Speltips: 6,3 Miljoner i GS75-Jackpot på Sundbyholmstravet i Eskilstuna 5/3

Solvalla Jorma Kontio

GS75-tips till Jackpot på Eskilstuna 5/3

GS75-Omgången.

6,3 Miljoner i Jackpot på GS75 som den här veckan går på Eskilstuna. Här är upploppet kort och därmed blir det en spetsbana där lite fler rinner undan från ledningen än på genomsnittet av banor i Sverige. Vi såg effekten av spetsbana under lördagen då det gick på Örebro och fyra av sju lopp vanns från spets så ge dom som är troliga att komma till spets lite extra stor vinstchans på den typen av banor och speciellt nu när våren kommer.

Spela i alla pooler när det är Jackpot

Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. En annan kul variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts-potten och då avsäga utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. Inte läge att spela i bara GS7 när det är jackpot då den här spelformen är lite annorlunda i det avseendet mot alla andra andra streckspelen. Jackpotpengarna fördelas nämligen i alla tre utdelningspoolerna mot andra spelformer där alla JP-pengar hamnar i alla rätt-potten.

I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast.

Bästa Spiken!

I första avdelningen spikas hästen med överlägset högst segerchans för dagen och visst brukar jag försöka hitta motbud och stänga med ett par streck när någon skenar till runt 70% men svårt med den här. Tunt motstånd för 8 Vice Versa Diamant som sist var klart bra som trea i Sylvesterloppet, vinterns största lopp i Sverige och helt annat motstånd nu. Detta är hästen som vann flest lopp i Sverige under fjolåret och lång distans gillar han, så bara galopp mot.

Gå Kort!

I sjätte avdelningen är det skiktat stolopp där jag väljer att stänga loppet på tre streck där alla tre tillhör dom betrodda men tycker ändå att det finns visst värde i den lösningen. Då favoriten 6 Kit de Luca är streckad lite i överkant här så kan man få upp värdet om den faller även om en ganska betrodd bakom vinner. Visst kan favoriten rinna undan från spets men med litet fält kommer tilläggshästarna in i matchen och jag streckar två från 20-fållan med.

10 Ballerina Indika är given då hon slagit hingstar och valacker på V75 i vinter och var bra även i finalen av Klass 2. Inte gått voltstart på väldigt länge men bara tre hästar på sin fålla gör att det inte ska vara några problem och kanske är den här bara bäst trots årsdebut och inte full form.

8 Happy Go Pepper har ett par lopp i kroppen i år och hästen vann 5/17 i fjol så har skalle. Startsnabb så kan vara ikapp starthästarna på kör och är då lite hårdare så hamnar man bra på det här borde hon kunna vinna.

Avdelning 1.

Ranking: A 8 B 6. C 5-7-9-10. D 4-3-1-2.

Se ”Bästa Spiken”

8 Vice Versa Diamant ska bara vara överlägsen här och vinner väl loppet minst sju gånger av tio här så sund spik att inleda med och man tål som bekant en stor favorit bäst i första avdelningen på stora streckspelen. Vi har sett omgångar med en ensam vinnare och utan någon som hittat alla rätt på just GS75 där ändå omgångens största har vunnit till liknande procent så ger inte upp hoppet om höga utdelningar även då den här mest troligt vinner.

5 Maestro Zon kunde ha varit ett tänkbart motbud på kapacitet och 20 meters försprång men man ligger lågt och menar att det inte inte är form här ännu. 9 Kaiser Southwind är en av dom få som drar några streck bakom favoriten men står stenhårt inne i propositionen från lika start med favoriten ska det vara omöjligt. Den här vann två enklare lopp på hela 18 starter i fjol och är ett år till så nu kanske slut på utveckling för den här nu. 7 Leonas Sami vann ingen start på 18 försök i fjol men segrade i årsdebuten och var fin men även den här ska få svårt från lika start med favoriten.

6 Again Kronos är den jag tycker är den enda tänkbara utmanaren då han visade bra fart i somras och vann lopp på Solvalla på distansen. Står bra inne på pengarna med 20 meter försprång mot favoriten och har årsdebuten avklarad. Lopp i monte-debut som trea då och kan tända till starten efter på det nu när dessutom Magnus A förstärker så tänkbar om favoriten kommer bort.

Avdelning 2.

Ranking: A 10. B 2-4-7. C 11-8-1. C 3-5-6.

