Speltips: Extra V75 Gävle 6/4

Häst 17

V75-tips till Gävle

V75-Omgången 19:30 torsdagen den 4/6.

Extra V75 går den här trsdagen på Gävle där det är korta raksträckor och längre kurvor så upploppet blir bara 178 meter. Det är så klart svårt men inte omöjligt att vinna från kön då det går att köra ganska fort även ute i tredjespår i de långa svängarna här. Spetsvinnare ligger precis runt snittet här. Banan ligger bra geografiskt och får mycket hästar anmälda till loppen men den här omgången fick ändå två lopp som det inte blev fulla fält i. Ett lopp med 15 hästar, 5 lopp med 12 hästar (där det kunde ha varit 15 i kallblodsloppet) och ett lopp med bara tio hästar i första avdelningen är ändå ganska okej totalt sett. Man har valt att lägga två tidiga Breeders’ Crown-lopp i femte och sjunde avdelningen där man behöver vara topp-4 under ett av loppen under året för att få vara med i semifinalerna senare i höst. Tidigare var det att det räckte att vara topp-6 så lite bättre nu men ändå ingen typ av lopp man väljer att toppa sina hästar till och vissa är säkert nöjda att deras hästar gör ett bra lopp och är bland dom fyra främsta så man kanske inte går för fullt för seger i den här typen av lopp. Två stora favoriter i omgången där man får försöka att fälla den ena om man fastnar för spik på den andra så att säga.

Bästa Spiken!

I kallblodsloppet kommer 9 Månlykke A.M. som gör årsdebut här och brukar ju vinna sina lopp när han slipper möta övriga norden-eliten så han ska bara visa sig bäst här även om det är ett par tuffa 20 meter före. Mest kusken mot egentligen, om han sitter och sover i kön och ger bort loppet men hästen är så bra så han brukar kunna rätta till det med sin kapacietet, det Melander kan ställa till det med taktiska upplägg osv. I avdelningen tre är kallblodsloppet där han blir min bästa spika i omgången och det är rätt sällan han är under 60% så klart bra värde den här gången.

Gå Kort!

Kommer att låsa första avdelningen på två eller tre streck, se där vilka jag spelar med och varför. Jag är inne på att man kan försöka låsa sista avdelningen på två streck så jag försöker fälla stora favoriter i både första och sista avdelningen med bara ett eller ett par motbud.

Avdelning 1.

Ranking: A 2-4 B 10. C 5-3. D 9-1-7-6-8.

4 Sourire Frö är riktigt bra men gör årsdebut och har behövde ett par lopp i fjol för att vara i bra form och den säsongen inleddes med d-4-6 innan det blev seger. Går bäst barfota runt om och nu blir det aluminiumskor runt om så det finns anledning att spekulera i att det kan saknas en del här, men är normalt bara bäst och kan vinna loppet utan att vara på topp. Att vara nära 70% är dock på tok för högt i procenten så kul att försöka fälla här.

2 Fortune Mearas är intressantare att gå på även om det kanske är en lite enklare häst så trivs han på distansen och kan öppna snabbt så upplägget måste vara givet här, till ledningen och köra så länge lampan lyser. Jag chansar att han kan rinna undan och rankar honom i A-grupp tillsammans med favoriten då han varit gång och visat fin form på slutet.

10 Dark Roadster har tävlat på mot Guldhästar och lite hårdare motstånd och gör det för det mesta bra. Han har en vass långspurt att tillgå så när det är litet fält borde han ha chans att fälla alla till slut.

5 Final Dream är tio år och behövde ett par starter i fjol för att vinna lopp så inte alls givet att han är på topp direkt i årsdebuten. Startsnabb, fint läge men spår utvändigt ett par av dom värsta så borde få svårt att slå alla här men för den som vill måla på med någon C-häst.

3 The Bald Eagle började det ta emot för lite när han kom upp i Silverdivisionen i fjol men kommer väl bli en hygglig häst i den klassen i år om han utvecklats ytterligare med en vinterträning till i kroppen. Han kan öppna snabbt men sida vid sida mot mitt spetsbud så borde bli tufft att ta en hel längd i årsdebuten. Kan behöva lopp han med för att komma i form och möter några som redan är uppe i högsta klassen så kanske blir det för svårt även om han skulle komma till spets eller få rygg på ledaren, men kan så klart skrälla då han är med där framme.

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 2. C 12-10-3-7-5. D 8-1-6-9-11.

2 Romanze spetsade och vann sist men inte alls givet att hon kan stå mot utvändiga i starten den här gången och kan absolut bli över lite om hon tar sig ner på innerspåret men sedan inte kan svara ett par startsnabba ute i banan. Visst är hon i fin form, har bra läge och har vunnit 5/7 i nuvarande regi så givet att det är en bra chans men tufft mot nu i öppen klass.

