Speltips: Extra V75 Jarlsberg 5/7

Omgången.

Extra V75 på Jarlsberg med sitt största lopp för året, Ulf Thoresen Grand International där bland andra Scarlet Night vunnit 2001 och Sauveur 2016. Det är en snabb 1000 metersbana med ett upplopp på 200 meter och ingen vinklad startbilsvinge eller open stretch. Tävlingsdagen har inte lockat så många svenska tränare och inte heller så mycket andra utländska gäster vilket gör det extra svåranalyserat.

Att tänka på att det finns inte riktigt lika dåliga spår i voltstart som i Sverige och spår 5, 6 och 7 är som springspår då dom voltar åt motsatt håll och får lite extra anlopp. Bakspårens 11 och 12 får också bra fart i rygg på springspårshästarna så är det 12 på volterna är det inte alls lika kallt med spår 5 och 12 som i Sverige. I övrigt får körsvenner i Norge inte använda körspö i loppen.

Spelar halv ordinarie insats i andels-lagen på ATG-tillsammans, så andelarna kostar 100:-/styck och vi siktar på att spela mellan 10-15 andelar per system denna extraomgången.

Bästa Spiken!

Kanske inte allra högst vinstchans i omgången men klart spelvärd spik hittar jag i sjätte avdelningen från bakspår.

10 Orlando Classic 27% har vunnit 12/19 lopp och aldrig missat plats i sina starter. Här står han bra inne och har ett lopp i kroppen efter några månaders uppehåll och ska ha gått framåt med det.

Gå Kort!

I långloppet i avdelning ett höjer sig ett par-tre hästar över övriga tycker jag och det är oerhört hög chans att man har med vinnaren om man streckar dom tre. 3100 meter är grunddistansen här och hästarna är spridda över fyra fållor.

15 Noble Superb 24% slog bland andra Zarenne Fas i våras på Åby och har gått fortsatt bra efter det och möter nu mycket enklare motstånd. Kan vara en tänkbar spik då jag gillar att spika dom bästa från bakersta fållan när det handlar om stayerlopp med hästar fördelade över flera startfållor.

8 Marvellous Tooma 36% har gjort det helt okej mot kulltoppen i Sverige och det smäller så klart högt här. Lite för stor favorit och som fyraåring i första starten över stayerdistans.

12 Gogo Hall 11% tränas av Frode liksom favoriten och han säger sig ha svårt att avgöra vilken som skulle vara bästa chansen från stallet. Då är det givet att ta med denna till mindre än en tredjedel av strecken jämfört med favoriten. Formen på topp då han kommer från vinst i norska V75 från bakspår.

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

Ranking: A 15. B 8.12. C 13.5. D 14.4.11.9.2.3.1.10.7.6.

Avdelning 2.

Kort distans och jag spelar med fyra-fem hästar från lite spridda utgångslägen då bästa hästen fått ett besvärligt bakspår här.

10 Thai Explosive 17% är nog bästa hästen men är missgynnad av bakspåret då han inte kan utnyttja sin startsnabbhet. Räknas tidigt ändå på kapacitet.

1 L.A.’s Magic Moment 32% blir lite stor favorit då kusken Tom Erik Solberg uttalat sig i intervjuer att detta är hans bästa vinstchans på V75. Han tror att han kan leda runt om men det är inte alltid givet att innerspåret är så enkelt att hålla upp med startsnabba längre ut på vingen. Klar förstahäst i loppet men given att gardera denna gången.

7 Fiji Rags 1,4% aviseras laddning med då tränaren Noralf inte tycker att det är speciellt startsnabba invändigt. Kommer denna förbi dom invändiga i starten så duger han nog bra här då han går ner i klass efter att ha varit ute på Svenska V75 sist. Tävlat bra mot hingstar och valacker tidigare så det ska funka.

4 Zlatan Classic 14% var bra vid segern näst sist men dom är osäkra på formen då han var en besvikelse sist på V75 då med och mötte väl tuffare än nu. Bra spår och måste räknas.

5 Indiana Fortuna 16% är stallkamrat till Zlatan Classic och denna tror dom mer på då hon ska vara startsnabb rån ett bra spår. Sto i öppen klass och står hårt inne på pengarna gör att jag rankar ner henne lite på dåligt spelvärde som hårt streckad.

Ranking: A 1. B 10.7.4.5. C 11.3.9. D 6.2.12.8.

