Speltips: Dagens Dubbel Tips till Östersund torsdag 8/12

Solvalla Jorma Kontio

Lite tråkigt att Goop ska galoppera med favoriten i fint slagläge under tisdagens tävlingar när vi fick in 1 Graces Candy i första avdelningen till 12ggr på bara två streck. Vinnande Reshevsky som jag skrev hade framtiden för sig var rankad tvåa så hoppas det gladde någon till 62ggr på DD:n. Till kvällens tävlingar på Östersund tycker jag det är två starka favoriter som startar i respektive avdelning och spelar raka DD:n 10-4 samt kryddar med två jätteskrällar i första.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart

Favoriten :

10 Weightlessness har visat bra fart i år och kommer från seger. Vunnit hälften av starterna under året och visat att han kan gå både i ledning och bakifrån. Missgynnas inte speciellt av att gå med skor men har varit ojämn på det sättet att när han väl varit sämre har han varit väldigt mycket sämre. Möter dock många som har tveksam form och med tanke på att det är spårtrappa så har han lottats till ett ok läge med en bra startrygg. Bra favorit på det stora hela då en av värsta motståndarna är struken och bakom är det vidöppet med flera som skulle kunna skrälla men ingen som direkt sticker ut. Får första strecket.

Motbuden :

9 Maestro M.H. var bra som tvåa senast på V75 bakom storfavoriten. Jomar Blekkan uppåt i tipsen men är lite svår att sätta in i dagens lopp då hon debuterar på svensk mark. Endast två segrar och sju andraplatser indikerar också på att man brukar köra på chans. Ska väl med vid gardering men inte främsta hotet mot favoriten i min bok.

1 Edflower är enda hästen som tjänat under 100K i loppet och får därmed bästa spåret. Osäkert om han kan försvara innerspåret, förmodligen inte men får ju garanterat bra resa och har varit ute i ganska hårda sällskap och bakom bilen har det varit svåra spår. Vi får se var han landar på strecken men under 10% är nog streckvärt.

3 Lokomotiv har fått ett lopp i kroppen och uppåt då. Tog ledningen senast från samma spår men släppte och fullföljde sedan godkänt bakom till andraplatsen. Vinner inte ihjäl sig men har återigen bra läge och med spets och släpp igen kanske man kan skrälla.

4 Kanonen har aldrig vunnit men har tre ok insatser bakom sig och Mats upp nu. Har seglat upp och fått lite spel på sig nu när 8:an är struken. Mats E Djuse upp är så klart positivt och kommer från två bra insatser men till 8% som han är streckad på nu tycker jag att spelvärdet är kasst.

Skrällen :

12 Young Mistress har aldrig vunnit lopp men van vid tuffa gäng och ny regi nu. Vilat sen i somras men återkommer nu i regi Per Linderoth som kanske kan spräcka den där segernollan? Kanske långsökt att det ska ske direkt efter vila samt från spår 12 men trots avsaknad av seger så har hon varit bra hela tiden. Att man får 1% på en häst som på 18 starter har fem andra och fem tredjeplatser samt tagit pengar i 16/18 starter känns aningen märkligt. Möter inte så tuffa konkurrenter så ett platsspel tycker jag kan vara motiverat och vid maxklaff kanske till och med seger? I alla fall oftare än vad procenten anger.

Vår Vinnare : 10 Weightlessness

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart

Favoriten :

4 Mon's Tornado har övertygat på V75 på slutet och ner rejält i klass här. Snävt spår i volten men endast fem hästar på start borde underlätta. Näst senast när han var tvåa bakom Knutte Sting så fick han fritt lite för sent men gick fortast över mål. Inga sådana motståndare ikväll och skulle han komma till spets här så är nog loppet över. Obesegrad i den positionen med. Visade senast att han kan en 13-tid över distansen på start och då borde de få svårt att hinna ikapp. Skor är inga bekymmer och en sund spik.

Motbuden :

5 Casartelli gör idel bra insatser men brukar köras invändigt på svensk mark. Behöver nog lite tur för att kunna utmana favoriten men får han sitt lopp på innerspår med lucka så har han visat att han kan avsluta riktigt fort. Skulle kunna knäppa favoriten på kortspeed i så fall. I vilket fall förmodligen vettigaste motbudet för de som vill gardera.

6 Listas Thaitanic är kanske lite märkligt matchad men bra läge nu. Här varvar man stenhårda stolopp på rikstoton med breddlopp så svårt att säga hur hon står sig i nuvarande klass. Precis som övriga blir det väl svårt att plocka ner en felfri favorit men kan få perfekta loppet på innerspåret och är en tänkbar skräll.

13 S.G.Charpentier hade kunnat duga men tar inte 40m på favoriten. Riktigt bra i grunden men inte visat någon form alls under detta året och att han skulle plocka 40m på favoriten i spets tror jag händer 0/100. Typ. Skulle favoriten komma bort så är han väl en av de som skulle kunna vara först över linjen men som andrahandare är spelvärdet ganska dåligt.

Skrällen :

9 Rally Gunnar bra senast efter galopp men annat motstånd nu. Kanske ändå uppåt i form på insatsen senast och verkar trivas i sin nya regi. Kan flytta på sig och har sin styrka i spurten så läget är ok. Till 3% är spelvärdet bättre än på många andra.

Vår Vinnare : 4 Mon's Tornado

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 10 Weightlessness +(1-12 men mindre insats)

DD 2 : 4 Mon's Tornado


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se