Speltips: Extra V75 Gävle 1 april.

V75-Omgången.

På torsdag börjar Spring Race med fyra dagar i rad med V75 varje dag, där eventuella jackpots sparas till Påskdagen, söndag, det plockats undan till sedan i vintras. Det har dock inte varit så mycket jackpots senaste månaderna och bara ca 5 miljoner extra i potten än så länge.

Torsdag kväll är det Gävle som inleder påskhelgens omgångar och där är det ganska snabb bana med längre kurvor som det går att köra snabbt genom. Längre kurvor ger kortare raksträckor så därmed också kort upplopp, på en bit under medel, med sina 178 meter. Trots det korta upploppet vinns det inte mer segrar från spets här än på genomsnittet och här finns varken vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter i övrigt.

Öppnar andelsspelen alla V75-omgångar för 200.-/andel och då spelstopp är 19:30 på Skärtorsdagen har jag säljstopp en timma innan på andelarna, så deadline i tillsammans-lagen är 18:30.

Omgången är intressant med tre lopp med 15 hästar och gott om hästar i övrigt, tyvärr kom det en del tidiga strykningar men ändå klart många hästar till start som gör att utdelningen kan bli bra. Dock en del skiktade startfält med stora favoriter som har hög vinstchans men kan några falla så faller de tungt här och det krävs nog inte jättemycket för att utdelningen ska kunna öka rejält.

Bästa Spiken!

Sjätte avdelningen är ett tilläggslopp för ston, över 2640 meter och här tror jag att tilläggshästarna ska ha bra chans även om det är många att runda, men propositionen är bra för hästarna där bak. Om vi jämför med kallblodsloppet i avdelning två, där starthästarna har runt 600 tkr men får ha upp till 700 tkr, startar 20 meter före hästar med upp till 1.15 miljoner tjänat där de värsta hade 900tkr till ca en miljon så är det inte ens dubbla pengar, snarare dryga 30% mer på kontot. Här är det öppet till en miljon för dem på 20 meters tillägg medan de på start, alla har under 400 tkr. Alltså långt mer än det dubbla och i vissa fall här även tre gånger så mycket. Om ni tror att dom på tillägget i kallblodsloppet i avdelning två ska vara överlägsna så måste ni tro det ännu mer om tilläggshästarna här och det är konstigt att en på start är klar favorit och dubbelt så hårt streckad som bästa hästarna på 20-fållan.

10 Quarcia vann direkt i comebacken sist och går framåt med loppet. Allt sparat då och norskt huvudlag fortsatt på och nu blir det dessutom barfota fram som är hennes optimala balans. Kuskplus dessutom och hittar bara Leo ut i andraspår tidigt så vinner hon nog loppet och är en mycket spelvärd spik.

Lång motivering till spiken och hur jag ser på det här tilläggsloppet så mer om motbuden nere vid sjätte avdelningen.

Gå Kort!

I långlopp gillar jag att leta efter bästa hästen på bakersta fållan och se om man kan spika, då det historiskt varit framgångsrikt. På senare tid har det blivit allt mer snällare propositioner för hästarna på mellanfållorna, som tidigare oftast kunde ses som chanslösa att både plocka ner dom 20 meter före och samtidigt stå mot bästa hästarna bakom. Nu är det oftare lite mindre tjänat för dom längst bak, där det sällan var begränsat tidigare och i avdelning tre handlar det om ett stayerlopp i lite lägre klass. Det är dessutom bara en häst på grunddistansen och den bästa på mellanfållan är struken så hästar från bakersta fållan ska bra chans att hämta in tilläggen och göra upp om segern.

9 Gooner är en stark favorit som inte är så hårt streckad som han kunde varit här. Jag hade honom spikförslag i tipsen då han vann över distansen på V75 i december mot bland andra Danilo Brick och han har höjt sig ytterligare sedan dess. Sist gick han bortre långsidan och sista svängen i fjärdespår och får han prova doseringen i kurvan den här gången så kanske han bara är bäst. Är dock rädd för en bortglömd barfota häst som gjort det bra i två raka starter och får han lifta med i rygg när tåget går så går inte ens favoriten säker här.