Avdelning 3.

Ett fint lopp där omgångens största favorit kommer ut och det ser upplagt ut för att han bara ska vinna detta.

2 M.S. Triple J. 69% sänkte sitt rekor sist som tvåa bakom Zarenne Fas och ingen sånn värsting med här där värsta motbudet dragit sämsta läget och det måste vara riktigt hög vinstchans på denna.

8 Max Brady 9% söker efter formen då han kommer från riktigt framgångsrika unghästsäsonger med mycket tjänat på få starter. Bara tjänat 36 tkr på årets tre starter och behöver visa bättring innan man vill gå på honom från tufft läge mot hård konkurrent.

Ranking: A 2. B 8. C 1.3.4. D 5.6.7.

Avdelning 4.

Kallblodslopp där dom på tillägget inte tjänat så jättemycket mer än dom på start och man får väl räkna lite på tider här helt enkelt då tider stämmer bättre hos kallbloden. Dom kan gå sina tempon oavsett spår allt som oftast och det går att oftast att med hjälp av vilka tider dom har som rekord eller gått i senaste starterna bedöma ungefär hur fort dom ska kunna springa nu.

5 Valle Grim 16% galopperade i förra starten på Norska V75 efter att ha gjort flera bra lopp. Tre lopp i kroppen nu efter litet träningsuppehåll och även om han kommer från galoppmisslyckande så borde han gått framåt med loppen i kroppen. Galoppen kom i sista svängen då norska huvudlaget drogs för första gången och oklart hur dom gör med det denna gången men då han är travsäker generellt sett så kanske dom testar igen och kan få rätta effekten denna gången. Bra startspår och kan ta sig till spets men tränaren tycker han går bättre i ryggar så kanske släpper kusken om någon bra kommer tidigt. Han har slagit flera av dagens motståndare tidigare och står 20 meter bättre till mot många som är ungefär lika bra. 19/18 i fjol och 14/37 totalt med 27/37 på plats är riktigt stark statistik och detta är en tänkbar chansspik.

Loppet är öppet bakom och det krävs riktigt många streck för att känna sig någorlunda trygg när starten går, men detta har fler insett och strecken är rejält spridda här och många garderar.

14 Fröyu Petter 15% är nog värsta motståndaren som har 18/44 vinster och 35/44 på plats och med två lopp i kroppen efter vinteruppehåll så borde även denna var nära den rätta formen.

9 Alma Prinsen 23% är bra men betydligt mer osäker än mina två första streck här och givet att ranka ner honom ett par snäpp här på dåligt spelvärde då han riskerar att bli över från sitt instängda läge med innerspår på tillägget. Är dessutom precis över tillägget så står absolut sämst inne på pengar i loppet.

8 Spikfaks 19% är också han lite utelämnad från ett chansartat läge och blir överstreckad här även om han har bra vinstchans om han hittar rätta ryggarna härifrån.

4 Ask Major 5% är mer intressant även även om han kan ta till galoppen så är han bra i förhållande till spelprocenten. 9/17 i fjol och har gjort det bra i år utan att ha fått vinna på åtta starter och det kan vara dags nu, men behöver nog rekordsänka lite för att vinna loppet.

6 Kuven Storm 3% vann på 1.23,7 på Bjerke för ett år sedan och har nu ett par lopp i kroppen och kan säkert en ännu Snabbare tid på denna banan och till 3% är han riktigt spelvärd här.

Ranking: A 5. B 14.6. C 8.9.15.11.13.12. D 1.3.7.10.2.

Avdelning 5.

1609 meter autostart och här kanske jag behöver försöka gå lite kort men har fastnat för lite sämre lägen.

10 Red Bar 5% visade form då han vann efter offensivt upplägg sist och i den formen han är i ska han kunna vinna trots att han går upp lite i klass nu. Chansartat läge och bara en av några om upplägget blir mer passivt än sist.

6 Moveslikejagger 17% har gjort fyra starter i år och haft 9, 8, 9 och då han hade bricka ett blev det galopp. Har säkert gått framåt med loppen och då han har vunnit 21/57 så räknar jag med att han gör ett bra lopp från lite bättre läge än sist. Startsnabb och kanske kan han sitta i spets tidigt trots spår en bit ut bakom bilen. Får han spets är han hästen att slå här.

