Speltips: 67 MILJONER JACKPOT Bergsåker 29/8

V75-Omgången.

Det blir stor jackpot på V75 denna helgen då femmor frös inne i en jackpotomgång från förra veckan. Det blir så klart lite extra stor jackpot då det var hög omsättning föregående lördag och dessutom femmor frös inne även på tisdagens extraomgång. En ensam vinnare beräknas få 67 miljoner kronor för bara sjuan så med sexor och femmor bör det kunna ge närmare 70 miljoner till ensam vinnare.

Bergsåker har en mycket högre medianutdelning på sina V75-omgångar än genomsnittet för Sveriges V75-banor. Det är så klart bra att det är en mer känd och bra bana som är värd för en sådan intressant omgång och det kan ge riktigt bra utdelning denna veckan. Banan är känd som en skrällbana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bredd. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open stretch att ta hänsyn till här.

Bästa Spiken!

I tredje avdelningen ska SM för kallbloden avgöras med 250 tkr i förstapris och det är klart generationsskifte på gång bland kallbloden. Några av dom vi vant oss vid att se i dom största kallblodsloppen i Sverige under många år har inte ens deltagit i detta loppet varken i år i eller i fjol. Förra året blev det rejäl skräll i detta loppet då 6 Björs Frej 15% överraskade och han startar igen men från bricka 6 bakom bilen borde det bli svårt att försvara titeln.

2 Månlycke A.M. 48% har varit bra på slutet och även om jag trodde han skulle få svårt att nå Våler Nikolai sist så gjorde han ändå ett riktigt bra lopp bakom den efter att låtit värsta konkurrenten sitta ifred i ledningen hela loppet då han gick till attack väldigt sent. Bakom bilen ska han nog kunna öppna bra här och det borde vara mer offensivt upplägg att vänta denna gången. Då flera av dom värsta konkurrenterna fått betydligt sämre utgångslägen denna gången och andra söker efter formen så borde det vara riktigt hög segerchans för denna.

Gå Kort!

I fjärde avdelningen är det ett försök i Diamantstoet och denna lopptypen brukar locka fulla fält men bara tio hästar till start denna gången då det är en proposition för dom som har tjänat lite mer. Bara två ston på tilläggsfållan och det gör att dom bör ta sig ifatt klungan ganska billigt och med få hästar i fältet ska det finnas bra chans för bästa hästen att vinna från tilläggsfållan. Dock har loppet en stor favorit på grunddistansen och hon blir nog tuff att fälla då hon säkert släpps till spets av alla där framme. Spelar man med båda så ska det vara hög chans att överleva loppet. Lägg märket till att det är ett ungdomslopp med yngre och mindre rutinerade körsvenner och dom jag streckar råkar heta Magnus A och Mats E Djuse och visst finns det flera i loppet som kör mycket lopp men dom här två höjer sig lite måsta man nog säga.

2 Lipstick Tooma 61% är loppets stora favorit och då hon övertygat i sina senaste starter så ska hon även kunna vinna detta loppet trots att hon står lite små-hårt inne i propositionen och har tjänat 370 tkr på sina senaste fyra starter. Detta blir en spik många lutar sig mot under lördagen och kan man fälla henne med ett bra motbud så kopplar man grepp mot många system.

9 Activated 15% är fältets bästa häst med klart mest meriter och då hon mött och besegrat betydligt hårdare motstånd än dagens ston så måste hon räknas med chans även om formen är ett stort frågetecken. Varit struken sedan sist och det är ett tag mellan starterna men räknar med att det ordning om hon kommer ut nu och dubblar systemet med henne. Hon har trots allt spurtat ner hästar som Conrads Rödluva vid segrarna i både Drottningpokalen och Stochampionatet som fyraåring och en sådan speed ska bita bra även här.

Avdelning 1.

Silverdivisionen ligger som avdelning ett denna veckan och det är autostart som gäller denna gången.

4 Coogan 48% är loppets givna favorit på senaste insatsen då han höll spets från innerspår mot bra hästar för klassen och sedan vann han säkert i fin stil. Tre raka galopper innan det och kanske är det barfota bak som med någon form av päronskor fram eller liknande kan ju gjort honom mer stabil men vill se det fungera ett par gånger till innan man spikar till nära 50%. Den här lär procenten sjunka en del på under dagen och han har ändå högst vinstchans i loppet på visad form och kunnande från kanonspår.