10 Madronjo är hästen jag skrev om, som vi haft med i tipsen här förut och för två starter sedan var det första barfota på länge, då galopperade han men gjorde en mersmakande upphämtning till tredjeplatsen. Sist vann han från mellanfållan i ett liknande lopp som det här och slog då bland andra miljonärerna Born Unicorn och Kaptah. Inte tuffare mot nu och han trivs bra på distansen och är bättre än kollektivet bedömer, då han går med optimal balans.

Avdelning 1.

Jag spikar direkt i första avdelningen då värsta motbudet i spetsstriden blivit struken och banan ligger sopad för favoriten som kan bomba runt i spets i snabbt tempo hela vägen och då får övriga svårt att nå honom över Gävles ganska korta upplopp.

3 Chapuy är nedstruken till ett andraspår men det spelar ingen roll vilket spår han har, bara det är framspår och inte allra längst ut så spetsar han mot dem flesta och har god chans att stanna där hela vägen då det är passande kort distans. Det gör som bekant minst ont för systemet att en ganska stor favorit vinner första avdelningen, då det är sämre med favoriter i avslutningen av streckspelen då värdet stiger sämre då. Öppet huvudlag sist och nu blir det helstängt så det kan gå fort den här gången.

6 Ajlexis Cubano är den som kan ta sig förbi första biten men tar han en hel längd på favoriten är det god chans att de är en bit före övriga och Åke kan få ta över ändå. Den här får ett bra lopp där framme oavsett och rygg på ledaren är det troliga. Större skrällar än den här har vunnit från rygg på ledaren. Kanske inte vinner loppet men bör nämnas då han kan göra att det kostar en del för favoriten i starten.

9 From The Mine är värsta motbudet men man ligger lite lågt i uttalanden och tror att han ska behöva något lopp i kroppen. Samtidigt är det optimal balans direkt och man pratar om att möta eliten så han har säkert gått framåt ytterligare med vinterträningen. Nu var det fördelaktigt att favoriten blev nedstruken till andraspåret då man kan välja den ryggen och ha tur att komma igenom bra så han ska räknas trots bakspåret.

8 J.H.Mannerheim tränas sedan en tid tillbaka av framgångsrika Wäjerstens stall och har gått bra där. Vann efter perfekt lopp för tre starter sedan och här rycker man skorna runt om första gången på ett tag så har han tur och kommer ner i banan blir han farlig då han höjer sig på optimal balans. Klart gynnad av att komma ner i banan lite efter strykningen.

4 Ghazi B.R. är bättre än raden då han kommer från ett par hårdare lopp nere på Vincennes. Bra läge och Goops stall har börjat leverera i Sverige på slutet så den här kanske inte är borta.

2 Hesiod får bra smyglopp härifrån och blir det tryck och luckan kommer så duger han bra här.

Avdelning 2.

Är ett kallblodslopp och då vinner ju favoriten eller möjligen andrahandaren väldigt ofta då det är lopp med lite större prispengar, men det känns inte lika givet här och jag väljer att gardera.

9 Gorm har spår fyra i volten och är lite för stor favorit här. Han har fått snabba pengar med över en halv miljon tjänat sedan comebacken i november, efter galoppen i Norskt Travderby och här står han tufft inne på tillägget mot mer härdade hästar i klassen och tilläggsfållan över lag står tufft till med 20 meter tillägg på hästar med runt 600 tkr tjänat där framme. Han mötte några av dagens motståndare och då han fick mjölksyra till slut är det väl inte mycket att säga om att han gav upp efter tuff inledning den gången. Kommer han bra på det har han visat fin fart och kan så klart vinna loppet, han är också rätt favorit men jag ser det bara inte som självklart att han rundar det här gänget och garderingen är på sin plats.

