Speltips: Extra V75 Jarlsberg 11/7

V75-Omgången.
Tredje V75-omgången den här veckan och på söndagen bär det av till Norge och Jarlsberg med ett fint storlopp över medeldistans som huvudlopp. Loppet är banans största för året, Ulf Thoresen Grand International där bland andra Scarlet Night vunnit 2001, Sauveur 2016 och Ble Du Gers är titelförsvarare. Det är en snabb tusenmeters-bana med ett upplopp på 200 meter och ingen vinklad startbils-vinge eller open stretch. Tävlingsdagen har inte lockat så många svenska tränare och inte heller så mycket andra utländska gäster vilket gör det lite extra svåranalyserat, med ganska låg klass av norska ekipage.

Att tänka på.
Tänk på att voltsystemet är lite annorlunda i Norge och det finns inga riktigt snäva spår som i Sverige. Spår fem, sex och sju voltar åt andra hållet, utanför de 1-4 så fem blir som ett extra springspår typ och fjärdespår kanske är väl det sämsta av framspåren. I övrigt är det förbjudet med körspö i Norge och spelstoppet är 15:00 på söndag.

Bästa Spiken!
I kallblodsloppen skiljer det oftast mycket mellan hästarna då det är lite högre klasser och ganska fint lopp den här gången där favoriten 10 Kinge Svarten nog bara är bäst. Han har siktats en tid mot den här starten och har bra fartresurser då han vann på 1.24,2 över medeldistans, från bakspår sist och är riktigt bra för klassen. Han har vunnit tio av sina 23 starter och jag tror på mycket hög segerchans här.

Gå Kort!
Visst var det tunt med deltagare i loppen från andra länder än Norge men i huvudloppet kommer faktiskt en bra dansk och ett par riktigt starka svenska inslag. 8 Moni Viking och 7 Gareth Boko höjer sig rejält över övriga och jag väljer att låsa loppet på de två. Den förstnämnda blir klar favorit men vinstchanserna är nog betydligt jämnare än streckprocenten antyder och Gareth Boko ska räknas lika tidigt på betydligt högre spelvärde. Visst har båda ringa spår men litet fält och att båda ska komma bort håller jag för osannolikt och det är ett starkt lås, speciellt som ett par motbud kanske drar lite för mycket streck.

Avdelning 1.
Tycker att man ska kunna spika sig ur stayerloppet i första avdelningen och gillar att spika direkt då många garderar första avdelningen på ren rutin. Men det är lite tuffare mot min förstahäst här så det blir nog fyra streck även om den vågade ska kunna chansspika.
11 Kick Of Classic varnade jag för tidigt sist svenska spelarkåren var med i spel på V75 i Norge, 13/6 under Oslo GP-dagen. Han gick i kapp den tidiga favoriten på spelen då och var delad favorit till slut, med rätta och han vann ganska enkelt till slut. Skrev då att han härdats i svensk konkurrens där han gjort det bra i Silverdivisionen och nu gått ur klassen så den här lopptypen är bra för honom. Han är kanske bara bäst igen och då det kunde ha varit 15 hästar till start här är det fördelaktigt att bara möta 12 motståndare. Intressant plus är att det var vanlig vagn sist och nu åker bilen på igen. Det var dock ingen som var nära miljonen som var gränsen för fållan framför i förra starten och nu har Frode Hamre två som ligger runt miljonen på den fållan så det är tuffare lopp den här gången.
7 Dream Builder har gjort några starter för Frode och bland annat gått banrekord på Biri i hans regi. Är stark och distansen ska fungera men lite minus på att det nu inte blir bike. Och dessutom skor runt om.
9 Gogo Hall är stallkamraten Frode själv kör som står perfekt inne på näst bakersta fållan. Han har varit väldigt sjuk så ska ha gått framåt mycket med lopp i kroppen och är säkert bra nu, även om Frode varnar för att formen ännu inte är på topp och hans andra häst har bättre chans.

1 Delicious Me har haft problem med ett knä men är behandlad inför det här och han står hela 60 meter före min troligaste vinnare av loppet. Den här vill man se i ledningen från stallet och positivt med rejält kuskplus i Goop upp så han kan leda loppet länge om de bättre lurpassar på varandra och kör för sent.

Avdelning 2.
Se ”Bästa Spiken!”
Jag tror att 10 Kinge Svarten är bara bäst till slut här och hamnar för långt bak från sitt tråkiga utgångsläge räds man inte offensivt med den här vinstvana femåringen.
Värsta motbudet drog ett fjärdespår i volten och man är oroliga för att det ska bli galopp med 4 Birk Faks. Han är väldigt osäker i volt och även om han går felfritt blir det tappstart och då kan favoriten vara före honom redan tidigt i loppet, då blir det svårt att vinna för den här. Men framförallt den höga galopprisken gör honom klart överstreckad.
12 Professor Ö.K. Står 20 meter bakom men är väldigt osäker så hade kanske fått tappstart ändå och han har mycket galopper i historiken men har bra fart i kroppen. Han har ändå vunnit 18 av sina 40 starter och om han går felfritt hela loppet så är han klart intressant motbud då han bara är streckad till 3%, så högt spelvärde för er som har andra spikar än här.