3 Ribaude 17% blev det ändring till skor på under fredagen men kan kanske ändå hålla ut favoriten sida vid sida och då kan denna leda runt om. Rygg på favoriten eller någon stans andra utvändigt kan också funka om det blir lite tryck på loppet. Det finns chans att det blir lite körning i loppet och då kommer han in i matchen och är det givna mpotbudet på läget.

8 Heading Reference 7% fick åter uselt startspår men nu är det litet fält och flera som kanske kör offensivt så det kan bli lite mjölksyra till slut för ett par av hästarna här och kommer favoriten bort är denna mycket tidig.

5 Sir Henry P.Hill 8% är det maxning i balans och utrustning på till denna gången och från staistikspår är den spelvärd denna gången. Westholm har form på stallet och Rickard N upp är ett intressant kuskplus.

1 Raja Ribb 15% har skrällt i silver i sommar trots bakspår och galopp så denna duger så klart fortsatt bra i klassen. Borde dock bli över från start då 6 Vaqueras 1% kan snabbstarta rejält då han är på humör och sedan kan den ju släppa till någon av dom betrodda från spår 3-5 . Det kan bli kall rygg till slut och det krävs mycket tur denna gången och står nog över streck på denna då den blir klart överstreckad här.

7 Doctor Doxey Zenz 3% har varit betydligt mer betrodd mot hårdare motstånd tidigare och körs allt som oftast offensivt. Det är något som kan göra att fler bjuds in i matchen men hästen är också så bra i sina bästa stunder att inte ens Mathias kan köra bort den och den kan vinna loppet från utvändigt ledaren. Blir nog tufft men han står klart bäst inne på pengarna och är härdad efter många tuffa insatser i hård konkurrens för klassen.

Ranking: A 4. B 3.8. C 5.7.10.1. D 6.2.9.

Avdelning 2.

Lägsta klassen på V75 med Klass 2 och här torskar ju favoriten oftast, rent historiskt sett är det i denna klassen det oftast skräller, av dom vanliga klasserna inom V75 eller STL, som det nu kallas. Under denna sommaren har fler favoriter vunnit i lägsta klassen än vad som är brukligt och därav har det blivit betydligt fler jackpots i sommar än det var under första kvartalet av året.

2 Borups Tornardo 33% är rätt favorit och kanske huvudet högre än sina konkurrenter då han matchats mot hårt motstånd på slutet går han nästan ner lite i klass nu då det är väldigt tunn klass 2 denna veckan. Hög chans att få överta spets från dom flesta i loppet då innerspårets och Kontios uppsittning inte är så startsnabb och övriga nog kan tänka sig att släppa till en bra rygg över 2640 meter. Många stora system verkar dock gå på denna som spik och då blir man för lik många andra bra uppbyggda system om man hamnar i den fåran och flera andra favoriter kommer snarare att sjunka i procent under dagen och kan komma att bli mer spelvärda. Bra utgångshäst eller A-häst på ett reducerat system och ett tänkbart spikförslag i öppet lopp men jag garderar på matematiska kupongerna trots allt.

4 Junior Band 18% kommer från Berghs formstall och ingen har väl undgått vilken formtopp många av hans hittat i veckan. Sist var denna tvåa från omöjligt spår i lopp med 100 tkr till vinnaren och innan det var det två raka vinster. Hade dock problem från fyra i volten i debuten för Bergh men har säkert gått framåt rejält sedan dess och är garanterat mer stabil nu med, men ingen garanti från detta spåret. Att Bergh själv kör är ett plus i det avseendet.

6 Atlas Kronos 4% har springspår och kan ta spets med duktiga Wäjersten i jollen. Växlas ner från bike till vanlig vagn vilket så klart är tråkigt. Blir han hängande så får han hitta ner någon stans och då biter spurten bra istället men kan han komma till spets så har han 2/2 från den positionen men kan ju släppa till favoriten och då vinna från rygg på ledaren.