7 Bokli Rapp N.O. har torskat mot favoriten då de mötts i vinter och man har väntat på att få köra barfota bak, men blev besvikna på hans prestation sist. Nu ändra man lite på balansen, vad är oklart och han har vässats i tuffare intervaller inför den här starten så räkna med bättre prestation nu och då kan det här vara vinnaren.

10 Gott Klirr fick en fin årsdebut då han tog spets men valde att köra i rygg på en bra favorit den gången och blev tvåa med sparat. Gången efter gick han mycket bra ute i spåren men körde galopp in i sista svängen, och det loppet hade han nog varit före favoriten här i mål om han hållit sig till trav. Bakspår på tillägget då och öppet spår nu gör att han kan komma iväg bra och är han före favoriten i starten kan han vara det hela loppet.

6 Demex är stallkamrat med nyss nämnda och J-O Persson ser chanserna som jämna. Den här var två i loppet sist före både favoriten och Gott Klirr så räknas igen med chans, från stall i toppform på det mesta.

5 G.G.Ojjdo utan springspår utanför kan han säkert öppna bra från spår fem då Tomas Pettersson är duktig i volten. Missvisande rad då han har 15 bland dom två första på sina 30 starter, varav åtta är vinster, så han vet var mållinjen ligger. Stark och kämpar hela vägen in så är det han som sitter i ledningen så kan han rinna undan.

4 Norrbo Odin får första Kontio upp och han kan hålla igång kallbloden bra och den här är startsnabb så kanske kan komma iväg bra trots bökiga spår fyra. Rejält kuskplus här i årsdebuten så kul skräll som trivs på längre distanser.

Avdelning 3.

Se ”Gå Kort!”

Vid bredare gardering så bör nämnas att Westholm har höga tankar om sin häst på grunddistansen och vill köra i ledningen så länge lampan lyser. 1 Geronimo Am ska därav tas på allvar då det händer att ledaren rinner undan om bättre hästar lurpassar på varandra i kön för länge. 11 Rotate vann ett Klass 1 försök direkt för sin nya ägare och kommer i bra skick till sin nya tränare och körsven Björn Goop. Intressant med första Goop upp men nu siktar man väl på finalerna och från spår fyra i volten känns han lite överstreckad, men ska ändå räknas vid bred gardering.

Avdelning 4.

Lopp i låg klass och den stora favoriten har dessutom blivit nedstruken till ett perfekt femtespår så blir kanske svår för övriga att rå på. Jag gör dock ett försök att fälla då det blir tuffare mot för varje start och samtliga tänkbara motbud har spår innanför favoriten, så minst någon av dem ska kunna få ett bra lopp där inne.

6 Yankee Dee garderade vi i tipsen här sist då han var omgångens största favorit på GS75 på Eskilsuna och det var så när att Örjan lurade honom på vinsten den gången, och det hade gett oss närmare tio ggr så hög vinst på GS75 i spelförslaget här. Han pressades då till en 11-tid i sin femte start i livet och sitter inte det i benen nu så ska han säkert stå för en bra insats igen och räknas så klart tidigt.

3 Hilltorp Hawk fick en hovböld efter förra starten, därav lite längre mellan loppen nu. Han har dock tränat starkt efter det och ska räknas mycket tidigt här från ett bra utgångsläge. Vi snackar häst som körs och tränas av Khilström/Redén, då vet vi att de inte blir kvar i så här låg klass många starter.

1 Airborne ska vara ett riktigt bra nyförvärv i Oscar Berglunds stall. Den är i klass med stallets starthästar man köpte från Tyskland i fjol och stämmer det så är han i alldeles för låg klass och ska bara vinna loppet. Nu är det inte så enkelt då han inte visat startsnabbhet alls i tidigare regi så spår ett är det sämsta för honom men kommer han bara ut i vettigt slagläge, vilket inte är helt osannolikt med Magnus A upp, så ska han räkans tidigt här.

