Speltips: Dagens Dubbel Tips till Östersund tisdag 28/2

Vagnshjul

Min spik under gårdagen såg klar ut i sista sväng men snubblade till in på upploppet och stannade helt. Knappast slutsålt i det läget och hoppas det gick bra med hästen så det inte blir skadefrånvaro återigen. Andra avdelningen blev bara fel då Ebbinge valde att släppa till favoriten trots att hästen skulle köras i spets. Kuskar… Nya tag och Östersund är platsen för kvällens dubbel som också markerar sista dagen för barfotaförbudet. 5 Load Master ser ut att ha en väldigt lämplig uppgift ikväll för Wäjersten och blir mitt singelstreck trots lite fattigt värde. Andra avdelningen så är det kallblod där jag avstår storfavoriten 3 Tekno Viking trots bra spår då jag tror han kommer få svar om spets. Sen får vi se om kuskarna gör som man vill denna gång men oavsett en svag favorit som galopperar på tok för ofta. Väljer istället att lyfta upp 2 Källsjöviking som återkommer efter att ha samlat hårdhet på V75 förra året och brukar duga bra i dessa omgivningar.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart

Favoriten :

5 Load Master gör tredje starten för Wäjersten och blir nog bättre för varje start. Jänkarvagnen är plus men har i tidigare regi haft lite problem att vilja vara först och även om man förmodligen har bättre förutsättningar att bättra på psyket i nuvarande omgivning så kan det nog ta ett par starter innan man ser full effekt. Lite tufft att begära att han ska bära ett så pass stort favoritskap redan nu även om jag köper att han blir mest spelad då han har bäst läge av de mest betrodda men det kan kosta att komma till spets om Djuse är på humör bakom 4 Global Born To Run. Med det sagt så är det ändå svårt att se vem som riktigt ska utmana om han blir släppt till ledningen och det är väl trots att en lämplig uppgift även om jag tycker strecken är i aningen högsta laget.

Motbuden :

10 Oktan Håleryd är väldigt kapabel och missgynnas inte så mycket av bakspåret. Har visserligen 4/4 från spets men har visat på slutet att han funkar bra även bakifrån även om det trutit lite med krafterna sista biten vissa gånger. Därav kanske kort distans passar bättre? Väldigt tidig bakom favoriten ikväll och perfekta startryggar.

4 Global Born To Run älskar spets och bra siffror därifrån. Släpper till favoriten ändå? Fick svårt med fästet senast enligt tränaren då man hade för långa brodd men känns kanonfin i träningen. Kan öppna bakom bilen och borde ta sig till ledningen när värsta motbudet i spetsstriden invändigt är struken men då man har absolut bäst resultat under sadel så borde man vara intresserade av att släppa till favoriten. De möttes senast och även om han hade problem med balansen då så stod dom i 60ggr respektive 7ggr så nog är favoriten en ok rygg att ta. Dock så är det första med Djuse och känns han fin kanske man vill prova då det är kort distans. Lite ovisst.

9 O.P.'s Flawless har pausat kort men borde duga direkt. Tog rätt stora kliv framåt under fyraåringssäsongen jämfört med innan och går nog mot en ljus framtid. Kanske inte viktigaste loppet ikväll och har ett halvpunschigt läge som kan vara svårt att komma till ifrån då startryggarna är så där. Rankas ner en bit men absolut aktuell om man garderar loppet.

1 Sundbo Scilla vann senast från spets i enklare omgivning. Möter mycket tuffare motstånd nu än på slutet men har höjt sig en aning på slutet och senast såg hon faktiskt riktigt smidig och fin ut. Kan öppna och tredje inner eller rygg ledaren blir ju positionen beroende på hur Djuse gör men oavsett så är det en perfekt resa för en mindre betrodd och tänkbar om man garderar brett.

Skrällen :

11 Tour Possession har en mycket tuff uppgift nu men 0% är nästan tramsigt. Återigen otur med spårlottningen men fått ett lopp i kroppen nu efter uppehåll och gjorde en helt ok insats senast efter en invändig resa. Kan bättre och med loppet i kroppen samt ett par ekipage till på bakspår som kan agera ryggar under slutvarvet så skulle han kunna tokskrälla. Tror knappast att han inte vinner lopp 1/100 så 0% är väldigt lågt.

Vår Vinnare : 5 Load Master

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart

Favoriten :

3 Tekno Viking går allra bäst i spets men det är fler som vill dit ikväll. Aningen tveksam favorit kan jag tycka då dels så galopperar han för ofta och sen är det startsnabba ekipage både invändigt och utvändigt vilket riskerar att stressa hästen när bilen släpper fältet. Startade uteslutande i voltstart förra året så även om startmetoden borde vara ett plus så är det svårt att veta. Galoppen senast kom inte i starten heller utan halvvarvet från mål så kan rulla över lite när som i loppen. Givetvis bästa hästen i fältet men jag tycker det är läge att gå emot ikväll.

Motbuden :

2 Källsjöviking håller Mats Gällerstedt mycket högt och ska räknas direkt. Borde haft dubbla skrällsegrar på V75 under fjolåret men diskades för trängning på Dannero. Visade i alla fall att han har utvecklats åt rätt håll för Mats och ska nog kunna vara med på V75 framöver och tampas om fina pengar. Slog rätt bra hästar i spets på V75 och jag räknar med att Mats laddar vad som går här för att sedan köra i spets där han på sjutton försök har åtta segrar och sju andrapris. Mycket tidig ikväll för mig från perfekt spår. Det är favoriten och 4 Backegubben som han ska hålla ut och även om kanske just Backegubben är lite snabbare så kanske solfjädereffekten hjälper till eller att man kan ta över i ett andra skede.

9 Ängsbrage avslutade vasst till segern senast även om fältet var litet. Bakspåret är inte hela världen då han ändå ska gå i ryggar så länge som möjligt och distansen passar bra. Tränaren andas optimism och jag tycker han ska räknas tidigt i denna omgivning.

6 Pave Sokken gynnas av körspö och brukar prestera på svensk mark. Varvar starter i Sverige och Norge och har tidigare varit hopplöst osäker i loppen så när man trodde han hade stabiliserats en aning så kom galoppen senast. Tycker dock att utvecklingen verkar gå åt rätt håll och felfri här har han en hel del att hämta. Streckas.

7 Månremus får Djuse i vagnen första starten efter lite paus. Van vid tuffare omgivningar och ska nog kunna duga men spåret gör att jag rankar ner lite då det är klar vingelrisk på en häst som ska smygas in i det längsta. Brukar annars prestera bra direkt efter vila så största frågetecknet för mig är hur man ska komma till i loppet.

Skrällen :

11 Tekno Lynet har återigen svårt spår men har levererat ändå på slutet. Riktigt bra senast från framspår bakom bilen där man körde riktigt offensivt i loppet och var mer eller mindre bara bäst. Innan det har man aningen haft bakspår som ikväll eller tillägg. Presterat ändå och med insatsen senast på näthinnan tycker jag det är en intressant skräll till 7% över passande distans.

Vår Vinnare : 2 Källsjöviking

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 :5 Load Master

DD 2 : 2-6-9-11


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se