11 Jalna Boko 6% var påpassad sist men galopperade då och är kvar i klassen, nu är det betydligt bättre spelvärde på denna trots spåret och att det är ett sto i öppen klass. Går i bike trots volt och det är så klart positivt om det funkar då ett par andra växlar ner i utrustning.

9 Bang Boomerang 8% vann med Ohlsson sist och han kör igen, det var även då bakspår som gällde och denna duger även här med rätt lopp.

1 Malibu 7% riskerar att bli över från start då han inte är startsnabb. Kontio upp är ändå intressant då han visat styrka och kan Kontio få lite mer fart på honom så räknas han ändå

3 Shut Up And Dance 11% vann ett billigt lopp efter perfekt resa och nu är det tuffare. Läget är dock bra och Dunder har alltid bra statistik med litet material så det kan gå även nu men hade nog velat se den till under 10% för att det ska vara riktigt intressant.

Ranking: A 2. B 4. C 6.9.11.1.3.7.10. D 5.12.8.

Avdelning 3.

Se ”Bästa Spiken!”

Går favoriten bara en låg 23-tid där framme blir det nog svårt för hästarna från kön att ta flera längder på den. Det finns så klart alltid en liten chans att Gunnar Melander tar en lugn start och hamnar en bit ner och blir den som gör misstagen i loppet, men då han har så här bra tränat brukar hästarna reda ut det åt honom.

9 Pydin 11% är väl den med mest hårdhet i fältet och den som matchar favoritens tider även då han är i lite sämre form. Spåret är dock dåligt även om han kan hålla ryggen på favoriten här och kanske kan komma igenom bra. Klar första utmanare på visad hårdhet och kunnande.

11 Mel Odin 10% vann ett enkelt lopp i sin comeback efter lång frånvaro och går garanterat framåt med loppet i kroppen. Khilström upp och bike aviserat är intressant och han är också tidig vid gardering men han gjorde bara tre starter i fjol och 2015 är är senast han vann lopp mer 100 tkr i förstapris så bästföre-datumet är kanske passerat här.

4 Eld Rask 2% har inte vunnit lopp I år ännu men var kullens kung i Sverige som treåring och är han i tillbaka i den formen och blivit lite härdad i hårdare gäng under året så skulle han kunna skrälla med bra kusk från fint spår.

Ranking: A 2. B 9. C 4.11.5.6.12. D 7.1.3.8.10.

Avdelning 4.

Se “Gå Kort!”

7 Argbiggan 15% streckar många på senaste insatsen och det behöver väl inte vara fel då hon ska kunna starta snabbt från springspåret och hon står bäst inne pengamässigt på grunddistansen. För att få bra spelvärde i systemet står jag dock över henne i spelförslaget då jag inte vill strecka dom tre mest spelade och håller dom andra två betydligt högre, kapacitetsmässigt. Vill man ha med henne tycker jag att man ska även ska lägga till något betydligt mindre streckat ekipage på kupongen.

5 Whelk 3% ligger då klart närmast till hands då hon vunnit försök i Klass 1 från bakspår mot hingstar och valacker, dessutom var hon tvåa i finalen från ännu sämre bakspår och var före riktigt bra hästar för klassen i mål. Lite långt mellan starterna nu men Westholm har fått bättre och bättre form på stallet under augusti efter en lite sämre juli så räknar med att han har koll på grejerna till denna starten.

Ranking: A 2. B 9. C 5.7. D 3.6.4.1.9.8.

Avdelning 5.

Åter igen en stor favorit från firma Redén/Khilström som har riktigt hög segerchans och är också denna en tänkbar spik eller utgångshäst då detta Klass 1 Fösrsöket inte håller jättehög klass och favoriten har fått bästa tänkbara utgångsläge.

5 Jackpot Tooma 55% är Kanske lite för hart streckad denna gången men vinstchansen är inte långt från insatsprocenten och det är en häst man kan gå på här, speciellt om man gör ett försök att fälla ett par av dom andra stora favoriterna. Tre raka för Redén och det har varit från spår 7 i spårtrappa med rejäl galopp och stort fält att runda över 2609 meter på Örebro, offensivt upplägg som överlägsen på 1640 meter och från tillägg på medeldistans, även där efter offensivt upplägg på bra tider alla tre gångerna. Nu har han ett perfekt femtespår bakom bilen och återgår till biken som han hade vid dom två första segrarna och då respekten måsten var stor för honom bland konkurrenterna måste vinstchansen vara hög här. Det finns dock galopprisk så jag chansar på att det kan bli så och garderar nog på minst en kupong.

