog också hans segerchans då han har väldigt bra chans att ta ledningen och spåra loppet runt om. Tuffare läge vid andraplatsen sist och nu återupptar han nog sin segerrad. Han har gått framåt rejält i år och har vunnit 7 av 12 i år.

11 Trollsolen är bra och tillhör eliten men att ta 20 meter på de med runt miljonen där framme är ingen enkel uppgift och får kanske vara nöjd med andraplatsen den här gången.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 8-9. C 2-1-7. D 10-5-4-3.

6 Six O´Clock News blir ganska klar favorit men är tre år mot äldre och en bit ut bakom vingen så kan bli hängande en bit här. Jag garderar på då flera ser ut att vara på väg uppåt med bättre prestationer för varje start.

2 Greed vinner inte så ofta men har bra läge nu och har tre raka andraplatser från svårare spår.

8 Sjaman kommer med full form efter segrar på Färjestad i svensk konkurrens både från spets och från bakspår så räknas trots spåret. Kanske kan hamna bra på det om han snabbstartar och måste ha högre segerchjans än den låga procenten antyder.

9 Jaipur B.R. har höjt sig i år och vunnit 7 av årets 18 starter så räknas felfri trots bakspåret.

Avdelning 7.

Ranking: A 12. B 15-8-9. C 6-1-3. D Övriga.

Tre fållor och lång distans med ett par strykningar på mellanfållan blir det ett väldigt bra lopp för hästarna på bakersta fållan.

12 Hulken Sisu står riktigt bra inne i loppet och vid ett par andraplatser har det väl varit stallkörning och han har släppt stallkamrater förbi sig till slut. Visst har man stallkamrat här med i 15 Pantani som också startar med chans men tror Hulken är betydligt bättre och distansen är passande.

6 Boots Hanson har smickrande rad med hela karriärens segrar i formraden och nu blir det tuffare mot, överstreckad.

9 Super Vinner drar mycket streck och var som skräll vid tredjeplatsen mot riktigt tuffa kullkamrater. Men inte startat sedan dess och det var i början av november så frågetecken för formen och äldre mot nu, så kanske lite överspelad även om kapacitet finns för framskjuten placering.

Stora systemet

Avd.1: 2-5-10.

Avd.2: 3-7-8-9-10-11-15.

Avd.3: 2-4-5-7-8.

Avd.4: 3-6-8-9-12..

Avd.5: 1 Todin

Avd.6: 2-6-8-9.

Avd.7: 12 Hulken Sisu

2100 Rader som kostar 1050 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2 Riva O.

Avd.2: 3-7-11-15.

Avd.3: 2-4-7-8.

Avd.4: 3-6.

Avd.5: 1 Todin

Avd.6: 6-8-9.

Avd.7: 12 Hulken Sisu

96 Rader som kostar 48 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se