5 Thankful 39% har tävlat i tuffare svensk konkurrens allt som oftast men vann bara ett lopp i fjol och då var det som rejäl överraskning. Att hon ska vara så här stor favorit är att ta i även om det nu är från bra startspår då hon står väldigt bra inne på pengarna. Sto i öppen klass och det brukar inte vara så lätt i dom här klasserna om det inte är undantagshäst. Nu är det lite trött motstånd och hon får blinkers på då det är kort distans och då kan det gå så klart.

12 Calina 21% står ännu bättre inne på pengarna då ston fått ha tjänat hur mycket som helst för att väga upp att dom har det svårare i öppna klasser. Nu aviserar Frode passivt upplägg och utrycker sig att ”det är inget för spelarna, vi siktar på pengar”. Från bricka 12 över kort distans måste denna vara ordentligt överstreckad denna gången. Frode hade rätt sist då han varnade för sin andra häst GoGo Hall men spelarna ändå spelade ner denna till under 2 ggr pengarna och som hårt streckad på V75 föll hon tungt som bra tvåa.

Ranking: A 6. B 5.10. C 2.12.3. D 4.1.11.8.7.9.

Avdelning 6.

Se “Bästa Spiken!”

6 Gretzky Boko 32% är favorit men vinsterna i raden har kommit mot betydligt enklare motstånd då det varit 14 tkr i förstapris i dom loppen. Det har tagit honom dubbelt så många starter som för mitt spikbud att ha tjänat ungefär samma pengar. Här är det vingelläge dessutom med spår en bra bit ut på vingen och inte säkert han är före min idé efter 500 meter om han blir hängande i spåren här.

5 Axe Brogård 15% lär väl ta sig till spets och borde inte släppa till favoriten här. Blir värst mot från spets här även om han står lite hårt inne i loppet så har han hittat en rejäl formtopp med sex vinster på årets åtta starter.

Ranking: A 10. B 5.6. C 2.1.11.12. D 3.4.9.8.

Avdelning 7.

Huvudloppet för dagen, Ulf Thoresen Grand International och bara en svensk gäst denna gången och det är väl för att det ligger på Halmstads Sprintermästarhelg i år.

7 Zarenne Fas 16% gjorde det bra sist han gästade Norge så funkar fint utan körspö, med Tom Erik Solberg åter igen, och vinsttiden skrevs till 1.09,8 när dom sist startade tillsammans. Spår en bit ut på vingen och möter äldre elit men det är inte så hård upplaga av detta loppet i år så han ska räcka bra trots bökigt startspår.

2 Ble Du Gers 34% är berättigad favorit då han vann Oslo Grand Prix i bra stil och även varit bra i övriga lopp han gjort i Skandinavien, med lätt vinst i stayerloppet på CopenhagenCup dagen och en fin tredjeplats i Harper Hanovers lopp. Sist var det inte lätt att ta något från kön i en snabb avslutning av Kymi Grand Prix där han bröt ut lite över upploppet. Blir dock för stor favorit här och gardering känns motiverad då det var lite tveksamt agerande då han bröt ut som han gjorde sist.

3 Ferrari B.R. 14% aviserar tränare och kusk ett lite passivt upplägg då han inser att han inte kan ta sig förbi startsnabba 1 Madelen L.T.C. 8% som är väldigt startsnabb men borde inte duga mot dom här till slut. Ferrari däremot borde hitta ner i vettigt slagläge och om andra gör jobbet kan han slå dom till slut.

5 Tsunami Diamant 15% var bra som tvåa i Oslo Grand Prix och det var kanske fler andraplatser än vinster under fjolåret som oroar. Blev ju hårt kört mellan ett par sist så han fick andraplatsen och var en bra bit bakom Ble Du Gers då men med kuskplus nu kan det räcka denna gången.

Ranking: A 2. B 7. C 3.5. D 1.10.8.4.9.

Stora systemet

Avd.1: 8.12.15.

Avd.2: 1.4.5.7.10.

Avd.3: 2 M.S.Triple J.

Avd.4: 4.5.6.8.9.14.

Avd.5: 5.6.10.

Avd.6: 10 Orlando Classic

Avd.7: 2.3.5.7.

1080 Rader som kostar 540 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 8.12.15.

Avd.2: 1.4.5.7.10.

Avd.3: 2 M.S.Triple J.

Avd.4: 5 Valle Grim

Avd.5: 5.6.10.

Avd.6: 10 Orlando Classic

Avd.7: 2.7.

90 Rader som kostar 45 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se