5 Berra Steel kommer från ständiga formstallet Wäjersten och nu ska det lättas i balansen första gången här. Man trodde att han skulle behöva loppet i kroppen sist då han är stor och tung men han överraskade och vann från utvändigt. Han ska vara bättre med loppet i kroppen och kan vinna även nu från utvändigt.

Avdelning 5.

Favoriten är en seger ifrån ett staket (fem raka vinster) men som nu möter många hårda i klassen och det är inte alls säkert att han klarar av det.

2 Deal Done Zet mötte bara en motståndare sist som satte rejäl press på honom och det såg ut som han skulle vika ner sig, men in på upploppet tog han tag i grejerna och ville vara först. Nu är känslan att det är flera bra mot och hade någon kommit fort bakifrån den gången när dom två bästa duellerat så hade det nog varit tufft att svara någon smygkörd. Nu är det 100 tkr-lopp på V75 och då fyller det alltid på med en till och en till, och det är flera bra i klassen i det här loppet så det räcker inte att slå en häst, sida vid sida. Visst kan han vinna loppet i sin fina form men inte alls givet och garderingen är given.

5 Deliver har väldigt ofta risiga lägen och fick nu bästa tänkbara spåret och första gången Goop upp. Han höjde sig ett snäpp ytterligare på barfota runt om sist och går så igen så räknas tidigt här då han kan öppna bra bakom bilen och kan vara före favoriten på kör från det fina spåret.

6 Aragorn As gjorde en mersmakande debut i sin nya regi då han vann ett lopp på Solvallas V86. Nu blir det barfota runt om och han är startsnabb med skor så man hoppas på ytterligare en växel utan skor och kanske kan han bomba till ledningen och stanna där hela vägen. Tävlar han och favoriten så bjuds övriga in i matchen och jag garderar vidare.

10 Dont Be Weak och 11 Leave Youre Sox On är båda gynnade av två strykningar på bakspårshästar, båda är gynnade av att lättas i balansen och den sistnämnda får dessutom bike på och vinner nästan lika ofta lopp som favoriten.

1 Ole och 3 Double Formula är två lägesgynnade skrällchanser som båda duger i klassen och ska kunna få bra positioner här ifrån.

Avdelning 6.

Se ”Bästa Spiken!”

1 Zante Grif är en klart överstreckad favorit trots bästa spåret på startfållan och kanske kan hon ta ledningen på egen hand då Erik är vass i startmomentet. Hon kan leda loppet länge då hon säkert går framåt med lopp i kroppen. Erik valde sist invändigt en bit ner som favoritspelad och fick luckan till slut men tog inte mycket på hästarna där framme då så det slog inga gnistor om intrycket. Nu har man siktat lite hit och det bli barfota bak så hon ska säkert vara lite bättre men det krävs nog mycket bättre för att stå mot hårdare hästar till slut. Visst kan hon vinna och streckas direkt vid gardering då hon kan rinna undan men det ska vara närmare i spelet för att hon ska vara riktigt intressant.

15 Estelle Nordique har mött hingstar och valacker som överstreckad men möter nu bara ston. Hon står dock hårt inne på pengarna men har helt annan hårdhet än hästarna där framme och ska räcka långt här då hon startar ensam på springspår och kan ha tur att hitta ner en bit fram. Kuskplus med Örjan upp efter att Sorronen och Jansson kört på slutet.

11 Anita Roc är nära miljonen på tjänade pengar och står riktigt bra inne i loppet då hon är betydligt hårdare än nästan alla här. Startat på en hel del i vinter utan att fått vinna men då formen är stigande på Goops stall är hon farlig att nonchalera och vid gardering är hon mycket tidig här.