3 Manuzio Hanover 17% ska gå första barfota runt om med bike i Haugstads regi och det är så klart jätteplus från helt okej utgångsläge. Han öppanr dock inte så snabbt men kanske kan det bli mer fart med sådan maxning och han ska räknas tidigt vid gardering även om inte Haugstad vinner V75 speciellt ofta.

1 Dollar Hornline 8% kommer från formstall och har bra smygläge kan han få en bra resa i draget och Bergh känner Bergsåkers upplopp väl och kommer chansen att hitta en lucka på upploppet lär han göra allt för att komma loss till slut. Visst står han lite hårt inne i klassen och har varit ute i enklare lopp men med rätt resa kan det gå ändå.

6 Pine Muscle 5% var klar favorit då han var tvåa i Klass 2 i vintras och med ett lopp i kroppen efter comebacken i sommar vann han Klass 2 och även om han är ny i klassen så kommer han från tredjeplats i finalen av Klass 2 så då duger han nog bra direkt här. Tyvärr är det inte Goop själv som kör men han har gått bra för andra kuskar med så första Kontio kan vara intressant trots allt och det är väl skor på som drar ner chanserna något men till under 5% är det spelvärt.

8 Helios Di Quattro 7% har uselt läge men efter ett par bra starter i voltstart blir det nu biken på som han spurtade mycket snabbt i för tre starter sedan. Lättning i balansen är det heller ine så ofta så barfota bak nu när han är i form kan ge lite extra med och hittar Erik ner i banan så lär spurten bita mycket bra här.

7 Lovemore 5% har gjprt fyra starter barfota runt och har två vinster en tredjeplats och en galopp som resultat på balansen. Nu vann han så sist i lopp med 100 tkr till vinnaren så här är det absolut toppform och optimal balans. Radar upp snabba tider över medeldistans mellan galopperna och denna duger bra i loppet alla dagar i veckan.

Ranking: A 5. B 7.3. C 6.8.1. D 2.9.11.12.4.10.

Avdelning 6.

Bronsdivisionen över kort distans och här kan det gå undan, men ändå tveksamt med favorit från bakspår i jämnt lopp där många verkar maxa utrustning och balans så här krävs det nog inte mycket för att det ska bli favoritfall.

10 Pleasure For Cash 32% har väl ingen undgått att det är riktigt bra form på och denna har alltid hållits högt. Aldrig långt från galopp och nu i klassen nu efter vinst i försök och final i klassen under. Visst har den åter bra chans men försöker fälla denna gången.

7 Merritt 11% är nog ungefär lika bra som favoriten och har ett bättre spår då han nu är nedstruken till spår sex bakom bilen. Han är speedig och kanske kan man trycka av lite extra från start denna gången (?) trots spår lite väl långt ut. Kan vinna oavsett upplägg då han har en mycket stark spurt att tillgå med och Wäjersten är duktig i så väl sin träning som i sina styrningar.

4 Pikachu Face 17% är startsnabb och nedstruken till bricka 3 men hade nog startat ännu snabbare om han fått ha kvar 4 och då hade ett par av dom värsta konkurrenterna fått starta lite längre ut bakom vingen. Nu ska han ta sig förbi 2 Major Vici 8% och hålla ut eventuellt offensiva styrningar från utvändiga ekipage då det inte är säkert att han klara något av dom två är han därmed klart överstreckad. Kommer han till spets då han åter går med open eye-huvudlag som han fick bra effekt av sist, så är vinstchansen bra och han står bra inne i klassen så räknas tidigt trots lite dåligt spelvärde. Major Vici maxas till detta och kanske kan svara alla i spetsrusningen då det är första bike, första norskt och så barfota runt om.

