Speltips: Extra V75 med JP på Bjerke 12/6

Omgången.

Jackpot på ca 2,5 miljoner extra i sjurättspotten och stordag på Bjerke travbana som ligger utanför Oslo. Oslo Grand Prix med 1,2 miljoner till vinnaren avgörs under dagen, som sista avdelningen på V75 men också fina lopp i övrigt där riktigt fina kallblod från hela norden tävlar om 250 000 NOK förstapris. Spelvärdet blir klart okej tack vare extra pengar i potten i dag och andelsspelen på tillsammans för 200:-/andel är öppna. Sök efter Travpunktse200 om du vill ha en andel i systemet som kommer att bygga på Stora Spelförslaget här i tipsen.

Banana och norsk voltstart.

Bjerke är en vanlig 1000-metersbana som har lite längre upplopp än medel med sina 200 meter så ganska lik Bergsåker eller Solvalla där innerspåret inte är lika illa som på många andra banor, i starten. Förbud att använda körspö gäller på alla banor i Norge och voltstartsystemet är lite annorlunda än i Sverige. Inga riktigt lika snäva spår finns här då spår fem, sex och sju voltar motsols, utanför 1-4 och därför blir spår fem nästan som ett extra springspår. Spår fyra i voltstart blir det snävaste spåret även i Norge men inte alls lika trångt som i Sverige. Bakspårens 11 och 12 kan välja att rygga springspåren på annat sätt här med och komma runt långsammare invändiga spår. Första och fjärde avdelningen i dagens omgång går med voltstart, övriga lopp startar med bil.

Bästa Spiken.

I dagens huvudlopp i sista avdelningen är det enkelt att ta ställning för en stor favorit i San Moteur som jag tror bara är bäst då det varit tveksam form hos flera av motbuden på slutet. Han är dessutom bara omgångens tredje största favorit och kan vi fälla båda de två största med få motbud så får vi bra värde på systemet ändå inför sista avdelningen. Goop kan vinna loppet med många olika upplägg och jag tror hästen är bara bäst här.

Gå Kort.

Har flera lopp jag tycker man kan klara sig med få streck i den här omgången så spelar bara med en spik och flera "kortlopp". Första avdelningen snålar jag nog med strecken, femte avdelningen är kallblodsloppet och där brukar det sällan skrälla i högsta klassen, så få streck där med.

Avdelning 1.

Ranking: A 14. B 15-11. C 12-9-8-5-3. D Övriga.

Stayerlopp där bra hästar som är mångmiljonärer ska ta in dubbla tillägg på hästar med runt 400 tkr tjänat. Bara två hästar (efter en strykning) startar på grunddistansen 3140 meter och det blir svårt för någon där framme att stå mot dom bästa här. Många på mellanfållan men tror att hästarna på bakersta fållan är för bra helt enkelt och spelar med tre streck därifrån i första hand.

14 Hades De Vandel 15% blir mitt första streck då han visade klar uppåtform sist med stark spurt bakom ett par bra hästar på Vincennes. Två lopp i kroppen och vi har sett hästar hela våren och tidiga sommaren komma från Vincennes-starter och bara var överlägsna i sina klasser i Sverige. Hårdhet slår det mesta där alla kan gå i ungefär samma tempon. Barfota runt om.

15 Ble Du Gers 16% är en klasshäst med hårdhet från flera år i eliten, men nu är han tränarkörd så bara en av tre hästar som knapp favorit. Anmäld barfota runt om men i ntervjuer säger man skor runt om så o-klart.

11 Ferrari Sisu 15% var mer spelad än 12 Guzz Mearas 16% sist som var med tidigt i tipsen som kantboll till bara 7%. Guzz gjorde ett starkt lopp då och trots att han bjöd Ferrarin rygg kunde han vara före honom i mål men fick ge seig i spurten mot en annan. Nu är Guzz överstreckad och han vann bara ett lopp i fjol och inget i år så har tufft när han möter eliten så klart och här kommer Ferrarin vara bättre än sist då det var första starten på fyra månader.