3 Juvelens Miss F. är en av hästarna där framme med bara 300 tkr på kontot och ett par av tilläggshästarna har runt tre gånger så mycket tjänat och den här måste ses som överstreckad nu och ska ha svårt att vinna mot så många bra motståndare. Är dock en faktor i spetsstriden då hon är startsnabb och Kim är offensiv så kan snuva favoriten på ledningen.

Avdelning 7.

Kort distans och här är det klart tuffare att ta in tilläggsmeter i ett fult fält med många att runda. Däremot är propositionen ännu mer generös för tilläggshästarna här så det är långt ifrån omöjligt att hämta in 20 här. Svårare att se vem som ska kunna få bästa loppet och jag streckar faktiskt flera från tilläggsfållan då de inte behöver vara långt efter den stora favoriten tidigt då han startar med bakspår på grunddistansen.

8 Magnificent Tooma är loppets klara favorit och han stod för en rejäl insats när han debuterade för Redén i höstas. Han blev sjuk och har krånglat så oklart var han står formmässigt efter lång frånvaro, även om han visade att han kan gå starkt direkt efter vila. Chansartat läge och även om han kommer ut så är det inte givet att han bli framvinkad till ledningen då det är kort distans och den som kommer till spets oftare är villig att köra där. Strular det minsta lilla från det här spåret så kan tilläggshästar vara före honom tidigt i loppet och även om det kanske är rätt favorit så är han alldeles för hårt streckad här.

14 Balotelli Crown står bäst inne i loppet och är i bra form med mest startpoäng i fältet. Kusken är offensiv och räds inte att köra fram i dödens med den här hästen så räknar med att man inte blir kvar i kön allt för länge här och han lär få chansen.

12 Minnestads Ecuador går bra varje gång och nu blir det första barfota runt om sedan i somras. Gick bara så två gånger förra året och när man ryckte första gången på länge, sommaren 2019 blev det vinst direkt, så klart bra effekt på den balansen. Var behandlad och hade stått över lite inför förra loppet så ska gå framåt med den starten innanför västen och en av få som går med bike trots voltstarten så fungerar det är det så klart ett plus, då bland andra favoriten växlar ner.

5 Hombre D. står bar inne på pengarna där framme och gjorde ett bra lopp i dödens sist med ett snabbt slutvarv och när det nu är dags för barfota runt om kan han göra ett ännu bättre lopp. Kanske slår allt från utvändigt och inte låter dem där bak komma nära ens.

1 Reven Dejavu har bästa spåret, är starsnabb och kan spåra runt om, loppets klara spetsbud men alternativt kan man välja en bra resa på innerspåret och spurtar då bra till slut om luckan kommer.

15 Surf´n Turf gick bra för sin tränare i debuten i ny regi sist och nu blir det kuskplus med vassa Magnus A upp på den här för första gången. Intressant som totalt ospelad och är värdet lågt inför sista avdelningen vill man ju ha med några kantbollar som höjer utdelningen.

11 Fonda Boko är både snabb och stark som hade tränat bra inför årsdebuten men var bättre än man, från stallhåll, trodde han skulle vara. Säkert ännu bättre med loppet i kroppen och då han är startsnabb ska han kunna ta sig ut före övriga tilläggshästar från sitt innerspår. Ska räknas ganska tidigt men blir ofta tvåa-trea med, så bara en av många vid bred gardering.

6 Made By Vitsand har debuten i sin nya regi avklarad och även om det är ett sto i öppen klass så är det ändå springspår på startsnabb häst som tränas och körs av Wäjersten, så se upp vid bred gardering.

Systemförslaget

Avd.1: 3 Chapuy

Avd.2: 4.5.6.7.9.10.

Avd.3: 9.10.

Avd.4: 1.3.5.6.

Avd.5: 1.2.3.5.6.10.11.

Avd.6: 10 Quarcia

Avd.7: 1.5.8.11.12.14.15.

2357 Rader som kostar 1176 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se