Avdelning 3.
1 Z. Boko Tror man från stallet att det ska gå att svara spets med och att han bara leder loppet runt om men jag tycker innerspåret är chansartat även om han är snabb. Det finns flera snabba från ett par spår längre ut och den här stora favoriten kan bli fast i säcken och det vill jag spela på. Visst kan han hålla spets och vinna och visst kan han komma ut eller vinna med sen lucka osv men som väldigt stor favorit är det läge att försöka fälla.
Stallkamraterna 5 Park Wiev och 3 Vitro Diablo är båda startsnabba och här är tränaren inne på att den av hans hästar som tar ledningen ska kunna vinna loppet. Det är klart bra med spår en bit ut och knappa spetsfavoriten är nog ändå Park Wiev då han kan få hjälp av att 4 Bianca Sisa också är väldigt startsnabb från så fint läge bakom bilen. Hon kan ta sig förbi invändiga och då kan Park Wien hänga med, sida vid sida för att överta då Bianca nog vill ha lopp i rygg på ledaren. Men det kan bli körning på många händer och vid överlack kommer fler in i loppet och jag garderar på här.

8 Pantani har så klart mer eller mindre omöjligt spår men i litet fält kan han ramla ner någon stans. Vanlig vagn på slutet och bike på nu är plus och under 1% på Hamre-tränat med kapacitet är intressant trots spåret.

Avdelning 4.
Här blir 10 Staro On The Rocks stor favorit och det är fin häst för sin klass men nu ser det ut att vara lite hårdare mot än sist och dessutom ett risigt bakspår gör att garderingen är på sin plats. Han rankas ändå tidigt på att han trivs i dödens och Frode borde syna den positionen igen men ibland kan han köra lite väl passivt och inte alls givet att han tar tillräckligt tidigt initiativ.
Stallkamraten 1 Hulken Sisu gör debut för Frode och är härdad mot kulltoppar och har alldeles för lite pengar tjänat för sin kapacitet så det spelar inte så stor roll att han står ganska hårt inne i loppet. Innerspåret är det som ställer till det en del men han kanske ska ha en smygare I första starten på nästan två månader nu. Hittar han luckor till slut så blir det kul att se om han tänder till på miljöombyte och annan träning så räknas direkt då det blir racerutrustning och balans direkt. Barfota fram, helstängt och bike.
3 Goodman B.R. Är startsnabb och kommer han till ledningen kan han leda loppet länge då han visade klar uppåtform vid seger sist. Galopperade bort sig från rygg ledaren mot tufft motstånd för klassen då det var V75-final och står helt ok inne nu som trolig ledare.
7 Axe Brogård Är i kraft av att ha blivit nedstruken ett spår en allvarlig utmanare i spetsstriden och kommer den här till ledningen så kanske den leder hela vägen. Visst kommer segrarna på slutet från lite billigare lopp men han blir allt bättre själv med då han bara gjort fyra lopp i sin nya regi, där han höjt sig.

11 Tayno Destrier duger riktigt bra i klassen och var tvåa i V75-finalen där Goodman B.R. Körde galopp och som Z. Boko vann, som är storfavoriti högre klass nu, i loppet före. Den här var betydligt mer spelad än Goodman då och är nog klart bättre men lägena gör dem mer likvärdiga i vinstchans nu men den här är totalt bortglömd av de tidiga spelarna. Borde stiga en del procent men spelad under 5% är han tillsammans med Hulken Sisu rejäla fynd med betydligt högre segerchanser i loppet, än vad kollektivet bedömer.

Avdelning 5.
Stolopp över kort distans där två höjer sig rejält, men jag tar med en tänkbar spetsvinnare, eller kanske från rygg på ledaren i 4 Sofies Case. Detta för att hon är stallkamrat med en av favoriterna och möts de två över upploppet, i segerduell så drar ju inte Frode på sig några drivningsböter med sin för att slå sin andra häst. 3 Calina är så klart en mycket bättre häst i grunden som senast var ute i den stenhårda Stoeliten under Elitloppshelgen. Inte mycket att säga om att det inte blev pengar där, men hon har tjänat mycket pengar redan den här säsongen, då hon härdats nere på Vincennes bland annat. Hon fick dock strykas i en tilltänkt start för feber inför det här, så inte alls säkert att formen är på topp redan nu.
Tänkbart då kanske att gå på en annan som förstahäst och tänkbar spik i 7 Lucky Queen Soa som slog hingstar och valacker sist hon var ute på V75 under Oslo GP-dagen. Hon går från alla positioner och klar fördel att nu möta bara ston där det dessutom är skiktad klass med många som tjänat betydligt mindre pengar.

Avdelning 6.
Ett ganska bra lopp över medeldistans och kanske är kort distans favoritens bästa så gardering kan vara på sin plats.