9 Gangnam Style K. 8% spurtade ner både Guzz Mearas och Ferrari Sisu sist då dom två gått en rejäl repa ute i tredjespår. Nu tror jag Ferrarin ska vara klart frammåt med loppet i kroppen så tror inte den ska vara efter Gangnam Style den här gången. Ett par bättre hästar än så med den här gången med men med rätt resa spurtar den här bra igen. Inte otänkbart att man kan skrälla.

5 Unique Creation 8% är svårbedömd i sammanhanget så man får väl lyssna lite på röster från stallet där man säger att man tror han är bättre på medeldistans även om han gjort det bra även i längre lopp. Man varnar fär viss galopprisk med så inte så tidigt.

8 Frodo S. 6% på fin häst som står bra inne i propositionen men det böev väl tre för tuffa hästar bara 20 meter bakom så kanske blir tufft då Goop ligger lite lågt. Startsnabb och skulle man komma först fram fårn tillägget kan man kanske få ledningen, tänkbar skräll i så fall.

Avdelning 2.

Ranking: A 1. B 8-4-7. C 6-10-5. D 9-2-3.

Europamatch för fyraåringar med 200 000 NOK till vinnaren och omgångens största favorit i 1 Asteroid 65% startar med bra spetschans och därmed också hög segerchans. PÅ Vermo för ett par starer sedan var han inte ens favorit och jag rankade först på startsnbbhet och han spetsade trots spår åtta och ledde loppet runt om. Colibri Jet som var favorit i det loppet var inte alls på topp och galopperade för att sedan bara vara streckad på 5% i loppet efter på solvalla där Asteroid drog 18% mot en viss Callmethebreeze. Vad som måste sägas om Asteroid är att han Goop kört vid senaste två starterna och nu är han tränarkörd så klart minus även om Frode borde kunna köra i ledningen på hemmaplan. Det som gör honom till stor favorit är avsaknaden av vettigt motstånd men 8 Colibri Jet 7% var som sagt favorit mot Asteroid näst sist och ska inte vara en sämre häst. Otur sist då han blev störd i starten. Han hade väldigt bra form inför det tycker man från stallet och Gocciadoros hästar har gått vasst sista veckorna efter kortare svacka med några strykningar innan det. Nu är läget vad det är och ett par raka galopper men den här är verkligen bättre än raden och räknas trots spåret.

4 Aqurius Face 14% galopperade sist men var bra i försök och final av Kungapokalen i starterna för det så redan varit igång i större loppen ett tag. Från bra startspår kan han ge favoriten en match från dödens eller bli avlöst av Gocciadoro efter en bit och få bra lopp i ryggen på den.

7 Let It Be EP 3% är loppets skräll som var ute i kval till Kungapokalen där det blev fel som hängande i tredjespår genom hela första svängen där han körde till en bit för att vara före Fransesco Zet men misslyckades och fick dödens på den. Inte mycket att säga om att det blev mjölksyra till slut och han har ett lopp till i kroppen på Vincennes sedan dess, då han satt fast med rubbet sparat. Vi såg hur bra form Haagort hade på hästarna under Elitloppshelgen och den här är nog bättre än raden skvallrar om.

Bakom de tre nämnda är det tunnt och alternativen för mig är att kanske spika den stora favoriten eller strecka tre-fyra hästar hästar här.

Avdelning 3.

Ranking: A 2-8. B 1. C 4-6. D Övriga.

Stoeliten och tre hästar höjer sig men motstånd från ett par av de övriga saknas inte. Svårtspelat lopp på V75 då tre hästar delar på strecken som också har betydligt högre segerchans än övriga. Men ska man gardera på i loppet kanske man ska ta med ett lågt streckade spurtstarka hästar som kommer in i matchen om det blir tryck på loppet.

8 Zuedi AMG 35% har variyt väldigt bra mot hingstar och valacker i försök och final i Bronsdivisionen och Gocciadoro tror på stark utveckling för henne på skandinaviska banor i sommar. Snabba pengar och upp i Stoeliten nu så klart upp i klass då det inte var jättevass Brons-final sist. Jag väljer att ranka en som är mer härdad i klassen före.