Extremt låg klass på sto-loppet och här kan många utvecklas mycket med ett lopp eller några veckors träning så väldigt svårbedömt och jag streckar ett gäng.

4 Jessie’s Girl har invändigt spår i starten och skulle kunna bli fast med dom förutsättningarna så favorit i fara även om hon kanske är bäst om hon bara hittar ut. Över 40% är mycket då det är andra förutsättningar med tillägg här och inte direkt till ledningen som vid segrarna.

10 Bellamy McLin borde kanske vara favorit från sitt fina springspår här är det bara att köra framåt från. Men ingen toppform direkt då hon varit sjuk i vinter och inte startat på länge.

2 Beautiful Liar är spetsbudet som ska balanseras om lite hit för att vara stabilare i travet och fortsatt Kontio upp efter att ha varit tränarkörd i alla starter till sist är ett plus så klart. Första gången med rycktussar så i spets med 20 meter försprång mot dom bästa och tussarna att rycka till slut kan den här absolut rinna undan från spets. Rygg ledaren funkar ju med så klart om någon bra kommer tidigt, luckor brukar det ju bli i den här lopptypen.

7 Vanilla Run och 8 Banker’s Princess har båda lite snäva spår i fyra och fem i volten men duger nog bra i loppet och har rutinerade körsvenner i litet fält så måste räknas båda två. Bäst chans för den förstnämnda som varit ifrån efter att ha blivit sparkad men gick riktigt bra i kvalet. Ulf hade sagt att han nog kunde kört ett par sekunder snabbare och hästen ska kunna låg 15-tid meddelar man så intressant med barfota runt om direkt i årsdebuten på hemmaplan här.

11 Karls Hilda startar från bakspår på tillägg men litet fält och kanske bara bra med nån sväng på innerspår i starten för att sedan leta sig ut. Det kan ju bli en del galopper bland hästar i låg klass och voltstart så när den här körs av Magnus A ska man nog passa henne tidigt trots spåret.

Avdelning 3.

Ranking: A 10. B 5-2-13. C 15-6-1-11. D 9-7-4-8-3-14.

10 Nemo M.L. blir stor favorit efter att ha vunnit tre raka segrar och man har lottats till ett finst springspår på sitt tillägg här. Det är dock låg klass och den här har fått snabba pengar så kanske lite tuffare lopp nu då många nog toppat lite hit så en bra bit över 50% är i överkant.

5 Highway Star står väl lite hårt inne på pengarna men kapacitet som räcker här och det är stort kuskplus på den här. Startat på en del i vinter och har klart bra form.

2 Turnaround kan öppna och har tre lopp i kroppen nu efter vinterträning så blir nog allt bättre med loppen och står bra till här 20 meter före dom betrodda. Kuskplus nu med och spetsläge så borde vara långt fram i loppet mest hela tiden.

13 Chip Shop har bökigt läge med bakspår på tillägget men har mött betydligt tuffare motstånd i flera av sina starter och borde känna sig tuff i det här gänget. Missvisande rad och fast med sparat i hårdare lopp sist. Kan bli barfota fram nu.

6 Bluebird Pellini är toppstammat som lättas med barfota bak direkt i årsdebuten och har Ulf O upp från okej andraspår på tilläggsfållan.

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 1. C 3-8-4-2-9. D 10-12.

Kortlopp för kuskar som kör lite färre lopp och ett lopp där många verkar sprida strecken rejält så läge att ta ställning och jag spelar med en kompletterande spik här.

1 Checklist är kanske bästa hästen för dagen på visad form här men innerspåret bakom bilen är inte bra på Eskisltuna och ett par startsnabba från perfekta startspår gör att den här riskerar att bli över. Minst lika bra häst som innerspårets formkort är 6 Supermackan som gynnas kraftigt av att komma ner till perfekt femtespår här och absolut kan överflygla alla invändiga i spetsstriden här. Så länge inte Checklist kan hålla upp spets tror jag även att Supermackan kan slå 3 Donna As från utvändigt om det skulle vara hon som kommer till ledningen. Visst är det svårbedömt hur Donna As kan gå på distansen då det är debut på sprinterdistans för henne men hon har inte gått snabbare än 16-tider på medeldistans och då är Supermackan och Checklist snabbare hästar som redan sprungit 13-14-tider på distansen och visat att dom gillar kortlopp.