4 Louis är den som kan öppna riktigt fort och har ett toppspår så tror att han tar spets här och borde ju inte släppa till favoriten så ska ha bra chans i ledningen. Ett lopp i kroppen där han vann från ledningen och han går fortsatt barfota runt om som då.

3 Gamin de Larre gillar banan och kommer med fyra raka segrar hit och ska rycka alla skorna första gången på länge så intressant från bra läge.

Det är ett ungdomslopp så överkvalificerade körsvenner i Djuse-bröderna som kör bra hästar här från dåliga lägen i 12 Everglo Lemon och 10 O.P.’s Flawless. Båda hästarna står bra inne i loppet och duger bra här när båda ska lättas i balansen första gången på länge där det blir barfota runt om för den Magnus kör från sämsta läget medan Mats styrning går barfota fram. Mats har vunnit tidigare med hästen han kör men Everglo Lemon är oftast tränarkörd så stort kuskplus med Magnus upp där.

5 Rio Alta Wine har bra läge men några öppnar snabbare invändigt så kan väl inte utnyttja det fullt men fortsatt barfota runt om och haft en del dåliga lägen på slutet och ändå gått bra på Solvalla i vinter så borde duga här.

7 Flap Setting har gått med skor och brodd i sin nya regi och det blir första där med barfota runt om så intressant lättning med kanske lite kuskplus mot senaste två starterna.

6 Västerbo Maharani har tränat bra och barfota direkt i årsdebuten men tränaren ligger lågt då det blev bra hästar mot och han ångrar lite att han anmälde hit, så borde få svårt.

Avdelning 3.

Ranking: A 9. B 1-6. C 5-12-3-10. D 4-2-8-11-7.

Kallblodslopp där Sverigest bästa kallblod kommer ut i årsdebut och 9 Månlykke A.M. ska vara huvudet högre än motståndarna här och borde bara runda det här gänget. Borde vara en stabil spik och skulle han komma bort är det ganska öppet bakom.

6 Oppgårdsdrängen har perfekt springspår och får intressant kuskbyte till Magnus A upp så tidig vid gardering men ska ta klivet in bland äldre och visst hängde han med bra i fjol men radade inte upp segrar direkt. Stallkamraten 1 Bäcklös Uriel kan med öppna bra från sitt fina läge och dom lär väl komma överens ganska fort vem som ska gå i spets och vem som får rygg på ledaren. Båda är tidiga vid gardering av loppet och Bäcklös Uriel har ju visat absolut toppform då han slog delar av norska eliten som startade 20 meter bakom på Momarken sist.

5 Tekno Jerven byter regi när han har avelsarbete och brukar inte göra så många starter då och kanske tänder han till på miljöombytet men viktigast är ju att vara felfri i loppen vilket han är totalt oduglig på att klara av oftast. Spår fem i volten är då inte det bästa så klart men i voltstart blir det lugnare och skulle han gå felfritt och hitta ner i vettigt slagläge så duger han om favoriten skulle ha en dålig dag.

12 Pydin har ett par lopp i kroppen och barfota runt om har han gått väldigt bra på i ganska få starter så. 3 Soldhöjdens Drake har bra spår där framme och har höjt sig i vinter men nu är det tränarkört med fortsatt skor så passas om det maxas framöver.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 4-2. C 9-6-11-3-10-1-7. D 8-12.

Favoritduon 2 Robthebank och 4 Laredo Boko är inte startsnabba så riskerar båda att få göra en del jobb trots bra utgångslägen och läge att gardera det här loppet.

3 Mizai är startsnabb men det är även 5 Twigs Honor och 6 Atomic Face där jag tror att Goop är den som är mest bestämd i trion och kommer till ledningen. I spets är Twigs Honor hästen att slå då han gick bra barfota sist i ledningen så han kommer med full form hit. Den av dom andra två nämnda i spetstriden som får rygg på ledaren ska med ha bra chans och då man får bra fart ute i banan är det otänkbart att Atomic face tar sig förbi Mizai med och han står lite bättre inne i klassen och jag rankar honom före på högre spelvärde här. Jag tar ändå ställning för Twigs Honor och spelar med honom som kompletterande spik i annars vidöppet lopp.

Mattias Djuse har rejäl snurr på stallet och 9 Kainai Goj vann 6/11 starter i fjol så en häst på väg uppåt i klasserna och intressant direkt i årsdenuten med rygg på favoriten som han kan följa hela loppet då.

11 Icon Mearas och 10 L.L.Labero är också bra hästar för klassen men känns lite bortlottade den här gången och bara aktuella vid riktigt många streck.

7 Black and Quick har Kontio vunnit med förr men sist var det dåligt läge och kallt läge igen och han står lite hårt inne men tror inte någon springer ifrån honom här och tänkbar skräll om han har tur.