2 Kali Smart 21% ville man väl lite för mycket med sist men då blev det startgalopp och dagen var över. Hon har visat att hon är ett av Sveriges bästa ston. Nu är det åter spetschans och hon kan leda loppet runt om. Man trodde ju att det var aktuellt att sikat mot Elitloppet i år efter årsdebuten men sedan har det inte alls gått som man velat så klart. Oklart med formen och man måste nog ha formen på topp om man ska stå mot favoriten här.

1 Sayonara 22% har varit kul som utmanare men nu vet allt fler hur bra hon är och hon drar allt mer streck och lite extra nu när Goop kör. Tycker inte Jepson gjort något fel och roligare när hon lite lägre streckad. Här kan man väl få rygg på ledaren och kommer luckan är hon vass i spurten och sust fick hon väl gå lite för tidigt ute i tredjespår men Jepson hade inget annat val då och gjorde det klart bra som tvåa.

4 Miracle Tile 8% och 6 Dear Friend 4% är båda startsnabba och spurtstarka så kommer någon av dom två ner i vettigt slagläge och det blir bra fart på loppet ska absolut båda kunna skrälla med en snabb kortspeed till slut, om det är stumma ben på ett par hästar framför.

Nu när favoriten blev nedstruken ett spår stiger chanserna för henne och tänkbart att låsa på henne tillsmmans med spetsbudet i Kali Smart. Andra alternativet för mig är att spela med hela 4-5 hästar.

Avdelning 4.

Ranking: A 5-1. B 9-12-11. C 13-2-4-6-12-10. D 8-7-15.

Diamantsto-försök med tillägg och voltstart där det finns bra chans för skräll och om man tror och vill att det ska skrälla så behöver man strecka skrällar och jag förordar streck för alla hästar här.

1 M.T,Ravishing 16% har bästa spåret där framme och gick imål med sparat sist efter sen lucka i tuff spårtrappa där hästar den startar 20 meter före stod på lika start. Formintryck och Goop från bästa spåret luktar spets men kan vinna från rygg på ledaren med.

5 Conrads Anette 4% stod bra till på sprinspår i liknande lopp sist och jag trodde mycket på henne efter att ha varit bra inför det. Det blev helt fel då man missade starten en del men kom ner som tvåa-trea utvändigt men satt kvar i kall ryg och drogs sist så bara att glömma. Spår fem gör henne ensam från "springspår" här och nu borde man kunna komma bra på det. Högt spelvärde här då jag tycker ett par av hästarna på grunddistansen står väldigt bra inne i propositionen.

9 Kia Ora 30% är loppets klara favorit och visst är hon bra men nu är det spår fyra i volten och inget körspö så lite andra förutsättningar så kanske läge att försöka gå mot nu. redan klar för finalen i nästa meeting i och med segern sist så inte givet man bara bombar fram i dödens den här gången.

14 Tullibardine Boe 4% får rejält kuskplus här så interssant med offensiv körsven och hästen är bra för klassen efter ett mellanår i fjol. Absolut toppform och tilltalande procent så måste räknas tidigt.

11 Isabel B.R. 7% får roligt kuskplus i Örjan upp och hästen har spurtat snabbt i skymundan på slutet så med rätta ryggar kan gubben i lådan dyka upp med den här i snabb avslutning.

Avdelning 5.

Ranking: A 1-7. B 8. C 9-3-4. D 10-6-2-5.

Kallblodslopp för eliten öppet även för finska kallblod och en jag tycket gjorde riktigt starkt lopp i Elitkampen är 1 Stallone 14% som jag absolut tror ska kunna utmana 7 Månlykke A.M. 64% som åter fått vingelläge. Väldigt stor favorit igen men Gunnar kan ju som bekant köra bort hästar fårn bättre lägen än så här och jag väljer att dubbla systemet. Visst är det ett par startsnabb utanför mitt motbud så kanske blir Stallone fast men tror han kan öppna så pass bra att han komma ut och överta av 4 Åsruds Vilja 3% som förmodligen spetsar initialt men släpper den av Stallone och Månlykke som är först framme. Stallone var tvåa i Elitkampen före favoriten då han först kom ner i andra ytter och sedan fram i dödens på Odd Herakles sista halvvarvet och gav favoriten tredjespår runt sista svängen. Jag tror på bra chans att vara före hela loppet igen.