Jag tar ställning och spikar Supermackan i ett lopp där många streckar alla tre där framme och ska man gardera loppet så kan man nog strecka nästan alla här efter tre strykningar i loppet får alla chansen, mer eller mindre. Mest gynnad av ett par strykningar invändigt är ju 8 Lovely B.T.B. som kommer ner två spår här och är nog en klart bra häst för det här loppet. Kan öppna bra och har varit ute i 60 tkr-lopp på Solvalla så borde stå sig bra i den här konkurrensen.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 12-8-1. C 2-3-11-6-9. D 10-7-4.

Här kommer ett lopp som verkligen har karaktären av “en eller alla” tycker jag då en häst sticker ut och 5 Denali Doc är en klart tänkbar spik i annars svårt lopp. Bra chans att komma till ledningen från optimalt spår så med lopp i kroppen och lättning i balansen med barfota fram borde hon ha hög chans att spåra loppet runt om.

Det är en spårtrappa där hästarna från sämsta lägena 8 Mary Hotshot och 12 Bandit Frontline matchats i betydligt hårdare gäng och måste stå riktigt bra inne i det här loppet så gardar man loppet är båda tidiga här. Båda rankas upp rejält på högt spelvärde här.

Bakom favoriten är loppet som sagt vidöppet och 1 Current Leader som duger bra kanske blir över från start men skulle kunna få bra lopp i rygg ledaren på favoriten här. 2 Shiraz de Zeun gjorde det bra vid skräll direkt i årsdebuten här på hemmaplan så från bar spår med två lopp i kroppen kan man vinna igen.

Avdelning 6.

Ranking: A 10. B 6-8. C 3-5-4-9. D 1-7-2.

Se ”Gå Kort!”

6 Kit de Luca har bra chans i ledningen och har inlett året bra men till en bit över 40% vill jag gardera loppet med ett par motbud. 10 Ballerina Indika är V75-meriterat hemmahopp som räknas direkt i årsdebuten på att hon kanske är bäst här helt enkelt. 8 Happy Go Pepper är startsnabb och har vunnit flera lopp för Kontio så plus att det åter är han upp nu, mot sist. Övriga borde få svårt.

Avdelning 7.

Ranking: A 4 B 6-1-9. C 7-3-8-2. D 11-5-12.

Här kommer jag att spela med många streck och hoppas på skräll då det kan rensa riktigt bra i sista avdelningen på GS75 när många system fått slut på strecken i sista avdelningen.

6 Romanze är favorit i fara då det spår en bit ut och ett par startsnabba invändigt där minst en av dom invändiga absolut kan tänkas köras i ledningen. 4 Västerbo Blizzard kan nog spetsa och käras i ledningen från toppspår och kanske blir det hård körning mellan den här och favoriten som kan göra att loppet öppnas upp. 3 National Gallery kan med öppna från bra spår och borde kunna få bra lopp i rygg på ledaren här så tänkbar skräll om luckan kommer. Kuskplus i Kontio upp nu är intressant.

1 Diamond Sox är bra för klassen och svarar bra på skoryck fram men kan inte vara med i spetsstriden men tar man sig bara ut i vettigt slagläge är hon minst lika bra som favoriterna. 9 Javeline är också bra från chansartat läge med lite tröga ryggar i starten kan man hamna riktigt långt bak men skulle Ulf O hitta fram mellan hästar på något sätt så är hästen nog klart bra för klassen med. Hon har vunnit tre av åtta starter och vunnit lopp på Solvalla.

8 O.M.Hazebrouck har varit bland dom tre främsta i 9 av sina 15 lopp varav 4 är segrar. Hemmahäst som nog siktats lite extra hit då man kanske ska köra honom i bike här. har gått i den sist men står inte i infon. Man kanske drar tillbaka på det nu när läget blev som det blev. Bike-funderingar hade man också på 7 Hurricane hit men inte givet heller här då man kanske sparar det till start från bättre läge. Den här kan öppna snabbt men tränaren vill helst inte se lopp i dödens. Man ska rycka skorna runt om och köra första gången med huvudlaget helstängt med hål i.

Grund-systemet.

  1. 8 Vice Versa Diamant
  2. 3-4-7-10-11.
  3. 2-5-10-13,
  4. 6 Supermackan
  5. 5 Denali Doc
  6. 6-8-10.
  7. 1-4-6-9.

240 rader som kostar 240 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se