4 Red Bar är bra och jag förordade spik då han mötte Zaffiro Jet näst sist och många hade den senare som spetsbud men jag var klart inne på att Red Bar skulle ha bra chans att ta sig förbi. Så blev det också men han var sämre för dagen och vek ner sig lätt både mot Zaffiro Jet när den fick luckan sent och framförallt klart slagen av Lucky Queen Soa. Red Bar studsade tillbaka efter det och var betydligt bättre sist då han vann på nytt banrekord från ledningen men nu är det längre distans och även om det funkat bra tidigare så är kanske den kortare att föredra på äldre dagar. Det är aviserat barfota runt om vilket han bara gått på en gång tidigare då han avslutade starkt i svenska Silverdivisionen och tillsammans med bike på så kanske han bara leder loppet hela vägen. Tänkbar spik men då han varit lite upp och ner i prestationerna och då jag tror att det är hög chans för att en av de betrodda vinner sista avdelningen så vill man ju hitta motbud här och fälla en stor favorit.
9 Iggy B.R. Är riktigt stark och vann norska Derbyt efter hela slutvarvet i tredjespår och har fått lång träningsperiod och är väl förberedd men kan behöva lopp i kroppen då det är debut i hög klass mot äldre. Han ska gå optimalt direkt med barfota runt om och norskt huvudlag och dessutom kan det bli första gången med bike, men inte 100% även om han gått bra i den i jobb. Litet fält och han kanske bara är bäst, trots bakspår och comebacke.

5 Synergy har fint spår och har fyra starter i kroppen för Hamre och nu blir det Goop upp från toppspår. Går säkert framåt med flera starter i kroppen men Hamre ser det som omöjligt att komma förbi favoriten i inledningen och pratar om platsbud. Kan det bli lite körning är det inte säkert att favoriten är så tuff sista biten och då är den här en av flera som ska kunna vinna.

1 Stonefire U.S. Slog Synergy sist de möttes efter ett fint lopp och kan få en bra smygresa I rygg på ledaren här och kommer luckan har han en snabb avslutning att tillgå och ska kunna vinna även här. Lite överstreckad på tidiga system men kanske går ner lite i procenten och i så fall stiger spelvärdet så klart, annars bara en av många vid bredare gardering.

2 Oracle Tile fungerade inte på barfota näst sist då han drog en del spel i Bronsdivisionen trots bricka 12 på Åby. Var desto bättre i comebacken efter det, då han fick stå över lite efter att ha blivit hov-öm. Han har vunnit elva av sina 20 lopp så även om han är lite orutinerad i sällskapet så vet han var mållinjen ligger och är en tänkbar vinnare från bra utgångsläge.
3 Marvelous Tooma är bättre än raden och som lågt streckad kan han vara en tänkbar kantboll på kupongen från toppstall och från fint utgångsläge.

Avdelning 7.
Dagens storlopp där Goop startar starka 8 Moni Viking som gick helt okej över opassande kort distans i Elitloppet där han var mångas favorit på förhand. Gick även bra loppet efter då han var trea i Norrbottens Stora Pris och kommer med form så trots spåret tror jag han ska bra vinstchans här. Det finns dock en bra utmanare som dessutom har spår precis invändigt om favoriten här och jag rankar 7 Gareth Boko före favoriten här. Klart högre spelvärde på den då han var placeringen före favoriten i Elitloppets final men placeringen bakom då de möttes sist. Nu är det som sagt invändigt läge och chans för att hålla sig före favoriten hela loppet. Ny kusk men det är toppkusk i Norge som ofta kör offensivt om det finns att åka med och det finns det nog här, då Gareth höjt sig rejält i sina ganska få starter för Riordan och det är absolut toppchans.

Motstånd saknas så klart inte och hemmahoppet 3 Ble Du Gers skrällde vid vinst i Oslo G.P. I år och är titelförsvarare här men trots fint spår tror jag han har begränsade chanser att slå favoritduon. 1 Extreme spås vara Danmarks nästa stora stjärna men har inte visat tillräckligt ännu mot äldre eliten för att han ska kunna slå de två bästa här och han är klart överstreckad. Hade han varit mindre spelad kunde han varit tänkbar men dåligt spelvärde då han kan bli över från innerspåret men ändå kanske inte räcker.
9 Bills Man verkar Frode ha höga tankar om och han har ju tränat en och annan bra häst så ska väl räknas som skrällbud trots bakspåret.
6 Hickothepooh är elitloppsdeltagare efter att ha skrällt vid seger i Finlandia Aho efter att värsta motbuden gjort bort sig. Han är en stark avslutare och bör hamna bra på det från okej läge så tänkbar skräll om mina båda streck kommer bort, men osannolikt.

Systemförslaget
Avd.1: 1-7-9-11.
Avd.2: 10 Kinge Svarten
Avd.3: 1-3-4-5-8-9.
Avd.4: 1-3-7-10-11.
Avd.5: 3-4-7.
Avd.6: 4-5-9.
Avd.7: 7-8.
2160 Rader som kostar 1080 kronor.
Enkelraden/Förstarankade
Avd.1: 11 Kick Of Clasic
Avd.2: 10 Kinge Svarten
Avd.3: 5 Park Wiev
Avd.4: 11 Tayno Destrier
Avd.5: 7 Lucky Queen Soa
Avd.6: 4 Red Bar
Avd.7: 7 Gareth Boko


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se