8 Bellfaks 4% har växt in i eliten under vintern och våren och då varit tränarkörd och fick proffs upp sist men blev fast med sparat mellan hästar då. Nu är det åter proffskört med första Goop upp och det är klart intressant torts spåret. Om två träter kanske en tredje kan profitera på det och fältet är litet så även om man backar kan man hitta ner i bra slagläge.

Avdelning 6

Ranking: A 3. B 9-6. C 4-1-2-5. D 8-7.

Snabblopp där favoriten drog bakspår och möter mycket hårdare hästar än han är van vid så givet att gå mot favoriten den här gången. 9 Laradja Vrijthout 35% har absolut kapacitet att så det här fältet även om han inte ens tjänat en miljon ännu. Men han har absolut toppform och är väligt vass i biken. Hade det varit framspår hade det nog varit spets och slut och vi spikade sist på Solvalla utan att tveka. Nu är han liet överstreckad men han kommer med i B-gruppen.

3 Floris Baldwin 21% är en stark avslutare som var fin som tvåa i sitt första heat i Sweden Cup bakom Unsain Töll men var trött i finalen och kanske passar inte två lopp samma dag för honom helt enkelt. Nu är det hemmaplan och fint utgångsläge så rankar honom på först på fina förutsättningar den här gången för ordinarie körsven.

6 Bubble Effe 12% har missvisande rad och inte startat på ett tag men är bättre än på slutet. Comeback igen nu flera av Gocciadoros hästar har ju kommit tillbaka starkt efter kortare frånvaor men lite sjukdomsbild på några.

4 Kraesj 6% är kulltopp i Norge som gjorde comeback i april, gör coemback igen nu och här finns hög kapacitet så har man hittat någon form redan nu måste han räknas tidigt här.

1 Everest Vedaquais 5% är loppets skräll men kan inte utnyttja innerspåret fullt ut men bör få bra position. Lite tur med loppet och lucka till slut så borde man kunna skrälla.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 3-8. C 9-10-1-5. D 2-4-7.

Oslo G.P. med 1,2 miljoner NOK till segeraren och här har Goop valt att starta sin fina 6 San Moteur 53% som hade tillhört favoriterna till att vinna Elitloppet om man valt den matchningen i stället. Nu får han ett betydligt enklare lopp här och jag tror på väldigt hög segerchans och Björn. han kan välja att lägga upp loppet lite som han vill då det är medeldistans och skulle han hitta ner i bra slagläge låter väl Björn övriga slåss om positionerna där framme och tar dödens när det lugnat ner sig eller kör till slut om han sitter bra på det. Ser man att det inte laddas för fullt på många händer tar väl Björn tidigt initiativ och kör framåt, jag ser honom helt enkelt vinna med i princip alla scenarion och spiken är given till klart vettig procent.

Motbud saknas så klart inte i storlopp och Gocciadoro radar upp vassa insatser med sina fina hästar och här kommer 3 Bengurion Jet 10% som vann 8/12 i fjol men inte hittat den formen på slutet. Gocciadoro ställer dock i ordning när det är stora pengar att köra om och jag räknar med stark insats då den här är betydligt bättre än formraden skvallrar om.

8 Perfetto 1% kan bomba till ledningen trots spår långt ut och skulle man komma till spets och favoriten kommer bort av någon anledning så kan den här leda loppet runt om till bara en procent.

Bakspår på 9 Cokstile 6% som visade ruggig form på Vermo i början av maj men inte riktigt kom in i loppet i sitt försök i Elitloppet. Kan skrälla nu. Bakspår även för 10 Admiral AS 12% och två raka galopper orar om vart han är formmässigt så inget att gå på som andrahandare här och bara en av många vid bred gardering.

Systemförslaget.

Avd.1: 11-14-15.

Avd. 2: 1-4-7-8.

Avd. 3: 2-8.

Avd. 4: 1-2-3-4-5-6-7-8-910-11-12-13-14-15.

Avd. 5: 1-7.

Avd. 6: 3-4-6-9.

Avd. 7: 6 San Moteur.

2880 rader som kostar 1440 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se