1 Jack is Back har dåliga hovar så skorna åker på och tränarkörd nu gör att det borde bli tufft den här gången men om han får lopp tredje invändigt och perfekta luckor så kan det gå. Inte van att få lopp på innerspår en bit fram då han haft dåliga lägen ofta på slutet.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 4-1-10. C 7-9-11-2. D 12-6-3-8.

1 Miss Jaja är svårbedömd och innerspår bakom en svensk startbil har fått större favoriter på fall än den här. Går hon iväg är det så klart absolut toppchans men jag väljer att försöka fälla henne då det kanske blir lugn start och att man bara vill säkra en topp 4-placering. Det är Breeders-försök så man vill väl säkra en semifinalplats. Klart att hästen är hård med starter på Vincennes men favorit i fara här.

5 Kayla Westwood är inte startsnabb men jag är inne på att hon kanske kan komma iväg bra från just ett så här bra läge med startsnabb innanför i 4 Decision Maker kan man gå med lite i det draget så att säga. Den senare spetsar väl och ska gå första gången i bike så tänkbart att hon spårar runt om då det alltid är intressant när det stallet maxar i utrustning. Kayla Westwood tillhörde absoluta kulltoppen i fjol och borde ha toppchans att vinna det här loppet och hon är en tänkbar spik trots årsdebut, då man ändå maxar med barfota och bike direkt här.

7 Jewilla är bättre än raden skvallrar om då hon mött kulltoppar i sina starter under hösten och hon kan öppna snabbt så kanske kan komma bra på det trots spåret.

10 O´Mara Zon är missgynnad av bakspåret då hon är startsnabb men man kan rygga tänkbara spetsbudet och komma igenom på bra sätt om man har lite tur så det behöver inte vara helt iskallt. Hon tillhör kulltopparna och ska räknas direkt trots bakspår.

Avdelning 6.

Ranking: A 14. B 6-4. C 15-13-9-11-3-1. D 8-10-2-5-12.

4 Onion San Tooma blir klar favorit men läget är chansartat med sämsta spåret i volten och jag garderar loppet även om hon är bra och ska ha vettig chans.

14 Iceland Falls är härdad i stoeliten och i tuffare lopp i Frankrike så kommer att slå många här och måste ha tióppchans trots dubbla tillägg. Vassa Magnus A upp är bra.

15 Barbro Kronos har mycket pengar på kontot och är en tuffing så ska kunna runda fältet här och är lågt streckad så intressant. Ett lopp i kroppen och barfota runt om nu.

13 Breeze har gått bra i vinter och vunnit liknande lopp med dubbla tillägg tidigare i år och kan göra det igen då hon är speedig med rätt lopp.

6 Carelya låter det jätteuppåt kring från tränaren och man har siktat hit då hon jobbat bra. Barfota bak och tåskor fram så från ensamt springspår ska hon kunna komma till ledningen och blir hästen för övriga att slå i loppet.

1 StinaAlvina Zonett kan öppna och ska kunna få rygg på ledaren här så tänkbar skräl med fint lopp att vänta. Jag tror att alla från mellanfållan borde få svårt att både slå dom där framme och hålla undan för bättre där bak men två hästar kan vara aktuella i 9 Shehuntyoudown och 11 Kia Ora från mellanfållan. 3 Kathrine S.H har bra läge där framme och räknas vid bred gardering.

Avdelning 7.

Ranking: A 10. B 11. C 2-4-3-6-8. D 12-5-7-9-1.

Jag spelar med lås på två som borde vara huvudet högre än sina konkurreneter här men båda har dåliga spår så oklart vem som får bästa loppet. 10 Periculum gör debut på svensk bana för Redén och det är en riktigt vass häst som radat upp vassa tider och bra lopp på andra sidan Atlanten. Åter ett Breeders-försök och inte loppet man siktat på direkt och kanske kör Örjan passivt.

11 Following är riktigt bra, vann korta E3 och var betrodd i Kriteriet så absolut kulltopp som fått ett lopp i kroppen till skillnad mot favoriten och skulle Goop köra mer offensivt kan han vara före favoriten hela loppet och jag låser på dom två. Ospelad här och jag tycker det är högt spelvärde i det här strecket.

2 Hustle Rain har bra läge där framme och borde få ett bra lopp för Magnus A men gjort betydligt färre riktigt tuffa lopp om man jämför med dom andra två men ändå tänkbar på läget om man streckar någon mer.

Systemförslaget.

  1. 2-4.
  2. 2-3-4-10-12.
  3. 9 Månlykke A.M.
  4. 5 Twigs Honor
  5. 1-4-5-7-10.
  6. 3-4-6-9-11-13-14-15.
  7. 10-11.

800 rader som kostar 400 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se