Speltips: Dagens Dubbel Tips till Östersund torsdag 5/5

Lite småtrist att en överstreckad favorit återigen ska få smörloppet och perfekt lucka när min spik tog en längd i starten och fick husera i spets. Galopperade istället som slagen med 50m kvar och ändå värre när mitt första motbud till favoriten 1 Dali Pagadi avgjorde enkelt trots halvsvår resa i andra avdelningen.
Steg dock från 4% till 13% så lite av loppets skrik men gav fortfarande fina 7.66 som vinnare.
Kvällens lopp går i norr, närmare bestämt Östersund och då brukar det vara lite större skillnad på hästarna i loppen och så även ikväll. I första avdelningen är det tre hästar som sticker ut en aning och att strecka alla tre känns löjligt tråkigt så efter lite badkarskörning har jag landat i att med tanke på motståndet 3 Ellis Pride mött på slutet och att han inte ens blir favorit nu känns som ett mycket bra spelvärde.
Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
5 Trumpie har gjort två starter för nya tränaren. En vinst och tvåa senast. Kapabel.
Wäjerstens springare har gjort två starter för honom och imponerat i båda. Kunde lika gärna varit två raka men fick ge sig med minsta möjliga marginal senast men insatsen var fortfarande bra.
Bra spår här och kan nog ta sig förbi den andra betrodda från start och få det bättre loppet.
Var inte favorit under onsdagen men seglat upp som det under natten.
Fel favorit tycker jag trots att allt ser bra ut på förhand och Wäjersten är het.
Motbuden :
3 Ellis Pride har höjt sig markant med rycktussar på slutet. Visslande avslutning senast. Senast i finalen var det maxat på alla håll med jänkarvagn och barfota men nu blir det återigen skor och vanlig vagn men rycktussarna som han haft två senaste starterna får vara kvar.
Inlett året riktigt starkt och visade senast att han har inga som helst problem att avsluta från kön så ska ses med vettig vinstchans även här om inte loppet senast sitter i kroppen.
Brasklappen är väl innerspåret på tillägg som skulle kunna bli en fälla men med bara två hästar på start borde man hitta ut strax efter start och då ska man segerstrida oavsett vem som sitter i spets.
2 Open Sky var riktigt blek i årsdebuten och sjuk efter det. Svårbedömd form men bra läge.
Har som sagt varit sjuk efter senast och bara gått ett par lätta jobb för tränaren så svårt att bedöma dagsformen här. Normalt sett väldigt bra för klassen och hade man bara fått klartecken på statusen hade man nog kunnat spika utan att fundera för måste bli svårfångad från spets om allt är som det ska. Magnus A Djuse gör sällan bort sig i loppen och känner hästen väl.
Ingen dum idé att kolla värmningen på den här innan man lämnar in DD.
På V64 får man nog bara strecka och hoppas på det bästa.
6 Bodybuilder är bra men två raka galopper och svårt fjärdespår i volten nu. Skor på.
Kommer som sagt från idel galopper så skulle nog gynnas av en invändig strykning för att få lite mer plats att volta på. Nu är det som det är och man slår på skorna till den här starten vilket kanske kan ge lite mer stabil avgång men det är lite för mycket om och men för att jag ska vilja strecka på DD.
Kanske en jättesusare på streckspelen om man garderar brett.
Skrällen :
1 Kalaxy Boko blir naturliga skrällbudet i loppet från perfekt spår. Kanske testas i ledningen?
Då krävs nog dock en tappstart eller galopp för 2 Open Sky för jag tror inte Per Linderoth vill ha den utanför sig hela loppet. Har annars fin statistik från spets med två segrar och ett andrapris på tre försök. Får garanterat fin resa från innersniffen i alla fall och 3% måste vara lite understreckat.
Vår Vinnare :
3 Ellis Pride

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
7 Global Crusader är snyggt inmatchad i loppet men spår långt ut och årsdebut. Måste garderas.
Ingen tvekan om att detta är hästen i loppet med bäst meriter så här långt men har trots allt spår 7 och gör årsdebut. Rätt tuffa papper för en häst som bara sprungit in 140 000kr även om träningsrapporterna är bra.
Så pass låg klass att mycket kan hända i loppet när distansen dessutom är kort.
Motbuden :
5 For You får en rejäl kuskförstärkning nu i Mats E Djuse och kan räcka långt från spets.
Inget större fel på kuskarna som kört på slutet men det är alltid intressant när en proffskusk av Djuses kaliber slänger sig upp i vagnen. Dessutom passande spår bakom bilen för en snabbstart till ledningen. Vann från den positionen på något tungsprungen bana så att det såg lite segt ut sista biten tar jag inte så hårt på. Klart intressanta förutsättningar.
4 R.M.G.Red Red Wine besökte banan i vintras och vann som betrodd då. Borde räknas igen. Något svårbedömd kanske trots ett Sverigebesök som slutade i dur. Vann trots allt på ett bra sätt efter avancemang fram utvändigt halvvarvet från mål. Lite sämre insatser efter det så rankas ner en aning trots allt. En annan sak som oroar lite är att Jomar Bleckan som brukar köra har annan häst med i loppet men nämner inte denna alls som motbud mot sin vilket man brukar göra om man har blivit imponerat tidigare.
9 Distant Thunder är nog ingen segermaskin men har inlett året lovande. Bara 1% från ok spår?
Ingen jätteseger näst senast kanske men insatsen var bra. Har som sagt inlett året mycket bättre än tidigare och får en riktig proffskusk i vagnen nu. Till 1% kan man nog strecka om man garderar på lite i ett öppet lopp.
1 Bounty Laday är segerlös men barfota runt om för första gången och Uffe upp. Rygg ledaren? Det här är kanske ett långskott från halva planen men går från tränarkörd till proffskusk av rang.
Samtidigt rycker man alla skor för första gången sen en gång tredje starten i livet så det finns en hel del plustecken samt att man förmodligen ska kunna få rygg ledaren här.
Med lucka över korta häcken kanske Uffe kan lura honom först? 3 Watch Me Defeatyou drar lite streck men orutinerad kusk och billiga segrar. Nej.
Raden ser ju aningen smickrande ut men segrarna är tagna i lopp klass med breddlopp, om ens det.
Kusken är inte heller något imponerar och är väldigt orutinerad och ska man vara med i segerstriden här tror jag det krävs en rejäl rekorsänkning. Pass på överstreckad.
Skrällen :
6 Fantom Ima är ny i Jomar Bleckans regi och den här starten tar man som ett test. Streckvärd.
Ytterligare en norsk häst som ändå inledde karriären hos Jerry Riordan men blommade aldrig ut som man önskat så fick gå vidare. Kanske en ganska enkel sort trots allt men till 5% är han streckvärd i ny regi när det just är Bleckan med.
Vår Vinnare :
7 Global Crusader

Spelförslag dagens dubbel :
DD 1 : 3 Ellis Pride
DD 2 : 5-6-7-9


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se