8 Anything For You 8% var det rejält skrik på i debuten på svensk mark och han har gjort det bra i Finland. Han var riktigt bra efter lopp i dödens och hade greppet men blev nedspurtad i sista stegen och är lite bortglömd denna gången. Nu blir det barfota runt om och nedstruken ett spår kan han vinna med offensivt upplägg som han visat att han tål. Blir det bra tryck där framme kan han hitta ner i slagläge och ta dom i stark långspurt så räknas oavsett löpning här.

Ranking: A 7.10. B 8.4. C 2.1.9.5.11. D 6.12.

Avdelning 7.

3 Sorbet 15% är bara delad trea på strecken och har betydligt bättre läge än dom två mest spelade. Han är startsnabb men är inte beroende av spets även om han kan ta sig till ledningen denna gången så kan han även vinna loppet från utvändigt som sist. Då värsta motbuden fick 7 och 8 bakom bilen så är det kanske bra läge att ta ställning och chansspika honom i annars öppet lopp. Det eller att låsa på två-tre hästar eller så blir det att ta riktigt många, då det rensar dåligt att strecka dom fyra-fem med högst vinstchans här.

1 Milligan’s School 14% är den som kan hålla ut min spik i starten då han är startsnabb och innerspåret på just Bergsåker är bättre än på många andra banor. Man tyckte att bilen gick för långsamt och kanske i kombination med lite dåligt fäste sist blev det en galopp. Det är så klart oroväckande då jag trodde mycket på honom inför den starten och trots snabb avslutning starten innan blev han oplacerad i Hugo Åbergs Memorial. Två nollor i rad gör så klart att man tvekar på om formen är där den ska vara och kanske kör man i rygg på ledaren av den anledningen och då kan min ide´ få spets gratis här då dessutom startsnabba Handsome Brad blivit struken.

7 Moni Viking 25% är loppets favorit och gör det riktigt bra varje gång för Goop så ett klart minus att han inte kör denna gången och han har gått sina världsrekord på betydligt längre distanser så även där ett litet minus för den kortare distansen. Störst minus är ändå läget med bricka 7 bakom bilen, som nu blivit spår 6 är det mycket svårt att komma till i denna typen av lopp där det går fort hela vägen. Hittar han ner i vettigt slagläge eller kommer fram utvändigt tidigt är så klart vinstchansen ganska hög men som sagt mycket kan gå fel om han blir hängande en bit.

8 Who´s Who 19% har ännu sämre läge men är Örjans val i loppet ska inte räknas bort helt då han brukar vara långt framme då det är stora prischeckar som skrivs ut. Tre lopp i kroppen nu och var bra sist efter offensivt upplägg och ursäktad att det satt lite i benen till slut men han höll ändå mycket bra som tvåa, tiondelen efter Moni Viking som slog nytt världsrekord på distansen.

10 Milliondollarrhyme 13% har bakspår men om favoriterna söker sig framåt och det blir tryck på loppet hela vägen kan han lifta med i draget och då det bara är nio hästar kvar i fältet behöver det inte vara så långt fram. Han visade senast form och snabb avslutning så spurten lär bita bra även denna gången.

5 Rajesh Face 5% kanske tänder till på ett par starter i monté där han fått vinna totalt överlägset och det kan ge bra självförtroende. Bra spår bakom bilen och ska kunna komma ner i bra slagläge och denna tål dödens och har riktigt hög kapacitet i förhållande till insatsprocent. Loppets lägesgynnade skräll vid gardering, då det är ganska jämnt spelat på alla fem mest streckade och ingen som rensar bra av dom.

Ranking: A 2. B 1.7.8. C 5.10. D 6.9.2.

Stora systemet

Avd.1: 3.4.5.8.

Avd.2: 2.4.6.9.11.

Avd.3: 2 Månlycke A.M.

Avd.4: 2.9.

Avd.5: 1.3.5.6.7.8.

Avd.6: 2.4.7.8.10.

Avd.7: 1.3.7.

3600 Rader som kostar 1800 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.4.5.8.

Avd.2: 2.4.6.

Avd.3: 2 Månlycke A.M.

Avd.4: 2.9.

Avd.5: 5 Jackpot Tooma

Avd.6: 2.4.7.8.10.

Avd.7: 3Sorbet

120 Rader som kostar 60 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se